Büyüdüğümü kabullenemeyen annem

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Şehir dışında okuyorum ailemin yanına geldim gelmez olaydım yine pişman oldum. Annem sigara içtiğimi biliyor zaten çok az içerim sabah kalktım içtim bir tane annem baban mı geldi ev sigara kokuyor diyince ben içtim dedim keşke yalan söyleseymişim. O kadar çok üstüme geldi ki yanlış bir şey söyleyip kalbini kırmayım diye kuaföre gittim biraz vakit geçti dışarı çıkalım yemek yiyelim dedim benim param mı var sanki kardeşinin dershanesini ödeyemiyorum diyip suratıma kapattı telefonu. Çok canım sıkıldı bütün gün tek başıma dışarıda gezdim bu arada annem sürekli mesajla taciz ediyor. Söylemediği kalmadı bana mesajları okusanız kötü yola düştüm sanırsınız. Çok ağır konuştu benimle. Mesele sigara değil içme lütfen diye doğru düzgün konuşsa içmem zaten aradığım bir şey değil sigara ama hemen duygu sömürüsüne başlıyor. Bana böyle davrandığı için ona karşı artık açık sözlü davranamiyorum. Sevgilim var henüz yeni tanışmışken anneme seninle tanıştırmak istedigim bir arkadaşım var dedim görüşmeyeceksin bilmem ne ağzına geleni saydı. İstiyor ki tamamen onun gibi olayım onun hoşlanmayacagi şeyleri yapmayayım ona hak veriyorum çok zor şeyler yaşadı, yaşadık. Ben ailemdeki tüm kötü olaylardan ders aldım mantıklı davranıyorum ama annem istiyor ki onun gibi güvensiz olayım herkese karşı. Zaten öyle biriydim ama şu an hayatımda öyle biri var ki bana güvenmeyi ögretti. Neyse konuyu cok dağıttım hanımlar. Dertliyim işte yaa annem yanlış yapmamdan çok korkuyor bana kendim olmam için şans tanımıyor. Ona bunun için kızamıyorum yaşadığı şeyler onu bu hale getirdi biliyorum kendince haklı ama ona karşı duygularımı yıpratıyor. Ne yapmalıyım bilemiyorum.

Hayatta yaşadığı şeyler ağır gelmiş olabilir kaldiramiyor olabilir

Evet güzelce anlatmak en iyisi

Ama ne yapican annen,bosver ya desin
Anne güzeldir anne çok güzeldir

Senin sağlığın için iyiliğin için söylüyor emin ol.belki kelimeleri yalnış kullanıyor olabilir.tahammülü kalmadığı için bazi seylere hırçın yaklasabilir.ne demek istediği niyeti onemli

biraz uzak kalın, iletişim olarakda uzak kalın. belki işe yarar anneniz hatasını anlayabilir, özler falan.

Eger sorunlu bir annen yoksa emin ol dünyada en cok güvenmen gereken kisi o olacaktir yeri geldiginde. Herkes gider bir o kalir. Ne kadar kizsa da sövse de yaninda o olur, bir baskasi seni annen kadar affedemez, bagrina basamaz ne olursa olsun. Annene sabir göster, anlayisli ol kendini de yipratmadan.
Cok büyük bir probleminiz yok.

Bazı annelerimiz malesef yetişme tarzı sebebi ile kız çocuklarına evlenene kadar büyümedi gözü ile bakabiliyor.
Yani bir şey de diyemezsin ki..Çok iyi anlıyorum sizi..Bence alttan alın biraz hoş görün

anneler genellikle ağır stres altındayken çocuklarına patlıyorlar . yada daha doğrusu boşluk buldukları anda o yaşın o yaşanmış ve yaşanacakların ağırlığıyla hemen ağıza ne gelirse söylüyorlar . Annenizin yazdığı mesajların aslında hepsi size değil onlar onun hayata isyanı öyle düşünün :) Emin olun sizinle alakası yok . Bu arada efkarlanınca sigaraya devam :KK14:

Eger sorunlu bir annen yoksa emin ol dünyada en cok güvenmen gereken kisi o olacaktir yeri geldiginde. Herkes gider bir o kalir. Ne kadar kizsa da sövse de yaninda o olur, bir baskasi seni annen kadar affedemez, bagrina basamaz ne olursa olsun. Annene sabir göster, anlayisli ol kendini de yipratmadan.
Cok büyük bir probleminiz yok.
Evet o yuzden uzuluyorum zaten bir problem olmadigi halde bana ne kadar agir seyler soyledi bir bilseniz. Normal konusup barismak istiyorum ama buna musade etmiyor benim icin endiselendiginden dolayi asiri tepkiler veriyor. Halbuki ne yaptigimi bilecek yasta ve olgunluktayim bunu kabullenmiyor surekli basina bi sey gelecek benim ustume kalacaksin falan diyor.

