• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışan anne komşu bakıcı sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Çocuğunuz ilkokul1. Sınıf ise okulda etütleri başlıyor 15 güne kadar duyururlar.16:20-16:30 gibi çıkar.etütlerde o günün ödevi yapılıyor yetiştiği kadarıyla.hatta robotik gibi ekstra kurslarda var 17:30-17:45 gibi bitiyor.devlet okulu bunlar.
Ayrıca çalıştığınız yere yakın okula nakil alabilirsiniz, iş yeriniz birkaç saat çocuğunuzun gelmesine razı oluyorsa eğer, nakil alamıyorsanız da servisle iş yerinize bıraktırın çocuğunuzu.
Ben şahsen komşularla para alışverişine karşıyım.zora düşmeyi tercih ederim

Zam istemesi değil de erken istemesi tuhaf geldi ve bazı noktaları hesaba katmıyorsunuz muhtemelen komsum da katmıyor :) yeri geliyor ayda 13 14 gün gunde 3 saat bakiyor bu kadar az efor sarfederek de bu kadar para alan yoktur okul evimizin dibi ve kendi cocugu da ayni sinifta.
ah bu bakıcılar
ne kadar süredir bakıyor
zam yılda 1 olmalı herkes öyle yapıyor

çocuğumuza iyi baksın yeter diyip yüz veriyoruz böyle oluyor sonra bende dahil

Sözüm meclisten dışarı aramızda çocuk bakanlar da vardır belki ama hep piyasanın üzerinde ücret ödedim bakıcılara. Yıllık izin dışında izin istediklerinde para kesmedim. Sizin izin tarihleriniz bana uymuyor diyen oldu ekstra iki hafta izin verdim. Hep tepeme bindiler ezilen hep ben oldum. Çünkü canımızın canını emanet ediyoruz 🥲
Bir önerim yok mecbur bu komşuyla idare edeceksiniz. Saatlerin azalmasını da konuşup ona göre az bir zamla kurtarmaya çalışın yeni yılı.

Komşu eş dost bakımına guvenmıyorum 29 bın için zaten gerekte yok çalışmaya aslında ama siz şartlarınızı daha iyi bilirsiniz

Komşu eş dost bakımına guvenmıyorum 29 bın için zaten gerekte yok çalışmaya aslında ama siz şartlarınızı daha iyi bilirsiniz
29 bin evet düşük bir meblağ ama kiradayım ve geleceğin ne getireceğini bilmiyoruz sigortam ödeniyor az biraz elime para da geliyor yani evde oturdugumda o da olmuyor maalesef. Yani emekliliği de var ilerde yaş olmuş 37 artık evde durursam bir daha hiç çalışamam. Evde oturmak pek iyi gelmiyor bana.

Sözüm meclisten dışarı aramızda çocuk bakanlar da vardır belki ama hep piyasanın üzerinde ücret ödedim bakıcılara. Yıllık izin dışında izin istediklerinde para kesmedim. Sizin izin tarihleriniz bana uymuyor diyen oldu ekstra iki hafta izin verdim. Hep tepeme bindiler ezilen hep ben oldum. Çünkü canımızın canını emanet ediyoruz 🥲
Bir önerim yok mecbur bu komşuyla idare edeceksiniz. Saatlerin azalmasını da konuşup ona göre az bir zamla kurtarmaya çalışın yeni yılı.

Ben de çocuğum ortada kalmasın diye mecbur çekiyorum yeni yılda öyle yapmaya çalışıcam bakalım. Ama ne kadar kabul eder orası muamma.

ah bu bakıcılar
ne kadar süredir bakıyor
zam yılda 1 olmalı herkes öyle yapıyor

çocuğumuza iyi baksın yeter diyip yüz veriyoruz böyle oluyor sonra bende dahil
8 ay oldu bakmaya baslayalı 1 yıl olmadı daha herkes öyle maalesef ortada kalmayalım diye karşı da çıkamiyoruz hep orta yolu bulmaya calisiyoruz.

part-time çalışma ücretinin hemen hemen bu tutaa denk gelmesi ve bu koşullarda kadının sigortalı olabilecekken talep etmemesi bir tek bana mı garip geldi?
part time çalıştırıyoruz diyen kafeler (muhtemelen ilkokul mezunu bir ev hanımını başka neresi çalıştırsın, mesela?) haftada 6 gün en iyi ihtimalle 16-22 arası filan çalıştırıyor (mesela bulaşıkçı vs.). alt komşum çalışıyor. o da çocuğu filan yok da çalışıyor, çocuk olsa gitmez.
bu part hali. çünkü tam olan hali zaten günde ortalama 10-11 saat.
arada yarım saat mola oluyor. ki bu işte başka 5 dakika oturamazsınız.

