• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün Arkadaşlarım Evleniyor :(

yaa herkes ama herkes ya nişanlanıyo ya evleniyo..ama ben öylece duruyorum..evlenmek istediğim biri yok..ama herkesin bu kadar kolay aşık olup evlenmesine imreniyorum..ben o-la-mı-yo-rum..sonsuza kadar bekar mı kalıcam..:( çok saçma mı buna üzülmem??benim asıl sorum şu..sevmeden evlenmek istemiyorum..sevdiğim biri yok..mantık evliliği yapabileceğim biri var..aşık değilim ama aile kurulacak biri..benim sorunum şu aşık olmayı beklersem hata mı ederim?herkes kelebekler gibi uçarak mı evleniyor?[/

en azından evlenmeyı ıstıyorsun canım ama sevdıgın yok bızde var ama evlenen yok :14::9: karsındakını sevmeyı denedınmı canım belkı zamanla seversın ...

Son düzenleme:
26 yaş ne ki ya.
Aşık olacağın bir insanla karşılaşacağına inan ve bol bol dua et.
Sırf yuva kurmuş olmak için evlenme hatasına sakın düşme.
Aynı yatağa gireceğin adamı çok sevmelisin.
Ve evet benim çevremdeki herkes karnında kelebekler uçuşarak, mutluluktan uçar halde evlendiler, evleniyorlar.
Sen neden onlardan olmayasın?
Böyle karamsar olma.
Başkalarının mutluluğu seni de mutlu etsin. Onların güzel enerjilerini de alırsın böylece.

evleneceğin insanda arayacağın en önemli kriter konuşarak anlaşabileceğin birisi olması olmalı. aşığım diye aynı dili konuşmadığın birisiyle evlenmeye kalkmamalısın, sana nacizane tavsiyem..

yaa herkes ama herkes ya nişanlanıyo ya evleniyo..ama ben öylece duruyorum..evlenmek istediğim biri yok..ama herkesin bu kadar kolay aşık olup evlenmesine imreniyorum..ben o-la-mı-yo-rum..sonsuza kadar bekar mı kalıcam..:( çok saçma mı buna üzülmem??benim asıl sorum şu..sevmeden evlenmek istemiyorum..sevdiğim biri yok..mantık evliliği yapabileceğim biri var..aşık değilim ama aile kurulacak biri..benim sorunum şu aşık olmayı beklersem hata mı ederim?herkes kelebekler gibi uçarak mı evleniyor?

Yaş kaçtı canım ?

Evlilik , sevgi olmadan yurutulebilecek bir sey degil. Bir arkadasın da dediği gibi evlilik beyaz gelinlikten ibaret degil.
26 yas hic te geç degil, bence erken bile. Ben 27 yasinda evlendim cok da guzel bi evliliğim var ama keske diyorum daha geç olsaydı. Ömür boyu beraner yaşayacağın bir kişi. Ne kadar geç olursa sorumluluk da o kdr geç olur:)
Ben hep 30 umdan önce evlenmeyecek derdim ama cok asık oldugum biri çıktı karşıma dayanamadım:) bu isler kısmet senin de karşına birden çıkar ne ara evlendim diye şaşırırsın :)

senı anlayabiliyorum ben de 24 yaşındayım bi senedir evde oturuyordum yeni iş buldum çalışıyorum 3 senedir sevgilim var

herkes patır patır nişanlandı evlendi hatta bugun bi arkadaşımın nişan fotolarını da gördüm facede, aldı benı bir düşünce

ama benım içimden gelmiyor henüz

diyorum geç mi kalıyorum bazı arkadaşlarım çocuk doğurdular 1 yaşına bile girdi bebekler ama bende tık yok...

ya mutlu olamazsam ya istediğim gibi bi hayat olmazsa diye korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok

yaşında geçmiyor bi tanıdığım 35 yaşında evlendi evlendiği adam da 42 yaşında ama sonuçta aşk bu gelince evlenirsin üzülme yani

