Çabuk bağlanıyorum.

Valla öyle deme .Önemli bir dert bu.Ayrılık acısı zindan olur sana mesela.
1 ay çok yogun yaşıyorum. Sonra birden kestirip atiyorum. Bu duygularim böyle haftalarca sürmüyor tabi. Bi kac gün düşünüp düşünüp duruyorum. Üzülüyorum.
Mesela sevdigim bi akrabam vardır. Babasız büyüdüğüm icin o babalik yaptı bana. Bayramdan bayrama gorusebiliyoruz sehirdisina yerlesti. Her bayram kan kusuyorum resmen. Gidince aglamalar felan ve bu durum yeni de degil 5 sene oldu. Hala alisamadim.

Kesinlikle saçma bir dert değil. Size herhangi bir konu için gittiğinizde "Saçma" diyecek psikologa daha da gitmeyin zaten. Araştırın, yaşadığınız yerde "Klinik Psikoloji" konusunda uzmanlaşmış bir psikolog bulun ve terapi alın. Bir sürü insan terapiye gidiyor, arkadaşınızla konuşup rahatlamak gibi düşünebilirsiniz. Çekineceğiniz bir şey yok :)
Işsizimde ya, ücretleri beni cok zorlar mi acaba ?

Işsizimde ya, ücretleri beni cok zorlar mi acaba ?

Sigorta terapi ücretlerini karşılamıyor maalesef. Umarım Sağlık Bakanlığı buna bir düzenleme getirir. Psikiyatriste gidebilirsiniz ama terapi yapabilen bir psikiyatr olsun mümkünse. Çünkü normalde psikiyatrlar terapi yapmaz ilaç verirler. Durumunuzu anlatıp terapi görmek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olabilir.

Psikolog "Bunun için mi geldin " demez. Hatta derse o psikolog olamamıştır. Yanlış yerdesindir değiştirmen gerekiyordur terapistini. Ve evet astoria ya katılıyorum. Ailemizle ilişkilerimiz, özellikle de küçükken temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşıladıkları ilerki yaşamımızı öyle veya böyle fazlasıyla etkiliyor. Çok çabuk bağlanmak gibi bağlanamamak da bir problem ve temelleri derinlerde. Dolayısı ile bu konuda bi terapiye gitmen, bu problemi terapistinin de yönlendirmesiyle çözmen çok önemli. Yoksa yaşamını cidden cehenneme çevirebilir. O nedenle çekinmene hiç gerek yok, terapistine de aynı bu şekilde anlat durumunu.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..
Suan maddi olarakta pek iyi degilim sanırım bu durumu cozmeyi askıya alicam..

Sigorta terapi ücretlerini karşılamıyor maalesef. Umarım Sağlık Bakanlığı buna bir düzenleme getirir. Psikiyatriste gidebilirsiniz ama terapi yapabilen bir psikiyatr olsun mümkünse. Çünkü normalde psikiyatrlar terapi yapmaz ilaç verirler. Durumunuzu anlatıp terapi görmek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim bilgi için :)

Psikologlar da bir sürü para.Bir de yavaştan ağırdan alıyorlar para tuzagı aslında.Ben çalışanım yine gidwmiyorum.O parayla alışveriş eder gezi için ayırırım daha mutlu olurum.Çabuk geçiyorsa iyi.Bende de var bu biraz.

Sana ait olmayan hiç bir şeye bu kadar bağlanma.
Senden bir gün gidecek mi gidecek..
Aklının köşesinde hep bu olsun..

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..
Suan maddi olarakta pek iyi degilim sanırım bu durumu cozmeyi askıya alicam..
Bağlanma üzerine çok güzel kitaplar var. Tabi yazarını da araştırın derim. Saçma kişisel gelişim kitaplarından diil de uzman kişilerin yazdığı bağlanma kitaplarını okuyabilirsiniz. Onlar da yararlı olabilir. Rica ederim ne demek :) insan olma sancısı çekiyoruz hepimiz öyle ya da böyle

Bağlanma üzerine çok güzel kitaplar var. Tabi yazarını da araştırın derim. Saçma kişisel gelişim kitaplarından diil de uzman kişilerin yazdığı bağlanma kitaplarını okuyabilirsiniz. Onlar da yararlı olabilir. Rica ederim ne demek :) insan olma sancısı çekiyoruz hepimiz öyle ya da böyle
Kitapları arastiricam:)

Sana ait olmayan hiç bir şeye bu kadar bağlanma.
Senden bir gün gidecek mi gidecek..
Aklının köşesinde hep bu olsun..
Telkin ederek kendimi aşamıyorum maalesef. Cok duygularimida gosterebilen bir insan da degilim açıkçası. Seviyorum diyemem özledim diyemem anneme karşı da boyleyimdir. Duygularimi bastirdikca sanırım icimde büyüyor.

Belli ki hayatında bir eksiklik var ,genelde sevgi anlamında bu ,mutlu olduğun anlara çabucak bağlanıyorsun ,
sonuçta seni üzen ezene değil bu bağlılık ,
bir psikologdan destek almalısın ,böylelikle hayatında önceliği olanın ne olduğuna ,karar verebilirsin ,
Sana şöyle bir şey diyim ,hayatımda kadar çok vefat ve hayatta olmaz denilen değişikler yaşadım ki ,
kaygan bir zemin gibi düşün ve hep kayıp gidecek gibi hareket etmeni öneririm

Burcun ne? Benim esas burcum da yükselenim de toprak, eskiden senin gibiydim. Şimdi daha iyiyim. Duygusalsin belli ki.

Onların sana karşı tavırları nasıl seni mesela arayıp hal hatırını sorarlarmı çokmu sevilirsin herkes tarafından ? Eğer değillerse geri teper kimseyi en yapma sana zararı olur

Kazık kotasını doldurduktan sonra bu halinizden eser kalmayacak merak etmeyin

Hayir aramazlar sormazlar
Eee niye onlara hayatının olmazsa olmasıymış gibi kenetleniyorsun unutma herkes vazgeçilir hem sen senin kadar seni arayıp soran sevip sayan kişilere bu temiz içten sevgini ver ama tabikide bulabilmen çok zor öyle candan arkadaş akraba vs.. senin gibi seni hak edeni aksi takdirde hep eziklenen sen olursun değermi ? Seni saymayanlara emek sevgi vermeye deymez tabikide .....

Back
X