Çalışan anne adayları doğumdan önce ve sonrası iş durumu?

enigma_33

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
714
26
623
İçel Mersin
Merhanba arkadaşlar...
Şu an 10+3 haftalık ikizlerime gebeyim...
Mimarlık şirketinde çizim yapıyorum masa başı çalışıyorum.
Maaşım asgari ücretin çok üstünde de olsa işverenim sigortamı asgari ücretten gösteriyor.
Ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Doğumdan sonra 8 hafta 2 ay demek onun da üzerine 6 ay ücretsiz izin verirler mi bilmiyorum.
Ya da ne yapacağım bir yandan da iki bebeği kime emanet edebilirsiniz ki?

Sizler nasıl yaptınız siz mi baktınız bebişlerinize işi ne yaptınız?
Devletten ne kadar doğum parası aldınız?
Paylaşalım lütfen aklımda bir sürrü soru işareti var
:18:

:nazar: :emir_bebek: :emir_bebek: :nazar:

Merhanba arkadaşlar...
Şu an 10+3 haftalık ikizlerime gebeyim...
Mimarlık şirketinde çizim yapıyorum masa başı çalışıyorum.
Maaşım asgari ücretin çok üstünde de olsa işverenim sigortamı asgari ücretten gösteriyor.
Ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Doğumdan sonra 8 hafta 2 ay demek onun da üzerine 6 ay ücretsiz izin verirler mi bilmiyorum.
Ya da ne yapacağım bir yandan da iki bebeği kime emanet edebilirsiniz ki?

Sizler nasıl yaptınız siz mi baktınız bebişlerinize işi ne yaptınız?
Devletten ne kadar doğum parası aldınız?
Paylaşalım lütfen aklımda bir sürrü soru işareti var
:18:

:nazar: :emir_bebek: :emir_bebek: :nazar:

hayırlı olsun bebeğin canım Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inş. ben doğum iznim bitince başladım işe 10 gün kadar annem ve bakıcımız birlikte idare ettiler sonra gitti şimdi bakıcımız bakıyor tek başına idare ediyor, orta yaşlı bir bayan özellikle öyle birini istedim ki daha öncede bebeklere bakmış tecrübesi bulunsun istedim çok şükür bir problemimiz yok şuan, yanlız onları bırakıp işe gelmek ölüm gibi birşey eve geldiğimde koklamaları beni inan çok zor keşke çalışmak zorunda olmasam onlarla geçirsem her anımı ama olmuyor işte
devletten aldığım para normal aldığım maaşımdan biraz eksik geldi bana kesinti falan yapılıyomuş ama ne için onu bilemeyecegim aldığıma şükrettim ben..
ücretsiz izin için patronunla görüş istersen belki izin verir sana ben vermeyeceklerini bildiğim için teklif bile etmedim canım.. hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun inş..

merhaba
hayırlı olsun bebişleriniz saglıkla kavusun ınsallah:16:
bende hamıleyım ve 2 yasında da bı oglum var 2010 yılında dogum yaotım ıse yenı gırdıgım ıcın ucretsız alamadım 3 aylıkken ıse basladım saolsun ablam baktı 17 aylık olana kadar sonrasında da kres halen devam edıyor benım maasım aynen devam ettı ben sıgortadan aldıgım parayı kuruma verdım 5.5 cıvarı bı mıktardı

bu bebegımde de ucretsız alıcam devlette oldugum ıcın 6 ay garantı verırler ama ben daha fazla ıstıyorum keske memurıyet gıbı 2 yıl verseler alırım ama 1 yasına getırebılırsem sükredıcem evde ondan sonrada krese devam edıcekler ıns benım düşüncem bu sekılde kısmet olursa:34:

