büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum...bana fikir verin ne olur..

ben senin yerinde olsam, kayınpederi kayınvalideyi ve eşimi kendi annemlerin oldugu bir ortama çağırırım

herkesin oldugu anda konuyu oraya getirip,bu olaydan rahatsızlıgımı dile getiririm, kırmadan bişekilde söylerim istemediğimi

bu işin hiçbir mantıgı yok, onlarda senin ailenin yanında ille de kalacaz diye diretemezler

zaten burda en büyük sorumluluk mu diyeyim yoksa hata mı diyeyim bilemedim, eşinizde

yeni gelin evinde 2 ay kalmak ne demek hem de hiç bir zaruriyet yada mantıklı bir neden yokken

ilk söylediğin derde yani ev konusuna hiç girmiyorum o zamanla hallolur, gerçi ben senin yerinde olsam o konuyuda eşimle hallederdim,

içime sinmedi begenmedim dedinmi olay bitmeliydi, ssonuçta o evde olsa kira vereceksin başka ev de olsa kira vereceksin

çok haklısın canım sinir olmanda. Bence de evine ısınmaya çalış ama kayınvalidenin yaptığı tamamen düşüncesilik. Seninkine benze bir durum benimde başıma geleekti ancak benimki bende önce 1-2 gece kalacaklardı neyse ki kalmadılar ama ben ona bile çok üzülüyodum benden önce kullanmasınlar sonra istedikleri kadar gelsinler diyordum . O yüzden seni anlayabiliyorum. Ama eşler genellikle bu konuda bizi anlamıyorlar onları tamamen istemediğimizi düşünüyorlar hemen korumaya geçiyorlar:50:

cnm senin adına gerçekten çok üzüldüm neler hissettiğini tahmin edebiliyorum ama bu eşinle geçmeniz gereken ve ileri ki aile ilişkilerinize yön verecek önemli bir olay. yani eğer tavır alırsan eşinle ve eşinin ailesiyle aran açılacak ve biz kadınlar hiçbir şeyi kolay unutmuyoruz ve içimizde dert zihnimizde dert oluyor. sonrada ilk fırsatta lafı sokuyoruz eşimize ama zannetme ki o öylece durur ve haklılığını kabul eder. hayır cnm sürekli kavga edersiniz " annem tabi gelecek kalacak onun evi burası yani benim olan onun!", "annemi sokakta mı bırakim burada ben dururken el kapısında mı kalsaydı!", "ailem hakkında ileri geri konuşma" vs vs uzar gider cümleler keyfin kaçacak ve daha çok sinirleneceksin. senede birkaç kez göreceğin eşinin ailesiyle ve bu nedenle de eşinle aranı açma. zaten çoktan karar verilmiş. sana sorsa iyi olurmuş evet ama sen şimdi desen ki bana neden sormadın "ailemin kalıp kalamayacağının iznini senden mi alıcam" şeklinde bir cevap gelir maalesef. klasik erkek. düz mantık. incelik beklenemez. her halükarda kalınacağına göre yapacak bir şey yok kabul edecek arada ziyaretlerine gidecek ramazanı huşu içinde geçirmeye çalışıp bir şekilde 2 ay geçecek. sonra kırılan dökülen eşyaların faturasını eşine keseceksin. ilerleyen yıllarda sende yazları kayınvaldene gidip kendi düzenini orada kuracaksın. böyle şeylere takılıp da eşinin ailesine tavır alma ve nefret etme. görüceksin uzun yıllar görüşecek ve çok şey yaşayacaksınız. gelin kaynana kayınbaba ve tabi görümce ilişkilerini bozma.. yaşayacağın ve kuracağın doğru ilişki o eşyalardan daha uzun olacak. eşyalar yenilenir ama eşinin ailesiyle aran bir kere bozulursa sular kolay durulmaz. sence iki eşya için değer mi? ve bana sorarsan eşine de kızma senin annenler memleketten gelse sende istersin senin evinde kalmalarını. kayınvalden akıl edememiş oğluna söylemiş faturayı (kırılan ve bozulan eşyalar dışındakileri) kocana kesme. mutluluğunu gölgeleme.. öfkeyle evliliğine başlama. sana da yazık mutlu olmayı hak ediyorsun her hayalleri olan yeni gelinler gibi.. sabret lütfen bence mükafatını alacaksın. konuyu düşünüp düşünüp kendini öfkelendirme. eşinin ailesiyle iyi vakit geçirmeye onları yakından tanımaya çalış.. bence bu hayrınıza olacaktır.