part-time iş denince günde 2-3 saat haftada 3-4 gün şeklinde kalifiye olmayan personelin yapacağı ve koşturması da olmayan bir iş düzeni benim tek bildiğim servis ablalığı var saati biraz buna yakın. o da 5 gün ve sabah 7de başlıyor. 7-9, 16-18 filan gibi saatleri.

başka da ülkemizde yaygın yapılan böyle bir iş yok bildiğim
varsa bilen haber etsin.

geçtim onu, en büyük mesele: bu işleri yaparken kadın kendi çocuğunu ne yapacak?

Çocuğunuz ilkokul1. Sınıf ise okulda etütleri başlıyor 15 güne kadar duyururlar.16:20-16:30 gibi çıkar.etütlerde o günün ödevi yapılıyor yetiştiği kadarıyla.hatta robotik gibi ekstra kurslarda var 17:30-17:45 gibi bitiyor.devlet okulu bunlar.
Ayrıca çalıştığınız yere yakın okula nakil alabilirsiniz, iş yeriniz birkaç saat çocuğunuzun gelmesine razı oluyorsa eğer, nakil alamıyorsanız da servisle iş yerinize bıraktırın çocuğunuzu.
Ben şahsen komşularla para alışverişine karşıyım.zora düşmeyi tercih ederim
kadının okulda yokmuş etüd
dışarda özelde de yokmuş civarlarında

ama belki öğretmenler fikir verebilir
veliler etüd olsun diye dilekçe filan verebiliyor mu?

belki etrafında başka böyle çalışan anne varsa ne biliyim.

part time çalıştırıyoruz diyen kafeler (muhtemelen ilkokul mezunu bir ev hanımını başka neresi çalıştırsın, mesela?) haftada 6 gün en iyi ihtimalle 16-22 arası filan çalıştırıyor (mesela bulaşıkçı vs.). alt komşum çalışıyor. o da çocuğu filan yok da çalışıyor, çocuk olsa gitmez.
bu part hali. çünkü tam olan hali zaten günde ortalama 10-11 saat.
arada yarım saat mola oluyor. ki bu işte başka 5 dakika oturamazsınız.

part-time iş denince günde 2-3 saat haftada 3-4 gün şeklinde kalifiye olmayan personelin yapacağı ve koşturması da olmayan bir iş düzeni benim tek bildiğim servis ablalığı var saati biraz buna yakın. o da 5 gün ve sabah 7de başlıyor. 7-9, 16-18 filan gibi saatleri.

başka da ülkemizde yaygın yapılan böyle bir iş yok bildiğim
varsa bilen haber etsin.

geçtim onu, en büyük mesele: bu işleri yaparken kadın kendi çocuğunu ne yapacak?

çalışmaya mabadı yoksa hanımın sırf çocuğa haftada üç gün birkaç saat göz-kulak oldu diye de dengi maaşı teklif etmeyecek.
bu denli şark kurnazlığı yapıyor da bari sigorta yaptırsaymış. muhtemelen hiç sigorta girişi de yoktur.

çalışmaya mabadı yoksa hanımın sırf çocuğa haftada üç gün birkaç saat göz-kulak oldu diye de dengi maaşı teklif etmeyecek.
bu denli şark kurnazlığı yapıyor da bari sigorta yaptırsaymış. muhtemelen hiç sigorta girişi de yoktur.
Anlamadım ben mi şark kurnazlığı yapıyorum 3 saat bakiyor dedim ve ayin yarisini cogu zaman bakmiyor diyorum. Şark kurnazlığına bence ben uğruyorum böyle bir durumda bir de zam talebiyle karsilasiyorum. Ben firma degilim komsusuyum anlasma usulu boyle anlastik sigorta yapmak yaptirmak istiyorsa diger arkadaslarin da dedigi gibi başka şartlarda da çalışabilirdi. Ama demek ki ona da benim verdiğim şartlar daha uygun geldiki böyle calisiyor. Ki kendisi de ocakta zam almayi kabul etti siz niye coştunuz? Yoksa siz de başka bir şark kurnazisinizda burda bazi seyler dile gelince caniniz mi sikildi?