anneler genellikle ağır stres altındayken çocuklarına patlıyorlar . yada daha doğrusu boşluk buldukları anda o yaşın o yaşanmış ve yaşanacakların ağırlığıyla hemen ağıza ne gelirse söylüyorlar . Annenizin yazdığı mesajların aslında hepsi size değil onlar onun hayata isyanı öyle düşünün :) Emin olun sizinle alakası yok . Bu arada efkarlanınca sigaraya devam :KK14:
Ben efkarlaninca degil keyifliyken iciyorum ama annem sag olsun keyif birakmadi :D
Annemin sorunlu bir hayati var ve sanirim benim onlardan uzaklasinca daha rahat ve mutlu oldugumu gormek onu bana karsi dolduruyor. Sanki ben burda sorunlarla ugrasiyorum mutsuzum ama kizimin umrunda degil kendine baska bi hayat kurmus keyfine bakiyor gibi dusunuyor. Ama annem icin yapabilecegim hicbir sey yok malesef. Maddi olarak ondan 5 kurus bile almiyorum buna ragmen bana para hesabi soruyor. Farkinda degil aramizdaki iliskiyi bozdugunun.

Evet o yuzden uzuluyorum zaten bir problem olmadigi halde bana ne kadar agir seyler soyledi bir bilseniz. Normal konusup barismak istiyorum ama buna musade etmiyor benim icin endiselendiginden dolayi asiri tepkiler veriyor. Halbuki ne yaptigimi bilecek yasta ve olgunluktayim bunu kabullenmiyor surekli basina bi sey gelecek benim ustume kalacaksin falan diyor.

O da agir bir sözmüs ya. annenizin normal mizaci mi böyle, yoksa gercekten sizin üzerinde bir basikisi mi var. Baska bir sikintisi var da size mi yansitiyor acaba?

Ben efkarlaninca degil keyifliyken iciyorum ama annem sag olsun keyif birakmadi :KK70:
Annemin sorunlu bir hayati var ve sanirim benim onlardan uzaklasinca daha rahat ve mutlu oldugumu gormek onu bana karsi dolduruyor. Sanki ben burda sorunlarla ugrasiyorum mutsuzum ama kizimin umrunda degil kendine baska bi hayat kurmus keyfine bakiyor gibi dusunuyor. Ama annem icin yapabilecegim hicbir sey yok malesef. Maddi olarak ondan 5 kurus bile almiyorum buna ragmen bana para hesabi soruyor. Farkinda degil aramizdaki iliskiyi bozdugunun.

Hayat normale dönünce bu dediklerini hatırlamaz eminim ... Anneyle de cevap verilmez tecrübeyle buna da eminim o yüzden bir şekilde sabretmek gerekiyor .

( kız keyifliyken içmek ne ya sana djarum black yazıyorum :D efkarlıyken bir dene :D dilin lal oluyor hahah :D )

al benden de o kadar senden bi kaç dakika önce benzer konu açtım. bugun hep annelerden dertliyiz:KK19:

canım yazını okurken resmen sanki kendi yaşadıklarımı okudum. bir ara o kadar baskı oluyordu ki kaçıp gitmeyi bile düşünmüştüm. hayatım öncelikle sen kaç yaşındasın ? ve annenle aranızda çok yaş farkı var mı? genelde ebeveyn ve çocukları arasında çok yaş farkı olduğunda böyle sorunlar çok sık gündeme geliyor

canım yazını okurken resmen sanki kendi yaşadıklarımı okudum. bir ara o kadar baskı oluyordu ki kaçıp gitmeyi bile düşünmüştüm. hayatım öncelikle sen kaç yaşındasın ? ve annenle aranızda çok yaş farkı var mı? genelde ebeveyn ve çocukları arasında çok yaş farkı olduğunda böyle sorunlar çok sık gündeme geliyor
20 yasindayim annem 43 yasinda yas farkimiz az aslinda ama menapoz falan mi nedir bilemedim yani annem onceden bu kadar anlayissiz biri degildi

O da agir bir sözmüs ya. annenizin normal mizaci mi böyle, yoksa gercekten sizin üzerinde bir basikisi mi var. Baska bir sikintisi var da size mi yansitiyor acaba?
Annemle babam ayri bir de kardesim var lisede okuyan onlarin arasindaki problemler bana yansiyor. Annem asla boyle bir kadin degildi su an cok anlayissiz bana karsi. zor bir hayati var o yuzden ne dese alttan almaya calisiyorum ama sanki ortaokulda okuyormusum da ozenip sigaraya baslamisim gibi davraniyor bana. Kabullenemiyor ondan ayri bir hayatim oldugunu.

Back
X