• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calisan anne olmak gercekten kotumu?

acemi_anne_91

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
54
41
8
33
Merhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.

Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)

Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.

Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.

kusura bakmayin icimi dokmek istedim:silah:

1yil ve ücretli olması çok iyi Burda 4ay ücretli veriyor annen bakacak mis için rahat olsun yerinde olsam kimseye alinmazdim

Şartların çok çok iyi. Benim de annem bakabilse keşke. 1 yıl ücretsiz izin aldım ve şimdi bakıcı ayarlamak zorundayım.

Ben bu konuda hani diyorlar ya, bebeğin bana ihtiyacı var falan diye ben bunu hep tam tersi düşünüyorum yani bebeğin anneye değil annenin bebeğe ihtiyacı olduğu için bu kadar acıtasyon yapıyor. Bebeğin bakıma ve anne sütüne ihtiyacı var onu da sütünü sağarak halledersin. Açıkcası (mümkün mü bilmiyorum) ben izinlerimi(ücretsiz izin) bebek doğduktan itibaren değil de bebek 9 aylık veya 1 yaşından sonra kullanmayı düşünüyorum. Tam sevilecek ve öğrenecek dönemde yani :KK45:

Tabiki herkes çocuğunun yanında olmak ister ama hayat şartları böyle sizin çok iyi ben bebegm 5 aylıkken işe başlamştm benden sizin gibi düşünüyodm uzuluyodm ama insan bi süre sonra alışıyo bakıyosun hayatın düzene girmiş. Bazı insanlar çok bılıyo yk çocuğunu nasıl bıralcakmşsn da blmem ne kimseye kulak asma alışıyosun

Anne bakacak çalışma saatleri süper ötesi ve bebek zaten 1 yaşında

Git işine başla kardeş hatta orada boş kadro varsa beni de al :)

Biz buralarda neler çekiyoruz ya :/

Anne cocuk ilişkisini bizler gibi dramatize eden yok hatta geçen bir hadsiz çalışan annelere neler demişti.

Gayet güzel.
Zaten en zor dönemlerinde çocuğunuzla birlikte olacaksınız.
Sonrasında da annenizin bakması sizin için büyük şans.
Hiç kafanızı bulandırmayın.

Bu konudan defalarca açıldı burada, ben size özet geçeyim, 2 görüş öne çıkıyor,

İlki tabiki çalışmalısın, hem kadının ayakları üzerinde durabilmesi hem çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak adına hem de dünyanın bin türlü hali var, eşiniz işten çıkarılır, hastalık olur, boşanırsınız vs durumlarda ayakta kalabilirsiniz.
Ki zaten çocuğa da anneniz bakacakmış... merak etmeyin misler gibi bakar.

İkincisi çocuğa annesi bakmalı, en azından iki yaşına kadar çocuk zamanını annesi ile geçirmeli. Sonra da kreşe vermek mantıklı cunku anneanne farklı anne farklı olunca kafası karışıyor yada anneanne şımartıyor yada anneanne ile yarın öbür gün sıkıntı yaşanır çocuk ortada kalır ne gerek var kreş yaşına kadar bakın çocuğa siz de hem doya doya bebekliğini görürsünüz.
Hem çocuğun size en ihtiyacı olduğu sizin kokunuza muhtaç olduğu zamanlar.

Şimdi genel olarak durum bu :)
Ama sizin zaten zorunlu bir durum işe dönmeniz.
Borcumuz var diyorsunuz. 3.30 mesai bitimi çok güzelmiş... çoçuğumuza ayıracak vaktiniz bol olur.. o yüzden endişelenmeyin... doya doya vakit geçirirsiniz. Hem anneniz bakacak içiniz rahat olur.

Lütfen kafanızı karıştırmalarına izin vermeyin...yurtdışı gibi bir ülkede önce çocuğun gelişimi psikolojisi düşünülür...adamlar bir yılı uygun bulmuş vermiş...siz de gidin çalışın...ajitasyona vs gerek yok

Benim annem babamın tayini nedeniyle köy gibi ilçelerde hem çalıştı hem de 2'si bebek bir de ben 3 çocuğunu büyüttü.
Üstelik ne anneanne, ne babaanne vardı. Kreş(şanslıysak), bakıcı ne olursa. Ben 1 yaşında değildim kreşe başladığımda mesela.

