Büyüklerimin erkekler hakkında söyledikleri canımı çok sıkıyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 024
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
818
123
İstanbul
benim hayatıma nişanlımdan başka erkek girmedi desem yanlış olmaz..her ne kadar içgüdüleri kuvetli bir insan olsamda,insanların tecrüberinin yararlanmaya çalışıp(sanal yada reel) erkekler hakında kafamda bi potre oluşturmaya çalışsamda yinede onları tanıyamıyorum..buda beni bazen manalı yada manasız vesveselere itebiliyor..

teyzemden ve annemden duyduğum o nanide inciler "hepsi aynıdır sana yapmıyorum der herşeyide yaparlar"..
burda siz kardeşlerimden duyduğum"kocam erkeklerin çoğunda birçok kadınla birlikte olma istediği vardır doğuştan böylelermiş"sözleri o kadını incitmenin yanında banada söylenmiş gibi olup akabinde dikkatimi yanımda erkeğe çevirveme neden oluyor..

ne kadar genelle yapmanın yanlış olduğunu,kişiden kişiye değişebileceği sözlerini sıralasamda kendime içimde uhde oluşmuyor değil..

şimdi ben siz kardeşlerime soruyorum,özelikle erkeğini eşini tanıyan,erkekleri tanıdığını düşünen,erkeğiyle bu konuları konuşup bir erkek ağzından erkek dünyasına ait tüyolar alan bayanlar diyorumki "erkekler nasıl düşünürler"..

başımıza gelecek olan gelir buna mani olamayız ama tecrübelerden yararlanayım derken erkeğim için heran elimde patlayacak bi bomba hissini taşımak istemiyorum..

ben sizlere gönlümü açtım kimine manalı gelir düşüncem kimine manasız..manasız gelen gönlümü kırmasın zırvalıyor işte deyip geçebilir..çokca kırıcı yorum okuyorum bazen çekinerek yazdım..niyetim büyüklerimin ilk defa haksız çıkmasını istiyor olmam..​

Nişanlının doğru kişi olup olmadığını mı anlamak istiyorsun ?

yoo aslında genel diyebilirim,babam içinde kardeşim içinde çok değer verdiğim abilerim içinde bunların hepsimi böyle dediğim tabii nişanlım içinde sorduğum bir soru..

Son düzenleme:
yoo aslında genel diyebilirim,babam içinde kardeşim içinde çok değer verdiğim abilerim içinde bunların hepsimi böyle dediğim tabii nişanlım içinde sorduğum bir soru..

ben kadınların genellemeleri kendi acılarına derman olmak için yaptıklarını düşünüyorum.
yani hepsi döver hepsi ihanet eder hepsi kabadır vs..
bunlar çok yanlış,elbette böyle değil.
prenses gibi yaşayan kadınlar var emin ol.
işin özü ilişkiye başlarken ve eşi seçerken çizilen yol.
ama şu da var bazı çok genel geçer şeyler var.
erkekler kadınlar kadar düşünceli değil,hassas değil,detaycı değil vs..
ama insan hayatını zora sokacak türde şeyler değil bunlar.

ne kadarda güzel bir bakış açısı hiç böyle düşünmemiştim..kendi acılarından dolayı böyle düşünüyor olabileceklerini..çok tşk ederim..farklı bi pencereden bakmama yarayacak düşünceniz..

Son düzenleme:
Erkekelerin hepsi böyledir diye bir genelleme yapamam.
Evet büyükler hep ağzında vardır erkekler şöyledir kızım böyledir kızım.
Kendi gözümle birebir yaşadıklarımda var.
Yinede genelleme yapmam çünkü öyleleride varki adam gibi adam.
Kimse dört dörtlük değil zaten hatalırımız hepimizin var ama bunlar yüzündende önyargılı olamayız erkeklere karşı.
İnsanların iyiside var kötüsüde umut ederim hep karşımıza iyileri çıkar.

İnsanların iyiside var kötüsüde umut ederim hep karşımıza iyileri çıkar. amin inşallah..