merhaba
hayırlı olsun bebişleriniz saglıkla kavusun ınsallah:16:
bende hamıleyım ve 2 yasında da bı oglum var 2010 yılında dogum yaotım ıse yenı gırdıgım ıcın ucretsız alamadım 3 aylıkken ıse basladım saolsun ablam baktı 17 aylık olana kadar sonrasında da kres halen devam edıyor benım maasım aynen devam ettı ben sıgortadan aldıgım parayı kuruma verdım 5.5 cıvarı bı mıktardı

bu bebegımde de ucretsız alıcam devlette oldugum ıcın 6 ay garantı verırler ama ben daha fazla ıstıyorum keske memurıyet gıbı 2 yıl verseler alırım ama 1 yasına getırebılırsem sükredıcem evde ondan sonrada krese devam edıcekler ıns benım düşüncem bu sekılde kısmet olursa:34:

canım anladım dediğin gibi devlette olduğun için çok şansliymişsin...
ben özelde çalışıyorum ve durumum anlattığım gibi yüksek maaşla sigortam asgari ücretten görünüyor çok komik bir durum ama yine de işte böyleler napalım...
şimdilerde de acaba işverenlerimle konuşsam da acaba doğumdan sonraki iki ay iznimden sonra hani gelip 5 saat falan çalışıp gitsem idare ederim belki bilmiyorum çok
çaresiz hissediyorum bu konuda...

canım süt izni var akşamları erken çıkabilirsin birazda seni idare ederlerse daha erken çıkıp bebişlerine kavuşursun,
benim evim iş yerime çok yakın öğle aralarında gidiyorum birde çıkışta erken gidiyorum evime sonrasında bebeklerimle ilgileniyorum

canım anladım dediğin gibi devlette olduğun için çok şansliymişsin...
ben özelde çalışıyorum ve durumum anlattığım gibi yüksek maaşla sigortam asgari ücretten görünüyor çok komik bir durum ama yine de işte böyleler napalım...
şimdilerde de acaba işverenlerimle konuşsam da acaba doğumdan sonraki iki ay iznimden sonra hani gelip 5 saat falan çalışıp gitsem idare ederim belki bilmiyorum çok
çaresiz hissediyorum bu konuda...

patronun ıyıyse konusabılırsın tabı bı kolaylık saglarlar belkı canım caresız hıssetme basta zor olsada oyle beya boyle sartlara gore ınsan kendını ayarlıyor bende oglum 3 aylıkken ıse basladıgımda cok zorluklar cektım süt sagma her gun arabayla oglumuda getırıp goturme yollarda cok zor gecerlı zaten sureklı uyanıyosun ama cok sukur 2 yasıan geldı bıle ve ben yenı bı bebek daha beklıyorum:1: benı zorlu gunler beklıyo ama buna da alısıcaz :34:

Devlette değilsen iş yasa ve kurallara değil,iş verenin insafına bakıyor malesef..
Ben 30 haftama kadar çalıştım,ıvır-zıvır il dışı gezilere bile götürüldüm,hadi tazminatım için problem çıkarmasınlar diye..
Sende durumlar nasıl?Genelde izin almak kolaymıdır mesela?

Devlette değilsen iş yasa ve kurallara değil,iş verenin insafına bakıyor malesef..
Ben 30 haftama kadar çalıştım,ıvır-zıvır il dışı gezilere bile götürüldüm,hadi tazminatım için problem çıkarmasınlar diye..
Sende durumlar nasıl?Genelde izin almak kolaymıdır mesela?

yok hayatım iş yerimde ki en kıdemli çalışanım en yüksek maaşı alan da benim (hoş zaten 6 çalışanız)ama nedense değer konusu için kendimi garantiye alamıyorum
geçen sene senelik izin kullanmayı unuttum zaten 1 hafta veriyordu ben bu sene 9.senem bu işyerinde ilk iş yerim başka yerde çalışmadım
ve evim le iş yerimin arası 6-6.5 kilometre ikiz bebekler olucak ilk anne olucam hiç tecrübemde yok.
öğleden sonra yeniden gelip yazacağım...

