selam :)
ben ameliyat olalı 4 hafta oldu ve bana göre burun estetiği çok çok kolay ağrısız bir şey de değil, günlerce ağrı duymana ve mor gezmene sebep olacak kadar zor bir şey de değil. ama şu bir gerçek ki, makyaj değil, ciddi bir ameliyat. o yüzden her şey çok kolay olacak beklentisine girmemek gerek.
benim hastanede geçirdiğim ilk gece biraz sıkıntılıydı. ileriki günlerde şişlik ve morluk fazla olmasın diye sürekli buz uygulaman gerekiyor. tamponlar burnunun içinde o gece kalıyor, o yüzden burnundan nefes imkanın yok ve tat alamıyorsun. aynı zamanda burnun tamamen kapalı olduğu için yutkunurken kulakların tıkanıyor. ve yine burnumdan nefes alamadığım için uyuyamadım. bir de anestezik ilaçları tolore etme sıkıntısı var. ilk gece ne yediysem kusmuştum. ama ağrı kesiciler sağolsun hiç ağrı çekmedim.
ilk gün biraz şişlik ve morluğum oluştu. tamponlar çekilirken canım yandı ama anlık bi can yanması. onun dışında hiçbir sıkıntım yoktu. ağrı kesici ve antibiyotikle taburcu oldum.
ikinci gün şişlik ve morluğum maksimuma ulaştı.
üçüncü gün büyük ölçüde indi.
birinci hafta alçım çıktı, bantlar yapıştırıldı. morluk ve şişlik tamamen kaybolmuştu.
ikinci hafta da bantlar çıktı.
şu an gün içinde çok gülersem, çok konuşursam, mimiklerimi çok kullanırsam hafif ağrılarım oluyor, o da bi ağrı kesiciyle gerileyiveriyor.
burnun tam şeklini alması için sabırlı olmak gerek. yani 'ilk hafta alçıyı çıkardık hoooop mükkkemmmell bir burun sayın seyircileeeeer' tarzında reklamlara çok da inanmamak lazım. kimi insan ilk hafta mükemmel görüntüye ulaşabilirken kimi insanın burnunun şekil alması 6 ayı bulabiliyor. ben şu an 4.haftadayım ve henüz burnum şekil almayı tamamlamadı ama beni oldukça mutlu ediyor. bir de şekil alınca nasıl mutlu edeceğini tahmin edemiyorum :)
tecrübelerim bu şekilde. sorun olursa seve seve cevaplarım :)
(not: belki başka doktorların başka yöntemleri vardır. her doktor bana yapılanı yapıyor diye bir kaide yok. araştırmak gerek.)