burun içi şişliği...

aysegulselcuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
85
2
98
39
arkadaşlar merhaba.benim burnuma dışarıdan bakıldığında bir sorun yok yalnız içine baktığımda kanallar daralmış hatta şişlikler de var.içerideki bazı dikişler düşmemiş.hala rahat nefes alamıyorum.doktorum bana alerjim olduğundan dolayı şişliklerin olduğunu söyledi ama bu kadar sıkıntı yaşamıyordum önceden.benim gibi bu durumu yaşayanlar var mı? ya da sizin burnunuzun içinde durumlar nasıl?

Canim bendeki sislikler, icerdekiler yani, burum deliginden içeri bakinca bile goruluyordu. Burun kemigine dogru yastik gibi yerlesmisler mubarek. O kadar kabarik ve buyukler ki kemik sandim doktora orda kemik var dedim guldu.
suan delikten bakınca gorunmuyor geriledi ama hala var kulak copuyle dokunabiliorum. Disardan bakinca da sagli sollu kabarik duruyo burnum. 45.gunum.
sag deligimin icinde de deride yanmis da kabarmis gibi yara izleri var konkalar temizlendigi icin izleri var ve kesilerin izleri.
doktor hepsi gececek dedi.
Senin kacinci günün?

10 ağustos 2010da ameliyat oldum.

YASTIKLarım hala mevcut

Alerjik rinit diyor iğneyi saplıyor küçücük kalıyo burnum. Sonra iki gün geçiyo aradan yine hortluyorlar Nefes alamıyorum göğsüm daralıyo.
Burnum kocaman oluyo ödem yapıyo. 4.yılı 14 gün geçmesine rağmen hala uğraşıyorum. Çaresine iyi bakın o ilaçları ihmal etmeyin benim aksattığım oldu ama kesmiyodu beni zaten o iğneden başkası

benim 52.ci günüm yaklaşık on gün öncede son kontrolüme gittim burun endoskopisinde içerisi girintili çıkıntılı gözüküyordu öncedende alerjik rinitim olduğundan sık sık görünürüm zaten doktora o yastıklar yani çıkıntılar o kadar fazla değildi.portakallı kurabiye sana iğne yapınca geçiyor en azından bana iğne falan yok etki olmayan bir burun spreyi yazdı sadece...umarım geçicidir bunlar birde pis koku geliyor burnumun içinden...sizde de oluyor mu?

kızlar aslında mızmızlanmak istemiyorum ama eskisinden daha zor nefes alıyorum...benim kemik büyümesinden dolayı sağ taraf kapalıydı birde alerji eklenince nefes almam çok zordu.kaç senedirde doktorlar söylüyordu zaten ameliyat olman lazım diye. kemikleri aldırmışken eğri burnumu düzelttireyim birde kemerini aldırayım dedim.

Oluyor yani iğrenç bir benzetme ama beklemiş kan olur ya sokakta kedi köpek ölüsünden yayılan Öyle iğrenç bi koku alıyorum. Temizleyince geçiyo. Bigün tutturdum bi koku var evde diye millet diyo yok ben diyorum var. Burnumdanmış

Otrivine sprey mükemmel ama çok tehlikeli bi sprey o.

Burun kemiğini yamultuyormuş. Sakın kullanmayın.

Bir de mutlakaaaa burun içindeki kılları alıyorum. O zaman nefesim acayip açılıyo.
Kılların fonksiyonu dışarıdan gelen tozları toplamak e o tozlar da alerjimi tetikliyo başım dönüyo nefes alamaz oluyorum.

evet kötü bir koku başkaları kokuyu alacak diye düşünüyordum ama almıyorlarmış neyse ki..dikişler kokuyor herhalde..ama en çok şişliklere taktım alerjiden dolayı demişti ve onun için rinoclenil sprey,içinin kuruluğu içinde sterimar sprey yazdı..sterimar en azından burnumu temizlerken yardımcı oluyor da diğeri hiç etki etmedi..

Ben de dört senedir dikiş durmuyodur herhalde ya :/ bıktım allah biliyo yine de şükürler olsun ama yeter yani:/

Henüz ameliyat olmadım o yüzden şişik konusunda bir şey diyemeyeceğim şimdilik ama, düzeltmeden duramadım. Otrivine'in burun yamultma gibi bi yan etkisini nereden duydunuz? Bütün burnu tıkalılara doktorların neredeyse herkese yazdığı bi ilaçtır o. Sadece 5 günden fazla kullanılmaması tavsiye edilir o da uzun süre kullanılırsa burun mukozasını tahriş edebileceği içindir, bu kadar. Eğer iyi geliyorsa bu ilaç, 2-3 gün arayla 5'er gün kullanırsınız. Lütfen gıcıklık olsun diye bunu yazdığımı düşünmeyin, sadece bildiğimi yazmak istedim.

Olur mu öyle şey niçin öyle düşüneyim..

Bu sene grip oldum 34 gün sürdü gribal enfeksiyon dediler en son. Ondan önce aile hekimime gitmiştim devlet hastanesine gitmemiştim. İlaçlarımla beraber otrivine verdi eczacı da 5 gün kullanıcaksın bunu dedi.

Otrivine bana baya iyi geliyodu hem temizleniyodu hem çok rahat nefes alıyodum.

On on beş gün boyunca kullandım. Herkes beş gün diyince de aile hekimime söyledim beş günden fazla kullanmaman gerekiyodu dedi. Nedenini sorunca da burun kemiğini yamultuyo dedi. Yani bizzat doktor söyledi. Yoksa canıma minnet beni bi o kurtarıyo ve tam paket var şuan elimde hemen kullanayım öyle değilse.

Daha sonra da beşiktaşta bi eczacıya burnumdaki sorundan ve otrivine için duyduklarımdan bahsedince "otrivine in yan etkilerine hiç girmicemm" dedi.

Dolayısıyla tedirgin oldum ve kullanmıyorum..

Büyükler söylediyse o zaman diyecek bir şey yok ama prospektüste de önemli bir şey yazmıyor Gece gece baya şaşırtıcı oldu bu bilgi :d Kusura bakma :)

Evet canim ben o spreyi 2 haftaya yakin kullandim bikac sene evvel 5 gun sinirini bilmeden. Ve mukoza yapim bozuldu koku tat duyularim bozuldu. Agzima bazen igrenc bir tat geliordu genizden ve ne yesem midem bulaniodu tat yuzunden. Ameliyattan sonra gecti gibi sanki ama bilmiorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…