• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buz gibiyim

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
18
32
Merhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
Doktor zekasinda bı sorun olmadığını özel eğitimle silebilir belki dedi.
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor

Güncelleme: Dün özel eğitim öğretmenleri ve piskolog gördü evet atipik otizim gibi duruyor ama bu iş 10/15 dakika da belli olmaz çocukla 2/3 seans geçirmemiz lazım dediler bu arada taklit yeteneği çok güzel ama dikkati dağınık dediler o yüzden birde duyu bütünleme doktoru görsün diyorlar bı ihtimalle uyaran eksikliği de olabilir denildi.

Son düzenleme:
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor
Ben de bir doktor daha görsün derdim. Geçmiş olsun

Bilemiyorum direkt otizm tanısı koyulacak birşey değil ikinci kez seslenince cevap vermesi falan. Diğer testler de iyiymiş. Tabi doktordan daha iyi bilemem ama bence başka bir doktora daha götürün.
Bilmiyorum kafam karıştı silik dedi gonderdi

Bilemiyorum direkt otizm tanısı koyulacak birşey değil ikinci kez seslenince cevap vermesi falan. Diğer testler de iyiymiş. Tabi doktordan daha iyi bilemem ama bence başka bir doktora daha götürün.
Bilmiyorum kafam karıştı silik dedi gonderdi

Dün özel eğitim öğretmeni bir arkadaş bu durumdan yakınıyordu. Yanlış teşhis nedeniyle gelen çocuk sayısının çok fazla olduğunu söylüyordu.

Ben olsam bir doktorun daha fikrini alırım.
Ya anliyo söylediğimi komut aliyo bide çok fazla TV ye maruz kaldı hatta dedim doktora her TV izlemeyen çocuk mu var gibilerinden şeyler soyledi

Doktor değil pedagog ve özel eğitim ogretmeni gormeli onlar çok daha fazla vaka görüyor ve daha net teşhis koyuyor mutlaka gidin

Silik otzim dedi zekada sorun yok dedi

Belki otizm değildir bile, silik otizm ne ola ki ... başka bir doktora daha götürün. Zekası normalse zaten hiç dert etmeyin gerçekten otizmliyse bile biraz özel eğitimle durumu kotarırsınız gibi geldi madem zekasında gerilik yok.

Çocuk gelişimciyim, doktor elbette daha iyi bilecektir ancak farklı doktorlar farklı tanılar koyabiliyor bu konuda. Mutlaka gösterin bir iki doktora daha… ayrıca kendim bizzat birden fazla şahit oldum, evdeki tv yi kaldırıyorsunuz, çocuk en az 3 ay sıfır ekrana maruz kalmalı. Siz de telefon kullanımını evdekini günde bir saati aşmayacak şekilde ayarlıyorsunuz. Evde yoğun sohbet muhabbet ortamı olmalı, sürekli çocukla oyun oynanmalı. Otizm tanısı konmuş 3 aile televizyonu telefonları evden kaldırarak sorunu çözdü. Ayrıca otizm bir hastalık bile değil, bir farklılık. Kaldı ki zeka geriliği falan da yokmuş. Kendinizi hiç üzmeyin, çok öğrencimiz oldu böyle hafif otizm belirtili. Hiç birimde bir şey kalmadı ilkokulda ancak dediklerimi uygulamaya özen gösterin🙏🏻 Özel etkinlikleri de yapın bol bol❤️

6 yaşıdaki yiğenim sosyal becerileri çok zayıf
Ortalamanın bayağı altında
Doktor otizm tanısı koydu
Çocuk 2 yıldır okuma yazma biliyor kendi öğrendi
Resim yeteneği 3 4 sınıf düzeyinde
Annesine ilk söylendiğinde o kadar ağlamıştı ki
Hiçbirimiz teselli edemiyorduk
Ama
Çocuk çok yüksek iq lu
Ama anasınıfına dahi gidemiyor uyum sağlayamıyor yaşıtlarından çok ilerde olduğu için
Varsayalım ki otistik yavru
Lütfen sakin olun dünyanın sonu değil
Çözümsüz dert değil özel çocuklardır onlar kıymetini bilin

Merhaba gecmis olsun oncelikle. Otizm zeka ile ya da motor beceri ile ilgili bir durum degil, bu dediginiz seyler normal de olabilir anormal de. Otizm esas olarak iletisim-etkilesim ile ilgili bir kisitlilik durumu. Tani koyan kim bilmiyorum ama kaba motor ince motor ayrimina girecek kadar detayli bir test yaptiysa isin de oldukca uzmandir diye dusunuyorum. Bu taniyi esas olarak koyup takibini yapanlar, ozel egitim icin rapor cikaranlar, bu alanda isinin en ehli olanlar cocuk psikiyatristleri ve gelisimsel pediatri uzman doktorlaridir. Sizi goren dr baska bir branssa Bu kisilerden birine randevu alabilirsiniz. Ama cok vakit kaybetmeyin, ne kadar erken tedavi o kadar hizli cevap demektir. Silik otizm derken de sunu kastediyorlar bazi otizmler o kadar hafiftir ki disaridan bir goz anlayamaz bile ve boyle olanlarin tedaviye cevabi cok daha hizli oluyor. Isin asli adi otizm veya degil isme donmeme, isaret etmeme, konusmada gecikme vs gibi durumlarda evde tum ekranlari kapatip surekli konusup iletisim kurma ile baslayarak cevresel uyarani artirmak ilk ve en onemli adimdir. Bi taraftan bunlari yaparken diger taraftan isin uzmani bi doktora daha gorunun isterseniz. Gecmis olsun

Doktor çok kısa bir süre görüyor çocuk tam performansını göstermeyebilir. Başka bir doktora ve psikiyatristin özel eğitim görmesi iyi olacaktır. Yaşı çok küçük teknolojiye fazla maruz kalmakta otizm belirtilerine sebebiyet verebiliyor. Bir özel eğitim öğretmeni olarak söyleyebilirim ki eğer atipik otizm ise çok çabuk bir şekilde toparlayabilir. Her ihtimale karşı teknoloji ile ilişkisini en aza indirin gözlemleyin

Siz hangi belirtiyle gittiniz doktora ? Rutin muayenede mi yoksa aklınıza bir şey takıldı öyle mi gittiniz

Back
X