aynen katılıyoeum canım bir ömür eşinin ailesiyle yaşayacaksın ama eşyaların ezkiyince yenisini alacaksınama kırılan kalpler zor düzelir onlar akıl edememiş ayıbın önde gideni tam bi saygısızlık ama sen onların seviyesine inme kendi kaliteni göster onlara

resmen kendi başıma gelmiş gibi sinirlendim okurken! ne demek ya daha siz oturmadan gelip 2 ay kurulacak hem de kızlarıyla nerde görülmüş böyle bişey! bu ne saygısızlık! biz burda komşumuzun kızının yeni evine gittik bakmaya da, daha evlenmemişler içinde yaşamıyorlar, gezerken bile elimizi bir yere değdirmeye korktuk, koltuğun kıyısına bile oturmadık saygıdan. pırıl pırıl çeyizler. inanın benim başıma gelse büyük konuşmayayım ama asla istemem asla! hayati bir durum yok, ölüm yok kalım yok eve gelmeleri için bu kadar yaşamsal bir neden mi var? daha siz oturmadan kabul edilebilir bir şey değil! bence konuşun eşinizle, basiretsizlik yapmasın da engel olsun. baştan işi sıkı tutun. bu anne ve kızlarından hiç hoşlanmadım.

Evi dert etme alışırsın.. Ama kayınvalidenin senden önce gelip o evde oturması hazmedilir birşey değil. Elini masaya vur kardeşim çok ciddi tepkini göster. Kaynanaylada mutlaka konuş en azından konuşmadım demezsin..Ucu nereye giderse gitsin maçı sen kazanmalısın, ki şuan taviz verirsen vay ki ne vay haline! Kaynananın bu hareketi çok ciddi mesajlar içeriyor. İyice tahlil et.

öncelikle iyiki K.K var diyorum çünkü burada paylaşmaz,fikir istemezsem çıldırabilirim.beni çook üzen 2 konu var arkadaşlar..kısmetse 2 aya kadar evleniyorum ve bir hevesle eşya aldık,mobilyalarımız herşeyimiz o kadar içime sinmişken eşimin ısrarına karşılık tanıdığı kişinin bulduğu evi tuttuk..ev site içinde aslında içi bakımlı güzel ama,benim hayallerimdeki,aldığımız eşyaları içinde hayal ettiğim ev değil..inanılmaz bir burukluk ve istekizlik yaşıyorum.kontrat herşey yapıldı yerleşiliyorda,kısaca vazgeçlecek bir durum ne maddi nede manevi açıdan yeni ev kurduğumuz için mümkün değil.evin ne tarafına baksam itici geliyor bana..mutfak tezgahı ile ufak e ufak ve istediğim şekilde asla değil..5 yıllık site içi bakımlı ama bana itici geliyor nedense ısınamadım..bu durumu aşıp mutluluğumun gölgelenmesine izin vermemeye çalışırken duydumki kayınvalidem memleketten 2 ay kadar bir süreliğine kalmaya gelecekmiş..ben tüm eşyamı yerleştirdim benden önce gelip onlar kullanacaklar..yani ben 2inci el eşyalı ve tertemiz bıraktığım halde kirlenmiş bir eve gelin gideceğim..sizce bu saygısızlık değilmi arkadaşlar..ben kullanmadan tüm eşyamı bu kadar uzun zaman onlar kullanıp birde kirletecekler..bunu eşime söyledim tlfda ve tartışıp tlfnu kapattık..onada çok kızıyorum bu tavizi verdiği için..hangisine üzüleyim sizce söylermisiniz çıldırmak üzereyim...

