Öncelikle okumadığınızı belirttiğiniz yorumlarda da tekrarladığım gibi ve bence aslında ilk mesajımdan da anlaşılacağı gibi yazımdan kesinlikle evlilik programı izleyen cahildir gibi bir anlam çıkmaz ya da eltisini anlatan akademisyen için de keza. Ad hominemlik yapmayın rica ederim.
Sonralıkla gelin sizin yazınızı çok da derine inmeden bir analiz edelim. Kitap okuduğunuz için dalga geçildiğinizle başlamışsınız devamında çok zeki bulunduğunuzu ve pohpohlandığınızı belirtmişsiniz. Çevreniz dalga mı geçiyor yoksa sizi abartı bir biçimde övüyor mu? Burada bir çelişki var.
Çevreniz tarafından çok başarılı bulunmanıza rağmen ben bile cahil demiyorum kimseye demişsiniz. Sizin mantığınızdan yaklaşacaksak çevreniz tarafından övülüyor olmanız aslında size cahil deme hakkı veriyor ancak siz bunu kullanmıyorsunuz öyle mi? Bakın burada da bir çelişki var kimseye üstten bakmadığınızı söylüyorsunuz ama alt metinde aslında buna hakkınız olduğunu veriyorsunuz.
Neyse çok uzatmayayım benim mesajıma tekrar dönersek cahillikten kastımın ne olduğu ikinci paragrafta detaylıca yazıyor, tekrar okuyabilirsiniz.
Öncelikle psikolojik analiziniz için teşekkürler buna ihtiyacım vardı :)
Şimdi gelin sizin alt metinlerinizi inceleyelim:
Ben çevrem tarafından övüldüğüm için cahil deme hakkını kendimde görüyorum diyelim
Peki size kim veriyor bu hakkı?
Birkaç dergi karıştırıp,gündemle ilgili birkaç haber takip edince kültürlü olunuyor he mi?
Hem burda da durum farklı değil deyip bizlerin cahil olduğuna dair imada bulunuyorsunuz hem de biz cahil insanlara verdiğiniz cevaplarda yabancı kavramlar kullanıyorsunuz. Bu ne çelişki böyle?
hominemlik yapmayın lütfen vs
Siz de bu kadar megaloman olmayın o halde.
Kimsiniz ki insanlara cahil diyebiliyorsunuz? Haddinizi bilmedikten sonra ne bilseniz boş.
Bana gelirsek evet çevrem tarafından alay konusu olduğum da oldu
Bilirsiniz bir durum abartıldığında alay konusu olabilir parodilerde de böyle mübalağalara yer verilir efendim bilirsiniz .
Çok fazla kitap ve hatta bazen ansiklopedi okuduğum için alay edenler de olurdu ama genelde övgü alırdım . Kendimden bahsetmeyi sevseydim size güzel referanslar sunabilirdim.
Evet yavaş yavaş lafi sonlandiralım
Benim ne kadar özgüveni eksik,alçakgönüllü biri olduğumu anlamak için daha önce buraya açtığım konuya bakabilirsiniz.
İnsanlardan kaçtığımı , kendimi değersiz gördüğümü, özgüven eksikliğim olduğunu anlatmıştım.
Kendini beğenmiş bir insanın böyle dertleri olmaz zannımca.
Sorun çözüldüğüne göre dağılabiliriz.