- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
Siz çabalıyor musunuz pekimesajlarınız aynı beni anlatıyor, umarım uzun vadeli bir çözümü vardır![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz çabalıyor musunuz pekimesajlarınız aynı beni anlatıyor, umarım uzun vadeli bir çözümü vardır![]()
Kesinlikle dışarıdan çok net farkedildiğimin farkındayım. Çünkü ben özgüvensiz bir insan gördüğümde anında farkediyorum hiç konuşmasa bile. Özellikle bakışlardan o kadar belli oluyor ki... Çok acımasız insanlarda var dediğiniz gibi resmen dalga geçmeleri için malzeme oluyor. Dershane hocam üniversiteye hazırlanırken çok yapardı eğlenip gülerdi. Bazısının da alaycı gibi söylemleri oluyor hadi bir konuşsana gibi. Daha ilk tanışmadan özgüvensizliğimin hissedildiğinin farkına varınca ben daha da geriliyorum. İşler daha da çıkmaza sarıyor. Gündemi takip ediyorum özel ilgi alanlarım da var kitap okurum ama kendimi ifade ederken hiçbir şey bilmiyor gibi oluyorum. Ses boğazımdan zor çıkıyor sanki.Haluk Tatar, Beyhan Budak, Tülay Kök, Serhat Yabancı gibi isimlerin youtube videolarını veya podcastlerini dinlemenizi öneririm. İçlerinden bir tanesi hangisi hatırlamıyorum bir videosunda insanların özgüvensizliğin kokusunu aldığını ve size ona göre davrandıklarını söylemişti.
Kesinlikle katılıyorum. Kendine güvenmeyen insanlar dışarıdan çok belli oluyor. Acımasız insanlar ise bu insanları gözlerinden tanıyorlar. Yoksa özgüvenin dış görünüşle, eğitimle,aileyle çok ilgisi yok. Kendinize güvenin, sesinizi belli bir tonda kullanın, dik yürüyün. Bunlar bile sizi değiştirir.
Birde gündemi yakından takip edin, bir ortama girdiğinizde konuşacak konunuz olsun.
Ben de sizin gibiydim. Şu an aşırı değiştim diyemem ama çocukluğumdan beri öyleydim. Kalabalık bir ortamda elini ayağını nereye koyacağını bilmeyen, derslerde soru sormaktan çekinen, hep kendini aşağılayan biriydim. Bahsettiğim psikologların ve daha adını hatırlamadığım birçok psikologun bu konuyla ilgili videolarını dinledim. Ama öyle hadi iş yaparken arkadan açıyım dinliyim değil. Oturdum ders gibi dinledim ve üzerinde düşündüm. Birde burada şu nokta var. Bunu her gün yapmalısınız. Çünkü bu büyük bir problem ve zamanla pratikle çözülecek. Bir video dinleyip gaza geliyoruz ya tamam oldu bitti diye. Ben her gün dinledim hiç unutmamak için. Kendi kendimi telkin ettim sürekli başkalarının düşüncelerinin önemi yok ben kendimi sevmeliyim diye.Kesinlikle dışarıdan çok net farkedildiğimin farkındayım. Çünkü ben özgüvensiz bir insan gördüğümde anında farkediyorum hiç konuşmasa bile. Özellikle bakışlardan o kadar belli oluyor ki... Çok acımasız insanlarda var dediğiniz gibi resmen dalga geçmeleri için malzeme oluyor. Dershane hocam üniversiteye hazırlanırken çok yapardı eğlenip gülerdi. Bazısının da alaycı gibi söylemleri oluyor hadi bir konuşsana gibi. Daha ilk tanışmadan özgüvensizliğimin hissedildiğinin farkına varınca ben daha da geriliyorum. İşler daha da çıkmaza sarıyor. Gündemi takip ediyorum özel ilgi alanlarım da var kitap okurum ama kendimi ifade ederken hiçbir şey bilmiyor gibi oluyorum. Ses boğazımdan zor çıkıyor sanki.
Aynı dediğiniz gibi yapıyordum bende. Temizlik yaparken ya da herhangi bir işle uğraşırken arkadan bir yandan da psikolog dinlerdim. Gerçekten müthiş gaza getiriyor ama tabi geçici süreyle. Dediğiniz yöntemi deneyeceğim. Benim kendime kötülüğüm bana iyi gelmeyecek insanlardan uzak durmamak oluyor. Uğraş alanları bulmaya çalışıyorum ufak tefek kurslar eğitimler falan alıyorum. Çevremi daraltmayı bende düşünsem iyi gelecek sanırım önerileriniz için teşekkürlerBen de sizin gibiydim. Şu an aşırı değiştim diyemem ama çocukluğumdan beri öyleydim. Kalabalık bir ortamda elini ayağını nereye koyacağını bilmeyen, derslerde soru sormaktan çekinen, hep kendini aşağılayan biriydim. Bahsettiğim psikologların ve daha adını hatırlamadığım birçok psikologun bu konuyla ilgili videolarını dinledim. Ama öyle hadi iş yaparken arkadan açıyım dinliyim değil. Oturdum ders gibi dinledim ve üzerinde düşündüm. Birde burada şu nokta var. Bunu her gün yapmalısınız. Çünkü bu büyük bir problem ve zamanla pratikle çözülecek. Bir video dinleyip gaza geliyoruz ya tamam oldu bitti diye. Ben her gün dinledim hiç unutmamak için. Kendi kendimi telkin ettim sürekli başkalarının düşüncelerinin önemi yok ben kendimi sevmeliyim diye.
