• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahil İnsanlarla Çalışmak

Her iş yerinde vardır onlardan en az bir tane :)
Benim eski işyerimdede var vur kafasına saksıyı cinsindendi.Dogruyu anlatsanda anlamazdı hiç:KK45:

Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
ADAMLAR SENE 1969'da ÇIKMIŞ AYA , YIL OLMUŞ 2014 BİZ HALA YAYA :KK55: Tatlım Anadolu Lisesindeki öğretmen biyoloji dersinde üreme sisteminde günah diye insanlarda üreme sistemini bile pas geçiyor gerisi teferruat :KK75:

Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :)
Evet durum burda tam da sizin gordugunuz gibi. Neden buraya bunu yazma geregi duydunuz o halde? Biraz tezat olmus. Niyetinizi iyi bulmadim dogrusu. Benim uye oldugum bi forum var. Bilim.org diye. Oralara takilin. Burda bu konu anca tartisma yaratir.

Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?

İşinizi yapın ve gündelik yaşamınıza geri dönün. Hayatınızın tam ortasına işinizi oturtmayın. Bu kadar basit.

çok güzel anlatmışsın okurken gülümsedim ne yalan söyleyeyim kendimden de birşeyler buldum gibi :)
ben yazılımcıyım, işe bir süre ara verdim ama 2009 dan beri de aktif olarak çalışıyorum.. ama benim ruhum sosyolog.. psikoloji-sosyoloji alanında elime geçen her kitabı, makaleyi, köşe yazısını okurum.. beni bu konuda konuşmaktan, araştırmaktan daha mutlu eden tek şey çikolatalı pasta sanırım :)
arkadaş çevremde ise bu konularla ilgilenen tek bir allahın kulu yok.. ama açıkçası çok da takılmıyorum.. çünkü insanların kafası o kadar çok sorunla boğuşuyor ki bazen kendilerini bile farkedemiyorlar.. yani kendi adıma sorunlu bir k.valide ilişkim olsa, görümcem sürekli çocuklarını alıp evime kamp kursa ya da eşim tarafından sürekli eziyet görsem, iş yerindeki mobbing ile yaşamak zorunda kalsam bende o kadar araştırmacı olmayabilirdim dahası belki bu alanları sevdiğimi bile anlamazdım.. kısaca kalitesiz yaşıyoruz ya da yaşamak zorunda bırakılıyoruz.. neyse o konuya hiç girmeyeyim :)

kk konularına gelirsek, burayı seviyorum çünkü hangi davranışların nasıl sonuçlar doğurduğunu görebileceğimiz en mükemmel yer.. mesela sürekli kaç bilezik takıldığıyla, hangi marka mobilya aldığıyla uğraşıp karakteri evlendikten 6 ay sonra fark eden bir nesil var karşımızda..

ha tabi bir de insanlara fikir verip, ufacık da olsa yardım etmek, bol bol fikir almak iyi geliyor kendi adıma :)

Herkes ekonomi, siyaset konuşmasın ama kendi ve başka insanların hayatları dışında da bir şey konuşsun; sadece insanları değil durumları, fikirleri de tartışsın diyorum. Dünya sadece biz ve çevremizden ibaret değil.
Belki o insan ekonomiden siyasetten bilimden anlamıyor.Ben yardımcı grafikerim alanımdada gayet iyiyim aynı zamandada işletme mezunuyum şuan ev hanımıyım bana gelen komşularım genelde ailelerinden çoluktan çocuktan konuşur bende öyle onların beni dinlemesi benim onları dinlemem dahi onları ve beni rahatlatır.Bu her yerde böyledir ben elimde okuduğum kitaptan onlara bahsedemem yada iyi olduğum alanlardan ne gerek var onları cahil diyede aşağılayamam.Siz araştırmayı seviyorsanız araştırın görün beni yapmanın alemi yok.Ayrıca burası dert köşesi insanların dertlerinden bıktıysanız buradaki konu niye üyelik niye bdv köşesini araştırmak niye?