Daha önce bir yerde çalışmadıysan nasıl çıkıldığı tecrübesi de yaşamamışsındır,ama eğer aranız işçi-işveren şeklinde ise menfaat her halukarda devreye giriyor,
İşe devam etten maddi açıdan zorunluluk mu yoksa devam etmesen de olur mu,
seni çıkarırlar mı sence,iyi bir tazminat alabilirsin çünkü..
Yoksa sen mi istifa etmek zorunda kalırsın,
Çünkü ilerleyen haftalarda hamilelik de ağırlaşıyor,doğum ve sonrası da zor oluyor,
artık yalnız değilsin çünkü..

Daha önce bir yerde çalışmadıysan nasıl çıkıldığı tecrübesi de yaşamamışsındır,ama eğer aranız işçi-işveren şeklinde ise menfaat her halukarda devreye giriyor,
İşe devam etten maddi açıdan zorunluluk mu yoksa devam etmesen de olur mu,
seni çıkarırlar mı sence,iyi bir tazminat alabilirsin çünkü..
Yoksa sen mi istifa etmek zorunda kalırsın,
Çünkü ilerleyen haftalarda hamilelik de ağırlaşıyor,doğum ve sonrası da zor oluyor,
artık yalnız değilsin çünkü..

canım işverenlerimin nasıl davranacağını kestiremiyorum karı-koca patronlarım bir yandan destek olurlar gibi geliyor bir yandan da takmazlar beni gibi geliyor.
maddi açıdan çok zorlanmam gibi... yani kira derdim yok ama kendimi çalışmıyorken de hayal edemiyorum.bu işyerindeki rahatlığımı asla bir yerde daha bulamam ilk iş tecrübem ve kasımda 9 yıldır burada olmuş olucam.
tüm gün çizim yapıyorum çoğu vakitlerim şu günlerde boş geçiyor masamda oturuyorum nete takılıyorum,
işler biraz durgun.bir wc için kalkıyorum ve su için :O)
yani tüm gün oturuyorum istemiyorum buradan da ayrılmak ama bana doğumdan sonraki iki ay iznimle 6 ay ücretsiz iznimi verse süper olur.
hiç olmadı dediğim gibi en azından yarım gün çalıştırsa beni oda çok iyi olur.ama bilmiyorum işte aslında bunu önce eşimle konuşup halletmem gerekiyor.
onlar beni şten çıkarmazlar öyle bir sorunum asla olmaz benim istifa etmem gerekecek muhasebecimize çıktatmıştım ve oda kıdem tazminatının bizim gibi küçük işletmelerde
işverenin insiyatifine kalıyormuş.
dediğin gibi artık tek değilim içimde 3 lakp atıyor bebeklerimi düşünmez zorundayım bilmiyorum ne yapacağımı...

Merhaba arkadaşlar bu konuyu artık ciddi ciddi düşünme vaktimiz yaklaşıyor çünkü ben artık son 3 aya girdim nolcak halim bilmiyorum
işverenlerim biraz sorunlu gibi henüz o ulvi konuşmayı da yapmaya cesaret edemedim.
şimdilik düşüncem doğumdan sonra bebişlerimi 6 aylık haline getirebilmek inşAllah olurda sağlıkla doğarlarsa tabii...
Ama içimde yine de sıkıntılar var ya işten çıkarılırsam diye hoş çıkaracaklarını sanmıyorum ama bu kez de burnumdan getirirlerse diye korkuyorum...
işyerim benim ilk işyerim 2003 ten bu yana çalışıyorum ve mutlu bir ortamım var şimdilik güçlüyüm o yüzden hala iş yerindeyim ve rahatım da ayaklarımı uzatmış sizinle yazışıyorum işler güçler de durgun ama yinede aldığım maaştan memnunum sigortam asgari ücretten yatıyor ama 2 cıvarında alıyorum yani inşAllah beni göndermezler doğumdan sonra ve sabrederler çünkü paradan ziyade
ben evde olabilecek biri değilim parada cazip tabii yani ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum doğum iznim bitince çocuklarda 6 aylığı falan bitirince iş başı yaparım diye düşünüyorum henüz eşimle de tam konuşmadık ama artık konuşsak iyi olur.
sizler ne yapcaksınız ne durumdasınız?

