Kekler - Pastalar büyük kek kalıbı için tarif

mikelaze

bir gün gelir...
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
951
11
46
İstanbul
arkadaşlar camdan büyük oluklu bir kek kalıbı aldım.
$Simax-5041-Kek-Kalibi_71925_1.webp

nasıl olacak diye 1,5 ölçü de bir kek yaptım.ama içi tam pişmedi.önce kabardı sonra söndü.ölçülerde mi bir sıkıntı olabilir? yoksa dolaptan çıkardığım malzemelerden mi? borcamda güzel kabaran yumuşak kekler yapıyordum.bu sefer neden olmadı :50: büyük kalıplar için kullandığınız kek ölçüsü varsa paylaşır mısınız ?

Son düzenleme:
iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş misali,inat ettim iki gün sonra tekrar bu kalıpta kek yapmaya karar verdim.ama bu sefer tüm malzemeleri dolaptan sabahtan çıkardım.tüm işlerim bitince ikindi vakti işe koyulayım dedim.kakakonun arkasında da bir tarif gördüm kendi bildiğim ölçülerle ve kakaonun arkasındaki tarifle kaynaştırdığım güzel bir mozaik kek yaptım.işte tarifi :)

4 subardağı un
1,5 su bardağı şeker (çok tatlı sevenler ölçüyü 2 bardak yapabilirler )
1,5 su bardağı süt
4 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 tutam tuz
1.5 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şekerle,yumurtayı köpük haline gelecek şekilde çırptıktan sonra süt ve sıvıyağı da koyup bir kere daha çırptım fazla çırpmadım.daha sonra un,kabartma tozu,tuz,vanilyayı elekten eledim.mikserle karıştırmadım bu sefer.elimde malmezemeler iyice birbiriyle karıştığından emin olana kadar karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba 3/4 oranında kek hamurunu koydum.geri kalan malzemeyi bir paket kakao ile karıştırıp kalıbın üzerine döktüm kaşıkla gelişi güzel karıştırdım alttaki hamurla.çok fazla karıştırmadım bu sefer tüm kek kakaolu olabilir :9: 170 dereli önceden ısıtılmış fırında pişirmeye bıraktım.yaklaşık 45-50 dk kadar pişti.30 dk dan sonra kürdan batırdım kürdana hamur gelmedi ama kekin altı güzel pempeleşse de üstü istediğim gibi olmamıştı.cam kalıbın böyle güzelliği var.kekin altının,üstünün pembeleşmesini takip edebiliyorsun.fırının alt üst ayarını kapayıp sadece üste sıcaklık gelecek şekilde ayarladım.ve en üst gözüne koydum kalıbı.fırının derecesini de 150 ye düşürdüm.yaklaşık 15-20 dk kadar ağır ağır biraz daha pişmesini sağladım.piştiğinden emin olunca çıkardım.kalıpta 20 dk kadar dinlendi.ters çevirip çıkardım.ilk defa yumuşacık dışardan aldığım kekler gibi bir kekim oldu :16: hiç böyle kek yapmamıştım.içi pişerdi ama yumuşaklığı bu kadar olmazdı.eşim de beğendi.hatta bugün arkadaşları dankek gibi olmuş ne güzel kek böyle demişler :9:

bu kekin böyle olmasında

kesinlikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasının
şeker ve yumurtadan sonra çok fazla çırpmamamın
belki bir fıske tuzun
1,5 paket kabartma tozunun etkisi var diye düşünüyorum. :16:

Son düzenleme:
yukarıdaki tarifte iki kere kabartma tozu yazmışım.1 paket kabartma tozu değil kakaoydu,yanlışlık olmuş :9:

arkadaşlar camdan büyük oluklu bir kek kalıbı aldım.
Eki Görüntüle 609298

nasıl olacak diye 1,5 ölçü de bir kek yaptım.ama içi tam pişmedi.önce kabardı sonra söndü.ölçülerde mi bir sıkıntı olabilir? yoksa dolaptan çıkardığım malzemelerden mi? borcamda güzel kabaran yumuşak kekler yapıyordum.bu sefer neden olmadı :50: büyük kalıplar için kullandığınız kek ölçüsü varsa paylaşır mısınız ?