Anlamadım ben mi şark kurnazlığı yapıyorum 3 saat bakiyor dedim ve ayin yarisini cogu zaman bakmiyor diyorum. Şark kurnazlığına bence ben uğruyorum böyle bir durumda bir de zam talebiyle karsilasiyorum. Ben firma degilim komsusuyum anlasma usulu boyle anlastik sigorta yapmak yaptirmak istiyorsa diger arkadaslarin da dedigi gibi başka şartlarda da çalışabilirdi. Ama demek ki ona da benim verdiğim şartlar daha uygun geldiki böyle calisiyor. Ki kendisi de ocakta zam almayi kabul etti siz niye coştunuz? Yoksa siz de başka bir şark kurnazisinizda burda bazi seyler dile gelince caniniz mi sikildi?

yok yahu. sizin komşu resmen şark kurnazlığı yapıyor. yarı zamanlı çalışma kadar bir ücret talebi var üstelik yarı zamanlı çalışma saatinin ya da emeğinin yanından bile geçmiyor yaptığı iş. çalışmaya g.tü yok ama zamma gelince pek hevesli.
mesele çocuğunuz olduğu için hassasiyetle yaklaşmaya çalışmışsınız ama maalesef bundan ötürü de istismara açık bir durumdasınız.
öte yandan sizinle hemfikir olsam da, olmasam da yine de vermiş olduğunuz cevap hoş kaçmadı. herkes sizinle hemfikir olmayabilir ama "siz başka şark kurnazı mısınız?" cümlenizin üstüne ikimizn de banlanacağı aşırı çirkin bir tartışmayı başlatabilirsiniz.

yüksek ihtimalle girişi yoktur
binlerce gün prim tamamlayıp bu saatten sonra emekli de olmayacaktır -sanırım.
zaten öyle bir yere geldik ki hiç sigortalı çalışmayıp böyle böyle kazandıklarını kenara atsa, kocasından yararlanıp gitse daha mantıklı oluyor, bu zamandan sonra işe gireceklere emekli maaşı kuş kadar çünkü.

neyse bu başka konu da

saati çok az, sorumluluğu nispeten az, iş disiplini arasan zaten çoğunda yok ama maaşa geldi mi kariyerli beyaz yakalı kesiliyorlar annelerin de pek başka çaresi olmuyor genelde...bu piyasanın cidden hiç insafı yok, zor konular.

Hanımlar bana da akıl verin o zaman, bakıcım bana dört gün geliyor ve 17 bin veriyordum. Hatta kızım fizik tedaviye gittiği için iki gün yarım bakıyordu. Şimdi anneme bakacam diyor, kızımı 3 gün onun evine bırakacağım, sabah sekiz akşam beş, kaç lira teklif edeyim sizce ?

Hanımlar bana da akıl verin o zaman, bakıcım bana dört gün geliyor ve 17 bin veriyordum. Hatta kızım fizik tedaviye gittiği için iki gün yarım bakıyordu. Şimdi anneme bakacam diyor, kızımı 3 gün onun evine bırakacağım, sabah sekiz akşam beş, kaç lira teklif edeyim sizce ?
Özel durumu mu var kaç yaşında

yok yahu. sizin komşu resmen şark kurnazlığı yapıyor. yarı zamanlı çalışma kadar bir ücret talebi var üstelik yarı zamanlı çalışma saatinin ya da emeğinin yanından bile geçmiyor yaptığı iş. çalışmaya g.tü yok ama zamma gelince pek hevesli.
mesele çocuğunuz olduğu için hassasiyetle yaklaşmaya çalışmışsınız ama maalesef bundan ötürü de istismara açık bir durumdasınız.
öte yandan sizinle hemfikir olsam da, olmasam da yine de vermiş olduğunuz cevap hoş kaçmadı. herkes sizinle hemfikir olmayabilir ama "siz başka şark kurnazı mısınız?" cümlenizin üstüne ikimizn de banlanacağı aşırı çirkin bir tartışmayı başlatabilirsiniz.

Kusura bakmayın birden kadını kullanıyormuşum gibi suçlandığımı zannedince kendimi tutamadım. Çünkü gerçekten komşum da kazansın diye rahat olsun diye hakkını yemeyeyim diye elimde olan imkanlar dahilinde onu rahat ettirmeye çalışıyorum. Ama bu durumu kullanan da o kadar insan var ki. Ben elime geçen üç kuruş için sabah yollara uzun saatlere ve çeşitli sorumluluklara gömülüyorum. 10 bin belki burada çoğu insana az gelebilir ama benim elimde bakıcı yol parası bir kaç kalem daha çıkarınca 10 bin kalmiyordur bile bana bu ara uzunca bu sorgulamalar içimdeyim.

Back
X