Çalışan anne komşu bakıcı sorunu

Cocuguma eziyet olur inat yapicam dersem. Gerek yok valla komsusuna 5 6 bin veren de duydum 3 saat icin tabiki de cok az bir rakam ben normal bir fiyat vereyim kadini da cok sikmayayim kafasindayim ama kimse memnun edilmiyor 10 bin ayni binada 3 saat icin cok da dusuk bir rakam degil bence de
Çocuklar okuldan gelince bir şeyler yemek isterler genelde. Çocuğunuz komşunuzda yemek yiyor mu ?

Son düzenleme:
Komşumuz çocuğu okuldan alınca eşiniz erken almasın saat kaçta alması gerekiyorsa o saatte alsın.

Ayrıca günlük ücret üzerinden anlaşmayın günlük ücret her zaman yüksek olur yarım güne 1.5 yada 2 bin istese size daha pahalıya patlar.

Komşumun evinde beklerken cocugunuz yemek filan yiyor mu peki yoksa siz mi hazırlayıp veriyorsunuz yani kendisi hazırlıyorsa 2 kişinin yemeği ile 3 kişinin ki bir olmaz belkide o yüzden zam istemiş olabilir .

Çocuklar okuldan gelince bir şeyler yemek isterler genelde. Çocuğunuz komşunuzda yemek yiyor mu ?
Daha önce 12 bucukta aliyordu ve evet bir ogun yemek veriyordu simdi de verecektir. 3 bucuk saat bir cocuga bakip bir tabak yemek veremeyecekse ya da bu tarz hesaplari da yaparsa zaten yandim demektir. 6 yasinda bir cocuk ne yiyebilir ki zatem kuş kadar yiyor

Komşumuz çocuğu okuldan alınca eşiniz erken almasın saat kaçta alması gerekiyorsa o saatte alsın.

Ayrıca günlük ücret üzerinden anlaşmayın günlük ücret her zaman yüksek olur yarım güne 1.5 yada 2 bin istese size daha pahalıya patlar.

Komşumun evinde beklerken cocugunuz yemek filan yiyor mu peki yoksa siz mi hazırlayıp veriyorsunuz yani kendisi hazırlıyorsa 2 kişinin yemeği ile 3 kişinin ki bir olmaz belkide o yüzden zam istemiş olabilir .
Tamam her sey zamlaniyor ve evet yemek veriyor da maaslarimiz daha zamlanmadi ki senede 1 zam yapiliyor bize de 🤷🏼‍♀️ ocakta yapicam zaten

Tamam her sey zamlaniyor ve evet yemek veriyor da maaslarimiz daha zamlanmadi ki senede 1 zam yapiliyor bize de 🤷🏼‍♀️ ocakta yapicam zaten
Bence 12bin yapın geçin çokta yüz göz olmayın. Saat gün hesabı yapınca bu sefer oda şu işim var bu var diye zorluk çıkartabilir. Eşiniz evden çalışırken çocuğunuz yanında kalsa idare edemez mi?

Bu arada sigortalı maaşlı bakıcı fiyatlarını bilmiyorum ama bi arkadaşımın aynı sizin gibi binadaki komşusuna bebeğini baktırıyor bebek 6-7 aylıkken başladı bakmaya (9-13) arası tabi yoluda eklesen 10-15 dk oda var. Oda 10bine anlaştı yıl başında 15 yapacak ve baktığı süre artacak. (Yakın arkadaşlar dışarda 10sa ben 5e bakarım demiş kadın)
Bi başka arkadaşımın 2 çocuğu var oda kendi evinde baktırıyor 2 senedir, 20bin güncel, yılbaşında 22,5 olacak, emekli kadın sigorta falan istemiyor. Yani bence çok uygun, ikincisi kahvaltı hazırlıyor bi çocuk okula gidiyor diğeriyle evde öğle yemeğide hazırlıyor. Sonra ilk çocuk 3gibi geliyor, 6ya kadar kalıyor çocuklarla.
Kendi evinden düzeninden çıkmadan bakılan çocuk daha konforlu, size örnek olması açısından yazdım

Yasadiginiz ilde üniversite var mı. Yabancı dil okuyan bir ögrenci ile anlaşıp evinizde üç dört saat yabancı dil ile konuşarak oyun oynasa keşke. Hem dil öğrenir hem de öğrenci için harçlık olur . Ben olsam bunu yapardım. Fakülte binasına da broşur asardım birkaç tane. Ulaşanlar ile görüşürdüm.
Daha pahalıya gelir muhtemelen. Özel ders veren öğrencilerin de saatleri o kadar ucuz değil

evet bu oluyor biliyorum ama bunun adı kurs değil. etüd merkezi bile dese anlıycam. kursa 6 yaş çocuk hafta 1 bilemedin 2 gün gider 1er saat. kurs öyle bir şey.

bazı yerlerde bu imkan var, bazısı direkt okulunda kalıyor
ya da ayrı bir yere servis alıyor akşam 5.30 da geri getiriyor. bağımsız yer ise.

ama bunu 10 bin değil 20 bine de çözemezsiniz.

ayrıca öyle bugün geldi yarın gelmedi ,bugün eşim evde öyle bir düzen anlamaz onlar
aylık ücret + aylık servis ücrreti alırlar.

