- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Morsardunya
Yorumumu anlamamissin ama herkesten Ayni algiyi bekleyemeyiz.
ilk bolumunde oyun kurgusundan yola cikarak sex sahneleri mevcut ve dizi +18. Konu sahibinin de genel olarak bahsettigi bu. Ben kimseyle dizi guzel kotu ya da aayyy propaganda yapiyorlar seklinde bir konusma ve yorumlama yapmadim. Sadece netflix yapimlarinda durum bu. Ust uste cokfazla izleyince de bayiyor. Siz bu dizide sex yok diyebilir misiniz? İlk bolum olarak ben actigimda striking vipers bolumu acilmisti. Baska sezonun ilk bolumudur bilemem.
Bazi seyleri anlamadan koru korune savunmak bu olsa gerek.
Son sezondaki bölüm o. Ve itiraf edeyim, black mirrorun daha kötü bölümlerinden. Kurgu olsun, senaryo olsun. Yinede ordaki verilmek istenen mesajin, teknolojinin insanlarin üzerinde etkisi. Hayatimizin nasil merkezine girmesi. Ilk sezonlari bu konuda daha basarili.
Ve bölümde seks olursa ne oluyor yani? Niye baysin? Niye tabu olsun? Yetiskin insanlariz sonuçta. Seks tüh kaka olmak zorunda degil. Ha rahatsiz olursun en fazla o sahneye es geçersin. Ancak tüm bir dizi platformu için "bunlar hep seks yeaah" demek pek dogru bir açiklama degil. Hele black mirror için. Netflixte çok harika diziler var, stranger things, dark, sherlock, mindhunters, The O.A ;........
Yani "netflixteki durum bu" degil. Böyle açiklamalara hiç gerek yok. Ha netflix senlik bir is degil, söyleyebilirsin tabiki. Ancak bos yere genelleme yapman gereksiz.