Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar 6,5 aylık çok şirin bir kızım var. çalıştığım için babaannesi bakıyor.. ama hep annem felan diye konuşuyor kızımla... o kadar alışmışki kızım babaannesine akşam ben geldiğimde yüzüme bile bakmıyor.. oyunlar oynamaya çalışıyorum. emziriyorum.kucağımda gezdiriyorum ama umrunda değil sanki babaannesi annesiymiş gibi onu görünce ağlayıp onu istiyor.. sizce bebeğim beni annesi olarak kabullenmiyormu..büyüdükçe değişirmi... çok üzülüyorum,öyle davranınca oturup ağlıyorum.. elimden birşey gelmiyor başka...
SıkıLdımmı ne?
Kayıtlı Üye
annen öyle sevmesin bence..anne dierek.
bebeğnizin annenize alışması normal..sonuçta gün boyunca aynı evde ama siz yapmanız gerekeni yapın.işten sonra bizzat bebeğinizle siz ilgilenin.oynayın,uyutun,altını siz değiştirin...ve mutlaka kendi evinde kendi yatağında yatırın..
bi de..kaç zamandır bebeğniz böyle?
babaannesi bu konuda bir şeyler yapmalı bence? "annem" demesi hiç hoş değil. belki annelik içgüdüsüyle yapıyor; ama bebeğin kafasını karıştırıyor. bir konuş istersen kayınvalidenle. böyle yapmasın. ya söylemeden geçemeyeceğim, çok kızdım ona.
lmaz:
son 1 aydır böyle daha önceden beni gördüğünde çok sevinirdi,hemen gülüp kucağama gelirdi.. söylemek çok isterim ama alınır bu seferde sonuçta kayınvalide kendi annem olsa kolayca anlatırım derdimi ama....
glorya hanım , kayınvalidem bizde kalıyor , ama ben akşam gelip yemek hazırla,bulaşıkları toparla , bu arada uykusu geliyor huysuzluk yapıyor kızım... gelince ben doyuruyorum , uyutmaya gelince maalesef kayınvalidem gün boyunca ninniler söylediği için sesine alışmış onla uyumak istiyor,bende deniyorum ama olmuyor (benim sesimi beğenmiyor sanırım :) ) elimden gelen herşeyi denedim ama işde son 1 aydır değişlik var. ama pazar günleride benle gayet iyi..yani kayınvalidem olmadığı zamanlarda..
oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
cnm bence kayınvalden madem sende kalıyor yemeği de o yapmalı sonuçta bebek gün içinde de uyuyor ya da olmaz diyosan bi gün önceden bebek uyuyunca yap yemeğini
bence sıkıntını direk anlat ona
annecim benm canım çok sıkılıyor bebek bana çok uzak davranıyor beraber fazla zaman geçiremiyoruz bu konuda biraz yardımcı olur musun dersen heralde eşek değil ya bişeyler yapar diyorum ben
ve annemin bi lafı var çok severim ve uygularım: önceliğin bebek olmalııı
ben hiçbi işi yapmazdım yerinde olsam bırakırdım sofra öyle kalsın yaa ben çocğumla zaman geçiricem dediğin gibi erkendne uyuyorlar zatennnn
gerekirse hiçbi iş yapma kaynanan da kocan da sana işler konusunda yard etmeli oh ne ala memleket hem bütün gün dışarda çalış eve gelince evde çalış sonra bebeğe bak zaman mı kalıyor madem o evde birlikte yaşanıyor her iş ortak olmalıı gündüz kayınvalden bakıyorsa bebeğe sen gelince hemen al kucağına çekil kenara sofrayı da bi zahmet başkası hazırlayıversin veya kocan kucağında çocukla mutfağa gelsin hem çocuğunla konuş hem işini gör. uykusuna gelince çocuklar 3-5 günde yeni uyku düzenine alışırlarmış bence diretmelisin kucağına al sesini beğenmez olur mu karnındayken hep seni duydu ve dinledi o ne demek yaaa çekil loş bir odaya yatın beraber hem konuş msal anlat hem ninni söyle ya da al kucağına sarılarak uyut inan bana anne kucağının yerini hiçbişey tutamaz son bir aydır değiştiyse demek tersi yönde de değişebilir
ayrıca arkadaşlar son derece haklı kayınvaldene madem sen diyemiyosun kocan desin laf arasında aaa anne deme anne sonra annesini unutacak desin şakayla karışık:) her şeyin kolayı var sen moralini bozma cnmmmmm
SıkıLdımmı ne?
Kayıtlı Üye
havvayasmincim bencede kayınvaldenle konuş..bebeğin onu annesi olarak bilio demek,çünkü herşeyini o yapıo.tamam sen işteyken o bakabilir.normal bu, ama sen eve gelince nolursa olsun önceliğinin bebeğin olması lazım.öbür işlerini daha sonra yapmaya çalış.bebeğinle aranızdaki bağı güçlü tatmaya çalış.anne anne gibi,babaannede babaanne gibi davranmalı.çocuğun aklı karışmış.
bizde de buna benzer bir durum var ben okuldayken oğluma annem bakıyor oğlum annemle daha mutlu görünüyor ben uyutamıyorum bir türlü annemde hemen uyuyor. Annem bana nasıl uyuttuğunu izah ediyor, uyusun diye ama olmuyor ki annem işlerimi de yapıyor yemeğimi de ama ben yine de aynı sorunu yaşıyorum, bu bebeklerin yapısıyla ilgili galiba.
