Çagri merkezinde çalısanlar

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
Kizlar aranizda cagri merkezinde çalısanlar var mi varsa hangi cagri merkezi ne kadardir calisiyirsunuz..30 yas ve uzeri calisan var mi oldugunuz yerde??Fikir edinmek istiyorum iş ariyorumda

Kizlar aranizda cagri merkezinde çalısanlar var mi varsa hangi cagri merkezi ne kadardir calisiyirsunuz..30 yas ve uzeri calisan var mi oldugunuz yerde??Fikir edinmek istiyorum iş ariyorumda
çağrı merkezi olan bir kurumda orta düzey yöneticilik yapıyorum
şartlarını biliyorum
öncelikle vardiye esaslı bir çalışma sözkonusu
üstelik sitresli ve yorucudur
hastalık kabul etmez
mazeret kabul etmez
çelik gibi sinirler gerekir

yurtdışında
2 sene çağrı merkezinde çalışan kişilerin şahitlikleri kabul edilmiyor

gerçekten parası az meşaketi çok bir iş
fiziken yada bedenen değil
ama ruhsal ve beynen çok yıpratıcı

kısa dönemli bir çalışma için düşünülebilir
ancak kariyer oluşturulamaz

Turkcell'in çağrı merkezinde çalışmıştım 4 yıl kadar .Çok stresli bir iştir ama bir o kadar da zevklidir güzel ortamı vardır .Genç insanlarla çalışırsınız muhtemelen .Ben çok sevmiştim .

bilgim yok pek
hiç bir zaman iyi bir iş diye bahsedilmez
ama hiç yoktan iyidir gene bence

Günümüzde işin ergonomisi rahatlığı koşulları değil kazandırdığı para sorgulanır genelde..Çağrı merkezi ortalama olarak genç simaların çalıştığı vardiyalı ve yorucu iştir bildiğim kadarıyla faranjit larenjit tonsilit gibi solunum ve boğaz enfeksiyonlarına da vizesiz geçiş temin eder..

Ben 3 yıldır çalışıyorum.çağrı merkezinde sinir hastası olmaman için esnek olman lazım.takılmaman lazım.sadece para kazanmak için yapılan bir iş..kariyeri olmayan kimsenin saygı duymadığı bir meslek.bir süre sonra kimse tarafından saygı duyulmadığını düşünmeye başlıyorsun.beynen yıpratıcı..

Ben bir kac is gorusmesinden sonra gorusmede bile senin sirkete faydana bakildigi senden sirket adina butun musterilere sabretmen gerektigi motivasyonunun surekli memnuniyete odaklanmasi gerektigi bir meslek ki gorusmede daraldim zaten bana gore bir iste degil ben oturmaktan cok ayakta dikildigim islerde calistigim icin o islerimi ozluyorum ama bulundugum sehirdenmidir nedir is basvurularima cevap dahi alamiyorum genelde pespese aranirdim bu da kendimi eksik hissetmeme yaradi en guzel is ayakta calissan bile is arkadaslarin ile arandaki uyumdur bnce sagligina hele ki psikolojik sagligina zarar veren bir is tavsiye etmem

turkcellın avukatlık burosunda 1,5 yıl calıstım amaannnnn 5 mılyarda verseler calısmam baskıcı tehdıtkar patron ve sagkolu mahvetmıstı pıskolojımı hele o borclular sukur kurtuldum ama calısma ortamı harıka yanı kızlar ıyıydı sosyaldık baya sordugun yaslar sadece 1 calısanımız vardı bız 60 kısıye yakındık

