Burun kanatlarının kesilmesi

niffin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
24
10
1
28
Merhaba burun kanatları kesilenler tecrübelerini paylaşabilir mi iz kalıyo mu geçiyosa ne zaman geçiyo benimkiler de kesilicek ama iz kalmasından korkuyorum geçene kadar fondotenle kapatabiliyomuyuz bi kaç fotoğrafta gördüğüm kadarıyla ameliyattan sonra tampon alındığı zaman yani ilk hafta baya bariz bi iz var o belirgin iz ne kadar süre orda kalıyo

Evettt bu benim de çok merak ettiğim birşey. Benim de burun kanatlarım kesilecek ve çokk endişeliyim:110:

Merhaba burun kanatları kesilenler tecrübelerini paylaşabilir mi iz kalıyo mu geçiyosa ne zaman geçiyo benimkiler de kesilicek ama iz kalmasından korkuyorum geçene kadar fondotenle kapatabiliyomuyuz bi kaç fotoğrafta gördüğüm kadarıyla ameliyattan sonra tampon alındığı zaman yani ilk hafta baya bariz bi iz var o belirgin iz ne kadar süre orda kalıyo

burun kanatlarının kesilmesi nedir? deliklerin küçülmesi için yanlara atılan dikiş mi

Benim kesilmedi cunku burun ucum cok etliydi. Eger keser kucultursem burun ucun cok goze carpar dedi doktorum.

Anladım. Peki ameliyat sonrası nasıl bir süreç bekliyor. Burun yağlanması filan diyor çoğu kişi bir de günlük hareketkerde bir kısıtlanma oluyor mu,yüz yıkanırken rahat yıkanıyor mu. Ameliyatın ilk 1 haftası uyku,yemek yeme nasıl oluyor. Çok sordum farkındayım :KK23:

Anladım. Peki ameliyat sonrası nasıl bir süreç bekliyor. Burun yağlanması filan diyor çoğu kişi bir de günlük hareketkerde bir kısıtlanma oluyor mu,yüz yıkanırken rahat yıkanıyor mu. Ameliyatın ilk 1 haftası uyku,yemek yeme nasıl oluyor. Çok sordum farkındayım :KK23:
Estagfurullah soracaksiniz tabiki de. Atel cikana kadar dus alamiyorsunuz zaten islak mendille temizledim hep yuzumu. Ilk hafta yuzde sislik gerginlik oldugu icin agzinizi rahatca acamiyorsunuz. 3 4 gun sivi yumusak gidalarla beslendim sonrasinda minik minik kati gidalar yemeye basladim. Uykuya gelince tamponlu surec zor agizdan nefes aldiginiz icin. Atel cikinca doktorum yuzukoyun haric istedigin gibi yatabilirsin dedi ama ben 2 ay sirtustu 2 yastik ustune birde boyun yastigiyla yattim. Garantiledim kendimi :)) Atel cikincada yuzumu bebe sampuaniyla yikadim. 1.nci aydan sonrada peeling falan rahatca yaptim. Insan burnuna dokunmaya korkuyor ama sakinan gozede cop batar derler.

Estagfurullah soracaksiniz tabiki de. Atel cikana kadar dus alamiyorsunuz zaten islak mendille temizledim hep yuzumu. Ilk hafta yuzde sislik gerginlik oldugu icin agzinizi rahatca acamiyorsunuz. 3 4 gun sivi yumusak gidalarla beslendim sonrasinda minik minik kati gidalar yemeye basladim. Uykuya gelince tamponlu surec zor agizdan nefes aldiginiz icin. Atel cikinca doktorum yuzukoyun haric istedigin gibi yatabilirsin dedi ama ben 2 ay sirtustu 2 yastik ustune birde boyun yastigiyla yattim. Garantiledim kendimi :)) Atel cikincada yuzumu bebe sampuaniyla yikadim. 1.nci aydan sonrada peeling falan rahatca yaptim. Insan burnuna dokunmaya korkuyor ama sakinan gozede cop batar derler.

Teşekkür ederim cevaplar için. Amma da zormuş yaa ameliyat sonrası. :110:

Benim tek kanatta dikiş vardı neden acaba? Bu arada iz fln yok iki buçuk ay oldu iz sıfıra yakın arkadaşlar

Beni sırt üstü yada Sağa doğru bağlasalar uyuyamam sola doğru yatma hastalığı var bende ilk haftata 2 yastıkla sırt üstü yattım
Sonra yüzümü burnumu değirmenden sağ sol yattım
4,5 aylık yamukluk filan yok gayet orantılı

1 hafta sonra hep tek yastık kullandım
Hala daha tek yastık ödem de yok bende
Sanki

benim burun deliklerimde küçülme oldu. yanlarda falan hep dikiş vardı ama iz kalmadı . yani oraları kapatmak için hiçbir dönemde fondöten kullanmadım.. şimdi dikkatli bakınca belli belirsiz bi çizgi var ama sadece en fark edebiliyorum.

Deliklerde asimetri varsa, eşitlemek içindir. Bnm de burun kanatlarım kesildi fakat tam kıvrım yeri olduğundan belli olmuyor, üstelik yara izlerim çabuk geçmez bnm.
Asimetri yoktu :/ başka bir sebebi vardır belki merak ettim şimdi dr A sorarım :)

Benim de iki kanatta dikiş var kabak gibi belli şu an 20.günüm:(

Back
X