ya keşke okumasaydım
(
bende çalışmaya başlıyıcam kızım 4 aylık şimdiden stres oldum
slm bende bir dönem ablamlarda kaldım ve yeni doğan yeğenime birlikte baktık.ablam gün boyu çalışıyordu bıdığım beni okadar benimsemiştiki ağladığında anneyi değil beni istiyor kucağımda hemen susuyordu. ancak bu durum zamanla değişti yani bebeklerin belli dönemleri vardır.büyüdükçe anneye daha çok bağlanırlar evham yapma bence şuan bende 2 aylık hamileyim çalışacağım için büyük ihtimal bende senin hissettiklerini yaşıycam allah çalışan annelere sabır versin çok zor gerçekten
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
eğer ben işten ayrılmamış olsaydım aynı şeyler olacaktı eminim..21 gün dayanabildim kayınvalidem baktı oda annem diyordu ben olduğum zaman babaannem diye düzeltiyordu..torunudur sever ona sözüm yok ama yerini bilsin herkes..bebeğinin birtane annesi var oda sensin..arkadaşların dediği gibi sen uyutmaya çalış bence..asla seni unutmaz ve çözüm benim yaptığım gibi işi bırakmak değil tabiki zamanla düzelir ama sen iş dışındaki zamanında evdekilere hizmet etmek yerine bebeğinle ilgilen..benim kayınvalidem ayrı evlerde olmamıza rağmen herşeyine karışıyor uyutmak bile istiyor izin vermiyorum..ilk torunu ve deli gibi seviyor abuk subuk hareketler yapıyor fazlasıyla abartıyor ben buna tahammül edemezken senin durumunu tahmin edebiliyorum ama kendini üzmek yerine üzerine git canım düzeleceğine eminim..
Sizi çok iyi anlıyorum o kadar okudum doktorayı bitirdim ama keşke hiç okumasaydımda kızımla evde otursaydım daha çalışmaya başlamadım ama sanırım hepimiz bu süreçlerden geçicez.Bence kayınvalidenizlede konuşun bunda bozulcak birşey yok.
Canım bikaç ay sonra değişecek bu durum.ıstesende dibinden ayrılmayacak.O zaman da bari biraz başkasında dursa diyeceksin.Bence panik yapma 6-7 aylık zamanında benim oğlumda öyleydi.ışe gider gelirdim tınlamazdı bile.Aynen babanemizde annem diye severdi.Ben uyarmıştım.
Ama ben akşam eve gittiğimde.Yemek yiyoruz ya kalkıyorum sofradan mutfakta işm varsada elinde bi oyuncak yanımda oynar.Hafta sonları onu mutlu edecek bişeyler yap.ışinide o uyurken yap herzaman.
Şimdi wc ye bile benle geliyo.Şimdi ben diyorum babnesi alıştır biraz kendine diye.:))Panik yapma yani.
allahım inşşallah dediğin gibi olur hiç peşimden ayrılmaz... çok zor insanın evladını bırakması , hep bir pişmanlık var insanın içinde.... o kadar çok istiyorumki annesi olarak benden ayrılmak istemez inşallah.. allahım tüm çalışan annelerin yanında olsun, rabbim içimizdeki evlat özlemini en iyi şekilde bbize geri döndürsün....
Benimkinede babaanne bakacak. Şimdiden bebeğimi annem diye seviyo çalışmaya başlayınca eminim benide çok zor günler bekliyo. Offffffff of çalışan anne olmak zor Bak stres oldum gene
torun sevilir tabiki , hatta ne güzel seviyorlar benimsiyorlar ama anne yerine koymamaları gerek kendilerini, bizide düşünmeliler kendi çocuklarına biri öyle davransa ne hissederlerdi düşünmeleri lazım.. sonuçta anneyiz bi baba kadar rahat olamayız....
eğer ben işten ayrılmamış olsaydım aynı şeyler olacaktı eminim..21 gün dayanabildim kayınvalidem baktı oda annem diyordu ben olduğum zaman babaannem diye düzeltiyordu..torunudur sever ona sözüm yok ama yerini bilsin herkes..bebeğinin birtane annesi var oda sensin..arkadaşların dediği gibi sen uyutmaya çalış bence..asla seni unutmaz ve çözüm benim yaptığım gibi işi bırakmak değil tabiki zamanla düzelir ama sen iş dışındaki zamanında evdekilere hizmet etmek yerine bebeğinle ilgilen..benim kayınvalidem ayrı evlerde olmamıza rağmen herşeyine karışıyor uyutmak bile istiyor izin vermiyorum..ilk torunu ve deli gibi seviyor abuk subuk hareketler yapıyor fazlasıyla abartıyor ben buna tahammül edemezken senin durumunu tahmin edebiliyorum ama kendini üzmek yerine üzerine git canım düzeleceğine eminim..
Ne gibi abartılar var mesela, benimkide ilk torun deli gibi seviyor ama bazen o severken delirecek gibi oluyor apartman inliyor, severken saçmalıyor.
Kızlar ben de sırf kayınvalideme bırakmamak için bir yıllık ücretsiz izin hakkımı kullanmaya karar verdim. 1 ay sonra normal iznim bitiyor. Dönem sonuna kadar raporla idare edebilirsem, bir sonraki yılın başında da ücretsiz izne ayrılıcam ve o yıl en azından bebeğimle birlikte geçiricem vaktimi. Bu arada belki biraz içiniz rahatlar diye şu yazıyı okumanızı öneriyorum.
http://www.anneoluncaanladim.com/aoa/498/bebegime-kim-bakacak
endişe etme. belli bir dönem böyle bir durum yaşanabiliyor.
sonra düzeliyor.
Hayır sonrasındada düzelmiyor durum bebeğin sonuçta seni anne olarak tanıyor ama senden daha farklı bi bağları oluyor ona ilk bakanla arasında.
Benim bebeğime 9 ay annem baktı ilk aylar annem demesi konusunu çok tartıştık sonra demedi ama oğlum hala ona benden farklı bi bağla bağlı.