BURUN KEMİĞİ VE ESTETİK AMELİYAT HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
32
Merhaba bende burun kemiğinde eğrilik var burundan hiç nefes alamıyorum ayrıca burnumda büyük kemikten dolayı çok hastalanıyorum ama ameliyattan da çok korkuyorum hem de estetik düşünüyorum olanlar varsa bilgi verebilir mi ameliyat sonrası ağrısı çok oluyr diye duydum birde tampon hala kullanılıyor mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

merhaba. tampon düşündüğün gbi garip ve ürkütücü bişi diil. böle plastik ince bişi çıkarken ne acı ne başka bişi hiç bişi hissetmiyosun. ağrı kesici zaten ameliyattan snra seruma katıyolar. snrada sn içiyosun hap olarak. o yüzden ağrı hissetmiyosun :)

valla gözümü çok korkuttular ameliyattan sonra uyuyamıyorsun nefes alamıyorsun mor mor geziyorsun diyorlar hep bir arkadaşım oldu hatta 2 ay olmuş burnumu silerken faln acıyor diyor :KK43:

Benim annem de bu lafları söyleyerek korkutmaya çalışıyor (örn: bak yapanlar pişman, burnum acıyor diyorlar sen yapma yoksa sen de öyle dersin..)

Aklınız da bir doktor var mı ? Eğer varsa görüşün korkularınızı söyleyin size gereken bilgiyi verecektir.

evet doktor var zaten bn hangi doktora gitsem kesinlikle ameliyat olman gerek diyorlar onlara gore kolay en fazla iki haftada toparlanirsn diyorlar

Önemli olan sizin ne istediğiniz. Doğru doktoru seçerseniz ameliyat süreci daha rahat geçer, ilk 10-12 gün çok önemli ona dikkat ettiniz mi gerisi kolay olur diye düşünüyorum.

selam :)
ben ameliyat olalı 4 hafta oldu ve bana göre burun estetiği çok çok kolay ağrısız bir şey de değil, günlerce ağrı duymana ve mor gezmene sebep olacak kadar zor bir şey de değil. ama şu bir gerçek ki, makyaj değil, ciddi bir ameliyat. o yüzden her şey çok kolay olacak beklentisine girmemek gerek.

benim hastanede geçirdiğim ilk gece biraz sıkıntılıydı. ileriki günlerde şişlik ve morluk fazla olmasın diye sürekli buz uygulaman gerekiyor. tamponlar burnunun içinde o gece kalıyor, o yüzden burnundan nefes imkanın yok ve tat alamıyorsun. aynı zamanda burnun tamamen kapalı olduğu için yutkunurken kulakların tıkanıyor. ve yine burnumdan nefes alamadığım için uyuyamadım. bir de anestezik ilaçları tolore etme sıkıntısı var. ilk gece ne yediysem kusmuştum. ama ağrı kesiciler sağolsun hiç ağrı çekmedim.

ilk gün biraz şişlik ve morluğum oluştu. tamponlar çekilirken canım yandı ama anlık bi can yanması. onun dışında hiçbir sıkıntım yoktu. ağrı kesici ve antibiyotikle taburcu oldum.

ikinci gün şişlik ve morluğum maksimuma ulaştı.
üçüncü gün büyük ölçüde indi.
birinci hafta alçım çıktı, bantlar yapıştırıldı. morluk ve şişlik tamamen kaybolmuştu.
ikinci hafta da bantlar çıktı.

şu an gün içinde çok gülersem, çok konuşursam, mimiklerimi çok kullanırsam hafif ağrılarım oluyor, o da bi ağrı kesiciyle gerileyiveriyor.

burnun tam şeklini alması için sabırlı olmak gerek. yani 'ilk hafta alçıyı çıkardık hoooop mükkkemmmell bir burun sayın seyircileeeeer' tarzında reklamlara çok da inanmamak lazım. kimi insan ilk hafta mükemmel görüntüye ulaşabilirken kimi insanın burnunun şekil alması 6 ayı bulabiliyor. ben şu an 4.haftadayım ve henüz burnum şekil almayı tamamlamadı ama beni oldukça mutlu ediyor. bir de şekil alınca nasıl mutlu edeceğini tahmin edemiyorum :)

tecrübelerim bu şekilde. sorun olursa seve seve cevaplarım :)

(not: belki başka doktorların başka yöntemleri vardır. her doktor bana yapılanı yapıyor diye bir kaide yok. araştırmak gerek.)

anladigim kadariyla sizinki sadece estetik benimki hem estetik hemde sağlık amaçlı burun kemiği falan da alinacak asıl sıkıntım da zaten o kemik olayi ama verdiginiz bilgiler cok iyi tecrübe katti teşekkür ederim :KK66:

anladigim kadariyla sizinki sadece estetik benimki hem estetik hemde sağlık amaçlı burun kemiği falan da alinacak asıl sıkıntım da zaten o kemik olayi ama verdiginiz bilgiler cok iyi tecrübe katti teşekkür ederim :KK66:
Benimde hem kemer hem iç kısmı düzeltildi korkulacak kadar değil ınan ilk gün zor geçiyor 3. günden sonra rahatsızlık son buluyor birde benim 3 ve 6 yaşlarında 2 kızım var bakanım da olmadı :KK43: 3 gün eşim ilgilendi 4. Gün ev işleri yemek çocuk vs. devam malesef şimdi 27 günüm doldu

ooo sizin işiniz daha zormuş ben yine daha şanslı sayılırm inşallah dediginiz gibi olur bn evli degilim ama çalışıyorum

Evet zordu ama atlattım çok şükür darısı olmak isteyenlerin başına diyelim ☺ şu sisliklerde inerse süper olacak insallah

benim istegim belli zaten korkum o ilk haftalar zaten
Malesef o ilk haftalar herkesin korkusu.

Morluklar için arnica kremini kullanan herkes memnun deneyebilirsiniz.
Şişlikler için de gün boyu buz tutun, tuzlu yiyeceklerden uzak durun ya da tuz'u azaltın, bol bol vitamin alın ve sıcak ortamlardan uzak durun.

Ben olalı 3. Günüm. Agrı illaki oluyor ama dayanılamaz degil. Benmde kemik sorujdu +estetik yapıldı. Tampon yerine silikon tampon takıldı bana hala bburnumda

Nefes az cok aalabiliyorum delikli silikon muş burnumdaki . Yemek konusuna gelinceaçıkçası ççoğunluklaçorba ile bbesleniyorum çiğnemek zor ooluyor biraz. Bide üst ddudağıcok aaçınca dikişler aağrıyorbburnundaki :) ama şimdi olsa yineameliyat olurdum Çünkü eski burnumdan çok rahatsıxdım şu anki yaralı halibile eski burnumdan iyi :)

X