• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Calisan anne olmak gercekten kotumu?

Merhaba kizlar,
Iyiki varsiniz, iyiki BDV var, sizden fikir almak bana cok iyi geliyor.

Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)

Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.

Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.

kusura bakmayin icimi dokmek istedim:silah:
Calisan anneleri hep takdir etmisim desteklemisimdir. Etraftan duydugun ssacmaliklarla sakin moralini bozma canim. Bebegine annen bakicakmis mis gibi gozun arkada da kalmaz. evde oldugun vakitlerde bebeginle kaliteli zaman gecirip boslugu doldurabilirsin.
Yok bebegini nasil birskicaksin ben hayatta birakamazdim kafasinda insanlara da gicik oluyorum. 'kadin kismi okumaz calismaz evde bebek bakar' kafasindan hic bir farki yok.
Benimde 2 yasinda kzim var polislik sinavlarina hazirlaniyorum eger kazanirsam 4 ay egitime gidicem sadece haftasonlari eve gelebilicem. Etraftan gelen tepkilere inanamazsin. Destek verip takdir edeceklerine insanin butun istegini hevesini kiriyorlar. Hicbirine kulak asmiyorum.Bebegim ben yokken emin ellerde olucak gozum arkada kalmicak egitim bittikten sonra da o boslugu kapatmak icin elimden geleni yapicam. Kim ne derse desin bosver icinden ne geliyorsa onu yap.

sizinki gibi çalışma saatlerim ve bebeğime bakabilecek bir annem olsa tereddütsüz işe başlardım, ama yoktu, işten ayrıldım, pişman değilim :)
ben de işten ayrıldığım için iğrenç şekilde eleştirildim,
bu forumda bile, kocasının eline bakan, zavallı, özgüvensiz vs vs olarak sıfatlandırıldım.
umrumda mıydı, hayır,
vizyonsuz insanlar hayatı sadece kendi çevrelerinden ve kendi doğrularından ibaret zannediyorlar ve fikirleri asla asla değişmiyor.
siz içinizden geleni mantık süzgecinizden geçirip uygulayın, gereksiz konuşanları da ciddiye almayın.

İşe başladığımda 13 aylık olacak oğlum.
1 yıl daha yanında olmak isterdim ama çalışmak bana daha iyi gelecek, şartları zorlamayı düşünmüyorum.

sevgi ihtiyacından bahsediyorsanız zaten ilk doğduktan itibaren 2 -3ay kadar ücretli izin var. Ama sonra çocuğun kim tarafından beslendiğinin altının alındığının bi önemi var mı ? hem dünyaya da bir nebze ayak uydurmuş oluyor. Ben bebekle ilk 1 seneyi ölü vakit olarak düşünüyorum. bu benim fikrim. Eğer mümkün olursa da 1 yaşından sonra alıcam ücretsiz izin

Hem de nasıl önemi var, ama sizin fikriniz o da.

Şartlarınız çok çok çok iyi.

15.30da çıkmak inanılmaz bir nimet, keşke yerinizde olsam.

Memursunuz, şartlar çok iyi, enekliliği şahane, çalışan anneye destek sözde değil özde:) bence değerini bilin.

Merhaba kizlar,

Bilenler bilir, yurtdisinda yasiyorum (yazim kotu kusura bakmayin). Burda dogum izni 1 yil ve ucretli. Bikac ay icinde ise donmem gerekiyor. Fakat simdiden icim icimi yiyor cok korkuyorum. Belki cogunuz sacmaladigimi dusuneceksiniz ama akil verin neolur... Ya da kendime gelmem icin biseyler diyin :)

Universite mezunu devlet gorevlisiyim. Annem bebegime full bakicak ve krese gitmeyecek. Calisma saatlerim sabah 7:30 aksam 3:30 seklinde. Ben bu sartlarda ise donmekten cok mutluydum taki bircok kisiden negatif tepki alana kadar. Bir cok kisi "aa bebegini nasil birakip ise doneceksin, ben hayatta yapmazdim" diye morelimi bozuyorlar. Birde ise dondukleri icin cok pisman olan bir anne grubu da var...Resmen kendimi cok suclu hissediyorum. Sanki bebegime fayda yerine zarar verecekmisim diye... Bu tur yorumlara kulak asmamam gerekiyor biliyorum ama annelik duygusalligi ile engel olamiyorum.