Son düzenleme:
Hayır hayatlarında kaç tane erkek gördüler ki "hepsi" diyebiliyorlar yani bu yargıya varmak için epey tanımış olmalılar. Ben birkaç teyzeye bunu söylediydim de terbiyesiz seni lafındna başka cevap alamadım. :)

Birde bu tür ön yargılar, korkunç ilk gece hikayeleri falan. kızları erkeklerden uzak tutmak için. Yani sen kızı erkeğe karşı güvensiz, içinde binbir türlü korkuyla yetiştiriyorsun bu kızın nasıl eş seçeceğini, evlense bile içindeki o vesveseleri atamayabileceğini, aylarca kocasıyla ilişkiye giremeyeceğini, bu yüzden çok mutsuz olacağını düşünemiyor musun? Toplumun değer yargılarını, neyin yapıplıp neyin yapılmayacağını, herşeyin bir zamanı olduğunu, zamansız yapılan eylemlerin sonuçlarını, nelere mal olacağını, sadece erkeğe değil kimseye kolay kolay güvenilmeyeceğini, herkesten her an kötülük gelebileceğini, buna karşı dikkatli olmak gerektiğini vs. anlat da korkutma, evliliğin büyük parçasını oluşturacak cinsellikten soğutma, tiksindirtme bari.

Son düzenleme:

Her erkek -istisanasız- saatli bombadır: İlgisiz, sevgisiz kaldıklarında (siz sevdiğinizi, ilgiye boğduğunuzu düşündüğünüz anda bile adam aksini hissedebilir) bir başkasına kayar akılları...Gelin görün ki aynı durum kadın için de geçerli... En vefalısı sadık olanı bile belli bir raddeye gelince -hırs yapmaktan vazgeçtiğinde- bırakır deli gibi sevdiği adamı... İnsanoğlunun yapısı böyle programlanmış, bilimsel olarak da evlat acısı dışındaki tüm durumlara çare buluyor yahut olanları kanıksayabiliyoruz... Doğal olarak kaybetme, aldatılma, vazgeçilme riski her iki cins için de her zaman var, bu açıdan bakarsak her birimiz biraz hain, nankör, vefasız saatli bombayız...

Bir de Allahın sizi türlü şekillerde sınama durumu var... Siz sevdiğiniz adamı hayatın merkezine koyar ve diğer hasletleri bir kenara iterseniz Allahın da kulluğunuzu sınamak için en değerlilerinizle sizi imtihan etme durumu varken sevdiğinizin hataları ya da kaybı kaçınılmaz oluyor... Bu kayıp fiziksel de olabilir ruhsal da... Bu durum varsayımlarla öngörülemeyecek, "Her erkek böyledir" denemeyecek bir hal; aksi lanet bir patronunuzun olması, çalıştığınız yere size her konuda destek olacak birinin atanması yahut sevdiğiniz adamın emeklerinizi boşa çıkarması... Hayat içinde size biçilmiş rolleri oynarken bunlardan biri de "aldatılan kadın" olmaksa bununla yüzleşmek gerekecektir... Kafanıza düşecek saksıdan habersiz olup bunu yaşamak zorunda kalmanız gibi...

Bu durumları bu kadar ince ince düşünüp yaşanan güzellikler içinde şüphe ve kuşkuyla mutlu anları sabote etmek yolda ayağınızın kaymasından korkup bütün gün evden çıkmamak gibidir... Şu halde ne büyükleriniz yanılıyor, erkekler sütten çıkma ak kaşık; ne de yüzde yüz haklılar zira içlerinde gayet vefalı, sadık beyefendiler de var... Hayatınızdaki insanı diğerleriyle kıyaslamadan, artı eksilerini kendi içinde, kendi olabileceğinin en iyisiyle, size sunduğu sevgiyle değerlendirmeniz en doğrusu...

Korkular, şüpheler, belirsizlikler en fazla başınıza geldiğinde çare aranacak dertlerdir... Aldatılan, sevgisiz bırakılan kadınlar için tüm kalbinizle üzülün ve mutlu olmalarını dileyin ama onlardan biri olma endişesi taşımayın böylelikle başınıza gelmeyen bir olayı zihninizde canlandırarak yaşamayın...

Nişanlınızı gözünün sizden başkasına kaymadığından emin olacak kadar sıkı tutun; kalbi başkasını tercih ederse aynı hakka sizin de sahip olduğunuzun farkındalığı ölçüsünde de rahat bırakın... Beş parmağın beşi bir değilken milyarlarca erkeğin aynı olumsuz kodlara sahip olma ihtimalini dert edecek kadar kısa olmayan hayata ne sevginizi ne de sevdiğinizi feda edin... Kendinizi, birlikteliğinizi O'na emanet edin, sizi koruyacaktır...

