• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cadı kaynana

kızlar ben 1 aydır nişanlıyım . Nişanlımın annesi çok sorunlu hep ilişkimizi yönlendirmeye çalışıyor ben o konuda sabırlı değilim .herşeyde oğlunu haklı görüyor. Aynı şekilde nişanlımın abisinin evliliğine bile çok karışıyor . Bende haksızlığa gelemiyorum . En sonunda patladım öncesinde de kendimi ezdirmemeye çalıştım her defasında . Bana ben karşımda vıdı vıdı konuşan bi gelin istemiyorum dedi. Bende herşeye karışan bi kaynana istemiyorum dedim. Ozman yoluna git dedi. Beni istemediğini söyledi . Nişanlımda vardı bu olaylar yaşanırken ama hiç birşey demedi. Buna çok şaşırdım ve çok üzüldüm . Ogün ayrıldım. Ertesi gün nişanlım kapıma geldi 2 defa konuşmak istemedim çok kırılmıştım ve bitirmeye çalışıyodum kendi içimde. En sonunda mesajlarına cevap verdim konuştuk evde beni çok sevdiğini benden ayrılamycanı söylemiş annesi defol git bana anne deme ben istemiyorum onu gelinim yapmam demiş. Aradı anlattı olayları bensiz yapamycanı söyledi. Ben aileme söyledim herşeyi ailem çok kızdı annesinin bu tutumuna . Onun ailesi eve gelme demiş iş yerinde kalıyo bikaç gündne beri.nişanlımla çok konuştuk bu konuyu gerçekten çok olaylar yaşadık sadece ikimiz bi hayat kuralım ben istemiyorum kimseyi dedi. Ailelerde tartıştılar. Benim ailem anneden vazgeçilmez öyle bi kaynanayla yapamassn hergün ağlarsın dediler . ve açıkcası nişanlımında son olaya kadar annesine çok bağlılığı vardı. İlerde üzülürüm diye çok korkuyorum ayrılsam mı diyorum bi yanda sevgim bi yanda yaşayacaklarım ve bana annesinin söyledikleri kafam okadar karışık ki nasıl ayrılcam ne dycem yada devam edebilir miyim evliliği sürdürebilir miyim bu şartlarda nolur yardım edin kızlar
Ailen kesinlikle haklı. Bigün mutlaka barışacaklar birgün çocuğun olacak ve ozaman çarşı pazar karışacak

kızlar ben 1 aydır nişanlıyım . Nişanlımın annesi çok sorunlu hep ilişkimizi yönlendirmeye çalışıyor ben o konuda sabırlı değilim .herşeyde oğlunu haklı görüyor. Aynı şekilde nişanlımın abisinin evliliğine bile çok karışıyor . Bende haksızlığa gelemiyorum . En sonunda patladım öncesinde de kendimi ezdirmemeye çalıştım her defasında . Bana ben karşımda vıdı vıdı konuşan bi gelin istemiyorum dedi. Bende herşeye karışan bi kaynana istemiyorum dedim. Ozman yoluna git dedi. Beni istemediğini söyledi . Nişanlımda vardı bu olaylar yaşanırken ama hiç birşey demedi. Buna çok şaşırdım ve çok üzüldüm . Ogün ayrıldım. Ertesi gün nişanlım kapıma geldi 2 defa konuşmak istemedim çok kırılmıştım ve bitirmeye çalışıyodum kendi içimde. En sonunda mesajlarına cevap verdim konuştuk evde beni çok sevdiğini benden ayrılamycanı söylemiş annesi defol git bana anne deme ben istemiyorum onu gelinim yapmam demiş. Aradı anlattı olayları bensiz yapamycanı söyledi. Ben aileme söyledim herşeyi ailem çok kızdı annesinin bu tutumuna . Onun ailesi eve gelme demiş iş yerinde kalıyo bikaç gündne beri.nişanlımla çok konuştuk bu konuyu gerçekten çok olaylar yaşadık sadece ikimiz bi hayat kuralım ben istemiyorum kimseyi dedi. Ailelerde tartıştılar. Benim ailem anneden vazgeçilmez öyle bi kaynanayla yapamassn hergün ağlarsın dediler . ve açıkcası nişanlımında son olaya kadar annesine çok bağlılığı vardı. İlerde üzülürüm diye çok korkuyorum ayrılsam mı diyorum bi yanda sevgim bi yanda yaşayacaklarım ve bana annesinin söyledikleri kafam okadar karışık ki nasıl ayrılcam ne dycem yada devam edebilir miyim evliliği sürdürebilir miyim bu şartlarda nolur yardım edin kızlar

Konunu hatırlıyorum tekrar gözden geçirdim. Önceki konunda nişanlının annesinin tarafında olduğunu söylemişsin, şimdi nişanlım hiç bir şey demedi diyorsun. Hangisi doğru?

Mutlaka annesiyle barışırlar evlendikten sonra kuzum.
Sen de ha bugün ha yarın diye diken üstünde yaşarsın acaba barışıp beni ezecekler mi diye.
Annen haklı, her gün ağlarsın, çünkü evlenince neler neler yapar barışırlarsa.
Her kavganızda 'Senin yüzünden annemle küstüm değmezmiş' vs duyabilirsin de , bunları düşün hep.
Hakkında hayırlısı olsun canım..

