• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

yazık gerçekten , burda yorum yapan arkadaşlardan bazıları şöyle demiş yok efendim nostradamus tarihi bir kişilikmiş yok efendim bilmemen tuhafmış yok efendim oku kendini geliştir demişler... en başta herkes herşeyi bilmek zorunda değil lafına kesinlikle katılıyorum, okumak güzeldir öğrenmekte elbette ama nostradamus da kimmiş, neymiş kehaneti varmış, kaç kişi acaba peygamberimizin mucizelerini bilir, erkek arkadaşınız parmaklarından taşan suyla savaşta orduya su dağıttığını bilir mi?? kehanet nedir sadece tahmin, nostradamusdan önce mehmet raufu bilmeli, ATAMI tanımalı, fuzuliyi okumalı, Şemsi tanımalı insan... önce özümüzü bilelim sonra tabiki dışarı açılalım... bence arkadaşınız da o konuda pek bişey bilmiyor yoksa konuyu yarıda kesmezdi... kendinize biraz daha güvenirseniz bence kolaylıkla alt edersiniz zaten onu...

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

demis Yunus Emre.eger erkek arkadasın gercekten ilim sahibi olsaydı, karşısındaki kisiyi küçük görmezdi.Sende ona deseydin ki bildigim tek şey hiçbirşey bilmedigimdir.buda Sokrates in sözü bunun uzerine daha cok bilmişlik yapamaz canim sıkma canini

Merhaba arkadaslar..
Erkek arkadasim cok kulturlu, okur gezer bir insandir. Bugunde onunla konusurken bana tarihten birseyler anlatiyordu, anlatirken bi taraftanda SIKiyorsam hemen susayim bak, falan diye soruyordu hayir devam et dedim keske demez olaydim :((((. Anlatirken unlu fransiz bi kehanetciden bahsetti - nostradamus-. once ismini soyledi, "biliyor musun?" diye sordu, ben hayir deyince de "nasil bilmiyorsun ya, nostradamus!!" fln diye tekrarladi bi kac kez. Sonra aynen sunu soyledi "bu dunyada milmem kac milyar insan varsa (burda rakam veriyo) iclerinden bi tek sen bilmiyorsundur bu adami" ya neyse gec devam et deyince de "ya yok benim 7 yasinda cocuk biliyor bu adami, nostradamusu bilmeyen biriyle bu konusmaya devam edemem" dedi. O kadar cok bozuldum ki anlatamam!! Ben 7 senedir yurtdisindayim ve hic bi sekilde bu adami duydugumu hatirlamiyorum, duyduysamda hic aklimda kalmamis. Ama belli ki turkiyede cok konusulup bilinen bi adam, en cahil gordugum arkadasima sordum o bile bildi :((((((((((( Kendime cok kizdim nasil bilmem boyle birini diye aglaysim geldi de aglayamadim. Erkek arkadasimda birakti anlatmaya sacma sapan romantik muhabbete basladi, daha cok sinirlendim. cok ta durmadim zaten sonra. Ya kizlar bisey soyleyin ben cok kotu oldum yahu :( resmen kendimi kara cahil hissettirdi bana. Isterdim ki soyle aciklasin "nostradamus, iste fransiz kehanetci,.. " falan diye devam etsin ama onun boyle yapmasi ardindan da konuyu tamamen kapatip cidden de benim gibi cahil biriyle konusamayacagini gostermesi beni bitirdi resmen. Ne yapayim ben? Sayesinde kendimden utaniyorum ve onun verdigi tavirdan da nefret ettim. :(((

Cnm ya sen ne kasiyorsun asil cahil olan o Nostradamusu ogrenmis ama bir bayana nasil davranir ogrenememis. Takma ya bende ismen bu amcayi biliyorum ama kehanet falan hic duymadim. Benim esimde teknoloji ve tarih asigidir bilmedigi sey yok. Hesap et benim cocuklarim Nano teknolojik urunlerle buyuyecek ama ben buyuyemedim die daha dogmamis cocugunu kiskanacak kadar :)))

Neyse konuya gelelim galiba senin tepkin de biraz ezikce olmus neden utandin ki. Oyle bir durumda Askim bilmiyorum ya nasil atlamisim hadi anlat falan deseydin konu farkli olurdu ama oda ayip etmis tabi. Bence sen hic takma herkez herseyi bilemez :))))

Sen bence onun ilgisi olmayan konularda biraz bilgilen ve onu cuk oturt :))) Aynen sana soyledigini ona soyle ve nasilmis demekki herkez herseyi bilmiyormus de hatasini anlasin :)

Back
X