Buzdolapları ve Derin Dondurucular buzdolabimla badim dertte

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Kızlar 3 yıllık buzdolabım 1 ay öncesine kadar gayet güzel çalışıyordu ama 1 ay ince ilk defa sogutmamaya başladı servis cagirdik derin dondurucuyu çok doldurmussunuz biraz boşaltın düzelir dedi yaptık düzeldi ama şuan yine aynı sorunu yaptı bu sefer yine boşalttim falan ama yinede sogutmuyor ve uüstüne alarm vermeye başladı. Dolabın bosch marka nofrost bu arada. Benzer sıkıntıları yaşayan arkadaşlar var mi aramizda

Kızlar 3 yıllık buzdolabım 1 ay öncesine kadar gayet güzel çalışıyordu ama 1 ay ince ilk defa sogutmamaya başladı servis cagirdik derin dondurucuyu çok doldurmussunuz biraz boşaltın düzelir dedi yaptık düzeldi ama şuan yine aynı sorunu yaptı bu sefer yine boşalttim falan ama yinede sogutmuyor ve uüstüne alarm vermeye başladı. Dolabın bosch marka nofrost bu arada. Benzer sıkıntıları yaşayan arkadaşlar var mi aramizda

Aynisindan bendede var içini çok doldururken kapak kapanma bi süre sonra alarm verir.kapak kapanmadigiiçin soğutma yapmaz.alarmı kapat .sonra buzdolabın fişini şok yeniden tak.düzelir. çok doldurma içini. 4 yıldır kullanıyorum ben.sadece kurban etini çok doldurdum geçen yıl başıma geldi aynı durum bu şekilde hallettim.yani kapağında temassız lik vardir

Benim dolap bunu yaptığında motorun öldüğünü öğrenmiştik. 500 tl istediler yeni motor için, yeni dolap aldık.
Zaten Bosch yerli üretimse boşa masraf etmeyin.

Ewet benim yakın zamanda oldu aynı marka.alarm verip sogutmuyordu.önce buzdolabını kapattık 1 gun beklettik duzeldi, sonra bir daha oldu buzluk kapagının üst kısmında bir yer sarkmış sebebi ondanmış onu degiştiler

Bir ay kadar once ayni sorundan dolayi servis cagirdik.. Dolabin arka kismi buz tutmus, o buzu cozecegiz dedi.. Fisini cektik, 2 gun kapilari acik bi sekilde beklettik dolabi.. Tabi bu arada arkadan sular geliyo buz eridigi icin.. İki gun sinra geldi bakti bi parca takti sonra duzeldi dolap. 160 lira aldilar

Acaba kapak iyi kapanmiyormu, lastiğin geldiği yerine lastik kismini sirkeli suyla silmeyi deneyin ise yarar insallah

Aslında dolapta şuan pek birşey yok yanı tika başa dolu değil. Eşime fişini söküp tekrar takalim belki duzelir dedim. Hiç dokunma bekleyelim diyor. Yarin da kendisi nöbetçi ancak pazartesi servis cagirabiliriz yarın dolaptakiler mahvolursa yandı eşim benden çekeceği var.

Buzdolaplarının altını silmek istiyorsanız fişini çekip en az 3 4 saat beklemek gerekiyor. Soğumadan çekilen buzdolapları çabuk yaşlanıyor :)

Birde lastiğini değiştirtebilirsiniz. Alarm veriyorsa temassızlık vardır diye biliyorum.
Başka nedeni var mı bilemiyorum.

Şimdiye kadar daha çok dolduruyordum aslında bu sene daha doldurmaya fırsat bile bulamadan bu sorun çıktı bir de yeni taşındım buraya önceki evimde hiç sorun yaşamamıştım. Ne olduysa buraya taşındıktan sonra oldu. Herşeyi geçtim kizima sagip biriktirdiği sütler var dolapta onlara bisey olursa uzulurun daha çok.
Aynisindan bendede var içini çok doldururken kapak kapanma bi süre sonra alarm verir.kapak kapanmadigiiçin soğutma yapmaz.alarmı kapat .sonra buzdolabın fişini şok yeniden tak.düzelir. çok doldurma içini. 4 yıldır kullanıyorum ben.sadece kurban etini çok doldurdum geçen yıl başıma geldi aynı durum bu şekilde hallettim.yani kapağında temassız lik vardir

İyi de benim konumun çeyizle ne alakası var onu cozemedim.çeyiz için hangi dolabı akşam deiye soruyorum bir sorunum var ona çözüm arıyorum.

Konu ilgili bölüme taşınmıştır..

Benim annemin aynı marka dolabı var onlarda pek Hayır görmediler...bir süre sonra sürekli ötmeye başladı..eve gelen servis türlü türlü şeyleri bahane etmeye başladı. . Sonuç dolap arızaya gidip yapıldı ..bir süre sonra hep aynı sorun hep aynı sorun...

Back
X