Sizin çevrenizdekiler öyle demek ki saygı duyarım.
Ben kendimden biliyorum kuyrukluyıldız örneği vermişti konu sahibi
Kozmos kitapları okuduğumu,teleskop almak için para biriktirdiğimi,yıldızların yaşını anlamaya kadar araştırdığımı biliyorum
Ama kadınlarla kaynana-kayınpeder muhabbetini çok sevdiğimi de biliyorum.
Yani bu tür şeyler konuşan insanların vakitleri boş değil,kendileri de boş değil.
Yargılamayin insanları.

Zaten başka bir şey konuşmamaktan bahsediliyor, sizin gibi insanlardan değil yani.

Neden herkes kendi üstüne almaya çalışıyor konuyu anlayamıyorum. Ben de bana farklı bir dünya gibi geldiği için bu foruma giriyorum, ben de olabilecek en absürd programları izliyorum. Konu sahibi bununla alakalı bir eleştiri getirmemiş ki.

Konu sahibinin anlattığı cahillik çok başka. Dünyanın sırrını çözdüğünü düşünen, bilmediği her konuya yorum yapan, aslında tek ilgilendiği konu insanların yaşamı ve kendi yaşamı olan insanlardan bahsediyor. Hatta yazdığı şeye mikro bir örnek olarak burayı vermiş, buradan yakınmıyor. Burada da elti/görümce konusu çok demiş sadece.

Sizin çevrenizdekiler öyle demek ki saygı duyarım.
Ben kendimden biliyorum kuyrukluyıldız örneği vermişti konu sahibi
Kozmos kitapları okuduğumu,teleskop almak için para biriktirdiğimi,yıldızların yaşını anlamaya kadar araştırdığımı biliyorum
Ama kadınlarla kaynana-kayınpeder muhabbetini çok sevdiğimi de biliyorum.
Yani bu tür şeyler konuşan insanların vakitleri boş değil,kendileri de boş değil.
Yargılamayin insanları.

Bana cok arip geliyor acikcasi insanin kocasinin kizkardesine kafayi takmasi. Ya da dis kapinin mandali kocanin kardesinin esinin davranislarina anlamlar yukleyip alinmasi........yani ben de bos zamanlarimda beyin ameliyati yapmiyorum ama oturup elti, gorumce vs de dusunmem, cunku gerek yok. Ben toplumumuz kadinlarini anlayamiyorum, dunyanin baska hicbir yerinde dis kapinin mandallarini bu kadar gozlemleyip anlam yukleyen kadin toplulugu yok. Bana acikcasi bos ve anlamsiz geliyor.

Zaten başka bir şey konuşmamaktan bahsediliyor, sizin gibi insanlardan değil yani.

Neden herkes kendi üstüne almaya çalışıyor konuyu anlayamıyorum. Ben de bana farklı bir dünya gibi geldiği için bu foruma giriyorum, ben de olabilecek en absürd programları izliyorum. Konu sahibi bununla alakalı bir eleştiri getirmemiş ki.

Konu sahibinin anlattığı cahillik çok başka. Dünyanın sırrını çözdüğünü düşünen, bilmediği her konuya yorum yapan, aslında tek ilgilendiği konu insanların yaşamı ve kendi yaşamı olan insanlardan bahsediyor. Hatta yazdığı şeye mikro bir örnek olarak burayı vermiş, buradan yakınmıyor. Burada da elti/görümce konusu çok demiş sadece.

Canım üstüme almıyorum

Sadece kendimden örnek verdim ve kuyrukluyıldızların silsilesini bildiğim halde (!) Kimseye cahil deme cüretini kendimde bulamıyorum dedim.

Entel (!) diye nitelendirildigim halde kimseyi küçümseyemiyorum diye örnek verdim.

Dediklerim yanlış yönlere çekildi.

Bana cok arip geliyor acikcasi insanin kocasinin kizkardesine kafayi takmasi. Ya da dis kapinin mandali kocanin kardesinin esinin davranislarina anlamlar yukleyip alinmasi........yani ben de bos zamanlarimda beyin ameliyati yapmiyorum ama oturup elti, gorumce vs de dusunmem, cunku gerek yok. Ben toplumumuz kadinlarini anlayamiyorum, dunyanin baska hicbir yerinde dis kapinin mandallarini bu kadar gozlemleyip anlam yukleyen kadin toplulugu yok. Bana acikcasi bos ve anlamsiz geliyor.