Merhaba arkadaşlar bu konuyu artık ciddi ciddi düşünme vaktimiz yaklaşıyor çünkü ben artık son 3 aya girdim nolcak halim bilmiyorum
işverenlerim biraz sorunlu gibi henüz o ulvi konuşmayı da yapmaya cesaret edemedim.
şimdilik düşüncem doğumdan sonra bebişlerimi 6 aylık haline getirebilmek inşAllah olurda sağlıkla doğarlarsa tabii...
Ama içimde yine de sıkıntılar var ya işten çıkarılırsam diye hoş çıkaracaklarını sanmıyorum ama bu kez de burnumdan getirirlerse diye korkuyorum...
işyerim benim ilk işyerim 2003 ten bu yana çalışıyorum ve mutlu bir ortamım var şimdilik güçlüyüm o yüzden hala iş yerindeyim ve rahatım da ayaklarımı uzatmış sizinle yazışıyorum işler güçler de durgun ama yinede aldığım maaştan memnunum sigortam asgari ücretten yatıyor ama 2 cıvarında alıyorum yani inşAllah beni göndermezler doğumdan sonra ve sabrederler çünkü paradan ziyade
ben evde olabilecek biri değilim parada cazip tabii yani ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum doğum iznim bitince çocuklarda 6 aylığı falan bitirince iş başı yaparım diye düşünüyorum henüz eşimle de tam konuşmadık ama artık konuşsak iyi olur.

Allah yardımcınız olsun. ekonomik anlamda sıkışık değilsen ücretsiz izin talebini dile getir. sonuçta tek bebek değil ki. tek bebek sahibi olanlar bile ücretsiz izin kullanıyorlar.
benim ev kira şuan eşimin de işi yok ama. o bir işe girsin ben ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum.
bebeklerimizin maddi ve manevi sağlığı herşeyden daha önemli

benim durumum farklı ev kredisi ödediğimiz için ücretsiz izin kullanamıyacağım. eşimle her zman konuşuyoruz bunu zaten. doğum iznimin ne kadarını doğumdan sonra kullanırım belli değil şu anda ama ondan sonra 2 aylık senelik iznim mevcut. ondan sonra bir ay rapor alırım. gidebildiği yere kadar yani ondan sonra ise anneciğime teslim bebişlerim başkasına güvenemem. 2 yaşlarına kadar bak sonra kreşe vereceğiz dedim annem okula kadarda bakarım dedi sağolsun. kaynanamdan beklemem öyle bir şey 2 aydır evde yatıyoruz daha ne bir aradı sordu nede geldi o yüzdende onlara hiç sormam bile.

Ben Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından birinde müdür olarak calisiyodum, hamileligimin basında bulanti ve kusmalarim cok yogun oldugu için sürekli hastanedeydim, son zamanlarda tansiyon düşüklüğünden dolayı düşmelerim başladı ve nihayetinde de yemek borum yırtıldı, oradaki dr'da bana 40 günlük heyet raporu verdi. 40 gunün sonunda ise döndüğümde genel müdürüm beni odasına çağırdı, saolsun kendisi araştırmış; ikiz gebelik cok riskliymis, bı daha rapor almam gereken durumlar olablilirmis, olmasa bile 2-3 ay daha anca çalışabilirmisim, sonrasında ücretsiz izin istermisim kesin, benim ilk oglum 4 aylikken ameliyat olmuştu bende mecburen isten ayrılıp ona kendim bakmıştım yine benzer bir durum olabilirmiş...vs tüm bunların sonunda benim müdürlüğümü yönetmenliğe düşürüp, üstüme bı de müdür almış, islerin devam etmesi sartmis, kanalın menfaatını düşünmek zorundaymis, aldığı müdürde birazdan gelirmiş Ogün ise başlayacakmış, tanisirmisiz... Beynimden aşağı kaynar sular döküldü, oturduğum yerde elim ayağım buz kesti, dilim tutuldu resmen, yılların emegine mı yanarsın, arkandan is çevrilmesine mı yanarsın, benimle oturup bir kere bile konuşmadan yapılan harekete mı yanarsın... Neyse bisey demeden odadan çıktım, esimi aradım böyle böyle ben istifa ediyorum dedim, istediğini yap arkandayim dedi, odasına geri dönüp istifamı verdim...benim izin isleride böylece tamamen çözülmüş oldu.

