- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
kalp kırmak istemiyorsunuzÇok doğru ama bazen şartlardan dolayı yapamıyorsun
sınır koyamıyorsunuz
çözümünüz ne?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kalp kırmak istemiyorsunuzÇok doğru ama bazen şartlardan dolayı yapamıyorsun
Evet her şeye bir laf. Çevredekiler yetmezmiş gibi birde tanımadığından lf işitmekte nebileyim yani.hangi aklıyla gelip söyleye biliyorlar anlamıyorum.iyi ağzının payını vermişsimizFizyolojik problemden dolayı hiç emziremedim ben, dolayısıyla mamayla büyüdü kızım. İlk bende bir iki laf etmedim ama sonra baktım olmuyor, gerçekten olmuyor. İnsanların ağzının payını vermeyince kendilerini bir halt sanıyorlar. En top noktayı anlatıyorum; kızımla avmnin ortasında banktayız, ona biberonla mama verdim, 6-7 aylık falan. Amcanın biri geldi ,meymenetsiz 60larında. Ayakta başımda durdu, ne veriyorsun bunu bebeğe , zehir var onların içinde , emzirsene çocuğu dedi. Sanane lan dedim direk. Şok oldu. Sanane sanane dedim sesimi yükselterek. Aaaa terbiyesiz dedi. Sensin asıl terbiyesiz , sanane lan benim mememden emzirmemden, kimsin lan sen dedim. Yan tarafta bir teyze vardı, ayol sana mı kaldı kadının emzirmesi yürü git işine dedi. Adam homurdana homurdana gitti ama benim sinirler tavan. Emzirsen sütün yetmiyor, kaliteli değil, yağlı değil, az mama versen içinde neler var, çok zararlı ,hep hasta olur. Asla ama asla susmuyorlar. Çirkefleşmek tek çare malasef bizim millete.
Aynı sorunlarmış desene. Şimdi peki karışıyor mu? Herkes susuyorum sanmış ama ben kalp kırmadan lafımı diyorum yine anlamayınca boş veriyorum. Bazı konularda işe yarıyor aslındaSen yine iyi sabretmissin.Benimkinin de laf sokması,yaptığım hiçbir şeyi beğenmemesi hep vardı .Ben de görmezden geldim .Gülüp geçtim ama iş anneligime laf etmeye gelince ben de tartıştım .Bunak değil .Cokmyasli kafası gidikte değil .Her şeye profosor gibi cevap veriyor ,biliyor yeri gelince .Kimsenin anneligine laf etmemeyi ,kibarca yardımcı olmayı da bilsin bir zahmet .Bebeğim doğduğundan beri akıl sır erdiremiyorum .Torunu sonuçta .Sürekli kusur bulmaya uğraşıyor çocuğuma .Doktorlar iyi bir şey söylerse ya da iyi bir şey yaparsa cocugum bozuluyor .
Söyler söyler yapmadığımı görünce susar diye düşünüyorum.kalp kırmadan lafımı söylüyorum anlamadığını ve asla anlamayacağını görünce konuşmanında anlamı yok diye düşünüyorumkalp kırmak istemiyorsunuz
sınır koyamıyorsunuz
çözümünüz ne?