Ben bekarım zaten oturup bütün gün kocamin kızkardeşini düşünmeme imkan yok.
Ama insanların dertleri olabilir ve bunu birbirleriyle paylaşabilirler.
Anlatabiliyor muyum?

Cherry, kapının mandalları bazen rahatsız eder ama gelinler de çok önyargılı ve bencil burda bazen. Bu konıda ise iki tarafı da haklı buluyorum.;)

Malesef yeri geliyor o dış kapının mandalları yuva yıkıyor burası Avrupa değil yada evli değilsiniz yada eşinizin ailesi fazla iyimser.İstediğin kadar oku geliş burası Türkiye kayınvalide kayınpedere sökmez onların gözünde gelinsin dünya yansa umrunda olmaz kendi derdini eşini çocuğunu düşünürsün

Konu sahibinin ilk mesajında inceden bir iğneleme var gibi düşünmüştüm ama değilmiş,
Tam sizlik:
Eki Görüntüle 1307490

Hahah bu karikatürün bende özel bir anısı var. Cern'deki deney sonucu higgs bozonu bulunduğu ve bunun çok efsane bir olay olduğu haberleri çıkınca aynı böyle bakmıştım hatta kendimi temsilen bu karikatürü paylaşmıştım :D

Canım üstüme almıyorum

Sadece kendimden örnek verdim ve kuyrukluyıldızların silsilesini bildiğim halde (!) Kimseye cahil deme cüretini kendimde bulamıyorum dedim.

Entel (!) diye nitelendirildigim halde kimseyi küçümseyemiyorum diye örnek verdim.

Dediklerim yanlış yönlere çekildi.

Ben bekarım zaten oturup bütün gün kocamin kızkardeşini düşünmeme imkan yok.
Ama insanların dertleri olabilir ve bunu birbirleriyle paylaşabilirler.
Anlatabiliyor muyum?

Yahu burası bir derdim var başlığı. Konu sahibinin insanlar birbirine dert anlatmasın demesi mümkün mü? Sizce mümkün mü bu?

Ben kimseye cahil demiyorum entel olarak tanındığım halde kısmına verdiğiniz örnek değil yalnız benim yazdığım kısım. Ben de evlilik programı izliyorum, ben cahil miyim yazdığınız kısım. Konu sahibinin buna yakın bile bir iddiası yok ki.

Konu sahibi demek istiyor ki, hayır demek istemiyor, açık açık demiş ki birbirlerinin giydiklerini yorumlayıp kıskanmaktan, aile meselelerini anlatmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar.

Bunun hangi kısmı insanları cahil diye nitelemesekse ben yapıyorum şu an onu, konu sahibi yerine, madem o kadar ısrar ediyorsunuz. Evet yukarıda tarif ettiğim şekilde yaşayan insanlar cahildir bence. Eğitimden, zekadan bağımsız hem de. Tüm hayatı insan çekiştirmek ve belirli konularda konuşmak olan insan cahildir. Bana göre mesela öyle.

Bazı ilkelerin; mesela insanları aşağılamamanın, genellememenin bağlamı dışında kullanılıp kapsamından çıktığına inanıyorum. Evet aşağılamak doğru değil, ama herkesin cahil gördüğü kesimler vardır. Bunu da dramatize etmenin anlamı yok.

Herkesin ilgi alanı farklıdır. Herkes sizin gibi olsa, herkes birbirinin aynı olsa dünya nasıl bir yer olurdu bunu da düşündünüz mü ? Ben Tarih Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Haliyle tarihe ve bilime meraklıyım. Ama bilime meraklı olmayan insanlara da neden meraklı değiller diye kafa yormuyorum. Kadın okumamış evlenmiş, kocasından, görümcesinden, eltisinden çektiğinin haddi hesabı yok. Bilim mi düşünecek ? Derdi onu mutsuz eden etmenler, kuyruklu yıldıza inen araç değil ki.. Bilime sanata ilgi içinde bulunduğu çevreye, eğitim durumuna, ilgi alanlarına göre değişir. Keşke herkes ilgili olsa. Ama herkesten bunu beklemek biraz haksızlık olur sanırım. Kimisi bilime değil hayvanlara meraklıdır, kimisi doğaya, kimisi dansa.. Herkese bilim aynı derece de yakın gelecek diye bir şart yok zira. Önemli olan insanları bilim severler ve sevmeyenler olarak kategorize etmek değil, olduğu gibi kendi ilgi alanları ve varsa dertleri ile kabul etmektir diye düşünüyorum..