Ben de aynı dertten muzdaribim ama ben daha fena durumdayım. Ben yurtdışında , Almanya'da yaşıyorum, buraya yeni geldim ama dil bilmiyorum. İnsanlarla ingilizce konuşuyorum ama sosyal hayatta kendi dillerini konuşuyorlar ben de toplumdışı kaldım doğal olarak :) Burda çalışıyorum ama pek sosyal çevrem yok. Sırf hansları tavlamak adına almanca öğrenmeye karar verdim :)
Buraya taşınmadan önce birine aşık oldum ama karşılıksızmış. ben de yeni bir başlangıç için buraya taşındım. Türkiyedeyken içim acıyordu , nefes alamıyordum. Bir de evde kalma sendromu yaşıyordum. gerçekten çok iç acıtıcı bir durum. Ben de 25 yaşındayım, insanlar sevdikleriyle uça uça evlenirken , el ele gezerken, mutlu olurken ben bu adam için 6 ay boyunca gözyaşı döktüm. Şimdi de bomboşum. Hezimete uğradıktan sonra insanda karışık duygular oluyor, hem yeni bir ilişki istyiroum hem tekrar üzülmekten korktuğum için kimseye yaklaşamıyorum. Hem öyle bir ortam da yok zaten, almanyada yabancı olmak zor, dil bilmeden yabancı olmak daha da zor. Sonum ne olacak bilmiyorum, akşam dua ederken senin için de edicem.

26 yaş neden geç olsun ? Benim annem o zamanlar (25 yıl önce) 28 yaşında evlenmiş, köyde yaşayan biri olmasına rağmen:34:

Şimdi ben sevgilimle(sevdiğimle/sözlümle de denebilir) beraber yaşıyorum, o ve onun ailesi hadi evlenin artık havasında, annemse acelen ne diyor :1:

Evlenmek, evlilik hayatı vs çok da özlem çekilecek şeyler değil bence, aile evindeyaşanan günlerin kıymetini bilmeli insan :34:

Mantık olayına gelince, ben de senin gb aşık olabilen, aşkından ölüp biten biri değildim.Mantık olarak bana göreydi ve tanımak istedim.Zamanla hiç kimseye değişemez oldum onu, bana verdiği huzuru:38: Şimdi aşık mısın desen inan bilmiyorum o ne demek, ama şunu söyleyebilirim kan bağım olmayan birine bundan daha büyük bir sevgi, inanç duyamam :)

Sen kalbini ferah tut, bütün arkadaşların evleniyor peki kaçı mutlu ? Bunu asla bilemezsin, Allah herkese huzur dolu birliktelikler nasip etsin :16:

Aşk değil belki ama mantığın yanı sıra sevgi de şart..

Gayrimenkul almıyoruz ki mantıklı mı iş yapar mı diye bakabilelim.. :27:

Hayat arkadaşı bu.. Hastalığında da sevebileceğimiz, elini tuttuğumuzda heyecanlana bileceğimiz bi eşimiz olmalı bence :16:

bende 26yaşındayım ve bekarım ama hiç kafama takmıyorum her zaman hakkımda hayırlısını istiyorum eger hayırlı degilse olmasın zaten boş yere kendini yıpratma kaderimizde ve kısmetimizde varsa zaten günü ve saati geldimi evleniriz ha kısmetimizde yoksa da otururuz o yüzden kafana takma arkadaşım bu işler kader kısmet işi herşeyin zamanı ve saati var:34::34:

Ben daha çok mantık düşünerek sözlendim ve şuan inanılmaz kararsızım böyle düşünüyorsan hiç girişme derim, üstelik sen daha 26 yaşındasın. Ama dediğinede katılıyorum benim çevremdede çok kişi var böyle evlenen gayet mutlu gözüküyorlar içlerini bilemeyiz tabi belki gerçekten mutludurlarda inanırım.Ama ben mesela duygusal bir insanmışım bunu farkettim sende öyleysen hiç girme bile..

Denemeden bilemezsin.
Mantık evliliği yapabilirim dediğin insan ile konuşmayı deneyebilirsin, evlilik vaadi olmadan arkadaşça. Tanımaya çalışırsın.

Ben de evlendiğimde arkadaşlarımın hepsi bana aynı soruyu sordular. Nasıl karar verdin??? Kendilerini bahtsız ilan ettiler.

Ama çevremde 30 una gelmiş, evlenme baskısından dolayı evlenenlerin sonu da hiç iyi olmadı.

Önce kendine evlilikten beklentilerin ne diye sor, illa direk aşık olman gerekmiyor bence, zaten AŞK evlilikte bir süre sonra yerini SEVGİye bırakıyor. Kafana uyan, birlikte hayatı paylaşabileceğine inandığın bir insan da çıkar illa ki karşına, o zaman onu tanımaya yönelirsin, aynı evi paylaşırım, bu adamla bir hayat paylaşılır dersen, iyi bir tanıma evresinden sonra evlenebilirsin.

