çalışan anne ile büyüyen varmı

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum

Benim annemde çalıştı anneannem dedem baktılar banada hiç korkma hiç bir eksiklikle büyümedim.Artıları ne dersen anneannrmi dedemi çok seviyorum çok düşkünüm onlara çok eğlenceli geçerdi günlerim oyunlar oynardık gezer dolaşırdık dedemle çiçek dikerdik.İkiside emekli öğretmenler bana bir şeyler öğretirlerdi.Şimdi benim bebeğimede annem bakıyor.Evet oğlumdan ayrılık banada zor geliyor ama bizim için böyle olmak zorunda ben oğlum için çalışıyorum herşeyi daha güzel yapabilmek için.Kendini kötü hissetme ne olur evlatlarımız anneanne ve dedeleriyle güle oynaya büyüyücekler.

Çalışan anneyle büyüdüm :-) Annem ogretmen. Hic bir zararını görmedim. Hatta okul hayatım boyunca yararı oldu. Annem mesleği gereği beni çok düzenli calistirirdi. Teyzemde sosyal hizmetlerde calisiyordu. Kuzenim de tek cocuk olarak büyüdü yani. Su anda mimar ben de ogretmenim ve büyük ihtimalle akademisyenlige geçeceğim. Çalışan anneye sahip olmanin forsu başka oluyor ;-) Cocugunuzu birakmak zor gelir muhakkak ama emin olun o dedesi ve anneannesiyle çok mutlu. Biz oyleydik kuzenimle ;-)

Benim annem öğretmen.
Hemde işini çok severek yapan bir öğretmen.

İlk gak guk dediğimde veya ilk adımımı attığım sırada yanımda mıydı yoksa okulda mıydı bilemiyorum. Çünkü sevgisinin eksikliğini bugüne dek bir kere bile hissetmedim.

Net düşüncem, annem çalışan ve aydın bir Türk kadını olduğu için kendisiyle gurur duyduğumdur.

Kısacası, Kaliteli bir beyine ve yeteneğe sahip bir anne, Çocuğu ile (o kısıtlı sürelerde bile) kaliteli Zaman geçirebilir ve o derece iyi yetiştirebilir.

Çalışarak çocuğunuza daha fazla değer katabilirsiniz.

ben ve kardeşim çalışan bir annenin çocuğuyuz. babaannem ve dedem büyüttü bizi. annem hala daha çalışıyor ve her zaman onunla gurur duydum. iş dönüşü bizimle ilgilenir, oynardı. öncelik her zaman bizeydi. babaannem ve dedem de aynı sizin anne ve babanız gibi bize severek baktılar. sevgiyi dibine kadar yaşattılar. ama asla şımarık çocuklar olmadık. annemin çalışması bizi sorumluluk sahibi yaptı. biraz aklımız erince annemin geleceği saatlerde kardeşimle beraber masayı hazırlardık, etrafı toparlardık. sıkıntı olmadı yani. içiniz rahat olsun:KK66:

Ben calisan anne cocuguyum,
oyle babane ve dedeylede buyumedim.
Bakici geliyodu eve kimi iyi cikiyodu, kimi kotu.
Ben kendi adima sıkıntılı buyudum.
Kendi kendime idare etmeyi cok kucuk yaslarda ogrendim.
Annemle aramda guclu bir bag yok ona karsi soğuğum.
Ondada bana karsi asiri bi evlat sevgisi oldugunu dusunmuyorum.

Ah şu annelik..

Benim de 1.5 yaşında kızım var, şu an çalışmıyorum.

Ama sen sakın üzülme vicdan azabı çekme. Evladın emin ellerde sen de onun geleceği için birilim için çalışıyorsun. Bebek de değil zaten ylında bir sene sonra anaokuluna gidecek.

Kızım dışarı çıkarken bana el sallıyor:)) benimle olup olmaması umrunda değil:) ama ben bir iş için dışarı çıksam prtalığı yıkıyor, onu bıraktım diye vicdan azabından geberiyorum tabiri caizse..

