Börekler Buzdolabı Böreği- Yörükoğlu Süt Sponsorluğunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi mujum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sarip 5 6 saat bekletsek olmazmi acaba ben geceden yapip sabah pisireim diyordum ama

gün öncesinden beklemesinde bir sakınca yok, hatta daha lezzetli bile olabilir, ben obur çok az bekletiyorum :D

Bı ara cok sık yaptıgım bır borektı benımde harıka oluyor gercekten hemde pratık gelıyor bana:KK54:
Ellerıne saglık cnm basarılar dılıyorum:KK68:

Lezzeti cidden unutulmaz benim içinde. çok teşekkür ederim :KK52::KK19:

Böreğiniz harika görünüyor ellerinize sağlık başarılar:KK9:

Çok saolun :KK52:

Hazır yufkalar ile tarifler başlığında ilk resmi görünce aklıma bu börek geldi, hemen yemek istedim ama olmadı. Ben çocukken babam yapardı, baba böreği benim için.

Malzemeler:

• 4 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • üzeri için kaşar
( foto çekerken yufkayı koymayı unutmuşum affınıza :) )

Eki Görüntüle 1646592

Patateslerimizi haşlıyoruz ve haşlanan patateslerin içine beyaz peyniri de ekleyip eziyoruz(yada rendeliyoruz) sonra sıvı yağ , iki yumurta ve sütümüzüde ekleyip karıştırıyoruz.
( ben içine çok az pul biberde ekledim )

Eki Görüntüle 1646593 Eki Görüntüle 1646594

1 adet yufkayı tezgaha serip üzerine harcımızın 3de 1'ni ekleyip yayıyoruz. Sonra ikinci yufkayı hemen üstüne serip kalan harcın yarısını aynı şekilde yayıyoruz ve daha sonra üçüncü yufka için aynı işlemi uyguluyoruz.

Eki Görüntüle 1646595

Artık yufkamızı büyük bir sulo haline getiricez, Sigara böreği sarmak kadar kolay hatta daha kolay.

Eki Görüntüle 1646596

Hazırladığım ruloyu iki eşit parçaya bölüp, buz dolabında 1 saat dinlendirdim.

Eki Görüntüle 1646597

Buzdolabından çıkardığımız ruloyu 2 şer cm kalınlığında kesiyoruz.
Eki Görüntüle 1646598

Kestiğimiz dilimleri, sıvı yağ ile yağladığımız tepsimize diziyoruz, üzerine rendelenmiş kaşar onun üzerinede isteğe bağlı bul biber serpip fırına veriyoruz.

Eki Görüntüle 1646601

Ve benim eşim diyette olduğu için ve akşam akşam kaloriyi abartmamak adına hafif bi servisle misss gibi yiyoruz :)

Eki Görüntüle 1646603 Eki Görüntüle 1646604 Eki Görüntüle 1646605

Ben minik mutfağımı toplayım artık :KK70: umarım sizlerde dener ve bu nefis böreği sizde benim gibi sık sık yaparsınız. Herkese bol şans

Ellerinize sağlık :) yumurtalı ekmek gibi duruyor :)) Yarışmada başarılar :)

Ellerinize sağlık bol şanslar :KK16:

Back
X