Çalışan anne komşu bakıcı sorunu

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.826
811
648
Merhaba 8 aydır çalışıyorum kiradayız eşimle maaşım yüksek değil normalde çalışmaya değer bir iş değil ama evde durmamak boş kalmamak adına başladım maaşım 29 bin. çocuğum 6 buçuk yaşında bu süre boyunca komsum yarım gün bakarak idare ettik eşim coğu zaman home office yani ayın belki 10 günü komşum bakmıyordu yeri geliyor sadece 13 14 gün oğlenden sonra çocugu alıp 5 e kadar bakiyor bu süre gunluk 3 4 saat bu sene 2 bucukta cikiyor oglum ve bakacagi sure 3 saat bile degil cogunlukla esim eve erken gelip oglumu aliyor 10 bin tl veriyordum ayni binadayiz okulumuz da binaya yapisik neredeyse yani gittigi bir yol da yok kendi oglu da oglumla ayni sinifta bugun konusurken zam konusunu acti benim zam zamanim daha gelmedi diye belirttim ocakta konusuruz tekrar diye sozlestik. simdi bu zamana kadar bakmadigi gunlerin hesabini yapip kendisinden kesmedim sure olarak bakma suresi azalmasina ragmen hemen zam pesine dusmesi biraz soguttu beni yarin bir gun beni de ortada birakir mi diye tedirgin olmaya basladim. Sizin bir oneriniz var mi bu durumda siz devam mi ederdiniz baska birini bulmaya mi calisirdiniz.

Merhaba 8 aydır çalışıyorum kiradayız eşimle maaşım yüksek değil normalde çalışmaya değer bir iş değil ama evde durmamak boş kalmamak adına başladım maaşım 29 bin. çocuğum 6 buçuk yaşında bu süre boyunca komsum yarım gün bakarak idare ettik eşim coğu zaman home office yani ayın belki 10 günü komşum bakmıyordu yeri geliyor sadece 13 14 gün oğlenden sonra çocugu alıp 5 e kadar bakiyor bu süre gunluk 3 4 saat bu sene 2 bucukta cikiyor oglum ve bakacagi sure 3 saat bile degil cogunlukla esim eve erken gelip oglumu aliyor 10 bin tl veriyordum ayni binadayiz okulumuz da binaya yapisik neredeyse yani gittigi bir yol da yok kendi oglu da oglumla ayni sinifta bugun konusurken zam konusunu acti benim zam zamanim daha gelmedi diye belirttim ocakta konusuruz tekrar diye sozlestik. simdi bu zamana kadar bakmadigi gunlerin hesabini yapip kendisinden kesmedim sure olarak bakma suresi azalmasina ragmen hemen zam pesine dusmesi biraz soguttu beni yarin bir gun beni de ortada birakir mi diye tedirgin olmaya basladim. Sizin bir oneriniz var mi bu durumda siz devam mi ederdiniz baska birini bulmaya mi calisirdiniz.
Bakmadığı günlerin parasını niye veriyosunuz ya

Ben komşu bakıcı olayına pek sıcak bakmıyorum evet maaşınız az olabilir sizin deyiminizle fakat çocuğunda iyi bakılması gerekli başka fikirler yazılır şimdi onları düşünün etüt falan yokmu yakınlarda
1. Sınıf hiç etüt olayını falan duymadım olsa da genelde 1 saat oluyor 3 bucuk olur çıkış yine ortada kalıyor çocuğum bağımsız etüt merkezleri de hiç bulamadım yakınımızda

Babasi almasin cocugu kadin ilgilensin zaten 6.5 yas diyorsunuz bir sene daha idare edin maasini da 12-13 gibi yapin sonraki sene zaten cocuk buyumus olur evde kendi vakit gecirecek yasa kadar idare etmek zorunda gibisiniz iyi bakiyorsa cok takilmayin

Ben komşumun çocuğuna baksam hergün alırım babasının evde olup olmaması beni ilgilendirmez. Adam da o süre zarfı içinde işlerini yapar vs vs.
Eşiniz neden çocuğu alıyor ki.
Anlaşma ne ise o uygulanmalı.
Cocuklarımız aynı yaşta olduğu için bazen anlasamadıklari da oluyor kucuk cocuklar sonucta. minimum tutmaya calisiyorum elimden geldigince irtibati kendi evinde de vakit gecirsin istiyorum oğlum

Öğleden sonra 2-3 saat gönderecrğiniz kurslar yok mu? En azından çocuk bir şey öğrenir.