Fakat öyle insanlar da duydum ki MANTIK evliliği yapmış ve eşine hiç ısınamamış, ten uyumu yok vs diyorlar.
Bazen de mantıkla başlayıp AŞIK olabiliyorsun.

Ben mesela eşimi arkadaşça tanırken, hoşlanmaya başladım davranışları düşüncelerinden mantıken, sonra aşık oldum, sonra ona itiraf ettim, o da seviyormuş meğer öyle başladık.

Her genç kızın zaman zaman kapıldığı düşünce bu...
Herkes evlendi ben bekar sendromu...
Yaklaşık 2-3 sene önce ben de yaşamıştım...
Şimdiyse eser yok. :1:
Neden biliyor musun? Evliliğin toz pembe hayallerini bir kenara bırakıp gerçek hayata yönleniyorsun.
Evlilik sonsuz mutluluk değil. Elbette iyi tarafları olduğu aşikar ama mutluluğun anahtarı hiç değil.
Önce kendi kendine mutlu olmakla yetin, gerisi illa ki gelecektir.
Bunu 26 yaşındaki müzmin bekar söylüyor unutma. :27:

Galiba ülkemizde ortalama evlenme yaşı 26.2 sene önce benim de tüm arkadaşlarım evlenmişti peş peşe 5-6 arkadaşım o yaz evlendiler.O zamanlar ben de kafaya çok takıyordum.Seni çok iyi anlıyorum ,şimdi boşver nasılsa bulursun birini gibi tesellilerin hiç işe yaramadığını da ,ya da herkes eşiyle evinde oturup gece koyun koyuna yatarken sen evinde tek başına otururman ve buna rağmen 'evlilik herşey demek değil hayattaki tek amacın olmasın' laflarının teselliden öte nasıl can yakıcı ve sinir bozucu olduğunu da iyi bilirim.Kendi adıma konuşmam gerekirse evlensem de mutlu olmayacaktım sanırsam.Şimdi öyle espri konusu sadece yoksa hiç istediğim veya düşündüğüm birşey değil.

Galiba ülkemizde ortalama evlenme yaşı 26.2 sene önce benim de tüm arkadaşlarım evlenmişti peş peşe 5-6 arkadaşım o yaz evlendiler.O zamanlar ben de kafaya çok takıyordum.Seni çok iyi anlıyorum ,şimdi boşver nasılsa bulursun birini gibi tesellilerin hiç işe yaramadığını da ,ya da herkes eşiyle evinde oturup gece koyun koyuna yatarken sen evinde tek başına otururman ve buna rağmen 'evlilik herşey demek değil hayattaki tek amacın olmasın' laflarının teselliden öte nasıl can yakıcı ve sinir bozucu olduğunu da iyi bilirim.Kendi adıma konuşmam gerekirse evlensem de mutlu olmayacaktım sanırsam.Şimdi öyle espri konusu sadece yoksa hiç istediğim veya düşündüğüm birşey değil.

Yalnızlığın can yakıcılığından dolayı böyle düşündüğünü biliyorum lake...
Buna rağmen seni anlıyorum çünkü aynı evreden geçmiştim vaktiyle...
Seni çok iyi anlıyorum, insan sevmek sevilmek istiyor.
Bunun tek yolu da hayatımızda biri olmalı.
Ama ne zamana kadar? Hep bir içinde eee sonra nolacağız soruları...
Sonu toplumun buyurduğu şekilde evlilik, sonra çocuk...
Sonra aynı şeyler tekrar...
Mutsuz olduğunu kabul etmiyorum sevgili arkadaşım...
Sadece yalnızlığın verdiği yorgunluk var üzerinde.
Öncelikle bunu kabullen. Sen sevmeye ve sevilmeye layık bir insansın herkesin olduğu gibi.
Ama bunlardan önce gerçekten bilinçli ve akıllı bir kızsın. Acı sözler ve acı düşünceleri kafandan atmanı istiyorum senden. :34:
En azından buna çabalamalısın.

Lake demişsin ya nasılsa bulursun tesellileri işe yaramıyor diye, haklısın. Ama diğer taraftan da karşıdaki insanın söyleyecek başka neyi var? Ki ben öyle şeylere şahit oldum ki ummadık anda hayatının mutluluğunu yakalayan insanlar var. Mesela 40 yaşında bir yakınımız var, kafasına göre birini bulamamıştı evlenememişti ,sonra 40 yaşında evlendi. Severek evlendi ve mutlu da, tüp bebek yaptı. Bir tane de oğlu oldu vs...
Yani umut verici gelişmeleri de düşünmek lazım bazen..

