Bebek Beslenmesi çalışan anne ve çocuğu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayşecim 0-3 yaş döneminin anal dönem olduğunu, dışkısının vücudunun bir parçası olarak algıladığını ve bu dönemde tuvalet eğitimi verilmemesi gerektiğini yazıyor. Bebek kendisi söylerse söyleyecekmiş, bizi görüp o da kendisi oturmak isteyecekmiş tuvalate. Yoksa biz eğitim vermeyecekmişiz bu yaşta.İleride psikolojik sorun yaratıyormuşmuş muşşşş...

Hele bi de 3 yaşa kadar kitap gösterilmemesi gerektiği fikrinde. 2 boyutlu algılamaya yol açarmış, kitap ve televizyon yasak olmalıymış. Kitap ve yasak????

Bende bir ansiklopedi de okudum çocuğa asla 2 yaşından önce tuvalet eğitimi verilmemeliymiş. Kendi söylemek isterse bende alıştırırım 2 de. Ama sabihanının demek istediği, çocuğun dışkısı çıkarmak isteyiop istemediği ona bağlıdır, dışkı onun bir parçasıdır, çocuğun tırnaklarını saçlarını kestirmek istemeyişide bundan ileri gelirmiş. Çocuğun ha tırnaklarını kesmişsiniz ha testereyle etini kesmişsiniz çocuk için aynı şey diyor, çünkü onun bir parçasıdır diyor. Tuvalet de aynı şekilde karar onundur, sizi görüp yaparsa kkarar vermiştir ama siz zorlarsanız ilerde sorun çıkar diyor.
Klozetteki mikropları göstermişler çocuğa çocuk yıllarca kolzete oturamamaış, çocuk psikolojisi apayrı bence.
Kitap konusunda ona bişeyler öğretmeye çalışmayın diyor, çocuk alğılamaz diyor, hangimi 3 yaşında yaptıklarımızı hatırlıyoruz ddiyor.
Ütünün ipek ayarını bende okudum kitabında, eskiler sobaya dokundururlarmış çocuğun elini acıyı bilsin dokunmasın diye ama bana canilik gibi geliyor asla yapacağım bir iş değil.
Okuyorum dinliyorum mantığıma uyarsa uyguluyorum, tek kişi bağlı kalmıyorum ama birçok eyi mantıklı geliyor bana, tabi bazı söylediklerini uygulamam o ayrı.

ya ben de nasıl bakıcıya bırakacağım onu düşünüyorum.gözlerim doluyor şimdiden.
eylülde başlayacağım.5 aylık olacak kızım o zaman.acaba ücretsiz izin mi alsam ya?

cnm benim 31 aralıkta bitti ücretli iznim ben de yıl sonuna kadr ücretsiz izin aldım ve çok memnunum durumdan oğlumla birebir ilgileniyorum öyle güzel bir bağ kurduk ki aramızda....
şimdi temmuz1 de bitiyo iznim ama okullar daha sonra açılıyor ya bayağı büyütmüş olacağım olmadı kasıma kadar bi dha izin alabilirim öyle bi hak da varmış ben kasımda doğum yapmıştım.
bence düşün izni. benim konuştuğum bütün öğretmenler hep ücretsiz izin almadıklarına pişmandı ben izin alıp da pişman olan bi kişi daha görmedim
ama herkesin durumu farklıdır imkanların elverirse al derim hiç düşünme
benim eşim düzenli maaş alamıyor 3 aydır maaş vermedi patronu ama ben buna rağmen aldım idare ediyoruz hiç de sıkışmadık Rabbim kolayını veriyor
bol şans cnm sana da

Çocuğununihtiyacını söyleyene kadar izin al bence tabi karar senin, ben kendi yakınıma bile güvenip bırakamazken bakıcıya hiç bırakamam, dövmesinden korkarimki yaparda, anne bile kendi çocuğuna tahammül edemez. Bebeğin dillenmeye başladığı zaman çalışsan daha iyi olur.

Eve kamera taktırabilirsiniz, biraz pahalı ama değer. Ben bakıcıma güveniyorum ama internetten istediğim zaman girip ne yapıyor bakmak çok güzel. Kamera gizli de değil bakıcımız biliyor, ordan bana el sallatıyor oğluma.

merhaba anneler , bebeğim 6 aylık ve ise başladım ,bebegime hafta ici annem hafta sonu eşim bakacak . benim hissettigim duygularda hic üzüntü özlem yok. bebeğimde aglamiyor , aksam gelince seviniyor ama , bende bir terslik mi var bebeğime duygusal olarak baglanamadim mi acaba, hic boyle hisseden oldumu

Back
X