TATLIM CAM OLANINI DA İLK DEFA GÖRDÜM DOGRUSU:) AMA BEN GECENLERDE İNTERNETTEN SERAMİK KAPLAMALI KEK KALIBI ALDIM .HEM KALIBI HİÇ YAGLAMIYORUM HEM DE BAYA BI KABARIYO.COK MEMNUNUM .DİLERSEN SİTENİN ADRESİ Seramik Kaplamal Frn Tepsileri ve Kek kalplar TAVSİYE EDERİM EN AZINDAN Bİ BAK.KOLAY GELSİN

vav harikaymış seramik kaplı kalıp.hem de yağlamadan kek yapılması...çünkü yağı çok kaçırınca kek delik delik oluyor.az olunca da yapışıp kalıyor.teşekkür ederim.

Son düzenleme:
TATLIM CAM OLANINI DA İLK DEFA GÖRDÜM DOGRUSU:) AMA BEN GECENLERDE İNTERNETTEN SERAMİK KAPLAMALI KEK KALIBI ALDIM .HEM KALIBI HİÇ YAGLAMIYORUM HEM DE BAYA BI KABARIYO.COK MEMNUNUM .DİLERSEN SİTENİN ADRESİ Seramik Kaplamal Frn Tepsileri ve Kek kalplar TAVSİYE EDERİM EN AZINDAN Bİ BAK.KOLAY GELSİN

Aynı kalıptan ben de aldım. İlk başta çok tereddüt etmiştim, çünkü daha önce kullandığım klasik kalıplardan keki çıkarmaya bayaa bi uğraşıyodum. Ama hiç yağlamadığım halde çok kolay hem de hiç şekli bozulmadan çıktı. Size de tavsiye ederim ;)
Bu cam olanını da merak ettim. Nasıl acaba?

Aynı kalıptan ben de aldım. İlk başta çok tereddüt etmiştim, çünkü daha önce kullandığım klasik kalıplardan keki çıkarmaya bayaa bi uğraşıyodum. Ama hiç yağlamadığım halde çok kolay hem de hiç şekli bozulmadan çıktı. Size de tavsiye ederim ;)
Bu cam olanını da merak ettim. Nasıl acaba?

Cam olanını sağlıklı diye aldım.kek güzel pişiyor.içi pişmemiş çıkmadı hiç.ama bazen altını yağlamayı ayarlayamıyorum o zaman yapışıyor.belki de iyice soğumasını beklemeden çıkarmaya çalıştığımdandır.kek pişerken her yerini görebilmemiz fırında bekletme süresini ayarlamaya yardımcı oluyor.temizlemesi biraz uzun sürüyor ama genel olarak memnunum.

Son düzenleme:
Cam olanını sağlıklı diye aldım.kek güzel pişiyor.içi pişmemiş çıkmadı hiç.ama bazen altını yağlamayı ayarlayamıyorum o zaman yapışıyor.belki de iyice soğumasını beklemeden çıkarmaya çalıştığımdandır.kek pişerken her yerini görebilmemiz fırında bekletme süresini ayarlamaya yardımcı oluyor.temizlemesi biraz uzun sürüyor ama genel olarak memnunum.

Ben de mikrodalga fırında kek yapmak için bir kalıp arıyordum cam olanına hiç denk gelmemiştim. Temizlik ve yağlamak diyince şimdi camdan da tereddüt ettim. Ben seramikten şaşmayım en iyisi. :)

canım seramiğe göre camın temizliği hem itina istiyor hem de biraz uzun sürüyor.ilk kullandığım zamanlar kek kalıptan çok güzel çıkıyordu.kekin dış tarafı da gayet pürüzsüz oluyordu.kalıp yağlamak ince iş :) şimdi beceremiyorum ya da beklemeden çıkarıyorum.ikinci olasılık daha yüksek.memnunsanız kalıbınızdan kullanmaya devam edin.ama değişiklikleri severim.ben deneyeceğim dediğinizden.yalnız seramiklerin kalitesi de önemli.sizinki nasıl acaba?

