Ayşecim 0-3 yaş döneminin anal dönem olduğunu, dışkısının vücudunun bir parçası olarak algıladığını ve bu dönemde tuvalet eğitimi verilmemesi gerektiğini yazıyor. Bebek kendisi söylerse söyleyecekmiş, bizi görüp o da kendisi oturmak isteyecekmiş tuvalate. Yoksa biz eğitim vermeyecekmişiz bu yaşta.İleride psikolojik sorun yaratıyormuşmuş muşşşş...
Hele bi de 3 yaşa kadar kitap gösterilmemesi gerektiği fikrinde. 2 boyutlu algılamaya yol açarmış, kitap ve televizyon yasak olmalıymış. Kitap ve yasak????
Bende bir ansiklopedi de okudum çocuğa asla 2 yaşından önce tuvalet eğitimi verilmemeliymiş. Kendi söylemek isterse bende alıştırırım 2 de. Ama sabihanının demek istediği, çocuğun dışkısı çıkarmak isteyiop istemediği ona bağlıdır, dışkı onun bir parçasıdır, çocuğun tırnaklarını saçlarını kestirmek istemeyişide bundan ileri gelirmiş. Çocuğun ha tırnaklarını kesmişsiniz ha testereyle etini kesmişsiniz çocuk için aynı şey diyor, çünkü onun bir parçasıdır diyor. Tuvalet de aynı şekilde karar onundur, sizi görüp yaparsa kkarar vermiştir ama siz zorlarsanız ilerde sorun çıkar diyor.
Klozetteki mikropları göstermişler çocuğa çocuk yıllarca kolzete oturamamaış, çocuk psikolojisi apayrı bence.
Kitap konusunda ona bişeyler öğretmeye çalışmayın diyor, çocuk alğılamaz diyor, hangimi 3 yaşında yaptıklarımızı hatırlıyoruz ddiyor.
Ütünün ipek ayarını bende okudum kitabında, eskiler sobaya dokundururlarmış çocuğun elini acıyı bilsin dokunmasın diye ama bana canilik gibi geliyor asla yapacağım bir iş değil.
Okuyorum dinliyorum mantığıma uyarsa uyguluyorum, tek kişi bağlı kalmıyorum ama birçok eyi mantıklı geliyor bana, tabi bazı söylediklerini uygulamam o ayrı.