Yeteneğinizin olduğu alanlarda da kendinizi geliştirdiğinizde insanların takdiri sizin özgüveninizi geliştiriyor. O alanlar varsa o alanlara daha çok vakit ayırın instagram sayfası açın örnek veriyorum resim yapıyorsanız resimlerinizi paylaşın. İnsanlara güçlü yönlerinizi gösterin.
Birde acımasız insanlar konusu. Onlar hep var olacaklar. Onlar nasıl benim özgüvensiz olduğumu anlıyorlarsa ben de onların aşırı özgüvenli, kibirli, beni rahatsız edecek insanlar olduğunu sezebiliyorum. Direkt hayatımdan çıkarıyorum. Bir kurs ortamıysa Uzak oturuyorum. Yani zayıf olduğumu biliyorum onunla yakın olursam bana zarae verceğini biliyorum hiç yaklaşmıyorum.
En önemli nokta ise kendinizi sevin. Kendinizi sevilmeye layık olduğunuza ikna edin. Kendini eksik görmeyin. Zamanla değişecek, zamanla çevrenizde sizi olduğunuz gibi kabul edip seven insanlar da olacak.
Benim 5-6 adet dostum var. Benim mizacımı iyi bilirler. Onların yanında çok rahatım. Beni sevdiklerini biliyorum. Aşağılık kompleksine girmiyorum. Kendinize bu şekilde arkadaşlar bulmaya çalışın. Sevgiler
Empati yoksunu insan çok fazla var. Karşıdakinin zayıflığını alay konusu edecek kadar boş. Bunlarla sıkça karşılaşıyorum bende sessiz kaldıkça daha bir üstüne geliyorşar. Ters tepki oluyor onlara en mübahİnsanlar çok acımasız özellikle iş hayatında. Hiç istemediğiniz laflar duyuyorsunuz. Canınızı yakıyorlar. O yüzden kimseden çekinmeyin, rahat olun. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bu aileden kaynaklı, onları düzeltemeyeceğimiz için umursamamak en mantıklısı. Kimsenin onayina ihtiyacin yok o yuzden sana bir gelene sen on gideceksin. Hayatta kimse kimsenin goz yasina bakmiyor, uzerine git.
Ben konuşurken içimden bir ses bak anladılar işte özgüvensiz olduğunu diyor. Bakışından belli cevap veremedin gibi şeylr geçiyor içimden. Bildiğim şeyi bile aktaramıyorum bazen. Saf falan zanneden de oluyordurseni çok iyi anlıyorum aynı sorunu bende yaşıyorum içimde hep bi yetersizlik hissi var kendimi diğer insanların seviyesine getiremiyorum bi türlü bikaç kitap okudum ve bende ınsanlarla konuşmayı denıyorum ama pek bı etkısını goremedım bu ılıskılerıme de yansıyor naısl bı yol ızlesek bılemıyorum
Spor bu kadar etkili mi yani. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu ufakta. Başlasam iyi gelecek o zaman şimdiden heyecanlandım sonuçlar için çok teşekkürlerHerkese aynı tavsiyeyi veriyorum ama kendi hayatımda önemli bir gelişmeye sebep olduğu için öneriyorum
Spor
Gerçekten çok etkili
Hemen spora başla
Evde yapılan programlara başla hedef koy kendine
Sporu hayatına katarsan ruh halinde düzelir kendine güvenin de artar
Zamanını kaliteli harca
Pandemi bitince de spor salonuna yazıl
Gerçekten hayatında çok şey değişecek
Sonra gel bana teşekkür etmeyi unutma![]()
biraz değişmeyeceğini kabul ettim gibi bilmiyorum hiç başarılı olamadım çünkü. ama böyle olmak da istemiyorum. videolarla, kitaplarla kısa süreli gaza gelmek değil de sıfırdan başlamak istiyorum bu konuda. o da uzun bir sürede olur muhtemelen.Siz çabalıyor musunuz peki
Kesinlikle cok etkili.Spor yaptigim zaman kendimi cok iyi ve özgüvenli hissediyorum.Özellikle yoga ve kosma bana cok iyi geliyor.Spor bu kadar etkili mi yani. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu ufakta. Başlasam iyi gelecek o zaman şimdiden heyecanlandım sonuçlar için çok teşekkürler
Evet video ve kitaplar anlık gaza getiriyor, çok geçmeden aynı bizle baş başayız. Bir görüş sahibi spor çok iyi geliyor demiş sizde deneyin bir istersenizbiraz değişmeyeceğini kabul ettim gibi bilmiyorum hiç başarılı olamadım çünkü. ama böyle olmak da istemiyorum. videolarla, kitaplarla kısa süreli gaza gelmek değil de sıfırdan başlamak istiyorum bu konuda. o da uzun bir sürede olur muhtemelen.