canım seramiğe göre camın temizliği hem itina istiyor hem de biraz uzun sürüyor.ilk kullandığım zamanlar kek kalıptan çok güzel çıkıyordu.kekin dış tarafı da gayet pürüzsüz oluyordu.kalıp yağlamak ince iş :) şimdi beceremiyorum ya da beklemeden çıkarıyorum.ikinci olasılık daha yüksek.memnunsanız kalıbınızdan kullanmaya devam edin.ama değişiklikleri severim.ben deneyeceğim dediğinizden.yalnız seramiklerin kalitesi de önemli.sizinki nasıl acaba?

canım benim kullandığımın markası seramitok dün komşumda aldı tavsiye ettim bugün birlikte kek yaptık harika cıktı valla kek yapmaktan nefret ederdim öyle diyim sana şimdi keyif alıyorum . almadan önce markayı biraz arastırdım marka yeni çıkmış piyasaya gerçi bi tek Türkiye'de üreten bunlar var diğerleri hep yabancı marka . yeni marka diye tereddüt ettim sitedeki numaradan aradım güzelce anlattılar firmayı hatırladığım kadarıyla baya eski bi firmaymış bu işlere yeni başlamışlar ben ikna oldum aldım memnun oldum. aldım alalı sıkıntı yaşamadım.şimdi senin için bidaha baktım sitelerine videoda koymuşlar gayet güzel olmuş. bi izle istersen videoyu ona göre karar ver.

kal sağlıcakla

canım benim kullandığımın markası seramitok dün komşumda aldı tavsiye ettim bugün birlikte kek yaptık harika cıktı valla kek yapmaktan nefret ederdim öyle diyim sana şimdi keyif alıyorum . almadan önce markayı biraz arastırdım marka yeni çıkmış piyasaya gerçi bi tek Türkiye'de üreten bunlar var diğerleri hep yabancı marka . yeni marka diye tereddüt ettim sitedeki numaradan aradım güzelce anlattılar firmayı hatırladığım kadarıyla baya eski bi firmaymış bu işlere yeni başlamışlar ben ikna oldum aldım memnun oldum. aldım alalı sıkıntı yaşamadım.şimdi senin için bidaha baktım sitelerine videoda koymuşlar gayet güzel olmuş. bi izle istersen videoyu ona göre karar ver.

kal sağlıcakla

Aynen ben de tereddütle almıştım, ama sonra çok memnun kaldım. Kek çok güzel pişiyor ve kabarıyor. Ters çevirince sallamaya falan gerek kalmadan hemen çıkıyor. Üstelik temizliği de çok kolay, soğuk suyla bile temizleniyor. Tepsi de sipariş ettim, bugün geldi. Tepsiyi yağlamadan börek deniycem bakalım o nasıl olacak.

hah tam aradığım tarif eline sağlık kızıma doğumgünü pastası yapıcam ama kilitli kalıbım yok pansipanyada yağlı tepsiye olmuyo

deneyince nasıl olduğunu yazarım

Dün Eminönünde dolandım durdum hediye için bir şeyler bakasım vardı.Kek kalıbı almak vardı aklımda hatta seramik olanından almak vardı.Ama fiyatlar acayip uçuk geldi.İnternette daha hesaplı satan yerler aklıma geldi.Ama illaki gelmişsem buraya kadar alayım bir şeyler dedim.Kızkardeşlerim için birisine baton birisine borulu kek kalıbı aldım.İç yüzey kaplaması hoşuma gitti.tabi bir de markasının Kaiser olması :9: Umarım memnun kalırlar :)

Sizden kullanan var mı aşağıdaki kek kalıplarından ?

$Kaiser-Energy-3-Parca-Kek-Kalibi-Seti-Orjinal__65257175_0.webp

Back
X