Arada bir deve kuşu gibi başını cikariyor .Vurunca içeri giriyor bir süre .Eskisi gibi laf edemiyor artık.Ederse de cevabını alıyor ya da duymazdan gelip bildiğimi yapiyorum sinir oluyor susuyor .Aynı sorunlarmış desene. Şimdi peki karışıyor mu? Herkes susuyorum sanmış ama ben kalp kırmadan lafımı diyorum yine anlamayınca boş veriyorum. Bazı konularda işe yarıyor aslında
Ben de sizin gibiyim .Bir şey söylesem cevap versem bile ayy kırıldı mı ,demesemiydim diye düşünürdüm ama baktım onlar benim kırılıp kirilmadigimi düşünmüyor patır patır lafları ile yıkıp geciyorlar.Ben de aynısını yapıyorum .Hatta artık pişmanlığı bırak o gece rahat rahat keyifli uyuyorum .Aynı sorunlarmış desene. Şimdi peki karışıyor mu? Herkes susuyorum sanmış ama ben kalp kırmadan lafımı diyorum yine anlamayınca boş veriyorum. Bazı konularda işe yarıyor aslında
Kendileri insanı o hale getirip sonra da beğenmiyorlar.saygısız diyorlar.ama bilmiyorlar ki ben böyle değildim beni siz zorla böyle yaptınız.Ben de sizin gibiyim .Bir şey söylesem cevap versem bile ayy kırıldı mı ,demesemiydim diye düşünürdüm ama baktım onlar benim kırılıp kirilmadigimi düşünmüyor patır patır lafları ile yıkıp geciyorlar.Ben de aynısını yapıyorum .Hatta artık pişmanlığı bırak o gece rahat rahat keyifli uyuyorum .
İncelsin ,incelediği yerden kopsun valla .Artık kibarlık para etmiyor malesef.Kibar olana ay ne kibar deyip değer vermiyorlar .Özgüveni yok,sesi çıkmiyor ,zaten cevap veremez diyorlar .Deli bile deliyi gorunce sopasını saklarmis .Herkes adamına göre davranıyor .Siz de cevabı verin geçin şoka girsinler.Kendileri insanı o hale getirip sonra da beğenmiyorlar.saygısız diyorlar.ama bilmiyorlar ki ben böyle değildim beni siz zorla böyle yaptınız.
Bende artık eskisi gibi değilim çünkü.her lafımız ters düştüğünde aradaki saygı perdesi biraz daha inceliyor
Öyle.gelin olmak ne zor.bide kendileri de gelin olmuşlar.halden anlamaktan vurdukça vuruyorlar) kendisi çekmiş bizde çekmeliyiz diye düşünüyorlar. Benim kayınvalidem hep der ki şimdi ne iş var.eskiden çamaşırları elde yıkardık. Süpürgeyle süpürürken canımız çıkardı.şimdi her şey makinayla. Elinde olsa elinde olsa makinaları götürüp süpürge getirir)İncelsin ,incelediği yerden kopsun valla .Artık kibarlık para etmiyor malesef.Kibar olana ay ne kibar deyip değer vermiyorlar .Özgüveni yok,sesi çıkmiyor ,zaten cevap veremez diyorlar .Deli bile deliyi gorunce sopasını saklarmis .Herkes adamına göre davranıyor .Siz de cevabı verin geçin şoka girsinler.
Öyle deyince ben diyorum ki .Biz çalışıyoruz şimdi siz evdesiniz .İşiniz ne yapmissiniz.O işleri de makine yapsa evde boş boş ne yapacaktiniz diyorum .Biraz hazır cevap ol canım ama tartışır ,kavga eder gibi söyleme.Kibar kibar soyleÖyle.gelin olmak ne zor.bide kendileri de gelin olmuşlar.halden anlamaktan vurdukça vuruyorlar) kendisi çekmiş bizde çekmeliyiz diye düşünüyorlar. Benim kayınvalidem hep der ki şimdi ne iş var.eskiden çamaşırları elde yıkardık. Süpürgeyle süpürürken canımız çıkardı.şimdi her şey makinayla. Elinde olsa elinde olsa makinaları götürüp süpürge getirir)
Orası öyle uzamaması için he deyip geçmek gerekiyor zaten her konuda tartışamazsın cahille tartışmak çok çok zor. Ama bana emir kipiyle konuşursa da karşımda tüm köylü de olsa valla savaşırımEvet ben onun için laf dalaşına girmiyprum.direttikce diretiyorlar.dediklerinden dönmüyorlar laf uzadıkça da ben sinirleniyoeum.sonrada o kişi zaten dediğinden dönmüyor ben neden sinirleneyimki diyorum.ne diyorsa desin ben yapmıyorum ama laf dalaşı da yapmıyorum bundan iyisi yok diyorum bazen
Aynen öyle cahildir büyüktür diyip susunca da tepene çıkıyorlarZaten sonra bu da her şeye cevap veriyor diye bunalir hiç konuşmaz.Kafasini şişir.O 10 kelime ediyorsa sen 100 et .Bir süre sonra aman bulaşmayayim.Agzini actirmayayim derBana höt söt eden kayınvalidem şimdi bir şey söylerken sen de bilirsin tabi ama ben yine söyleyeyim diye çekine çekine söyler .