Hersey kısmet, her bebek riskiyla gelirmiş demekki bebeklerimin oradan yiyeceği lokmaları yokmuş, benim için olay bu basitlikte kapandı...arkadaslarım dava acalım, Tv'ye çıkalım...vs dediler ama uğraşmak istemedim, o haftayı cok üzgün ve sınırlı geçirdim akabinde de rahimde hunilesme ve kisalma görüldü, sebebim olmuşlar mıdır bilmiyorum ama eğer oldularsa öbür tarafta görülecek hesabımız var demektir.

2014un basında, bebekler 1 yasını geçtikten sonra yani yeniden donucem inşallah calışma hayatına, bu devirde 3 çocukla, istanbulda, tek maaşla mümkün degil...

prenslerim neler yaşamışsın öyle canım ya kıyamam sana. benimde işyerimde densiz bir kadın kıskançlık yapıp bana çattı oda ikiz istemiş olmamış mış 3 çocuğu var birde. sonra amire yalan yanlış şeyler konuştu kulağım duya duya ses çıkartmadım ama sinirlendim o sinirle sol elim tutmaz oldu resmen 3 gün rapor verdi dr. akabinde en üst amire çıkıp birim değiştireceğimi dile getirdim ama o beni bırakmadı sağolsun dinleme onları dedi. yine birgün dedikodumu yaparken duydum sinirlendim ve kanamam oldu tabi sonrası malum raporlu günler. sinir stres hiç yaramıyor sakin olmaya çalışalım. kaderimizde ne varsa onu yaşarız bebişelr sağsalim gelsinlerde inşallah.

meclis tatile girmeden önce kürtaj yasasının içinde doğum izninin 6 aya çıkartılması vardı inşallah ekimde meclis açılır açılmaz çıkar o yasa kürtaj konusunu bilemem ama doğum izni arttırılmalı kesinlikle 4 ay yetmiyor.

prenslerim neler yaşamışsın öyle canım ya kıyamam sana. benimde işyerimde densiz bir kadın kıskançlık yapıp bana çattı oda ikiz istemiş olmamış mış 3 çocuğu var birde. sonra amire yalan yanlış şeyler konuştu kulağım duya duya ses çıkartmadım ama sinirlendim o sinirle sol elim tutmaz oldu resmen 3 gün rapor verdi dr. akabinde en üst amire çıkıp birim değiştireceğimi dile getirdim ama o beni bırakmadı sağolsun dinleme onları dedi. yine birgün dedikodumu yaparken duydum sinirlendim ve kanamam oldu tabi sonrası malum raporlu günler. sinir stres hiç yaramıyor sakin olmaya çalışalım. kaderimizde ne varsa onu yaşarız bebişelr sağsalim gelsinlerde inşallah.