Çocuğun disiplini ve sorumluluğu daha kolay öğrenir, çalışan annelerin çocuklarının hiçbir eksikliği olmaz çocuk zor dönem geçirmiyorsa emin ellerdeyse vs. Kendini üzme..

Ben varım. Annem çalıştı ben 3 yaşından sonra onun işyerindeki kreşe gittim 6 yaşına kadar. Sonra okula başladım halam baktı. Yazları babaannem teyzem halamlar vs.gezdim. Bazen annem yanımda değil diye üzülürdüm ama sonuç itibariyle çalıştığının bilincindeydim. Şimdi diyorum iyi ki çalışmış. Şu anda annem ve babam emekli durumları iyi onlar için endişelenmiyorum.

Benim de kızım var 14 aylık. 27 aylıkken ben de onu anaokuluna bırakıp işe dönmek zorundayım. Tabi düşününce afakanlar basıyor ama hayat... En azından gurbete gitmiyoruz akşam evdeyiz. Bir de biz ona ne kadar yetebiliriz ki. Arkadaşları ile sabahtan akşama oynaması daha eğlencelidir.

Keske cocuklarimi emanet edebilecegim. Buyukanne ve dedeleri olsaydi. Hic arkama bakmadan ise giderdim :( simdi bakicilara birakmak istemedigm icin iki kucuk cocuguma kendim bakiyorum ama calissaydim onlara daha verimli olurdum gibi geliyor.cunki calismak benim enerjim pilim bitmis gibi hissediyorum.

ben ve abim de babaanne ve halayla büyüdük
abim daha çok babaannemi ve halamı sever
ben annemi dünyalara değişmem herşeyimdir
yani ne denir ki
siz işten kalan vakti onunla dolu dolu geçirir sevginizi hissettirirseniz neden size öfke duysun ki neticede siz onun geleceği için çırpınıyorsunuz bi yerde

Ben, bir kaç kuzenim ve en yakın arkadaşım.Hepimizin annesi çalışıyordu ve bize ananeler yada babaneler baktı.Kendimdende onlardanda biliyorum ki bunun için hiç ailemizi suçlamadık, hiçte kötü hissetmedik.Çünkü evlatta anne sevgisi zamanla kazanılan bişey değil.Hep var yani zaten öyle yada böyle, bütün gün belki bütün hafta ananede bile kalsak haftasonu bile anneyi görmek her çocuk için mutluluktur.Ve şuan hepimiz birer yetişkiniz 21-24 yaş aralığındayız.Hiç birimizin geçmişe dair şikayetleri yok.Gülerek konuşup anlattığımız anane-babane anılarımız var sadece.Bide her ne olursa olsun,küçüklüğümüzden bu yana çalışan anne ve babaya sahip olduğumuz için etrafımızdaki bir çok insana göre iyi yaşamakta bizi olumlu etkiledi.Bununda hepimiz farkındayız. Daha ben annesi çalıştığı için şikayet eden mutsuz olan birini duymadım, varsa beri gelsin:) Ne manaaağğ:))))))))))

Benim annem kendimi bildim bileli hep calisiyordu. Simdi evliyim hala calisiyor. Iyi ki calismis. Anneme saygi duyuyorum ve gurur duyuyorum. Bende tek cocuklariyim ne yaptilarsa benim icin yaptilar sagolsunlar.
Ozellikle omru ev hanimligiyla gecmis kös kös oturup cocuklar buyuyuncede cocuklarindan para bekleyip onlarin destegine ihtiyac duyan kadinlardan degil aksine kendisi bana destekci ve kendisi ayakta durabilen bir kadin.