Ama biliyor musun şu yazdığını hiç düşünmemiştim : herkes eşiyle evinde oturup gece koyun koyuna yatarken sen evinde tek başına otururman ve buna rağmen 'evlilik herşey demek değil hayattaki tek amacın olmasın' laflarının teselliden öte nasıl can yakıcı ve sinir bozucu olduğunu da iyi bilirim.

Ama öte yandan düşünürsen de o gece koyun koyuna yatan evli çiftin kaç tanesi gerçekten mutlu? Bunu da düşünmeli değil mi? İşte böyle düşününce aslında EVLİLİK TEK AMAÇ OLMAMALI haklı bir kapıya çıkıyor.
Çünkü mutsuz evlilik yapan o kadar çok insan var ki...Boşanmayıp, o mutsuzluğu sürdürmek zorunda olanlar vs...

Bir yakınım 30 unda evlendi, adam baştan çok iyiydi, onun da büyüsü ve evlilik isteği, evlendi sonra adam para yiyen biri çıktı. Konuşursan onunla keşke evlenmeseydim daha mutluymuşum diyor. Şimdi çocuğu var, o evi yıkmak, istekle zevkle seçilmiş eşyaları 2. elciye vermek vs, hiç kaldıramam, sürdürüyorum diyor...Ama mutsuz...

26 yaş neden geç olsun ? Benim annem o zamanlar (25 yıl önce) 28 yaşında evlenmiş, köyde yaşayan biri olmasına rağmen:34:

Şimdi ben sevgilimle(sevdiğimle/sözlümle de denebilir) beraber yaşıyorum, o ve onun ailesi hadi evlenin artık havasında, annemse acelen ne diyor :1:

Evlenmek, evlilik hayatı vs çok da özlem çekilecek şeyler değil bence, aile evindeyaşanan günlerin kıymetini bilmeli insan :34:

Mantık olayına gelince, ben de senin gb aşık olabilen, aşkından ölüp biten biri değildim.Mantık olarak bana göreydi ve tanımak istedim.Zamanla hiç kimseye değişemez oldum onu, bana verdiği huzuru:38: Şimdi aşık mısın desen inan bilmiyorum o ne demek, ama şunu söyleyebilirim kan bağım olmayan birine bundan daha büyük bir sevgi, inanç duyamam :)

Sen kalbini ferah tut, bütün arkadaşların evleniyor peki kaçı mutlu ? Bunu asla bilemezsin, Allah herkese huzur dolu birliktelikler nasip etsin :16:

:) mesajın içimi ferahlattı..teşekkür ederim..haklısın bence de..

Ben daha çok mantık düşünerek sözlendim ve şuan inanılmaz kararsızım böyle düşünüyorsan hiç girişme derim, üstelik sen daha 26 yaşındasın. Ama dediğinede katılıyorum benim çevremdede çok kişi var böyle evlenen gayet mutlu gözüküyorlar içlerini bilemeyiz tabi belki gerçekten mutludurlarda inanırım.Ama ben mesela duygusal bir insanmışım bunu farkettim sende öyleysen hiç girme bile..

ben senin konularını hep okuyorum zaten..ve kendimden bişeyler buluyorum hep..ben de duygusal biriyim..hem de aşırı..ama herkes evlenince de özeniyorum..ben de sevsem halihazırdaki birini ben de yuvamı kurayım diyorum..onlara bakıyorum karşılarına biri çıkmış sevmiş evlenmişler..başka birini düşünmemişler bile..ne kararlı insanlar diyorum..ben de öyle olsam diye özeniyorum işte..

evlilik konusunu neden bu kadar takıyorsunuz kafanıza... bir gün beraber uyanıp, yanından hiç ayrılmak istemediğiniz, sizi anlayan, seven, sayan biri çıkarsa karşınıza zaten evlenirsiniz kendiliğinden gelişir herşey evlenmek için de evlenilmez ki. bir mesleğiniz var mı bu arada yaşınız kaç? kendi ayaklarınızın üstünde durabiliyorsanız istediğiniz, sevdiğiniz biri de varsa evlenin tabi.

Back
X