burun estetiği ve genel anestezi

seninadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
87
0
86
İstanbul
Özellikle burun ameliyatını genel anestezi altında geçirmiş arkadaşlar, anestezi öncesi ve sonrası yani bayılma ve ayılma süreci ile ilgili deneyimlerini paylaşabilir mi???

Özellikle burun ameliyatını genel anestezi altında geçirmiş arkadaşlar, anestezi öncesi ve sonrası yani bayılma ve ayılma süreci ile ilgili deneyimlerini paylaşabilir mi???

hiçbir sorun olmuyo rahat ol...ameliyattan önce dr.sana ne yeyip yememen gerketiğini falan söylüyo.

ameliyattan önce 12 saat birşey yiyip içme dediler gittim uyudum uyandım çok hızlı geldi bana :)

süper bşyyyyyyyy acaip bi duygu:)narkozu alırken başın dönüo agzın hafif acı oluyo,kalbin hızlı çarpıyo:)3-4 snye bayılıyorsun...ayılırkende gözünü açtıgında başın agrıyo oluyo ,amlytın bittigine acaip seviniyosun..ve o an düşündügünden daha kolay bşy oldugunu anlıyorsun..amlyt öncesinde boşuna korktugunu bukdr kolay bşy oldugunu bilsen önceden olurdun gibi şeyler düşünüosun:)

ameliyattan evelki gece 24:00 den sonra sıvı dahil hiçbişey yiyip içmiyosun canım. ben narkozdan acaip korkuyordum çünkü narkozu bünyem kaldırmıyo uyanıyorum malesef ocak ayında endoskopi yaptırdım uyutularak tabi istedim faket daha 5-6 dakika geçmeden uyandım ve kriz geçirmiştim hortumları öyle ağzımda tıkalı görünce neyseee haliyle çok tırsdım ya ameliyat esnasında uyanırsam diye acıbadem ataşehirde Dr.Emre İlhan ameliyatımı yaptı ve inanılmaz rahat sorunsuz bi ameliyat geçirdim. anestezi uzmanı zaten ameliyattan evel odama geldi konuştuk yatıştırdı sakinleştirdi beni. ameliyat öncesi o zaman sana sakinleştirici vuralım dedi istemedim ama yine de vurdular. zaten ben Emre beyi beklerken o iğneden sonra öyle bi rahatladım ki anlatamam gayet free bi duruma girdim ve uyuyakalmışım Emre bey geldi hadiii burçin gidiyoruz aaa uyan dedi kaydirigubbakcemile3 ameliyathaneye götürdüler beni anestezi uzmanı zaten yanımdaydı nasılsın dedi çok iyi dedim birazdan uyuyacaksın burçin dedi tmm nolur uyandırmadan ameliyathaneden odama çıkarmayın dedim korkma dedi gerisini hiiiiççç hatırlamıyorum sonra el şaplatma sesini duydum burçiiinn burçiinn hadi ağızdan nefes al anik yok korkma ameliyat bitti uyan bakalım dediklerini duyuyordum ama bend tepki yok uyku öyle güzeldiki cvp veremedim bi daha seslendiler el şaplatılar yine ağızdan nefes al dediler öyle rahat kalktımki gözümü açtım hemen bitti işte dediler. ben yeniden uyumuşum çünkü odama getirilişimi hiç hatırlamıyorum. 10:00 da ameliyata girdik 13:00 de çıktık deli gbi su istemişim Emre bey sat 15:00 e kadar su yok dedi ama nasıl yalvarıyorum nolur biraz su diye boğaz kupkuru ölcem susuzluktan ama kusma ihtimali yüüznden vermemişler annem hala kızım yalvardın su diye diye bi damla veremedim yaa içim parçalandı der hala.
ama sakın korkmayın ben bile böyle rahat kendime geldiysem bişeycik olmaz.günde 1 pakette sıgara içen biriydim ayrıca

Kızlar benim korktuğum bende nefes darlığı var. Acaba narkozda birşey olur mu? Çok korkuyorum birşey olur diye yoksa hiç beklemeden gider ameliyat olurum. Acaba oksifen türüne falan bağlıyorlar mı?

