CAHİL GELDİ HAANIM! Gece-gündüz ve göz kremlerine kaç yaşında başlanmalı?

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Arkadaşlar 24 yaşı devireceğim. Ama hala tek bir nemlendirici kullanıyorum seba med yüz kremi. Her gün cildimi sabah akşam yıkayıp, tonikleyip nemlendiriyorum. Haftada 2 kez peeling yapıyorum. Arada bir annem için aldığım göz çevresi kremini sürüyorum göz altımda morluklar var. Belirgin bir kırışıklık problemim yok ama başlamışlar ya görüyorum, hissediyorum

Ne zaman başlayayım, hangi markaları öneriyorsunuz? Erken mi yaşım henüz? Cildim kuru yalnızca çene bölgem yağlı bu yüzden normal/karma ciltler için olan kremlerin hepsini önerebilirsiniz bana. Çenede birkaç sivilce harici sivilce problemim yok. Gözeneklerim var ama iki kaş arasında ve kırışıklıklar. Şimdiden sağ olun.

Ben 20den beri kullanıyorum, şuan 26'mdayım, sadece nemlendirme özelliği olan bir krem işini görür şimdilik, ince çizgileri görene kadar ağır kremlere karşıyım, zaten düzenli nemlendirmek cildin elastikiyetini arttırdığı için yeterli korumayı sağlıyor. Hala ilk başladığım düz nemlendirmekten başka bir forsu olmayan kremimi kullanıyorum, tabi güneş kreminide unutma en büyük kırışıklık sebebi güneş korumasız gezmek

Peekkii ne kullanıyorsun ve nasıl? Dikkat etmeye çalışıyorum ama ince çizgiler görür gibi oldum. En çok da iki kaşın ortasında. Orası beni çok üzüyor halbuki hiç kaş çatmam gevrek gevrek gülerim ilginç

Göz kremi nasıl sürülür-lila kutu diye bakarsan çok güzel bir video, işine yarar. Loreal'in göz kremini kullanıyorum, yağbutonu vs yapmayınca sevdim değiştirme gereği duymadım, o kısımada uygulanıyor, geçer dert etme

Valla 29 yaşındayım sadece ve sadece yüzümü temizleyici ile yıkar nemlendirici krem sürerim bende. İnce kırışıklıklarım var ama onlar mimik kırışıklıkları o yüzden uğraşmaya gerek yok hem çok kimyasal iyi değildir

Göz altı morlukları için özel bir ürün var mı peki? Asıl sıkıntım onlar göz ile alakalı. Gece-gündüz kremin ayrı mı yoksa tek nemlendirici mi kullanıyorsun cildin için?

Göz altı morlukları için özel bir ürün var mı peki? Asıl sıkıntım onlar göz ile alakalı. Gece-gündüz kremin ayrı mı yoksa tek nemlendirici mi kullanıyorsun cildin için?
Göz altı morluğu için malesef tavsiyede bulunamayacağım hiç bir bilgim yok. Normal rutinim şu şekilde sabah kalkar yüzümü yıkar kurular, ardından maden suyuyla ıslatılmış pamukla tonikleyip, kurumasını bekliyorum, ardından önce göz çevresi nemlendiricisi, sonra yüz nemlendiricimi uygulayıp bırakıyorum. Son olarak dışarı çıkacaksam güneş kremimi sürüp bırakırım. Akşamda jel ile yıkayıp, tonikleyip sadece göz çevresi nemlendiricimi sürüyorum. Cilt gece uyurken yenilendiğinden gecede kremle boğmak istemiyorum.

Tamamdır bir göz kremi edinsem yetecek şu durumda. Teşekkür ederim :)

Merhaba, göz altı morlukları için yüksek miktarda aloe Vera içerek bir jel tavsiye edebilirim. Bir de özel bir göz kremi. Sadece bu ikisi ile etkili sonuçlar alabilmek mümkün. Dilerseniz mesaj atabilirsiniz bana.

Marka verebiliyo muyuz bilmiyorum ama ben size rutinimi anlatayım, sizden biraz küçüğüm yalnız. Çok makyaj yapan biri olduğum için bakımıma dikkat etmek durumundayım yani bazı kişiler her gün ağır göz makyajı yapıp da 25 yaşından önce göz altı kremlerine başlama derler ya bence onlara inanmayın. Gözle görülmese de makyajı yaparken de çıkarırken de yüzümüz deforme oluyor. İlk önce Clinique göz altı kremi aldım ama çok memnun kaldım diyemeyeceğim. Evet nemlendiriyor ama şöyle bir aydınlık getirmeli, morlukları hafifletmeli bir etkisi yok. İçeriğinde çok da kimyasal olduğundan önermem. Genelde bitkisel ağırlıklı markaları tercih ediyorum, Yves Rocher ve Kiehls gibi. Sabah kalkınca haftanın 5 günü normal bir temizleme jeliyle diğer iki günde de pütürlü temizleme jeliyle yıkıyorum cildimi. Şu elektrikli aparatları kullanıyorum-bence daha etkili. Sonra tonikle üzerinden geçiyorum. Önce avokadolu göz altı kremini sürüyorum, yoğun ve doyurucu bir krem kesinlikle öneririm. Sonrasında iki güne bir gündüz aydınlatıcı serumu kullanıyorum. Cildim serumu çekince de nemlendiricimi sürüyorum. O da çektikten sonra güneş kremi sürüyorum, kesinlikle çok önemli bir şey güneş kremi. Akşam için de yine cilt yıkama tonikleme göz altı kremi sürme işlemleri dışında bu sefer önce leke serumumu sürüyorum. Çünkü bu rutinlere başlamadan önce cildim berbattı ve kendini çok geç yenilediği için hala lekelerle uğraşıyorum. Leke serumundan sonra da gece serumu uyguluyorum. Cildim aydınlık ve sağlıklı görünüyor, makyaj yapmayı azaltmama rağmen hasta gibi görünmüyorum. İsterseniz özelden markaların ürünlerini yazabilirim, tam bilemediğimden yasak olup olmadığını hepsini yazmayayım dedim. Kısaca bence cildi nemli tutmanın yaşı olmamalı. Annem mesela hiçbir şey yapmaz belki benim gibi yüzüyle vücuduyla uğraşmaz ama kremlerini hiç aksatmaz ve görseniz yaşını tahmin edemezsiniz öyle söyliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…