Benzer bir durumu yaşadım bende. Benim eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyorlar. 2 düğün yaptık biz istanbuldaki düğünde tüm ailesi gelip bizde kaldı. Babasına annesine diyecek lafım yok ama kuzeni istanbulda yaşıyor o bile annesiyle gelip benim daha hiç yaşamadığım evimde kaldı. Üstelik ben evimi ve çeyizimi tek başıma hazırladım. Kimsenin karışmasını istemedim. Neyse gelip kaldılar ve inan hiç özen gösterilmedi. Döküm tencelerelerim yerlerde çizik içindeydi. Ben delirdim ve bende eşimle bu yüzden tartıştım. Kalmasını istemiyorum de. Kesin tavrını koy. Hala içime dert olur düşündükçe istanbuldaki düğünümde hep bir tarafım buruktu.

gerçekten sinir bozucu bir durum ama sanki pek çıkar yol yok gibi
eşyaları ilk sizin kullanmanız en doğal hakkınız ama bahsettiğiniz kişide eşinizin annesi
sizde olsanız kalın derdiniz annenize ama şimdi benim annem böyle birşeyi asla yapmaz diyeceksiniz evet belkide yapmaz ama yapan yapıyor
belki yersiz düşünüyorsunuz eşyalarınızı kirletmez özenli davranır inanın düğün arefesinde bu kadar stres ağır gelir ve bu sefer nişanlınızla aranız bozulacak bu daha da kötü olur allahtan sabır dileyin ve çıkar yol düşünün dicem ama pek vazgeçebilecek gibi değiller
sallayın diyorum artık yoksa stresten düğününüzün tadını çıkaramayacaksınız
birde önemli olan düğünden sonra kalmasınlar

Valla eşin kararını vermiş gibi görünüyor, ben olsam üşenmem taşınabilecek her şeyi geri taşır onlar gittikten sonra evi bir daha kurardım. Anlayışlı olsaydılar gelinin bile girmediği eve girip çeyizleri kullanma fikrine kapılmazdılar. Sen eşyaları açmadan orada bırakırsan olacaklar malum.Ya onlar tavrını anlayıp zıtlık olsun diye çekinmeden açıp kullanırlar, ya da onlar açmasa bile ayıp olmasın diye eşin açar kullandırır, çünkü eşin tavrından haberdar ve bu durumu ailesine belli etmek istemez.

Valla eşin kararını vermiş gibi görünüyor, ben olsam üşenmem taşınabilecek her şeyi geri taşır onlar gittikten sonra evi bir daha kurardım. Anlayışlı olsaydılar gelinin bile girmediği eve girip çeyizleri kullanma fikrine kapılmazdılar. Sen eşyaları açmadan orada bırakırsan olacaklar malum.Ya onlar tavrını anlayıp zıtlık olsun diye çekinmeden açıp kullanırlar, ya da onlar açmasa bile ayıp olmasın diye eşin açar kullandırır, çünkü eşin tavrından haberdar ve bu durumu ailesine belli etmek istemez.

Ev olayına üzülmeyin ama kaynananızın yaptıgı çok ayıp.Eşyalarınızı açıpta hangi yüzle kullanacak sizden ve ailenizden utanmıyoomu bu kadın?Şimdiye kadar oturmuş evinde şimdi de oturssun.Herşeyinbi adabı var canım.Sizin aileniz ne diyo bu duruma?

ev anlattığına göre iyiymiş bence de evde bi problem yok ama kaynananın gelip kalacak olması gerçekten kötüü bence izin verme bi şekilde

Back
X