Arkadaşlar. Ablamın oğlundan bahsetmek istiyorum. Anne olarak fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olaxagim
Yeğenimi çok seviyorum. Bu ay 4 üne bastı. Zehir gibi bir kafası var hatta hep asperger mi diye düşünürüm
Herşeyi normal gelişti. Benim oğlumla yaşıtlar. Erken yürüdü babildama vardi goz temasi ilgi ortak dikkat...
Sonra hepimizin başbelasi corona geldi. Cocugu 1.5 yaşindan 3 yaşa kadar nerdeyse insan yuzu gormedi. Kendisi sinif ogretmenidir ebadan ders veriyordu. Babasiyla bosanmislar. Bakacak kimsesi olmadigi icin tv basinda cok kaldi. Çocuk ta gormedi malum.... çikma yasaklari
Öyle öyle cocuk degisti. Konuşmasi yaşitlarinin gerisinde kaldi.
Corona bitince (bitmemis gerçi) hemen anasinifina yazdirmis. Devlet onaokuluna. Şuan tam 4 yaşinda. Ister istemez hemen uyum saglamadi. Hiç aglamiyor ama anaokulunda. Dedigine göre gule oynaya gidiyor. Ama etkinliklere cok katilmadigi icin ve hafeketli oldugu icin ogretmeni ablami cagirmis. Cocugunuzu psikiyatriye goturun demis bir sorun olmadigindan emin olalim demis
Kendisinden buyukler bile sekilleri renkleri sarkilari bilmezken yegenim cevap veriyormus. Karma siniftir bu arada ..6 yaşina yaklasan cocuk bile var
Ablam demiski benim cocugumla 5.5 yaşindaki bir olamaz ki
Neyse cocugu alip ozel bir rama goturduk. Ablam tanı almak istemedi. Ben cocugumu herkesten iyi bilirim. Sadece uyaran eksikligi var dedi. Özel ogretmenle ustesinden gelecem dedi. Degerlendirdiler cocugu inanir misiniz dedikleri herşeyi yapti. Cevap ta verdi ( konusmasi tam gelismemis 3 kelimeli cumle kuruyor ama) ve yerinde konuşur
Bir sey demediler. Neyse bir hafta ben de gittim onunla özel egitimci ile dersi basladi . Cocugu inceledi oynadi
Ne dedi biliyor musunuz ? Dedi cocugu inceleyenler demis ki otizmli bir ogrencin var. Derse gireceksin simdi
Dedi ben 15 yillik eğitimciyin bu cocukta otizm yok içinizi ferah tutun. Annesi dondu ve cok sevindi. Ben tekrar sordum emin misiniz ? Dedi kesinlikle yok. 15 yildir otizmli ogrencilerle calisiyorum. Bunlari neden yazdim bilmiyorum ama sadece paylasmak istedim sizinle
Çocuk biraz farkli oldu mu hemen otizm yapistiriliyor cocuklara
Yani olabilir tabi. Otizmliyse ne olacak yine çok sevecez ama yanliş teşhis ve tahminler vakit kaybettirir yanlis egitim aldirir. Biz cocugu haftada 2 kez kendi imkanlarimizla özel egitime gonderecez. Faydasini gorecez insallah
Televizyonu kapatali tam 2 hafta olmus. Göz temasi artti farkindaligi artti. Hareketliligi azaldi
Eğitimci dedi ki tv de hersey hizli. Bu yuzden artik cocuklar hizli. Ne istemisse vermissiniz doyumsuz olmus bu da hiperaktif gibi gorunmesine sebeo oluyor
Ilgilenin hayatini yavaşlatin yavaş konusun gezdirin. Kalabaligi azaltin dedi
Yegenim 3 kelimelik cumle kuruyor
Zekidir ezberi beni şasirtir
Anaokulunda ogrendigi sarkilari soyler dans eder
Renkler sayilar harfler sekiller hayvanlari bilir
Göz temasi var ama nasil diyeyim . Uzun degil. Sonra da dusunuyorum. Hangi cocuk uzuuuun uzun bakar ki bize ? Disarda onunla yasit olanlara nasilsin dedigimde bazen bakmazlar bilr. Bizimki iyiyim diyor
Çok uzattim. Hakkinizi helal edin