- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi acemi_anne_91
Çok zor şartlarda olmadıkça bir annenin çalışmasından yanayım,ki senin şartların çok iyi kesinlikle çalışmalısın diye düşünüyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence şartların çok güzel. Tabi ki çalışmalısın. 24 saat çocuğun başında olup da sana bebeğini nasıl bırakacaksın diyenler de sanki çocuklarıyla çok kaliteli vakit geçiriyorlar. Senin işte olduğun süre içinde onlar da kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği bulaşık temizlikle uğraşıyorlar. Ponçik Ponçik çocuklarıyla vakit geçirmiyorlar bir çoğu. O yüzden kimseyi dinleme
Merhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.
Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)
Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.
Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.
kusura bakmayin icimi dokmek istedim![]()
Yani benim annem çalışmıyordu ama hiç benimle vakit geçirdiğini hatırlamam işten başını kaldıramazdı zavallı.++++ ,Çalışan kadın mecburen planlı programlı olduğu için cocugunada zaman ayırabiliyor
Bu sartlarda ise donmemen aptallik olur gibime geliyor. Çalışan anne her zaman iyidir. Konuşanlar totosu çalışmaya yetmeyenlerdirMerhaba kizlar,
Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)
Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.
Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.
Öyle iş bulsam ben 3 tane doğururdum. Çok şanslısın. Bence de işini bırakma. İlerde çocukların bunun faydasını görcek.Merhaba kizlar,
1yil ve ücretli olması çok iyi Burda 4ay ücretli veriyor annen bakacak mis için rahat olsun yerinde olsam kimseye alinmazdim
Yapmayın lutfen, bebegin anneye olan ihtiyacinin sagilmis sütle giderilecegini nasil dusunursunuzBen bu konuda hani diyorlar ya, bebeğin bana ihtiyacı var falan diye ben bunu hep tam tersi düşünüyorum yani bebeğin anneye değil annenin bebeğe ihtiyacı olduğu için bu kadar acıtasyon yapıyor. Bebeğin bakıma ve anne sütüne ihtiyacı var onu da sütünü sağarak halledersin. Açıkcası (mümkün mü bilmiyorum) ben izinlerimi(ücretsiz izin) bebek doğduktan itibaren değil de bebek 9 aylık veya 1 yaşından sonra kullanmayı düşünüyorum. Tam sevilecek ve öğrenecek dönemde yani![]()
sevgi ihtiyacından bahsediyorsanız zaten ilk doğduktan itibaren 2 -3ay kadar ücretli izin var. Ama sonra çocuğun kim tarafından beslendiğinin altının alındığının bi önemi var mı ? hem dünyaya da bir nebze ayak uydurmuş oluyor. Ben bebekle ilk 1 seneyi ölü vakit olarak düşünüyorum. bu benim fikrim. Eğer mümkün olursa da 1 yaşından sonra alıcam ücretsiz izinYapmayın lutfen, bebegin anneye olan ihtiyacinin sagilmis sütle giderilecegini nasil dusunursunuz![]()
Kız sen hamile misin:) tebrik ederim seni tanıdım hamile kalmak için grubundaydim rabbim kucağına almaya nasip etsin inşallah4 ay bile değil tamam 16 hafta ama 3 haftası doğum Öncesinde kullanmak zorunlu
13 haftalık bebeği bırakıp ise dön diyen sistem utansin
Bebekle ilk bir seneye ölü vakit dedikten sonra birşey diyemem ben size :) kaliteli vakit illa etkinlik yapmak degildir ki, bence altını kimin açtığının da önemi var. Hatta pedagoglar alt acmanin sadece bir temizlik işlemi olarak gorulmemesini, operek severek şarkılar söyleyerek yapılmasının gerektiğini yazıyorlar. Biberondan emmekle anne göğsünden emmek arasında da dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorumsevgi ihtiyacından bahsediyorsanız zaten ilk doğduktan itibaren 2 -3ay kadar ücretli izin var. Ama sonra çocuğun kim tarafından beslendiğinin altının alındığının bi önemi var mı ? hem dünyaya da bir nebze ayak uydurmuş oluyor. Ben bebekle ilk 1 seneyi ölü vakit olarak düşünüyorum. bu benim fikrim. Eğer mümkün olursa da 1 yaşından sonra alıcam ücretsiz izin