Kimbilir merhaba, ben teosyal dolguyu alt dudakta denemiştim.15 gün sonra korkunç bir reaksiyon yaptı.Alt dudak balon gibi şişti.Dudağın iç kısımlarında deri parçası gibi bir şeyler oluştu( anlatımı zor,iç kenarlarında şişlik gibi birşey)1 ayda reaksiyon geçti zaten bu arada dolguda eridi gitti.ma aradan 1,5 yıl geçti dudağımın iç kısımları hala garip duruyor.Kalıcı dolguya gelince o kadar çok yazdımki canım.Yapmayan doktorlar kötülüyor, geri alınamz diyor ama yazdığım gibi bu madde enjektörle çekiliyor .Yan. 15 dakikada temizleniyor.Durum böyle olunca ve çevremde yaptıranlar yıllardır mutlu olunca , ben durumu ticari kaygı olarak görüyorum.Ve de doktorların bu konudaki cehaleti olarak düşünüyorum.Çünkü her kalıcı dolguyu silikonla bir tutuyorlar.Oysa silikon , dokuya yapışan, temizlenemeyen , yerinden oynayan ve tüm dünyada yasak olan bir madde .Ama poliakrilamid jel dokuya yapışmayan, yerinden oynmayan ve toksik olmayan bir madde.Zaten %98 sudan oluşuyor.Yani bir şeyi kötülemek için o maddeyi tanımak gerekli.Maddeyi tanımıyorlar kalıcı asla olmaz diyorlar, neden???? Bu maddede komlikasyon uzun yıllarda çıkmıyor, enfefsiyon olursa ilk günlerde çıkıyor.Ama doktorlar maddeyi tanımadıkları için uzun yıllar sonra komlikasyon çıkar diyorlar.Oysa böyle değil.Keserek bile temizlenemez diyorlar ama enjektörle alınıyor .Yani ortada ya bir cehalet veya ticari amaç var.Çünkü yıllardır yaptırıp da kötü bir şey olanına denk gelmedim.En azından karşılaşırdım.
Bir ara pmma dolgu Poly(methyl methacrylate)yani artecoll için yıllarca seneryolar yaratıldı.Oysa şimdi aynı içerikli pmma Artefill Polymethyl methacrylate fda onayı aldı.Yani konu tam bilinmeyince senaryo çok oluyor.Ben bu konuları öyle araştırdım ki , 15 yıl önce artecolün ne olduğunu maalesef bilemeyen bir sürü doktora rastladım.Şimdi aynı şey poliakrilamid jel için geçerli.
Bu arada aquamidin hayvansal kaynaklı olduğunu kim söyledi.Umarım bir doktor değildir.Çünkü çok komik.Aquamid poliakrilamid jel sentetik bir dolgudur.%98 sudan oluşur.Dolgunluğu bünyesinde tuttuğu su molekülleri sağlar.Allerjik değildir.İlk günler enfeksiyon riski vardır.Steril çok önemlidir.