Ben çalıştım.
Yemediğim küfür, hakaret kalmadı.
Firmanın yüzü siz oluyorsunuz, her türlü öfkeyle, saldırıyla siz muhattap oluyorsunuz.
11 saatlik vardiyalarım vardı. 8 saat falan olsa neyse...
İzin günüm öyle pazar günü falan değildi. her hafta farklı farklı günlere düşerdi.
Kulaklarda problem çıkar, sürekli kulaklıkla oturuyorsun, sesin kısılır günde 150-200 kişi ile konuşmaktan, depresyona girebilirsin, öyle saatlerce oturup, kulaklıktan gelen sesle konuşuyorsun.
Kriz anlarında falan nasıl konuşacağını bilmen lazım, ezik davranırsan üstüne gelirler, çok bastırırsan sana söver, yetmez gider şikayet eder, priminden falan keserler, daha olmadı postalarlar.
Bu tür yerlerde zaten sürekli elemanlar değişir. Fazla dayanan olmuyor çünkü. 4 ay dayanabildim ben de.

Nasıl seçiyorlar o insanları?

Çıkanların hep ses tonları falan çok güzel, çok dinamik ve bir o kadar kibar.

Bir de bana bazen bir şeyleri bir yerden okuyorlarmış gibi gelir.

Bende bu işi düşünüyorum.
30 Eylül'de sözleşmem bitecek.
Sekreterlik yapıyorum şuan aynen sürekli telle görüşüyoruz çok yoğun zorlanmam sanırım

Neden sahitlikleri kabul edilmiyor?

kız kardeşim çalıştı ttette çıktı yorucu olduğunu söylerdi konuşmaktan bıkmıştı yemek lavabo süreleri çokkısa imiş çıktıda kurtuldu yani

Nasıl seçiyorlar o insanları?

Çıkanların hep ses tonları falan çok güzel, çok dinamik ve bir o kadar kibar.

Bir de bana bazen bir şeyleri bir yerden okuyorlarmış gibi gelir.
Ben anlatayım Türkcell olmasa da bağlı şirketler grubunun çağrı merkezinde çalıştım.
İlk önce görüşmeye gittiğinde bir metin veriyorlar eline, adam müşteri oluyor. Sen de görevli. seni delirtene kadar uğraşıyor, sorunlu müşteri rolü kısacası. Bu krizi atlatırsan, eğitime alıyorlar. Sayısız sınavdan geçiyorsun, en son yine sınav oluyorsun, yazılı değil, üst düzey görevli gelip, bizzat deniyor seni, müşteri rolü yapıyor yani. Eğer adam ok verirse işe başlıyorsun.

Çok sıkıntılı ya. Sabır mı dayanır buna.

Bir de hep genç sesler var çağrı merkezlerinde. Yani yeni tecrübe ya da tecrübesiz halleriyle nasıl geçiyorlar o mülakatları?

Çünkü ben bile çağrı merkezini arayıp saydırıyorum resmen, yani insanı öyle bir geriyor ki özellikle GSM şirketleri haberin olmadan yapılan kesintiler, internet paketleri vs vs.. bir de bağlanamadığın temsilciler, basma kalıp sözler.. resmen dalmışlığım çok vardır. Hatta birine dedim: sen yenisin tecrüben yok senin sesinden belli bana müdürünü bağla.

Yani benim gibi kaç kişiyle uğraşıyorlar acaba. Maaşları nasıl?

Hoop diye ilk günden çağrıya oturtmuyorlar. Yok öyle bir dünya
30 gün eğitim aldım. ve tecrübeli arkadaşların çağrılarını dinlerdik, belli aralıklarla da birinin denetimi altında çağrı alırdık
Ve işe yeni başladığında da ilk 1-2 hafta destek verecek tecrübeli arkadaşlar yakınımızda dururlardı. Çağrıya girmeyip bizler sıkışınca yardıma gelirlerdi. Hani sizi biraz bekletebilir miyim sorusu var ya, işte birine sormak ya da üstüne danışmak için istenir İpekcim.
Maaşa gelince de maaş artı prim çalışıyorduk. Ne kadar ekmek o kadar köfte

Primi neye karşılık alıyordunuz ki?

Yani mesela sigorta şirketi olsa ikna ettiği her müşteri için prim alabilir ama bu işte primlik ne var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…