canım allahtan korkmayan ınsanların yaptıgı bısey sırkelı suyla sılınmesı gerekırmıs ben hep oyle duymusumdur cevremde bıkac kısının basınada geldı oyle yaptılar allah ıslah etsın korkmayın felak nas ayetel kursu okuyun dua herseye kılıttır allahın ıznıyle ama sılın derım ben sırke ıle tovbe yarabbım cennetın kokusunu bıle duyamayacaklarmıs bu tıpler allah fırsat vermesın bu cınslere
canım senı korkutmak istemem ama malesef domuz yagıı assslaaa çıkmazz
bizim eşşigimizde dökülmüştü gelip geçtikçe üstünden geçilsin die annnem nelerle sildi ama malesef geçmedi tatlım ondan sonrada annemle babam boşandılar
biz o evi sattık yerimize 2 cocuklu bi aile oturdu onlarda boşandı
canım senı korkutmak istemem ama malesef domuz yagıı assslaaa çıkmazz
bizim eşşigimizde dökülmüştü gelip geçtikçe üstünden geçilsin die annnem nelerle sildi ama malesef geçmedi tatlım ondan sonrada annemle babam boşandılar
biz o evi sattık yerimize 2 cocuklu bi aile oturdu onlarda boşandı
başka brişeydir canım o ya .biri benim kapıma domuz yağı dökse ben anlamam onun ne olduğunu zaten.neyse zaten bu tarz şeylere inanmayın ya hangi devirde yaşıyoruz hala büyüyler bilmem ne .büyü yapılsa bile yani ne için yapılcak .birinden ayırmak için mi?nasıl ya bence olmaz öle .bir insanın kaderi neyse onu yaşar .ha belki geçici birşeyler yapabilirler ama onunda günahı çok büyük diye biliyorum .bu işlerle uğraşanıda yapanlarıda allah bildiği gibi yapsın .
Benim annem de ciddi sağlık problemleri yaşadığı bir sırada tesadüfen penceredeki saksıların içine gömülmüş üzerine arapça birşeyler yazılı yumurtalar bulduğunu, onları atınca hastalığının geçtiğini anlatır bu tarz konular aılınca ama hastalığı cidden büyüden kurtulunca mı düzelmiştir yoksa hastalığın büyüden kaynaklandığını düşünüp psikolojik olarak mı iyileşmiştir bilemem.
Yine de o olaydan sonra yıllardır kendince belirlediği bir kaç yöntem var büyüden korunmak için, onun içini rahatlatıp kendini güvende hissettiriyor belki uygulamak senin annenin de içini rahatlatır. Birinci olarak yerleri silmek için kullandığı deterjana sirke karıştırıyor böylece hem evimiz sirke kokmamış oluyor hem de ahşap zeminlerimizde sirkeden koruyucu bir kalkan oluşuyor Birileri sirkeli fabuloso üretene kadar en iyisi bu 2. olarak Tebarekellezi diye başlayan bir sure var ona da çok güvenir böyle şeylerde koruyucu olduğuna inanır, ki bende inanırım evlere mevlüt okumaya gelen din konusunda bilgili teyzelerden biri tavsiye etmiş zamanında. 3. olarakta çok samimi olmadığı insanlara başına gelen güzel şeylerden vs fazla bahsetmemeye çalışır haset ortamı yaratmamış olmak için ki bu 3.sü en mantıklısı sanırım yaptıkları bir işe yaramasa bile sinirini bozmaları, seni süphede bırakmaları yeter.