bütün terziler mi aynı yaa, sinirden kuduruyorum :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
dün bi elbise aldım..100 lira para verdim.. çok da beğenerek aldım ve uzun zamandır gözüm o elbisedeydi.. bayram için nasipmiş aldım... denedim biraz uzun geldi etek ucu, satıcı kız ölçü alalım kısalttırırz dedi.. ölçü aldı... bugün elbiseyi teslim almaya gittim, aman yarabbi bu nasıl bir baştan savmalıktır..:KK57:
görseniz elbiseye acırsınız... resmen marul gibikıvırcık dikmiş gitmiş.. dikiş sanki zigzag çizer gibi.. Kısacası elbisenin şaftı kaymış resmen.. görünce delirdim.. insan bukadar işini baştan savarmı...
hep mi bana denk geliyor böyle anlamıyorum ya,
daha önce de başka bir yerde pardesümü kısalttırmıştım o da berbat yapmıştı.. eşimin pantolon paçalarıni da mahfetmişti bir terzi.. taksitle zar zor alabildiim bir elbisem vardı geçen sene, o da biraz uzundu, onu da verdim terziye bilhassa da tembihledim... güzel olsun baştan savmayın diye, elbiseyi bi görseniz , kıvır ıvır dikmiş, marullamış.. üzerimde gören herkes farketti etek ucuna noldu diye..:KK57:
terziler hep mi böyle kızlar, sizinde başınıza geliyor mu böyle.. çok üzgün bir haldeyim.. hevesle aldığım elbise dandik bir hale geldi... :KK61::KK61::KK61:
2015-07-13 23.33.03.jpg

Son düzenleme:
Hiç başıma gelmedi açıkçası nasıl kıvır kıvır diker yahu. Alt tarafı boy kısaltıcak. Hiç o kadar kazmasına denk gelmedim vallahi.

yemin ederim marul gibi kıvırcıklar üste üste nasıl denk geldiyse basmış yürümüş makineyi... :KK61:
çok sinirli ve üzgünüm.. bütün gün içim acıdı elbiseye.. gözüm görmesin diye dolaba astım.. üzerime bile denemedim terzi dönüşü..

Neden aldınız? Bu şekilde ben bunu giyemem ya para iademi yapın yada yenisiyle değistirin lütfen demekte en doğal hakkınız.

elbiseyi dün almıştım.. bugün geri götürüp uzun geldiğini ve kısalttıracağımı söyledim.. eve götürmüş olmam biraz uygun olmadı... keşke dün alır almaz olsaydı bu mevzu itiraz edecektim.. :KK43:

yemin ederim marul gibi kıvırcıklar üste üste nasıl denk geldiyse basmış yürümüş makineyi... :KK61:
çok sinirli ve üzgünüm.. bütün gün içim acıdı elbiseye.. gözüm görmesin diye dolaba astım.. üzerime bile denemedim terzi dönüşü..

Keşke hesabını sorsaydın güzelim ya kendi kendini yemek yerine. Ayıp etmiş yanlışlık yapar insan da telafi etseymiş hatasını. Overloğu mu yanlış çekmiş. İp takılmıştır heralde. Açsana bi yapılan dikişi. İplikleri çıkar ütü bas düzelsin. Başka güzel bi terziye götür boyunu uçurmamışsa halledilir o.

Keşke hesabını sorsaydın güzelim ya kendi kendini yemek yerine. Ayıp etmiş yanlışlık yapar insan da telafi etseymiş hatasını. Overloğu mu yanlış çekmiş. İp takılmıştır heralde. Açsana bi yapılan dikişi. İplikleri çıkar ütü bas düzelsin. Başka güzel bi terziye götür boyunu uçurmamışsa halledilir o.

resmini koydum konu girişine bi baksana canım, düzelirmi sence :KK43:

aldığınız kıyafet terzi sonrası aldığınız haliyle kalmamışsa bunu sebep göstererek iade edin sonuçta bu tarz bir şey isteseydiniz öyle bir şey alırdınız. Kurumsal mağaza ise sıkıntı edeceğini düşünmüyorum.

resmini koydum konu girişine bi baksana canım, düzelirmi sence :KK43:

Ay dangalak terzinin overloğu yoktu heralde düz dikiş atmış şifona. O da şifon iğnesiyle değil normal kalın iğneyle olduğundan toplaya toplaya gitmiş. Düzelir. En kötü ihtimalle o bir cmlik kısım kesilir overlok yapılır baştan. Üzülme sen.

Şifona şöyle overlok yapması lazım:
DSC_0918.JPG

onlar işte hep sıkıntı. Benim arkadaşın 300 liralık balo elbisesi gitmişti. Artist artist tam istediğiniz gibi yaparız siz alın dedi aldık sonuç hüsran. Arkadaşın dolabında duruyor hala.

Ay dangalak terzinin overloğu yoktu heralde düz dikiş atmış şifona. O da şifon iğnesiyle değil normal kalın iğneyle olduğundan toplaya toplaya gitmiş. Düzelir. En kötü ihtimalle o bir cmlik kısım kesilir overlok yapılır baştan. Üzülme sen.

Şifona şöyle overlok yapması lazım:
DSC_0918.JPG

tam boyuma göre ölçü almıştı, eğer bu pay kesilirse iyice kısalacak ... çok kötüyüm yaa, ütü ile falan olmaz mı bi çaresi...

itiraz ettiniz mi, ne dediler gerekçe olarak, bir de artistlik yapmıyorlar mı deliriyor insan...
iade yokmuş istersek yeniden terziden düzeltebilirlermiş ama elbise zaten mahvolacağı kadar olmuş terzi ne yapabilir ki bihter elbisesi olmuş yalan dünyadaki zerrinin elbiseleri gibi :KK70: artk hiç bir terzi kurtaramaz diye arkadaşın dolabında modanın çöküş dönemini bekliyor giyilmek için :KK70:

Yanlış ütü yapmışlar sanki ıslatıp dıkkatlı utulersen belkı yatısır

ütüden değil canım inceledim, dikişe dikkatli bakarsan zaten sol taraf daha geniş, sağ taraf inceltilmiş...
bildiğin savsaklamış yani...

Etek kloş etek olsa gerek böyle bozulduğuna göre. Dikmeyi bilememişler ve marullamış.

evet kloş etek ama terzi dediğin kloş eteğin ucunu da diker yani...
nasıl bi terzi ise... zıkkım etti bayramımı...

Boyunu cok kisaltmadiysa halledilir sokulup utu basilipta olur gibi.hic denk.gelmedim.kotu terziye ama avm terzisini tercih ederim genelde onlar daha iyi oluyor

bende bundan sonra avm terzisine yaptırıcam bu tür şeyleri... resmen dandik birinin elinden çıkmışş. yazıklar olsun..

X