Hayır hayatlarında kaç tane erkek gördüler ki "hepsi" diyebiliyorlar yani bu yargıya varmak için epey tanımış olmalılar. Ben birkaç teyzeye bunu söylediydim de terbiyesiz seni lafındna başka cevap alamadım. :)aynen..evet büyükler çoğu kez haklı çıksada bazen bize korku tohumları ekmekden geri durmuyorlar..yanlış buluyorum bende değin gibi..

nişanlımada sormuyor değilim haaa,tanımak istiyorum nasılsınız siz diye iyimizde var kötümüzde aynı sizde olduğu gibi,birimizin yaptığını hepimiz yapıyor değiliz yani çok gazete okuyosun seeeenn diyip kulağımı çekiyor

yinede ben siz bayanların düşüncelerini daha fazla önemseyip dertleşmek istedim

umutlu ol kardeşim güzel anlatımınız için çok tşk ederim..çok haklısınız tevekkül dedikleri şey bu olsa gerek..

sanırım rahat olmalı,yanlış kodlanmakdan kaçınmalı..herşeyin kudreti elinde olan Allah nasıl buyurmuşsa öyle olacaktır çünkü..

Bence haklılar...rahat genelleme yapılabilir...çok erkek tanımak gerekmiyor.hayatındaki erkekleri yakından takip et yeter...baban abin kardeşin nişanlın...güzel birini görünce bakarlar alıkoyamazlar kendilerini,rihanna, beyonce bilmemne bütün açık saçık klipleri filmleri izlerler hem de bayıla bayıla...seni gayet güzel genellerler onların yaptığı çapkınlık olur böyle sıyrılırlar ama çok beğendikleri o kadınlar onlara yüz vermeyince arkasından söylemedikleri kalmaz...güvenirsin.güveninin içine ederler...hem de defalarca...acımadan kalbini kırarlar.hepsi aynıdır.yani bence...

Bu bütün erkekler aynıdır diyen arkadaşlar beni çok üzüyor Çünkü ben sevgilimi o tür insanlarla kıyaslamam bile En hassas olduğumuz nokta ilişkimizdeki dürüstlüktür.Umutlu_OL_ arkadaşın yazdıkları gerçekten çok önemli ve hassas konular.Bence bütün erkekler aynı veya hepsi aynı değil diye yapılan kategorilerden hangisinin içine gireceği sizin ona olan dürüslüğünüz belirleyecektir.
Sonuçta iki cinste karşı cinse meyillidir ama aradığını partnerinde bulabiliyorsa başka birine yönelmeyecektir.
En azından benim fikrim bu yönde.

Son düzenleme:

İnsan gerçekten tecrübeleriyle konuşuyormuş. Benim çevremdeki erkekler sizin anlattığınız gibi değil. Babam hele kardeşim, amcam böyle değillerdir. Ben onlara çok zarf atmışımdır ama bir kez bile kötü konuştuklarını duymadım. Onları gizli gizli dinledim de itiraf ediyorum yanlışlarını duymadım. Hepsi de gayet namuslu, terbiyeli adamlardır namuslu kadınların günahlarını alacak tipler değillerdir. Size inanması zor gelebilir ama her erkek AYNI değil işte :) Ama ben buna rağmen çok kuşkucu bir insanımdır. Sadece erkeklere değil kimseye güvenmem. En yakınımdan en büyük kötülüğü görecekmişim diye kendimi programlamış ve her admını temkinli atan, kolay kolay değer veren birisi değilimdir.

Son düzenleme:
Hepsi aynıdır ifadesini sadece anneniz, ananeniz ya da diğer yakınlarınız söylemiyor, yüzyıllardır aynı ifade kullanılır kadınlar arasında çünkü tüm erkekler aynıdır.

Evet aynıdırlar.

Bu konuda yazılmış onlarca kitap roman hikaye şiir var. Ünlü yazar ve şairlerin hayatlarını ayrıntılı okursan hepsinin ama hepsinin hayatından kaç kadın geçtiğini görürsün.

Ya da etrafını iyi gözlemlersen deneyimsiz olanların deneyim kazanmak için, deneyimlilerinse eğlenmek için ilişki aradıklarını, evli erkeklerin de sürekli başka "olasılıklar" peşinde koştuklarını görürsün.

Dini konular yasak olmasaydı farklı konulara da değinirdim.

Çok eşlilik doğalarında var mı? Evet var. İster kabul edelim ister hayır bu doğru olamaz diye kendimizi yırtalım var.

Gurur kırıcı mı? Hem de çok.

Kadın için de aynı durumlar geçerlidir filan hikayelerineyse asla katılmıyorum. Ne toplumsal, ne de psikolojik olarak kaldırılabilir bir şey değil bu durum kadın için.

Yapılması gereken nediri düşünmek lazım bunu kabul etme aşamasını geçmiş olmalıyız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…