- 18 Ağustos 2018
- 848
- 496
- 23
- Konu Sahibi northernlight
- #161
Ben sorun etmezdim açıkcadı yani 100 liralık bi çikolata değilse ve başkası için ayırmamışsam ne var bunda çoköüzücü bunu dert etmeniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben sorun etmezdim açıkcadı yani 100 liralık bi çikolata değilse ve başkası için ayırmamışsam ne var bunda çoköüzücü bunu dert etmeniz
şimdi bu bir dert mi diyeceksiniz, bilmiyorum belki sizler için büyütülecek birşey değil ama beni rahatsız etti. evimizin yedek anahtarı kayınvalidelerde var, ihtiyaç olursa vs diye. geçenlerde de eşim kayınpederden eve girip arabanın yedek anahtarını almasını istemiş. kayınpeder geliyor, arabanın anahtarını alıp eşime götürüyor vs. buraya kadar sorun yok.
sonra eşimi arıyor, buzdolabında çikolata vardı birkaç tane yedim! afiyet olsun diyip kapattık tabii ama bana çok tuhaf geldi. buzdolabında bir paket ikramlık güzel çikolata var, bir de g....a marka, lüks, paketli 5 tane çikolata var benim özel günlere sakladığım her zaman tüketmediğim, tutmuş onların 2sini löp löp yemiş. evi yürüyerek 15 dakika, sağımız solumuz önümüz market. yani normal çikolata da varken benim hergün yemeyip özel günlere sakladığım çikolataları yemesi bir yana, insan başkasının evinde (oğlunun bile olsa) bu rahatlıkla buzdolabını açıp yiyecek yer mi? kendi annemi babamı düşünüyorum, mümkün değil bizden izinsiz yapmazlar, yakışık almaz diye. aynı muhitteyiz, misafir değil, onun alacağı anahtar mutfakta bile değil- niye dolabı açıp ne var ne yok diye kurcalamak ve izinsiz birşeyler yeme gereği duyarsın ki? bu teklifsizlik beni biraz kızdırdı. nasıl engelleyebilirim? yoksa birşey söylemeyeyim kalpler kırılmasın mı?
Deyip geçmemişsiniz buraya dert diye yazmışsınız. Baba o ya. Kendi babanız olsa böyle dermiydiniz. Yatak odasına girmemiş adam, mutfağa girmiş dolabı açmış. Kardeş, anne, baba izin alarak da girmesin bir zahmet mutfağa. Yaşlılar zaten sizin kadar dikkat edemez ama biraz da hoşgörülü olmak lazım. Hangisi pahalı nereden bilsin, yemiş işte. Cidden herşeyin cılkını çıkarttıkzaten çikolataya afiyet olsun dedik geçtik. salondan yedek anahtarı alacakken ne diye mutfağa girip buzdolabını kurcalıyor. yani bu durumda evi gezip diğer dolapları da kurcalayabilir? çünkü bu ona normal geliyor. beni rahatsız eden de bu teklifsizlik yoksa yenmiş yenmiş işte, afiyet olsun der geçeriz. ama biraz düşünceli olsun istiyorum.
Yani insanız özeniriz bazen bütçemizi aşan harcamalar yaparız da bunu kendimiz için yaparız. Yani neyse vericem parası gidiyorum nusr-ete diyebilir bir aile ama evde her gün sebze yiyip nusr-etten et alıp dolaba atılmaz misafir gelince yenir diye. Yani bırak misafiri kendine bak sen. Misafire hava atıcan da ne olacak?
Benim kayınpederime veya kayınvalideme değil çikolata et başka şeyin lafını dahi yapma, yapamam.Tam ben yazıcaktım et daha pahalı diye. Olacak şey değil doğrusu, annelerimiz-babalarımız dolabımızdan bi çikolatayı izinsiz alamayacaklarsa yansın dünya. Özel güne çikolata bekletmekte nedir Allah aşkına. Yese ne olacak. Yatak odasında olsa çikolata amenna yerden göğe kadar haklı, ne işi var orda deriz. Ama bu buzdolabı ya.
ikimiz de afiyet olsun dedik. ne diyebiliriz?Esınız ne dıyor babası ıcın
öyle olmuşBeğenmeme emoji rekorunu kırmışsın :))
ikimiz de afiyet olsun dedik. ne diyebiliriz?