Bana tercih sunsalardi, ise gitmezdim herhalde cunki bebegimin yaninda olmak isterdim hep. Ama calismaya mecburum cunki esimle yeni kredi cektik. Kafam cok karisik. Bebekten sonra ise gitmek gercekten cokmu zor? Gercekten pisman oluyormusunuz? Suanda aglamak istiyorum.

dogum ıznımız yasal olarak 3,5 ay yanı 16 hafta o da 37 haftaya kadar calısırsak, sonra ucretsız ızın hakkımız var ama bunun ıcın maddı sartlarının cok ıyı olması lazım bence ılk bır yılı atlattıktan sonrası kolay cocuk ıcın kı bakacak kımsenız de var ve calısma saatlerınız cok uygun bence hıc dusunmeyın...

sagolun kizlar

zaten ise geri donecegim insallah, o cepte. Sadece bu tur negatif yorumlari beni ikinci kez dusundurmustu... hele birisi bir daha boyle bisey desin bana, arkadasinda dedigi gibi totosumla gulecegim:KK28:

Kız sen hamile misin:) tebrik ederim seni tanıdım hamile kalmak için grubundaydim rabbim kucağına almaya nasip etsin inşallah
Evet 4ay aslında 8hafta doğum önce 8hafta doğum sora ben neredeyse bebeğim 2.5aylikken ise dönmusum 2ay yarım gün çalıştıktan sonra ücretsiz izine ayrıldım bebeği bırakmak adeta zor benim de ona onunda bana ihtiyacı var yurtdışı şartları çok iyi burada deli gibi çalışıyoruz maalesef

Ayyyy valla hamileyim ben de seni hatırlıyorum canım.maşallah doğmuş da büyümüş bile benimki hala portakal :)

32. Haftada çalışabilir raporu alıp 3 hafta kullanacagim inşallah ben sıkıntı olmaz ise

O yüzden 13 hafta doğum.sonrasına kalacak inşallah inşallah sonra da yıllık izin bırikltirdim azıcık da rapor alınca 6 7 aylık. Oluyor bebetom Allah izin verirse inşallah

Ayyyy valla hamileyim ben de seni hatırlıyorum canım.maşallah doğmuş da büyümüş bile benimki hala portakal :)

32. Haftada çalışabilir raporu alıp 3 hafta kullanacagim inşallah ben sıkıntı olmaz ise

O yüzden 13 hafta doğum.sonrasına kalacak inşallah inşallah sonra da yıllık izin bırikltirdim azıcık da rapor alınca 6 7 aylık. Oluyor bebetom Allah izin verirse inşallah
Bende 32de ayrıldım bebek ne zaman gelir hiç belli değil orası daha küçük :) ben 38haftada doğum yaptım 6 hafta evdeydim ondan sora 2.5ay doğum sonrası izin kullandim ise başladım yarım gün çalıştım iki ay sora yıllık izinler derken hoop ucretsiz izine ayrıldım :) kızımla vakit geçiriyoz onunla geçirdiğim herşey özel:) çok şükür Allah'a. Büyüdükçe doğduğu günü özlersin çok tatlı oluyorlar maşallah:)
Rabbim kısmet ederse kucağına alırsın inşallah cinsiyet belli mi neyin olacak:)

Bende 32de ayrıldım bebek ne zaman gelir hiç belli değil orası daha küçük :) ben 38haftada doğum yaptım 6 hafta evdeydim ondan sora 2.5ay doğum sonrası izin kullandim ise başladım yarım gün çalıştım iki ay sora yıllık izinler derken hoop ucretsiz izine ayrıldım :) kızımla vakit geçiriyoz onunla geçirdiğim herşey özel:) çok şükür Allah'a. Büyüdükçe doğduğu günü özlersin çok tatlı oluyorlar maşallah:)
Rabbim kısmet ederse kucağına alırsın inşallah cinsiyet belli mi neyin olacak:)

Maşallah masallah canım benım :)

carsamba gunu randevum var o zaman bellı olacak ınsallah :)

Merhaba kizlar,

Herkes yaşadığı hayatı bilir. Sen sizin için ne iyiyse ona karar ver ve uygula bazı şeyler için bazı şeylerden fedakarlık yapmamız gerekiyor. Üzmeyin kendinizi zamanla her şey yoluna girer.

çalışmak sana çok iyi gelecek, ben iki yıl ücretsiz aldım tamam çocuğa evde kendim baktım ama ben benlikten gitmişim şuan keşke biraz daha erken başlasaymışım diyorm

Back
X