Annemin eksikliğini de pek hissetmedik çünkü annem bizimle kaliteli zaman geçirirdi. Üniversiteyi bile dışardan bitirdi o karmaşanın içinde. Annemi güçlü, çalışan bir kadın olarak görmek ona olan saygımızı daha da arttırdı. Annem çok kaliteli, güçlü, aydın bir kadındır.

Yani çocuğula yapışık yaşayan kadın hem kendine hem de o çocuğa çok büyük haksızlık yapıyor zaten. Çocuk üzerinde geri dönülmez kişisel problemler oluyor yazsam uzun sürer.
Sen kimseyi kafana takmamalısın. Her anne ve her çocuk özeldir. Şartlar ne gerektiriyorsa öyle yaşa. Ama git çalış kendin için bişeyler yap :)

Ben bu konuda hani diyorlar ya, bebeğin bana ihtiyacı var falan diye ben bunu hep tam tersi düşünüyorum yani bebeğin anneye değil annenin bebeğe ihtiyacı olduğu için bu kadar acıtasyon yapıyor. Bebeğin bakıma ve anne sütüne ihtiyacı var onu da sütünü sağarak halledersin. Açıkcası (mümkün mü bilmiyorum) ben izinlerimi(ücretsiz izin) bebek doğduktan itibaren değil de bebek 9 aylık veya 1 yaşından sonra kullanmayı düşünüyorum. Tam sevilecek ve öğrenecek dönemde yani :KK45:

aslinda daha mantikli ama zaten izin bitmek uzere :)

Merhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.

Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)

Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.

Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.

kusura bakmayin icimi dokmek istedim:silah:
açıkçası ben de doğum iznimi kullandıktan sonra süt iznim sırasında yarım gün annem ya da kv gelecek bakmaya. daha sınra 1 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum. en azından 2 yaşına kadar bebeğimle olmak istiyorum. sonrası için mecburen kreş olur diye düşünüyorum

kizlar hepinize coook coook tesekkur ederim.

Evde kala kala kucuk emrah'a bagladim. Birde tabi bu aralar gorustugum tayfa ev hanimlari malum vakitten dolayi :KK53:

ne biliyim kendi kendime boyle takinti yaptim. Insallah isime donunce gecer ne diyim:KK17:

şartların çok iyi deli misin ne yapacaksın evde oturup kafayı mi yiyeceksin keşke benimde senin gibi bir işim olsa . Bana öyle konuşanlara bir yerimle gülerdim yani düşünmen bile hata.

Sartlariniz mukemmel otesi bence. Calisan bir annenin meslege ara vermis kiziyim. Uygun kosullari bulunca ise donecegim. Onca sene okudum, bunlari kullanmazsam ne ise yarar? Evde oturarak kendimi gelistiriyorum bilmemne bir yere kadar. Kendi ozsaygim icin calismaliyim. Sadece para kazanmak icin degil. Yarim biraktigim kariyerim var,odenmemis sigortam var. Cocuguma da iyi bir gelecek kazandirabilirsem param olmasa da olur. Cocugumun da bana bakis acisi daha hos olacaktir ileride. Artik devir degisti,kimse evde oturmak istemiyor.

Bende çalışıyorum canım kayınvalidem bakıyor merak ettikçe arıyorum soruyorum ilgileniyorum.hayatın kanunu böyle malesef çalışanlar için zor oluyor ama sonucta cocuklarımızın geleceği için calışıyoruz katlanıyoruz..için rahat olsun anneler babaanneler iyi bakıyor.etrafın söylediklerine aldırma olurmu

3,5 aylık Bebek'le haftada altı gün günde 11 saat çalıştık

Hepimiz de yüksek lisanslar vs yapmış insanlardık

Hatta bir süre çalışmasak da geçinirdik

Ama evde olmak atıl hale getiriyor insanı Bebeğe tahammül de düşüyor

Gidin sabahtan öğleden sonra Bebek uyanır siz gelince bol etkinlik oldu bitti

Evde olduğunuz ve onun uyanık olduğu anlatı sadece ona ayırın ev işi yemek çamaşır vs deyip bebeği bırakmayın

Akşam mutlaka üçlü oyun saatiniz de olsun

Bence şartların çok güzel. Tabi ki çalışmalısın. 24 saat çocuğun başında olup da sana bebeğini nasıl bırakacaksın diyenler de sanki çocuklarıyla çok kaliteli vakit geçiriyorlar. Senin işte olduğun süre içinde onlar da kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği bulaşık temizlikle uğraşıyorlar. Ponçik Ponçik çocuklarıyla vakit geçirmiyorlar bir çoğu. O yüzden kimseyi dinleme

Back
X