Aman diyeyim sakın sakın evlenme sinir hastası olursun yakma kendini bırak sevgide neymis huzur olmayınca hersey burnundan gelir ve en onemlisi o icindeki nefretten kocanı dahi gormez gozun

Nişanlın sana saygı duydurmamış o tarafta.
Benim kaynana da ne dediğini bilmez biri ama eşimden çekinip çıt diyemiyor bana.
Nişanlından koca olmaz kusura bakma
.

Annesi sizin yuvanizi dagitmak icin elinden geleni ardina koymayacaktir.. nisanlinizda belliki bagimli isiniz cok zor, annesi bosan derse emin ol bosanir gozunun yasina bile bakmaz senin .. bende yasadim, gordum, cok cektirdiler.. bana gerci ben bastan istenen biriydim flort donemi guzel gecti.. nisanlilik doneminde sorun yasamaya basladik, simdi cok iyi anliyorum o sorunlarin arkasinda kimlerin oldugunu ama cok gec uyandim .. evlendim bin beterini yaptilar .. bende dedim yeter dedim isyan bayraklarini cektim ve ayrilma karari verdim .. anasinin eteginden ayrilmayani ben napim .. Allah'a havale ettim yoksa kafayi yerdim o derece salladilar bu evliligi .. sonrada yiktilar .. ilahi adaletin ne zaman devreye girecegini cok merak ediyorum, gerci giriyorda bizim haberimiz olmuyo ..

Sen annesine vıdı vıdı konuşan kaynana istemem deseydin sevgili nişanlın susacak mıydı ? Tabi ki hayır

Sen varken susup sana laf söyleten sen yokken seni savunsa neolur

Aileniz doğru söylemiş "anneden vazgeçilmez".nişanlınızı çok seviyorsanız onun hatırına bir konuşmaya gidin."siz beni yanlış anladınız" falan diyin.kadını yumuşatmaya çalışın.bakın diğer kardeşinede karışıyormuş ama onlar yine de evlenmişler.
Benim babaannemde babamları evden kovdurmuş dedeme.babamda başta anneme nişanlınızın size söylediklerini söylemiş.ama sonra dayanamamış ve annesine eskisinden de düşkün olmuş.

Evlendikten sonra daha fena olucak. Her olayda senin yuzunden annemlerle kotu oldum diyicek hep. Ya da simdi evlenip sonrasinda annesiyle paşa paşa baristiricak. O da burnundan getirecek. Bak eltinin bile evliligine karisiyormus.

Bence annenin sözünü dinlemelisin.

Ne diyor mesela? Klasik anne laflariyla he de gec. Annemize bir sey demiyoruz kvye gelince vay efendim karisti.

Amma velakin sinirlari astiysa karsilik vermekte haklisin.

Ornekler verir misin yorum yapalim.

Bu iliski o anda bitmis zaten bi kaynana gelini istemeyince o evlilikten hayir gelmiyor annesidir sonucta nede olsa onu secer gun gelir cok uzulursun

nişanlın seni yemiş emin ol annesine ağzını açmamıştır seni kandırma politikaları bunlar yem olma..burda konu okuyosan yem olmamalısın zaten.

şimdikı gelınlerınde sesı fazla acık
ben herseyıme karısan bı kayınvalıde ıstemıyorum muhabbetıne bıle gırmezdım
kayınvalıde kaynanalık yapmak ıstıyorsa yapsın buyursun
oglunun gozu onunde ben melek o seytan olsun daha ıyı ya ;)

karsısına gecıp herseye cevap verırsenız boyle olur ne gerek var bukadar yuz goz olmaya
arkadasın degıl öz annen degıl kayınvalıdeyle hep resmıyet olmalı konusmada ve tavırda
elını belıne koyup ben senı ıstemem- asıl ben senı- gıt evden falan buralara nasıl geldı konu yanı neden geldı

bu işten hııııııccc evlılık olmaz ben diyim.

evlenene kadar kimseyi istemiyorum senden başka der evlendikten sonra kabullendirmeye ezdirmeye başlar...klasik erkek.
hiç başlama geri çokkk yıpranırsın psikolojin bozulur

Sen annesi ile tartışırken pısıp kalan adam
sonradan yürek mi yemiş kapına gelip sensiz yapamam. Annemi istemiyorum diyor.

bir cacık olmaz bundan.

Eşimin ailesi beni ilk günden kabul etti ama yine de sorunlar oldu verilen sözler tutulmadı. Düğünümüzde neler neler yaşadık. Eşim nişanlıyken evleneyim gidip gelmem çok fazla görüşmeyiz diyordu. Evlendikten 2 gün sonra ailesinde aldık soluğu. Haftanın 3-4 günü annesinin yanında olmaya başladı. Kahvaltıya akşam yemeğine bile oraya gitmeye başladı zaten hergün saçma bahanelerle çağırıyorlardı. Çok mücadele verdim şimdi uzakta oturuyoruz ama hergün birkaç defa bütün aile tel görüşmesi yapıyor. Kaynımda evlendikten sonra tam aileci oldu. Eşine farklı annesine farklı konuşuyor herkesin gönlünü hoş tutuyor :KK53:. Sonuç olarak et tırnak dan ayrılmaz bu yola gireceksen şimdiden eşinin bütün ailesini kabullen.

Back
X