• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

calisamiyorum..planli calisan ve basaranlar taktik lütfen!!

aynalarkoridoru

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
593
18
298
arkadaslar acik ögretim bati avrupaya kayoldum belge eksik dediler halbuki degildi yolladim yine ama imam hatip cikisli oldugum icin kesin kayit olmam diye düsünüyordum hayallerim ona göreydi cok calisip 2.sinavda bitircektim(öncedenden kredim vardi 110 felan tahminime göre)simdi gecen facebooktan tanistigim bir arkadas söyledi adimi görmüs derslerim belli olmus cok sevindim.allahtan cok kolay dersler var .ama gel görki su gibi calisicam dedim ama simdi hic calismak istemiyorum icimden gelmiyor aklima girmiyor.sizler bir plan yaptinizmi ona göremi calisiyorsunuz? nasil taktikler izliyorsunuz?ne yapmamai nasil baslamami önerirsiniz?

bende açıköğretimde işletme okuyorum şu an işletme 3. sınıfa geçtim.benim çalışm sistemim şöyle konuları bir kere ama anlayarak okurum sonrada önceki yılların çıkmış sorularını çözerim.çokda faydasını gördüm.ama anlamadan çalışmanın faydası yok öncelikle ders çalışmaya hevesli olman lazım.sen içimden gelmiyor demişsin.birşeyler engel oluyosa öncelikle o engelleri kaldırmalsın ve kendini motive etmelisin.geçen yıllara yazık olur.benden sölemesi

ya bu taktiklere benim de ihityacım var hep ezber yapıyorum
1.dersin 6.ünitesine geçtim ama diğerlerini unutuyorum böyle olacak ya:((

dersler belli olmadan cok istekliydim ama simdi belli oldu canim istemiyorum bir engelde yokken :/

heralde dersler gözünü korkuttu:))) belkide fazla geldi ve sen ben bunları başaramam diyip baştan pes ettin.bzaen bu psikolojiye girebiliyor insan ama bi başladınmı konulara yağ gibi akıp gidiyo bakmışın sınavlardan iyi almışın unutmaki çalışan başarır.herkes emeğinin karşılığını mutlaka alır.hem okulu bırakıp napçan öyle amaçsız oturcakmısın evde ozamanda vakit geçer sınav günü gelir ah ben neden çalışmadım diye başlarsın hayıflanmaya tembelliği bırak derslerine çalış hımmmmmm:82:

heralde dersler gözünü korkuttu:))) belkide fazla geldi ve sen ben bunları başaramam diyip baştan pes ettin.bzaen bu psikolojiye girebiliyor insan ama bi başladınmı konulara yağ gibi akıp gidiyo bakmışın sınavlardan iyi almışın unutmaki çalışan başarır.herkes emeğinin karşılığını mutlaka alır.hem okulu bırakıp napçan öyle amaçsız oturcakmısın evde ozamanda vakit geçer sınav günü gelir ah ben neden çalışmadım diye başlarsın hayıflanmaya tembelliği bırak derslerine çalış hımmmmmm:82:

aslinda korkutmadi dersler cünkü bu dönem hepsi sözel ezberim iyi olmasada korkmadim hafif dersler sadece tarih ve inkilab var agir ondan ama korkmadim bilmiyorum basim agiriyor kitab okurken(sadece aöl degil)gözlerim kararyio karsiyo yazilar bilemiyorum.evde oturmak gibi bir istegm yok zaten olsaydi bukadar masrafa girip aöl istemezdm.almanyad türk parasi ile 1000 tl ye yakn kayit parasi isteniyor düsünn meslek sahibi olmk istemsem okumazdim aöl yi ;D

Valla ilk sene bende çalışamadım, hep erteledim bugün yarın bugün yarın diye
baktım olacak gibi değil bitmeyecek bu üniversite
kursa yazıldım, istesen de istemesen de kursa gidince mecbur çalışıyorsun ve zor gelmiyor.
Hiçte zorlanmadan geçiyorsun.

arkadaşlar bende yazarak çalışıyorum fakat çok zaman alıyor bu yöntemde diğer türlü çalışınca sanki aklıma girmiyor gibi geliyor:89:

Bende lisans tamamlıyorum bu yıl intibak sınıfındayım. Arastırıyorum suan nasıl çalışmalıyım diye :61: Ama biçok kişi geçmiş yıl sorularıyla halletmiş işi tabi işi şansa bırakmamak lazım :61:

bende 3. sınıff işletme okuyorum hazırlığı yazarak calısdım öle geçtim gecen sene calısmadım hiç ders ondan kaldım bu sende aynı yöntem calısıp ayrıca cıkmıs sorulara bakıcam

ya bende altlarini ciziyorum önemli yerlerin ama sadece okyurm aklima giriyomu?? bilmi<yorum sorunda o zaten :( tester ve eski sinav sorulari cok iyi bi teknik onlarda fayda suan tarih bayagi zorluyo cok uzunnnnnnnnn:53:

önceden bende yazarak çalışıyordum ama arkadaşların dediği gibi çok zaman alıyor bıraktım o yüzden..murattan çalışıyorum.şimdi konuyu iyice okuyorum sonra soruları kağıda çözüyorum sonra konuya tekrar dönüp o soruların geçtiği kısımları fosforlu kalemle çiziyorum..sınava 1 hafta varken özellikle fosforluyla olan kısımlara çalışıp soruları kitabın üzerie çözüyrum bu sefer..soruların % 90 ı murata benzer çıktıgı için sınava girdiğimde zorlanmadan yapıyorum..

evet prensesperi bencede çok güzel bir yöntem:97: bende bu sefer senin yöntemi deniyim bakalım bi kaç kere tekrar etmiş oluyoruz senin yöntemle inşallah unutmayızda çalıştıklarımızı.. Ben tarih çalışmaya başladım da 2 ünite bitirdim ama sanki hiç bişi hatırlamıyorum:30:

ınkılap tarihi değil mi?
ben 5.üniteye geçtim ama unuttum,tarihim de iyi değil
diğer dersler de var nasıl olacak ya:26:

Back
X