çalışabilir raporu hakkında..?

5435

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
23
0
16
Sakarya
çalışabilir raporu aldım ama sanırım yanlış zamanda aldım şöyle oldu ara tatilde başka ilde olduğumuz için kendi doktoruma gidemedim 31+4 te raporumu aldım doktor beni muayene falan etmedi ben tarihleri söyledim tamam dedi ve yazdı rapor tarihi 4 şubat müdürümde diyorki 11 martta izne ayrılılıyorsun ama ben sanıyordumki iznim 7 şubatta başlayacak ve ben 14 martta izne ayrılıcam yani 5 hafta doğum sonrası iznime ekleticektim şimdi böyle olunca

*benim 1 haftam ara tatile denk geldiği için 4 hafta mı aktarabiliyorum fiilen çalışmadığım için 1 haftam yanacak mı

*kendi doktorum bana doğum tarihi verirken bu raporun başlangıç tarihi etkili olcak mı yoksa sata göre mi doğum tarihi belirleyecek doğum sonrası iznimin başlangıcını hesaplamak için soruyorum biraz karışık olmuş olabilir ama nolur anlayanlar bi yorum yaparmı bana doktora gitmeme 1 hafta varda aklımı kurcaladı bütün gün

Maalesef yanlış zamanda almışsınız normalde 32+0 da almanız gerekiyordu. Ama bu kadarcık fark 1 aylık öteleme yapmaz. 32.haftada çalışabilir raporu alıp 37.haftada da izne ayrılırsınız. Yani 37+0 da tekrar gidip iş göremezlik raporu alırsınız ve bu tarıhten sonra da izne ayrılmış olursunuz. 37+0 hangi tarihe geliyorsa doğru zamanınız o zamandır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…