Aynen canım, Bebislerime kavuşuyum yeter dedim hiç bı haraket yapmadım bende ama bu dünyada kul hakkı yemiyceksin, kimsenin vebalini almiycaksin ve tok gözlü olucaksin...senin olayda da ben o kadina ne diyim yani madem 3 cocuğun var daha ne istiyosun bırak millette kendi kısmetini doğursun, bu kadar kıskançlık niye, Allahtan amirlerin olayın farkindalarmis...ama iste insanın basına bişey geliyorsa sebepsiz değil, 2 aydır yatağa civilendik yatıyoruz mutlaka altında bı sıkıntı yatiyor, Allah yüzümüze baktı da bu haftalara gelebildik çok şükür, sonunda saglikla kuzularımıza da kavuşmayı da nasip etsin insallah...

Valla bütün yasalar kenarda dursun o 6 aylık izin mevzuu biram evvel çıksın istiyorum bende..hem 6 ay sadece anne sutu verin diyorlar hem de 3 ay dolar dolmaz ise dönmek zorunda bırakıyorlar, ondan sonra ücretsiz izin mı istesem, rapor mü alsam yaşanan strese bak...benim İspanyol bı arkadaşımın dogum izni tam 3 yıl sürdü, bu arada ücretini, zaman icinde uygulanan tüm zam ve primlerini, kıdem haklarını...vs almaya devam ettigi gibi ayrıca devletin ve çalıştığı şirketin cocuk yardım Fonu'nda faydalandı...hadi bunlar bizim için rüya olsun bari 6 ay 1 sene bebisimizin yanında olalım yeter...

meclis tatile girmeden önce kürtaj yasasının içinde doğum izninin 6 aya çıkartılması vardı inşallah ekimde meclis açılır açılmaz çıkar o yasa kürtaj konusunu bilemem ama doğum izni arttırılmalı kesinlikle 4 ay yetmiyor.

herkes yasanın kesin çıkacağını söylüyor nasip artık inşallah çıkarda bizlerde bebişlerimizle daha fazla vakit geçirebiliriz. sonuçta herkesin ücretsiz izin almaya durumu yok. birde ikiz için doğum öncesi 2 hafta ekleniyor o kadar asıl doğum sonrası lazım bizlere. ikizlerde dahada fazla izin olması gerekir bence.

Ben Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından birinde müdür olarak calisiyodum, hamileligimin basında bulanti ve kusmalarim cok yogun oldugu için sürekli hastanedeydim, son zamanlarda tansiyon düşüklüğünden dolayı düşmelerim başladı ve nihayetinde de yemek borum yırtıldı, oradaki dr'da bana 40 günlük heyet raporu verdi. 40 gunün sonunda ise döndüğümde genel müdürüm beni odasına çağırdı, saolsun kendisi araştırmış; ikiz gebelik cok riskliymis, bı daha rapor almam gereken durumlar olablilirmis, olmasa bile 2-3 ay daha anca çalışabilirmisim, sonrasında ücretsiz izin istermisim kesin, benim ilk oglum 4 aylikken ameliyat olmuştu bende mecburen isten ayrılıp ona kendim bakmıştım yine benzer bir durum olabilirmiş...vs tüm bunların sonunda benim müdürlüğümü yönetmenliğe düşürüp, üstüme bı de müdür almış, islerin devam etmesi sartmis, kanalın menfaatını düşünmek zorundaymis, aldığı müdürde birazdan gelirmiş Ogün ise başlayacakmış, tanisirmisiz... Beynimden aşağı kaynar sular döküldü, oturduğum yerde elim ayağım buz kesti, dilim tutuldu resmen, yılların emegine mı yanarsın, arkandan is çevrilmesine mı yanarsın, benimle oturup bir kere bile konuşmadan yapılan harekete mı yanarsın... Neyse bisey demeden odadan çıktım, esimi aradım böyle böyle ben istifa ediyorum dedim, istediğini yap arkandayim dedi, odasına geri dönüp istifamı verdim...benim izin isleride böylece tamamen çözülmüş oldu.