Öyle insanlar ki evet haklısın diyene kadar konuşur hiç susmaz.kendini haklı çıkarmazsa kalbi duracakmış gibi anlattıkça anlatır. Ama evet haklısın lafını deyip konuyu değiştirmek gerekiyor içinde kalsın dursun))Öyle deyince ben diyorum ki .Biz çalışıyoruz şimdi siz evdesiniz .İşiniz ne yapmissiniz.O işleri de makine yapsa evde boş boş ne yapacaktiniz diyorum .Biraz hazır cevap ol canım ama tartışır ,kavga eder gibi söyleme.Kibar kibar soyle
Evet bugun tartışıp ben de mesafe koymaya karatşr verdim.inşAllah kararımın üzerinde durarımOrası öyle uzamaması için he deyip geçmek gerekiyor zaten her konuda tartışamazsın cahille tartışmak çok çok zor. Ama bana emir kipiyle konuşursa da karşımda tüm köylü de olsa valla savaşırımŞunu yapacaksın tabi ki evleneceksin tabi ki çocuk olacak gibi aptalca konuşmalara da katlanamam onun dışında he diyip geçtiğim oluyor zaten tüm köylüyle düşman oluyorum her muhabbete dalınca
en iyisi ne biliyor musun? Kim olursa olsun mesafeli olmak ne gideceksin oraya ne kabul edeceksin kolay kolay kırk yılda bi görüceksin. Ben uzaklaştığımdan beri o kadar rahatım ki boş boş konuşan yok olmayan aklını veren yok mis
Aynen öyle cahildir büyüktür diyip susunca da tepene çıkıyorlarBen dayımı bile nasıl korkutmuşsam artık ehühühü diyip geçiyor karşılık verdiğimde ki hiç susmazdı arsız
illa bu kavga etmek anlamında değil zaten ama lafını iyi vereceksin
Kolay değil haklısın çünkü eşinin ailesi olunca işler bi tık değişiyor ben daha bekarım kendi akrabalarım için kapıma ( akrabalar ve küpekler giremez yardım ) asdfg o derece mesafeliyimEvet bugun tartışıp ben de mesafe koymaya karatşr verdim.inşAllah kararımın üzerinde durarımkendim de inanmıyorum söylediğime ama inşAllah başarırım))
Evlünmük öyle iyi bir şeyse neden dertleniyorsunuz desene) herkes evlenmek yada çocuk yapmak zorundaymış gibi biliyor bazı insanlar. Evliliyin iyi tarafı çocuklar.onlar olmasaydı evlenmek ne derdim))Kolay değil haklısın çünkü eşinin ailesi olunca işler bi tık değişiyor ben daha bekarım kendi akrabalarım için kapıma ( akrabalar ve küpekler giremez yardım ) asdfg o derece mesafeliyimYalnız şaka maka tansiyonum düştü ilk defa stresten biri sürekli kayınbabasının derdini anlatır biri kocasını anlatır diğeri sen hala bekar mısın der öte ki eee nolcan şimdi der yeminle bıktım bir de şunu fark ettim uzuunca bi süre görüşmeyince onlar da beni unutuyor arada da olsa ama sürekli görüştüğün kişi senin hakkında sürekli konuşup daha çok bilgi sahibi oluyor yani mesafeli olmanın en güzel yanı bu onlara kendini unutturman
![]()
Gerçekten evlilikte birbirine saygı ve sevgiyle yaklaşan çok nadir çift gördüm bi iki kişiydi gördüklerim onlar da zaten hayatta her konuda şanslı olanlar aileleri işleri çevresi kusursuz yok derler ama gerçekten kusursuz gibiler benim içinEvlünmük öyle iyi bir şeyse neden dertleniyorsunuz desene) herkes evlenmek yada çocuk yapmak zorundaymış gibi biliyor bazı insanlar. Evliliyin iyi tarafı çocuklar.onlar olmasaydı evlenmek ne derdim))