Ben okumayı çok seviyorum baktığım sadece 1 dizi var genelde
haber okurum veya teknoloji ve bilgi ile alakalı şeyler ama çoğunluk bu basit dizilere sarmış durumda eşiminde kadınlar gibi dizileri var kendisine sorduğumda bununla rahatladığını söylüyor
ki kız kardeşimde öyle diyor okumaktan bıktığını ki öğretmen olmasına rağmen bu basit dizilerde benin ruhumu yoruyor ben bakmıyorum , şükür ki kızımı kitap okumaya alıştırdığm için bu konuda vicdanım rahat eleştirisel düşünüyor herşeyi olduğu gibi kabul etmiyor , halkın çoğunluğu zaten okumuyor anasını türk dizileri takip ettiğinden çocuğun kitap okumaması normal bem tv bakmıyorum ruhumu yoruyor anacak aptal kutusu

Yorumları okumadan kendi düşüncelerimi sunup gidiyorum.

Bakın çocukluğumdan beri bana entellektüel muamelesi yapıldı. Çevrem tarafından. Bu nasıl bir şey bilir misiniz?
Kitap okuyorum diye dalga geçenler hatta bunu sen zenginsin,elitsin diye yoranlar (bilakis durumum hiç iyi değildir)
Gelip akıl danışan insanlar ki yaşça büyük insanlar da vardı.
Okulda,mahallemde,dershanede vs kısacası bulunduğum her yerde bu muameleyi gördüm.
Hâlâ da çok zeki olduğumu söylerler ısrarla normal bir kapasiteye sahip olduğumu söylerim.

Başka bir şehire taşındım ve orada kendimi olduğumun tam tersi gösterdim. Bildiğim konularda yorum yapmadım,yanlarında elime bir kitap dahi almadım,güncel meseleleri bilmiyormuş gibi davrandım boş boş konuştum vs Allah tan kurtuldum bu durumdan. Beni ben bilsem bana yeter.

Kesinlikle kendimi övmedigimi de bilin isterim. Övecek olsam iki aydır mutlaka bir girişimde bulunurdum.

Ben bu kadar pohpohlanmaya rağmen kimseye cahil deme cüretinde bulunmadım.
Ve kadınlar kulübüne bu yüzden giriyorum diyebilirim. Eltiler,görümceler,kaynanalar vs. Bana ait olmadığım bir dünyayı gözlemleme fırsatı veriyor bu site.
Merak ederseniz söyleyeyim evlilik programlarını da izliyorum. Cahil miyim sizce de?

Derdinizi anlatırken bile bir küçümseme sezdim.
Bir akademisyen eltisini anlatamaz mı mesela?

Öncelikle okumadığınızı belirttiğiniz yorumlarda da tekrarladığım gibi ve bence aslında ilk mesajımdan da anlaşılacağı gibi yazımdan kesinlikle evlilik programı izleyen cahildir gibi bir anlam çıkmaz ya da eltisini anlatan akademisyen için de keza. Ad hominemlik yapmayın rica ederim.

Sonralıkla gelin sizin yazınızı çok da derine inmeden bir analiz edelim. Kitap okuduğunuz için dalga geçildiğinizle başlamışsınız devamında çok zeki bulunduğunuzu ve pohpohlandığınızı belirtmişsiniz. Çevreniz dalga mı geçiyor yoksa sizi abartı bir biçimde övüyor mu? Burada bir çelişki var.

Çevreniz tarafından çok başarılı bulunmanıza rağmen ben bile cahil demiyorum kimseye demişsiniz. Sizin mantığınızdan yaklaşacaksak çevreniz tarafından övülüyor olmanız aslında size cahil deme hakkı veriyor ancak siz bunu kullanmıyorsunuz öyle mi? Bakın burada da bir çelişki var kimseye üstten bakmadığınızı söylüyorsunuz ama alt metinde aslında buna hakkınız olduğunu veriyorsunuz.

Neyse çok uzatmayayım benim mesajıma tekrar dönersek cahillikten kastımın ne olduğu ikinci paragrafta detaylıca yazıyor, tekrar okuyabilirsiniz.

Back
X