- 10 Ağustos 2009
- 85
- 2
- 98
- 39
- Konu Sahibi aysegulselcuk
-
benim 52.ci günüm yaklaşık on gün öncede son kontrolüme gittim burun endoskopisinde içerisi girintili çıkıntılı gözüküyordu öncedende alerjik rinitim olduğundan sık sık görünürüm zaten doktora o yastıklar yani çıkıntılar o kadar fazla değildi.portakallı kurabiye sana iğne yapınca geçiyor en azından bana iğne falan yok etki olmayan bir burun spreyi yazdı sadece...umarım geçicidir bunlar birde pis koku geliyor burnumun içinden...sizde de oluyor mu?
Oluyor yani iğrenç bir benzetme ama beklemiş kan olur ya sokakta kedi köpek ölüsünden yayılanÖyle iğrenç bi koku alıyorum. Temizleyince geçiyo. Bigün tutturdum bi koku var evde diye millet diyo yok ben diyorum var. Burnumdanmış
Otrivine sprey mükemmel ama çok tehlikeli bi sprey o.
Burun kemiğini yamultuyormuş. Sakın kullanmayın.
Bir de mutlakaaaa burun içindeki kılları alıyorum. O zaman nefesim acayip açılıyo.
Kılların fonksiyonu dışarıdan gelen tozları toplamak e o tozlar da alerjimi tetikliyo başım dönüyo nefes alamaz oluyorum.
Henüz ameliyat olmadım o yüzden şişik konusunda bir şey diyemeyeceğim şimdilik ama, düzeltmeden duramadım. Otrivine'in burun yamultma gibi bi yan etkisini nereden duydunuz? Bütün burnu tıkalılara doktorların neredeyse herkese yazdığı bi ilaçtır o. Sadece 5 günden fazla kullanılmaması tavsiye edilir o da uzun süre kullanılırsa burun mukozasını tahriş edebileceği içindir, bu kadar. Eğer iyi geliyorsa bu ilaç, 2-3 gün arayla 5'er gün kullanırsınız. Lütfen gıcıklık olsun diye bunu yazdığımı düşünmeyin, sadece bildiğimi yazmak istedim.
Olur mu öyle şey niçin öyle düşüneyim..
Bu sene grip oldum 34 gün sürdü gribal enfeksiyon dediler en son. Ondan önce aile hekimime gitmiştim devlet hastanesine gitmemiştim. İlaçlarımla beraber otrivine verdi eczacı da 5 gün kullanıcaksın bunu dedi.
Otrivine bana baya iyi geliyodu hem temizleniyodu hem çok rahat nefes alıyodum.
On on beş gün boyunca kullandım. Herkes beş gün diyince de aile hekimime söyledim beş günden fazla kullanmaman gerekiyodu dedi. Nedenini sorunca da burun kemiğini yamultuyo dedi. Yani bizzat doktor söyledi. Yoksa canıma minnet beni bi o kurtarıyo ve tam paket var şuan elimde hemen kullanayım öyle değilse.
Daha sonra da beşiktaşta bi eczacıya burnumdaki sorundan ve otrivine için duyduklarımdan bahsedince "otrivine in yan etkilerine hiç girmicemm" dedi.
Dolayısıyla tedirgin oldum ve kullanmıyorum..
Evet canim ben o spreyi 2 haftaya yakin kullandim bikac sene evvel 5 gun sinirini bilmeden. Ve mukoza yapim bozuldu koku tat duyularim bozuldu. Agzima bazen igrenc bir tat geliordu genizden ve ne yesem midem bulaniodu tat yuzunden. Ameliyattan sonra gecti gibi sanki ama bilmiorum..Henüz ameliyat olmadım o yüzden şişik konusunda bir şey diyemeyeceğim şimdilik ama, düzeltmeden duramadım. Otrivine'in burun yamultma gibi bi yan etkisini nereden duydunuz? Bütün burnu tıkalılara doktorların neredeyse herkese yazdığı bi ilaçtır o. Sadece 5 günden fazla kullanılmaması tavsiye edilir o da uzun süre kullanılırsa burun mukozasını tahriş edebileceği içindir, bu kadar. Eğer iyi geliyorsa bu ilaç, 2-3 gün arayla 5'er gün kullanırsınız. Lütfen gıcıklık olsun diye bunu yazdığımı düşünmeyin, sadece bildiğimi yazmak istedim.
Estağfurullah :))))Büyükler söylediyse o zaman diyecek bir şey yokama prospektüste de önemli bir şey yazmıyor Gece gece baya şaşırtıcı oldu bu bilgi :d Kusura bakma :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?