• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizmden şüpheleniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi bet16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bet16

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
41
17
38
40
Merhaba arkadaşlar oğlum 18 aylık erken dogdu duzeltilmis 16 aylık konuşmuyor suphelendim araştırdım otizm cikiyor birkaç hareketinden dolayi çok korkuyorum yan bakması başladı surekli degil ama başladı onceden etrafinda donerdi kollarini arkaya atip yürürdu bizde gulerdik oynuyo diye şuan yok .araba koltugunda çok daliyor kafasini nadirde olsa salliyor baş parmakla orta parmak birlesik duruyor ama biseyle ilgilenirse oda yok iletisim iyi aslında komut aliyor ama ince motor gelisimi bence çok iyi degil ekran yok 10 gündür tamamen kestik taklit ediyor anne dedi ama bilinclimi bilmiyorum ablası anne diyince oda dedi kendimi parcaliyorum 10 gündür perişan oldum randevu aldım amaiki hafta var daha başına gelen varmı nolur bı akıl verin bursada yim Dr tavsiyesi de istoyorum

En doğrusu bı doktorla görüşmek, burada ne dersek diyelim doğru olmaz, teşhis gerekir. İnşallah doktor içinizi rahatlatir
Evet öyle ama bu durumu yaşayan tecrübe etmiş annelerin fikirleri tecrübeleri fikir olur diye

Merhaba arkadaşlar oğlum 18 aylık erken dogdu duzeltilmis 16 aylık konuşmuyor suphelendim araştırdım otizm cikiyor birkaç hareketinden dolayi çok korkuyorum yan bakması başladı surekli degil ama başladı onceden etrafinda donerdi kollarini arkaya atip yürürdu bizde gulerdik oynuyo diye şuan yok .araba koltugunda çok daliyor kafasini nadirde olsa salliyor baş parmakla orta parmak birlesik duruyor ama biseyle ilgilenirse oda yok iletisim iyi aslında komut aliyor ama ince motor gelisimi bence çok iyi degil ekran yok 10 gündür tamamen kestik taklit ediyor anne dedi ama bilinclimi bilmiyorum ablası anne diyince oda dedi kendimi parcaliyorum 10 gündür perişan oldum randevu aldım amaiki hafta var daha başına gelen varmı nolur bı akıl verin bursada yim Dr tavsiyesi de istoyorum
Yahu google'dan bakarak çocuğa teşhis mi koyuyorsunuz. Devlet hastanesini beklemeyin özelden alın randevunuzu.

Kapi aç,bunu anneye ver gibi komutları anlıyor mu ? Goz teması en önemlisi. O nasıl? Uyaran eksikligindede oluyor böyle durumlar. En doğrusunu doktor bilir .Bence bi cocuk psikiyatrisine götürün eğer varsa bile inşallah yoktur hemen özel eğitime başlaması çok önemli .Allah korktuklarimizla sinamasin

Ekran bebekleri etkiliyor bol bol oyun oynayın, konuşun etkileşim içinde olun parka götürün. bı ara bende oğlumla ilgili baya kaygı duymuştum geç konuştuğu için.bı de göz teması var mi? ismine bakıyor mu işaret parmağını kullanıyor mu bunlar önemli tabi en önemlisi dr randevusunu bir an önce almanız

Doktora gitmeden kendi kendinize teşhis koyupta kendinizi yipratmayin komut aliyormu birşeyi getir deyince getiriyorum mesela?bunlar önemli diğer saydığınız şeyleri arada sırada dönme kafa sallama saglikli çocuklarda yapıyor.

Düzenli kontrole götürdüğünüz çocuk doktorunuz var mı? Prematüre olması nedeniyle gelişimi takip ediliyor mu, yani zaten çocuk doktorunuz fark ederdi bir durum olsa. 16 aylık konuşmaması normal buna takılmayın. Siz şimdi çocuk ne yapsa ne yapmasa belirti arayacaksınız. Büyük çocuğunuzla kıyaslamayın, ikizler bile aynı anda başlamıyor bir çok şeye. 2 hafta sonraya devlet hastanesi mi verdi randevu?

Prematüre çocuklarda bizim sadece 2 ay olarak düşündüğümüz konular çocuk gelişiminde öyle olmuyor pek.
Yiğenim 7 aylık doğdu baktiğimizda oda 2 aylik fark ama beden ve motor gelişimleri açısından pek iki ay gibi olmuyorlar benim gördüğüm prematüreler.
Yani anne karnında geçirmesi gereken o 2 aylık süreç her türlü gelişimlerinde çok şeyi değiştiriyor.
Umarım korktuğunuza uğramazsınız.

16 aylık bebeğin akıcı konuşması beklenemez değil mi?göz teması var mı?,adına bakıyor mu?

Düzenli kontrole götürdüğünüz çocuk doktorunuz var mı? Prematüre olması nedeniyle gelişimi takip ediliyor mu, yani zaten çocuk doktorunuz fark ederdi bir durum olsa. 16 aylık konuşmaması normal buna takılmayın. Siz şimdi çocuk ne yapsa ne yapmasa belirti arayacaksınız. Büyük çocuğunuzla kıyaslamayın, ikizler bile aynı anda başlamıyor bir çok şeye. 2 hafta sonraya devlet hastanesi mi verdi randevu?
Yok özelden aldım randevuyu

Ekran bebekleri etkiliyor bol bol oyun oynayın, konuşun etkileşim içinde olun parka götürün. bı ara bende oğlumla ilgili baya kaygı duymuştum geç konuştuğu için.bı de göz teması var mi? ismine bakıyor mu işaret parmağını kullanıyor mu bunlar önemli tabi en önemlisi dr randevusunu bir an önce almanız
Evet komut aliyor çoğunlukla bazende almiyor bebek yani cani isterse ama birkaç hareketi beni düşündürdü

Prematüre çocuklarda bizim sadece 2 ay olarak düşündüğümüz konular çocuk gelişiminde öyle olmuyor pek.
Yiğenim 7 aylık doğdu baktiğimizda oda 2 aylik fark ama beden ve motor gelişimleri açısından pek iki ay gibi olmuyorlar benim gördüğüm prematüreler.
Yani anne karnında geçirmesi gereken o 2 aylık süreç her türlü gelişimlerinde çok şeyi değiştiriyor.
Umarım korktuğunuza uğramazsınız.
Amin

Evet 5-10 kelime istiyor doktor ama bizde hiç yok
Sadece konismamasina takılmiyorum birkaç hareketi beni korkuttu yan bakması herzaman degil kafa sallamasi herzaman degil bunun gibi inadina da ben suphelenince bu hareketler ortaya çıktı

Düzenli kontrole götürdüğünüz çocuk doktorunuz var mı? Prematüre olması nedeniyle gelişimi takip ediliyor mu, yani zaten çocuk doktorunuz fark ederdi bir durum olsa. 16 aylık konuşmaması normal buna takılmayın. Siz şimdi çocuk ne yapsa ne yapmasa belirti arayacaksınız. Büyük çocuğunuzla kıyaslamayın, ikizler bile aynı anda başlamıyor bir çok şeye. 2 hafta sonraya devlet hastanesi mi v

Çocuk doktoru pek ciddiye almadi anlattiklarimi bakmadi bile çok erken dedi 2 yasimdan sonra belli olur otizm dedi evet konusmasi gerek ama bazen olabilir dedi pek umirsamadi ama biliyorum ki erken teşhis her hastalikta oldugu gibi bundada çok çok onemli onun için ozelden aldım randevuyu oda 2 hafta sonraya verdi

Back
X