Hersey kısmet, her bebek riskiyla gelirmiş demekki bebeklerimin oradan yiyeceği lokmaları yokmuş, benim için olay bu basitlikte kapandı...arkadaslarım dava acalım, Tv'ye çıkalım...vs dediler ama uğraşmak istemedim, o haftayı cok üzgün ve sınırlı geçirdim akabinde de rahimde hunilesme ve kisalma görüldü, sebebim olmuşlar mıdır bilmiyorum ama eğer oldularsa öbür tarafta görülecek hesabımız var demektir.

2014un basında, bebekler 1 yasını geçtikten sonra yani yeniden donucem inşallah calışma hayatına, bu devirde 3 çocukla, istanbulda, tek maaşla mümkün degil...

canım Allah daha iyi şartlarda parası bereketli bir iş nasip etsin sana. arkandan iş çevirip seni üzen insanlar büyük hakka giriyorlar. hakkını helal etme. benim ilk gebeliğimde (doğal yoldan kalmıştım ) okuldaki müdür yardımcısı demediği lafı bırakmadı. eşim konuşmak istedi aynı kabalık onada yapıldı yetmedi. eşinin telefonundan ( eşim mesaj çekti diyor ) çok ağır mesaj çekildi. namusa dil uzatmak afedersin karını yatağından aldırmayana diye başlayan ve şerefsiz diye hitap eden ölümle tehdit eden bir mesaj çekmişti. tabi ben o zaman 6. haftamdaydım. eşim savcılığa suç duyurusunda bulundu. bu süre içerisinde okula gitmemek için rapor aldım ama kadrom o okulda olduğu için büyük strese girdim. rahim kasılmaları ile uyandım gece. sonuç elbetteki düşük yapmam oldu.
görevlendirme istedim okula gitmedim ama bebeğimi kaybetmiştim. arkamdan uluorta konuşmaya devam etmiş sonradan duydum. daha mahkeme olmadan millete davayı kazandım diye yaymış. içinde ufak bir pişmanlık duygusu bile duymamış vicdansız. konuşmuşta konuşmuş.
mahkeme oldu. mahkemede alınan kararları avukatımdan istedim. mesajı yazma gerekçesi olarak kalp ve tansiyon hastası olduğunu belirtmiş. yani karısı öyle ifade vermiş. ben çaılştığım sürece böyle hastalığını duymadım da şahit de olmadım. ama şöyle dedim. eğer böyle bir hastalığı varsa Allah bilir bir şey diyemem ama yoksa da Allah tez zamanda böyle bir hastalık nasip etsin diye dua ettim. tabi bu süreç içerisinde okuldan kimseyle görüşmedim.
bir gün ilçe milli eğitim de çalışan şef ile birlikte bir yere gidiyoruz ( o adam yüzünden ilçedeki çalışanlarla samimi olduk onlarda onun ne olduğunu biliyorlar) okuldan başka bir müdür yardımcısı şefi arıyor. ( bizim müdür tatilde müdürlük vekaleti o oadama bırakmış ) ve diyorki o şahıs kalp krizi geçirdi. yoğun bakımda müdür vekaletini almak için ilçeye mi gelmem gerek. yani Allah bana anında duyuruyor. şimdi durumu çok kötü bilinci kapalı bir şekilde hastanede yatıyor ilaçlara tepki yok. yaşama ihtimali düşük diyormuş doktorlar yaşasa bile felçli. yani arkadaşım kimsenin ahı kimse de kalmıyor. ben hakkımı o kişiye asla helal etmiyorum.

şimdi tüp bebekle ikizlere hamileyim. pazartesi okul başlıyor. malum okuldaki müdür riske atma rapor kullan dedi. ben de 1. 5 ay kadar rapor süremi kullanmayı düşünüyorum. sonrası Allah kerim

ruveyda cım allah büyük kimsenin yaptığı yanına kalmaz. allahım bilsin deyip ona havale etmek gerekir. benimde aynı düşüğüme sebep olanlar var ondan sonra zor toparladım kendimi. allah evimizdeki huzuru almasın bebişlerimizle mutlu yıllar geçirmek nasip etsin.

Back
X