Babasi almasin cocugu kadin ilgilensin zaten 6.5 yas diyorsunuz bir sene daha idare edin maasini da 12-13 gibi yapin sonraki sene zaten cocuk buyumus olur evde kendi vakit gecirecek yasa kadar idare etmek zorunda gibisiniz iyi bakiyorsa cok takilmayin
Bakmasinda problem yasamadım cok sukur bu zamana kadar tek sorun cocuklarin ara ara catismasi oldu bu sene ne olur bilemiyorum ocak ayi gelince zam yaparim zaten de beklentisi de mi yuksek onu bilmiyorum iki gun sonra sikilip ben bakmiyorum dediginde ne yaparim bilmiyorum yani iyi para verdigimi dusunuyordum az bakmasina ragmen ama bundan da memnun degilmis daha 1 sene gecmeden zam istemesi biraz dusundurdu beni ben daha hic zam almadim ona da soyledim zaten 😄

Öğleden sonra 2-3 saat gönderecrğiniz kurslar yok mu? En azından çocuk bir şey öğrenir.
Olsa keşke hiç yok özel okula göndermeyi çok istedim başım ağrımaz en azindan diye onda da okullar 23 binden basliyor o da uzak servis fln derken zaten benim maas full okula gitmis oluyor 10 bini 3 bucuk saatlik bir kursa versem benden mutlusu olmaz zaten

Yasadiginiz ilde üniversite var mı. Yabancı dil okuyan bir ögrenci ile anlaşıp evinizde üç dört saat yabancı dil ile konuşarak oyun oynasa keşke. Hem dil öğrenir hem de öğrenci için harçlık olur . Ben olsam bunu yapardım. Fakülte binasına da broşur asardım birkaç tane. Ulaşanlar ile görüşürdüm.

Bakmadığı günlerin parasını almalıydınız. Artık hesabını yapın, günlük bir ücrete anlaşın bence çünkü günler sabit değilmiş.
Biraz da karşıdakinin tarafından bakmak lazım. Sonuçta karşınızdaki kadın da kendi gelirini kazanmanın bir yolunu bulmuş, büyük ihtimal maddi durumları pek iyi değil. Yeni yıl da yaklaşıyor, zam istemesi garip gelmedi bana.
Başkasını mı arayayım demişsiniz ama bu fiyata birini bulmanızın imkanı yok. Kimse gelip 10 bin lira için çocuklarla uğraşmaz, aynı binadasınız diye bu fiyata anlaşabilmişsiniz.

Olsa keşke hiç yok özel okula göndermeyi çok istedim başım ağrımaz en azindan diye onda da okullar 23 binden basliyor o da uzak servis fln derken zaten benim maas full okula gitmis oluyor 10 bini 3 bucuk saatlik bir kursa versem benden mutlusu olmaz zaten
Bi haber sal etrafa falan servisiyle 15 bile gelse kurs daha iyi, ayın 10-15 günü bakan kadına tam maaş veriyorsun. Günlük anlaşsanız? Ay sonunda günlüğün toplamını verseniz kabul eder mi?

Bakmadığı günlerin parasını almalıydınız. Artık hesabını yapın, günlük bir ücrete anlaşın bence çünkü günler sabit değilmiş.
Biraz da karşıdakinin tarafından bakmak lazım. Sonuçta karşınızdaki kadın da kendi gelirini kazanmanın bir yolunu bulmuş, büyük ihtimal maddi durumları pek iyi değil. Yeni yıl da yaklaşıyor, zam istemesi garip gelmedi bana.
Başkasını mı arayayım demişsiniz ama bu fiyata birini bulmanızın imkanı yok. Kimse gelip 10 bin lira için çocuklarla uğraşmaz, aynı binadasınız diye bu fiyata anlaşabilmişsiniz.
Cok kotu degil durumlari evi arabasi kendisinin benim evim yok ben daha zor durumdayim yani oyle soyleyeyim. Zam olayini acmasindan sonra kendi durumumu da izah edince o da bizim de cok borcumuz var ben de zor durumda olmasam istemezdim dedi. Yani birini bulmanin zor oldugunun farkindayim ama bu kadar az calismaya da bu kadar para alan yok cocugum da cok sıkıntılı bir cocuk degil. Benim de baska alternatifim olsa zaten degerlendiririm zam da yaparim sorun degil zamani gelince de arada bu bakici olaylari herkeste problem oluyor duyuyorum etrafimdan aradan kisa zaman sonra bu durumdan sikilip sikayet edip pat diye beni ortada birakmasindan korkuyorum

öğleden sonra 2-3 saat 6 yaş çocuk gönderece kurs siz hiç biliyor musunuz? bir kere zaten "süre günluk 3-4 saat" demiş üye, 2 saat yetmiyor.

1- yani kusura bakmayın da daha 6 yaşındaki çocuğun kendi başına 3-4 saat kursa gidebilceğini hakkaten düşünüyor musunuz ?
2- memleket sınırları içinde 81 ilden herhangi birinde böyle bir şey varsa ilaç için biz atar mısınız? neymiş o merak ettim.