Beni de babam delirtiyor bazenMerhaba kızlar.Büyüklerimizin herşüyin doğrusunu sadece bunıarın biliyoemuş gibi davranmasından yoruluyorum bazen.sen çocuksuz büyük kadar anlamazsın düşünceleri. Bebeğimin kilosu iyi artmasına rağmen bebek sesini çıkarmamış sütün yetmiyordur lafı
Sütüm yetmese kilo almaz dedğimde de kalitesizdir tok tutmuyor lafını duymak
.2 aylık bebeğe doğulduğundan su ver su ver çocuğun ağzı kurudu diye diretmeleri.zararlı dediğimde de şimdikiler internet annesi diye de bir laf çıkardılar.büyük kızıma meyve verdiğimde bu alerjik,bu karın ağrısı yapar.kendikeri Cips,paketli qıdalar alıyorlar.bir defa almayın dedim iki defa sonunda bu çocuğa bir şey olursa sizlik dediğimden beri burun sallamalar başladı.Anlamıyorum çocuğu anneden daha iyi kim düşünür.Öncelikle büyüklere karşı hep saygılı olmaya çalıştım. Asla lafımı sokayım içimde kalmasın diyede bir yapımda yok.kalp kırmamaya dikkat ediyorum.Ama bazen çıldırasım geliyor.bu yukarıda saydıklarımı tabikide yapmıyorum evldıma.sorun zorla yaptırmaları değil,yapmadığımı görmelerine rağmen konuşmaları.burada içimi dökmek için açtım konuyu.biliyorum çevremiz böyle adamlarla dolu.kim nasıl başa çıkıyor bilmek istedim. Ama galiba kalp kırmadan çözümü yok)
Çok doğru. İyice emin olup acele etmemek gerek.gençliğini yaşamak gerek.evlendiğinde de gerçekten seveceğin önemliside saygı göreceğin biri olmalı. Çok şükür bende bunlar yok gibi konuştum ama ikisinden yarım yarım var.o yarımlar da birleşip bütün oluyor.evlilik yürütmek için de yeterli. Yani aşkımızdan delirmiyoruz ama sevip sayıyoruz. Evlilikte ne dediğim de ben 20 yaşında evlendim gençliğimi yaşayamadım.bazı şeyler içimde ukte kaldı diye öyle dedim.şimdide çocuklar iyi yaşasın diye kaldı bir çok şey. Uzatdım biraz ama dediğim o ki doğrusunu yapıyorsun kafanada takmıyorsun buda iyi bir şey.ağızlarının payını da vermekte çok iyi çünki evlenmezsin ne zaman evleniyorsun,evlenirsin çocuk ne zaman,çocuk olur ikinci ne zaman.böyle böyle konuşanlar hiç susmaz yani))Gerçekten evlilikte birbirine saygı ve sevgiyle yaklaşan çok nadir çift gördüm bi iki kişiydi gördüklerim onlar da zaten hayatta her konuda şanslı olanlar aileleri işleri çevresi kusursuz yok derler ama gerçekten kusursuz gibiler benim içinOnun dışında evliliğe zorunluluk olarak bakmamak lazım bir de evlenicem korkusuyla çevre baskısından dolayı evlenip doğal olarak mutsuz olan da çok. Şuan o baskıyı bana yapmaya çalışıyor bazı akrabalarım ama konuşmuyorum hiçbiriyle kafam rahat
Çok şükür annem o konu da sorun eden biri değil yoksa ayrı yaşamak zorunda kalırdım.