Buzdolabında kavurma kaç gün saklanabilir?

emrahinaski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
253
5
66
38
Ankara
Merhaba tecrübeli ev hanımları tam 1 haftam var, doğum için ailemin yanına gideceğim sorunum şu ki bayramdan kalma kavurmalık etim vardı buzlukta pişirmeden koymuştum, şimdi çıkarıp kavurup koymak istiyorum eşim yalnız kalacak ona kolaylık olsun diye yalnız çıkardıktan sonra kavurup tekrar dondurmak sağlıklı değil gibi geliyor, bir arkadaşım kavurduktan sonra cam şişelere bastırıp buzdolabında saklayabilirsin demişti. Bİr akıl verin nolur ne yapmalıyım ???

Buzluktan çıkmış ama pişirildiği için hiçbirşey olmaz bence.Annem de kıymayı küçük küçük poşetlere koyar alındığı zaman.Yemek yapacağı zaman kavurup tekrar alt rafa koyar.Bir hafta gider kavrulmuş halde.Buzlukta olursa daha fazla dayanır et.

Canim etini cikar kavurma yap arkadasinin dedigi gibi cam kavanozlara koy bastirarak ama hava almayacak sekilde dolabinin alt kismina koy tuz atmayida unutma tuz onemli cunku kavururken koy tuzunu ve bu sekilde 3 4 ay kalir doabinda ve hic bisey olmaz ben ozellikkle yapip koyuyorum doaba bu sekilde yemek yaparken falan kolaylik oluyo diyee

peki elimde küçük şişe yok büyük şişelere koysam eşim açınca kaç günde bitirmesi gerekir bir sıkıntı olur mu hava aldığı için?

peki elimde küçük şişe yok büyük şişelere koysam eşim açınca kaç günde bitirmesi gerekir bir sıkıntı olur mu hava aldığı için?
Hayir bence bisey olmaz ben zaten kavanoza koyarken bastirarak koy derken siki doldurki ic kisminda bosluk kalmasin anlaminda dedim bende ole yapiyorum tabiki acilacak kullanilacak hava alacak uc dort ay hicbisey olmuyo

Kavonoza koyarsanız eşiniz alırken o yine hava alacak bozulma ihtimali var.(erkeklerin kavonozu kapatma gibi huylarıda yoktur)
Derin dondurucuya koyarken birer yemeklik şeklinde küçük dolap poşetine koyarsanız daha rahat olur eşiniz için.

Back
X