Bütün Sülale Misafirliğe Gidilir mi yaa?

Vaveylaaaa

Göründüğün Gibi Değilsen,Hiç Görünme Daha İyi...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
676
612
103
Eşimin kuzenleri, yengeleri, halaları Vs, bayağı kalabalık bir sülale ve hepsi kv'nin oturduğu mahallede oturuyor..
Eşimin Akrabaları diye kötülemek istemiyorum, ama tüm sülale toplanıp bize gelmelerinin nedenini biliyorum.
Eşim bayağı koyu nargile tiryakisidir. Evde de var nargilesi.
Ve bütün bu kuzenler, yengeler dışarı çıkıp nargile içemedikleri için hep eşimin etrafında dolaşırlar.
- X, senin balkona toplanalım.
- X bizden habersiz nargile içersin demek.
- X, yaz geldi artık bize nargile yaparsın gibi...

Ve bize gelmek için beni değil eşimi aradıkları için benim bir tek bana hödük olan kocacım, başka kimseye asla hayır diyemez..

Ve benim 18 aylık kızım var, eşim bana bu konuda yardım eden birisi değil, misafirler zaten keyfine bakıyor.
Ben kızımla mı ilgileneyim, onlara hizmet mi edeyim?
Ne yapacağımı şaşırıyorum..

BU KUZENLERDEN BİRİNİN HIRSIZLIK HUYU VAR VE BEN BİR KERE YATAK ODAMDAN ÇIKTIĞINI GÖRDÜM.
BİR ŞEY EKSİK DEĞİLDİ AMA BİR BAŞKASININ BENİM ÖZELİME GİRMİŞ OLMASI TEDİRGİN OLMAMA YETTİ.
Kulağında telefon güya telefonla görüşüyordu.

Dün akşam bu kalabalik aileyle başka bir evde birlikteydik ( eşimin ısrarıyla gittim tabi.)
Ve eşim ' bir gün toplanın böyle bize gelin ' demez mi?
Öyle sinir oldum ki, ben ses çıkarmadım tabi..
Biraz yüzsüzlük var ama, anlarlar umarım..

Ben eşime yada sırf bu nargile için gelen insanlara nasıl davranmalıyım?
Açık açık söylemek istiyorum ama eşimin kulağına gideceğinden hiç şüphem yok ve beni bilen bilir..
Eşim ailesi yada akrabaları söz konusu olduğunda, beni çok kolay yok sayan biri malesef..

Yemeğe mi geliyorlar ? Hizmet konusu nasıl ? Giderken toplanıyor mu etraf ?

Bize de minibüsle :) gelirler . 23 kişiyi geçiyor çoğunlukla . Ama bir sistem.kurdum, ellerinde yemekle gelirler, ya da gelince birlikte yapılır.
Mutfak.ve etraf itinayla toplanır ve giderler.
Çok sık olmaya başlayınca kuruldu bu sistem :)

Başa gelen.. :)

Cok ilginc valla hic oyle kalabalik bir ailede yetismedigim icin bilemeyecegim ama eskiden demi boyle kalabalik gorusurler mis esin ve akrabalari. Yani surekli birirnin evinde toplanip arada da size geliyorlarsa mecbur alisacaksiniz
Yada ben bu cikarci hirsiz akrabalari hayatimda istemiyorum deyip resti cekeceksiniz sonrasinda olanlarada katlanacaksiniz. Yani 10 bin tane secenek yok olayda.
Hepsi bir kenara kocanizin size danismadan misafir cagirmasi tuhaf ama adamin akrabalari oldugundan herhalde gerek bile duymuyor hic bilmiyor cunku sizin rahatsiz oldugunuzu bence

Yemeğe mi geliyorlar ? Hizmet konusu nasıl ? Giderken toplanıyor mu etraf ?

Bize de minibüsle :) gelirler . 23 kişiyi geçiyor çoğunlukla . Ama bir sistem.kurdum, ellerinde yemekle gelirler, ya da gelince birlikte yapılır.
Mutfak.ve etraf itinayla toplanır ve giderler.
Çok sık olmaya başlayınca kuruldu bu sistem :)

Başa gelen.. :)
Yemeğe değil çaya gelirler, ama eşim benim akrabalarıma hiç değer vermez, hatta görüşmez. Ama kendi akrabalarına canını verecek derecede fedakardır.
Çayı, çerezi, pastası, meyvesi ' aman bak bir sürü şey ikram ettiler

Yemeğe değil çaya gelirler, ama eşim benim akrabalarıma hiç değer vermez, hatta görüşmez. Ama kendi akrabalarına canını verecek derecede fedakardır.
Çayı, çerezi, pastası, meyvesi ' aman bak bir sürü şey ikram ettiler ' desinler diye herşeyi yaparız..

Ve benim kızım zaten huysuz bir çocuk gece 12- 1e kadar otururlar..
Onlar gittiğinde savaştan çıkmış gibi hissediyorum, kızımla ilgilenecek gücü bulamıyorum..