Annem çalışıyordu pişmanlık yaşadık mı hatırlamıyorum
Çalışan anne olmakta evhanımı anne olmakta zor gerçekten
Benim babam erken vefat etti annem çalışmasaydı biz ortada kalacaktık Oyüzden keşke çalışmasaydı diyemiyorum
Buna siz karar vereceksiniz iki durumunda eksileri artılarını tartıp kendinize rota çizeceksiniz
Kolay gelsin

Benim annem kendimi bildim bileli hep calisiyordu. Simdi evliyim hala calisiyor. Iyi ki calismis. Anneme saygi duyuyorum ve gurur duyuyorum. Bende tek cocuklariyim ne yaptilarsa benim icin yaptilar sagolsunlar.
Ozellikle omru ev hanimligiyla gecmis kös kös oturup cocuklar buyuyuncede cocuklarindan para bekleyip onlarin destegine ihtiyac duyan kadinlardan degil aksine kendisi bana destekci ve kendisi ayakta durabilen bir kadin.

anneniz iyi ki çalışıyor yoksa para istiyeceğinden baya korkmuşssunuz annem ev hanımı 1 kere bile bana para verin demedi yüzde doksan da böyledir yüz de on istisna arkadaş tarışma konusu bile açmamış hemen ev hanımlarını kötülemişsiniz

Benim de annem çalışıyordu. Biz iki kardeşiz, hiç "Annem çalışıyor ve bizimle ilgilenmiyor" moduna girdiğimizi hatırlamam. Üstelik küçük yaşlarda kendimizi idare etmeyi, iş halletmeyi (markete gitmek, vs.) öğrendik. 10 yaşında evin market alışverişine gittiğimi hatırlarım mesela:KK53: Bi' de azar işitirdik yanlış alırsak:KK53:

Neyse, eğitimli, çalışan, güçlü bir annenin kızı olarak annemle gurur duyuyorum:KK19:

arkadaslar calısıyorum oğlum 2 yaşında annanesi ve dedesi bakıyor tek torun olduğu ıcın yere göğe koyamadan buyutuyorlar sağolsunlar.sevgileri yedirmeleri uykuları herşeyi dört dörtlük.eğitimi,eğitici oyuncakları akşama kadar onu yetiştirmek için ugrasıyorlar ve çokda güzel yetiştiriyorlar kuralları falan var yani öyle şımarta şımarta da değil.
aksamlarıda alıp oglumu evıme gıdıyorum ama 10 gün izine çıktım işten ve oğlumla zaman gecırdım evde ve neler kaçırdığımda gözüme gözüme girdi tabiri caizse.10 gün sonra ayrılmak onu yenıdenbırakmak banada zor geldı oğlumada neyse onuda atlattık eskı düzene döndük.
Ama ben simdi kendimi kötü hissediyorum aslında çalışamk zorunda değilim ama 15 yıllık ssk geçmişim var evde olursam da kesinlikle ödenmeyecek biliyorum eşimin maaşıylada geçiniriz ama kenara köşeye bisey atamayız acil bir masraf çıksa sıkıntıya gireriz.
annesi çalışan ve o şekilde büyüyen arkladaslar varmı burda onlar ne hissettiler ileriki yaşamlarında annelerini suçladılarmı hayatlarında eksileri artıları ne oldu
çalışan annelerden çok annesi çalışan ve öyle büyüyen bir arkadastan fikir istiyorum
Benim annem calisiyordu bize babaannem ve arada teyzem ve anannem bakardi amma biz annemizin isden gelmesine yarim saat kala pencereye dikilip hep annemizin uzakdan golgesinin gorunmesini beklerdik.bu cok guzel bir hissdi annemiz geliyor.Amma tabiki de iyi baktilar bize babaanne ve anaannelerimiz.amma hep bir burukluk oluyordu bilmiyorum niye.hayat bu bende mecbur kaldigimda calisicam cocugum icin onun icin annelerin de isi zor.

benim annem çalışan bir anneydi ve bu durum çocukluğumdan çok şey aldı götürdü, hep anne hasreti çektim ve şimdi annemle o anne- kız ilşikisini yakalayamıyorum, onu çok seviyorum ama hep bir şey eksik...

Back
X