Kızlar benim korktuğum bende nefes darlığı var. Acaba narkozda birşey olur mu? Çok korkuyorum birşey olur diye yoksa hiç beklemeden gider ameliyat olurum. Acaba oksifen türüne falan bağlıyorlar mı?

cnm 5 saniyeni almıyor bayılma anı:)benim başım dönmüştü agzım acımsı olmuştu bide aklbüm aşırı hızlı atmıştıı çok farklı bi duyguuuu:)narkoza hiç takılma iyiki var vallaaa negüzel amelyatı hisetmiyosunnn:)

Arkadaşım eğer çok heyecanlıysan , sana zaten hastane odasından çıkarken
sersemletici ( sakinleştirici ) iğne vuruyorlar.

Bana ameliyathaneye giderken asansörde vurdular. Eger vurmasalardı rica edecektim zaten .Çünkü ben , narkozu verdikleri anı , sayı sayma anını , ameliyatne ortamını görmek istemiyordum hatırlamkta istemiyordum. Çok şükür ki öyle de oldu . Ben hiçbirşey hatırlamıyorum. İğneyi asansörde hemşire vurdu , ondan sonrası bende kayıp . Gözümü açtığımda odamdaydım .

Sonrası için benim tecrübem . Ne baş dönmesi, ne bahsedilen üşüme , ne mide bulantısı ,kusma ne de tuvalete gidememe. Bunların hiçbirini yaşamadım ben . Ama yaşayan arkadaslaırm var . Narkozcunun iyi olması bir de bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Herşeye rağmen korkma endişe etme . Uyanıp kendine geldiğine , şundan bir daha vursalarda , kafayı bulsam diyeceksin :)))

Çok sağolun cevaplarınız için. Peki narkoz verilirken ağza oksijen maskesi takılıyor mu?

Çok sağolun cevaplarınız için. Peki narkoz verilirken ağza oksijen maskesi takılıyor mu?

yok canım,narkoz verilirken oksijen maskesi filen takılmıyor,eğer sonrasında takıyorlarsa bilemiyorum..ben de çok rahat bir şekilde bayılıp çok rahat bir şekilde ayıldım,çok panik olduğum için sedyeye bindirdiklerinde kolumdan bişey enjekte ettiler,ordan itibaren koptu,baktım ameliyathannedeyim,birisi ismimi söylüyordu,zorla uyandım resmen ,sonra anestezi doktoru başlıyoruz,sizi uyutuyoruz dedi,ben hiç bişey anlamadım,sonra yine aynı ses tonu ameliyatınız bitti dedi ve ben kendime geldiğimde odadaydım ,korkacak endişelenecek hiç birşey yok anlayacağın

son birşey daha sorum o zaman. Anestezi uzmanı size hangi soruları sordu. Nasıl muayene ediyor. Birde narkozu nasıl veriyorlar. Koldan mı? Ağızdan mı?

adın ne ne iş yapıyosun falan ilk iğneyi vurduktan sonra kendini nasıl hisediyosun diye sormuştu ikincisinde gitmişim :)

doktorun birine sormuşlar narkozdan uyanma ihtimali var mıdiye,, doktor ccevap vermiş aslında bu soruyu şöyle sorsak ; narkozdan uyanmama ihtimali varmıdır diye, ve cevap vermiş evet vardır..
durun korkmayın hemen kuzucuklarım :) bu oran genclerde yüzde 0, yaşlılarda yüksekmiş ama,, birde kişinin boyuna kilosuna bakılarak narkoz verılıyor, bunuda dikkate almak hasta için iyi olur fazlası dediğim gibi uyanamama gibi sorunlar cıkarır..narkoz koldan verilir

Ameliyattan önce odaya gelip , kendini tanıttı .
Seni bayıltıcak olan benim dedi.
Allerjin var mı herhangi birşeye diye sordu ( ilaca vs )
Odada daha kan tahlil yapıldı ,
Eline vurulan acı kadar birşey hissdeceksin dedi.
Aşağıda görüşürüz dedi :)

Görüştük elbet ama ben hatırlamıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…