Allahım, insanlari idare etmek zorunda kalmak çok kötü bir şey.
Ben bu insanlara evimde istemiyorum ve bunu belli edecek ne yapabilirim?

verin nargileyi bir aksamlik icsinler kendi balkonlarinda. sonra da narile hediye edersiniz bi tane gelmezler belki bi daha

Cok ilginc valla hic oyle kalabalik bir ailede yetismedigim icin bilemeyecegim ama eskiden demi boyle kalabalik gorusurler mis esin ve akrabalari. Yani surekli birirnin evinde toplanip arada da size geliyorlarsa mecbur alisacaksiniz
Yada ben bu cikarci hirsiz akrabalari hayatimda istemiyorum deyip resti cekeceksiniz sonrasinda olanlarada katlanacaksiniz. Yani 10 bin tane secenek yok olayda.
Hepsi bir kenara kocanizin size danismadan misafir cagirmasi tuhaf ama adamin akrabalari oldugundan herhalde gerek bile duymuyor hic bilmiyor cunku sizin rahatsiz oldugunuzu bence
RAhatsız olduğumu hep dile getiriyorum, dün akşam eve gelince de söyledim. Bundan sonra kızımdan dolayı evde nargile içmiyorum diyeceksin dedim.
Tamam dedi, inşallah sözünde durur.

verin nargileyi bir aksamlik icsinler kendi balkonlarinda. sonra da narile hediye edersiniz bi tane gelmezler belki bi daha
Verdik bir kaç sefer. Eşimin yaptığı nargile çok güzell oluyormuş da, onlar beceremiyormuş ta falan, yine rota bizim eve dönüyor.

Bizdede minik nargile vardı yanlışlıkla kafasını kırdım :bicak: keşke olsada içsek ki hiç hayatımda dumanlı birşey içmiş bir insan değilim nargile içebiliyorum :eğlence:
Eşimin sülaleside biyere giderken çok kalabalık giderler Allahtan evim küçük bize öyle cümbür cemaat gelemiyorlar :dondurma: yapacal bişey yok ayda yılda birse kendini doldurma boşuna

Bizdede minik nargile vardı yanlışlıkla kafasını kırdım :bicak: keşke olsada içsek ki hiç hayatımda dumanlı birşey içmiş bir insan değilim nargile içebiliyorum :eğlence:
Eşimin sülaleside biyere giderken çok kalabalık giderler Allahtan evim küçük bize öyle cümbür cemaat gelemiyorlar :dondurma: yapacal bişey yok ayda yılda birse kendini doldurma boşuna
Yaz gelince ayda yılda bir olmuyor malesef, öyle olsa dert etmem.
Misafir sevmeyen bir insan değilim ama böyle çıkarcı ve düşüncesiz olmaları beni sinir ediyor, kimse eşim de dahil gelip yardım etmeye tenezzül etmiyor.

esini de ver o aksamlik bi zahmet hizmet ediversin madem.
Aaa olur mu? O ancak gülsün eğlensin, herkesi gülmekten yerlere yatırsın, sonra da ' ay çok eğlendik çok güldük en kısa zamanda tekrar yapalım bunu ' desinler..
Benimle oturup doğru düzgün muhabbet etmeyen Adam, saatlerce susmuyor.

Aynı bizim aile. Bir yere gidilecekse en az 20 kişi gidilir gelinir. Ben seviyorum böyle olmasını ama. Siz uyum sağlayamamışsınız sanırım.
Problem gelenlerde değil eşinizde daha çok. Kalabalık misafir gelecekse size yardımcı olması gerekir. Gelenler de bir zahmet oturup hizmet beklemesinler. Bu da sizin elinizde olan bişey.
Bize gelen yemeğe gelir genelde, öyle çayla falan kurtulamayız. İçki de içilir. Ben hiç kasmıyorum valla. Gelenlere söylüyorum direkt "x sen şunu getir, y bunu götür, z sende şunun ucundan tut" oldu bitti.

Aynı bizim aile. Bir yere gidilecekse en az 20 kişi gidilir gelinir. Ben seviyorum böyle olmasını ama. Siz uyum sağlayamamışsınız sanırım.
Problem gelenlerde değil eşinizde daha çok. Kalabalık misafir gelecekse size yardımcı olması gerekir. Gelenler de bir zahmet oturup hizmet beklemesinler. Bu da sizin elinizde olan bişey.
Bize gelen yemeğe gelir genelde, öyle çayla falan kurtulamayız. İçki de içilir. Ben hiç kasmıyorum valla. Gelenlere söylüyorum direkt "x sen şunu getir, y bunu götür, z sende şunun ucundan tut" oldu bitti.
Valla alışamadım, ben bekarken bu kadar kalabalık misarimiz olmazdı hiç alışık değilim.
Alışmak da istemiyorum öyle böyle değil. İçerde oturan Büyüklere ayrı hizmet, küçüklere ayrı, çocuklara ayrı.
Çok yoruluyorum.

Back
X