- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.571
- 248
Selamun aleyküm kk hanımları
Bebeğim 5. Ayına girecek. İlk bebeğim ve çok sakınıyorum onu her şeyden. Bayramdan sonra çalışmam gerek işe başlayacağım 6. Ayında olacak ama ondan nasıl ayrılacağım bilemiyorum. Düşüncesi bile beni mahvediyor. Büyük ihtimal eşimin teyzesinde kalacak ama nasıl bırakacağım, onsuz bir dakikam olsun istemiyorum napcam ben yardım edin kendimi nasıl rahatlatırım? Benim gibi olan anneler var mı aranızda?
benim kızım 6,5 aylıkken çocuk doktorumuz çalışmak istiyorsan artık başlamalısın demişti. çünkü bebeklerde, bebeğe göre 6,5-9 aylık arası algılama ve bağlanma duygusu gelişiyormuş, daha sonra bırakılan bebeklerde ayrılma sendromu yaşanabiliyormuş.
kızımla ilişkimizde hiçbir boşluk olmadı. sevgimiz eksilmedi. ona olan ilgim, onun bana ilgisi azalmadı. sadece çok özleyip eve gelir gelmez meme diye saldırdı o kadar

sadece 1,5 yaş civarı, o iyice bilinçlendiğinde gitme diye yalvarmaya başlamıştı, onu da güzel yöntemlerle aştık. zamanı gelince onları da yazarım.
bence, eğer bakacak kişiye güveniyorsanız, çalışan anne olmak güzel birşey. eğer eve döndüğünüzde çocuğunuzla ilgilenir, onunla güzel zaman geçirir, ona onu sevdiğinizi hissettirirseniz çalışmanız sorun olmaz bence.
bu arada, çalışan anneler için kaliteli zaman, çocukla geçirilen zamandan öte, akşam eve gelip de çocuğu ilk gördüğümüz ilk 15-20 dk imiş.
mesela eve, telefonla konuşarak girmemek gerekirmiş.
dur bekle elimi bir yıkayayım dememek gerekirmiş, gerekirse birlikte yıkamalıymış
yani o ilk 15-20 dk tüm ama tüm ilgi çocuğumuzda olmalıymış vs vs vs
bunları da kızımın yuvasındaki psikolog anlatmıştı velilere
şimdi kızım büyüdü, hala birbirimize çok bağlıyız