çocukları saatlerce tutabilecek yer özel okuldur, yazsa yaz okuludur. en az 3-4 hocası ayrı branşları olur onun da parası zaten en kötü ihtimalle 20-30 bini bulur. haftada 5 gün 3-4 tane hoca çalıştırmak demek bu çünkü.

her türlü o bir kurs değildir. 1 kursun/dersin süresi en fazla 40-50 dakika olur. kimse üst üste 3-4 tane aynı dersi bu yaştaki çocuklara yapmaz, yapamaz. üniversiteye gelmiş çocuklara bile 3 saat aynı ders/konu anlatılamıyor artık şu devirde. ilkokul çocuğuna zaten mümkün değil.

çocuk kendi başına okuldan çıkıp kursa, sora o kurstan çıkıp bu kursa ondan çıkıp öbürüne mi gidecek?

Yasadiginiz ilde üniversite var mı. Yabancı dil okuyan bir ögrenci ile anlaşıp evinizde üç dört saat yabancı dil ile konuşarak oyun oynasa keşke. Hem dil öğrenir hem de öğrenci için harçlık olur . Ben olsam bunu yapardım. Fakülte binasına da broşur asardım birkaç tane. Ulaşanlar ile görüşürdüm.
Hic bilmedigim tanimadigim birini bir de yabanci eve almak bana daha riskli geliyor acikcasi komsumu 4 senedir taniyorum en azindan evet deduginiz mantikli ama cocugum cok kucuk.

öğleden sonra 2-3 saat 6 yaş çocuk gönderece kurs siz hiç biliyor musunuz? bir kere zaten "süre günluk 3-4 saat" demiş üye, 2 saat yetmiyor.

1- yani kusura bakmayın da daha 6 yaşındaki çocuğun kendi başına 3-4 saat kursa gidebilceğini hakkaten düşünüyor musunuz ?
2- memleket sınırları içinde 81 ilden herhangi birinde böyle bir şey varsa ilaç için biz atar mısınız? neymiş o merak ettim.

çocukları saatlerce tutabilecek yer özel okuldur, yazsa yaz okuludur. en az 3-4 hocası ayrı branşları olur onun da parası zaten en kötü ihtimalle 20-30 bini bulur. haftada 5 gün 3-4 tane hoca çalıştırmak demek bu çünkü.

her türlü o bir kurs değildir. 1 kursun/dersin süresi en fazla 40-50 dakika olur. kimse üst üste 3-4 tane aynı dersi bu yaştaki çocuklara yapmaz, yapamaz. üniversiteye gelmiş çocuklara bile 3 saat aynı ders/konu anlatılamıyor artık şu devirde. ilkokul çocuğuna zaten mümkün değil.

çocuk kendi başına okuldan çıkıp kursa, sora o kurstan çıkıp bu kursa ondan çıkıp öbürüne mi gidecek?
Kurs dedikleri kulüp aslında bunu çoğu devlet okulları yapmaya başladı ders bitiminden sonra 5 e kadar klup oluyor ve bu klupler genelde spor resim etkinlik gibi seylerle gecistiriliyor maalesef bizim okulumuzda yok. Yoksa 6 bucuk yasinda cocugu kimse elinde cantasiyla 3 saat ders calissin diye gonderemez. bazi kurs merkezlerinin okul servisleri oluyor gelip alip sonra cikis saatinde birakiyorlar cocugu bunu da duymustum

bakmadığı günlerin parasını kesmeyi kimse kabul etmez

ama en baştan haftada 3 gün bakacaksın diye anlaşıp p.tesi çarşamba cuma deseydi, parasını da 3 gün üzerinden konuşsaydı.
salı perşembe de eşi baksaydı bu düzen sabit konuşulsaydı, o olurdu

düzensiz şekilde hadi bugün erken bitti işim/eşim müsait bugün çocuğu erken alayım ya da bugün bakmana gerek yok demek o kadının parasını kesebilirsin demek olmuyor

hep verdiğim örnektir
siz dükkana bir eleman alıyorsunuz
dükkanda iş yok diye boş oturuyorsa bu onun sorunu değil, işverenin sorunu.

ha ama evet 10 bine bakacak başka kimseyi bulmak da zaten imkansız duruyor.

Servis diye bir şey var ya? Ve evet öyle kurslar var burada giden de var. Oturup 3 saat ders dinlemiyorlar ödev yaptırılıyor ödev kontrolü kitap okuma oyun saati gibi etkinlikler var. En azından yaşıtları var. Komşu da mükemmel bakmıyormuş işte okumuyor musunuz? Ayrıca kurs önerisini veren benden önce bilmem kaç üye varken her konuda olduğu gibi benim yorumum üzerinden paragraflarca cevap yazmanız da ne bilim, ilginç.

Back
X