üniversiteli genç çocuğu okuldan alacak haftada 5 gün ve 3er saat evde ders mi anlatacak? üstelik kocası da evde kadının bu esnada.
ve bunu 10 bine mi yapacak?

Daha pahalıya gelir muhtemelen. Özel ders veren öğrencilerin de saatleri o kadar ucuz değil
Üniv ilanı ile bulunabileceğini düşünüyorum. Genel bunu herkese tavsiye ederim. Siz evdeyken de olur. Haftasonu mesela gelsin oynasın gitsin . İngilizce konuşsun oynasın çocukla. Keisnlikle ders değil.

Üniv ilanı ile bulunabileceğini düşünüyorum. Genel bunu herkese tavsiye ederim. Siz evdeyken de olur. Haftasonu mesela gelsin oynasın gitsin . İngilizce konuşsun oynasın çocukla. Keisnlikle ders değil.
Almnayada yaşıyorum. Kızım kreşte haliyle bu şekilde dile maruz kalıyor ve öğrendi tabiki. O nedenle tavsiye ediyorum herkese.

Merhaba 8 aydır çalışıyorum kiradayız eşimle maaşım yüksek değil normalde çalışmaya değer bir iş değil ama evde durmamak boş kalmamak adına başladım maaşım 29 bin. çocuğum 6 buçuk yaşında bu süre boyunca komsum yarım gün bakarak idare ettik eşim coğu zaman home office yani ayın belki 10 günü komşum bakmıyordu yeri geliyor sadece 13 14 gün oğlenden sonra çocugu alıp 5 e kadar bakiyor bu süre gunluk 3 4 saat bu sene 2 bucukta cikiyor oglum ve bakacagi sure 3 saat bile degil cogunlukla esim eve erken gelip oglumu aliyor 10 bin tl veriyordum ayni binadayiz okulumuz da binaya yapisik neredeyse yani gittigi bir yol da yok kendi oglu da oglumla ayni sinifta bugun konusurken zam konusunu acti benim zam zamanim daha gelmedi diye belirttim ocakta konusuruz tekrar diye sozlestik. simdi bu zamana kadar bakmadigi gunlerin hesabini yapip kendisinden kesmedim sure olarak bakma suresi azalmasina ragmen hemen zam pesine dusmesi biraz soguttu beni yarin bir gun beni de ortada birakir mi diye tedirgin olmaya basladim. Sizin bir oneriniz var mi bu durumda siz devam mi ederdiniz baska birini bulmaya mi calisirdiniz.
Ben zam istemesinde bir yanlışlık görmedim açıkcası🙃

Merhaba 8 aydır çalışıyorum kiradayız eşimle maaşım yüksek değil normalde çalışmaya değer bir iş değil ama evde durmamak boş kalmamak adına başladım maaşım 29 bin. çocuğum 6 buçuk yaşında bu süre boyunca komsum yarım gün bakarak idare ettik eşim coğu zaman home office yani ayın belki 10 günü komşum bakmıyordu yeri geliyor sadece 13 14 gün oğlenden sonra çocugu alıp 5 e kadar bakiyor bu süre gunluk 3 4 saat bu sene 2 bucukta cikiyor oglum ve bakacagi sure 3 saat bile degil cogunlukla esim eve erken gelip oglumu aliyor 10 bin tl veriyordum ayni binadayiz okulumuz da binaya yapisik neredeyse yani gittigi bir yol da yok kendi oglu da oglumla ayni sinifta bugun konusurken zam konusunu acti benim zam zamanim daha gelmedi diye belirttim ocakta konusuruz tekrar diye sozlestik. simdi bu zamana kadar bakmadigi gunlerin hesabini yapip kendisinden kesmedim sure olarak bakma suresi azalmasina ragmen hemen zam pesine dusmesi biraz soguttu beni yarin bir gun beni de ortada birakir mi diye tedirgin olmaya basladim. Sizin bir oneriniz var mi bu durumda siz devam mi ederdiniz baska birini bulmaya mi calisirdiniz.
10000 liradan aşağı birini bulabilir.misiniz ki.cocugun da duzeni bozulacak.bakiciya alışmıştır.o yaştaki çocuklar kırılgan olurlar.ayni binadasiniz da.konusun orta yolu bulun memnunsaniz bakımdan.

Üniversite öğrencileri için 10 bin iyi paradır. Durumu iyi olmayan birçok üniversite öğrencisi vardır. Okulu belli ne yapabilir ki? Çocuğun gelişimi için ödevlerine yardım eder. Kitap okurlar beraber. Sırf biraz İngilizce ögretse bedavaya gelir.

Back
X