Çalışan anne ve ikinci çocuk ne zaman olmalı sorunsalı?

Papabolunka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2017
163
93
48
38
Merhaba. Çocuğum 1 yaşında. Doğumum sezeyandı ve çok zor bir doğum tecrübem var hatırlamak bile istemediğim. Hem doğumun zor olması hem çalışan bir anne olmam ama yaşım da 32.. ikinci için ne kadar beklemem gerek bilmiyorum çok düşünüyorum bu konuda .... çocuğumu kardeşsiz de bırakmak istemiyorum Allah nasip ederse ama nasıl bir şey bilmiyorum daha her şeyi yeni yoluna koyup tam düzen oluşturmuş hatta biraz rahatlamışken tekrar sil baştan minik bir bebek nasıl oluyor zorluyor mu çok ? Üstelik benim çocuğuma annem bakıyor ona rağmen ben çok yoruluyorum bazen kesinlikle bir çocuk yeter ya diyorum bazen o noktaya geliyorum. Ama yaşım da ilerlemeden yapmam lazım sanki ..?

Bebeğini sütten ve bezden kesmeden ikinciyi düşünme bu bir.
Yasin o kadar da ileri değil aceleyle yanlış karar verme bu iki.
İkinciye de annen bakacaksa biraz da bunun kararını annenle beraber vermelisin diye düşünüyorum bu da üç :)

Ayrıca gebelik öncesi mutlaka kan değerlerine baktır ki bir sonraki gebeliğe vücudun da hazır olsun yoksa sağlık olarak da sıkıntı yaşarsın.

Teşekkür ederim cevabınız için :) sürekli tahlil yaptırıyorum zaten kan değerlerim iyi ama yüne de kendimi yeni doğum yapmış kabul ediyorum daha sezeryan göbeğim duruyor onu vermek istiyorum. Sanırım üç yaş güzel olur diymi aralarında. İki yaş olsun ondan sonra düşünelim bence. Çünkü bu çok kısır döngü bişey düşündükçe düşündükçe başa dönüyorsun. Benim için en önemli şey kardeşlik duygusunu tatması yavrumun. Çünkü kardeş gibisi yok en zor zamanlarda yanında oluyor hep insanın. Doğumum zor oldu en çok ondan korkuyorum ama hepsi aynı olcak diye bir şey yok bu sefer iyi araştırıcam doktor u eli kaba doktor kendi suratsız ilgisiz doktor istemiyorum. Allah sağlık sıhhat versin inşalah ikinciyi de verir hiç olmayanlara daha çabuk versin inşalah ....

Aminn inşallah canım. En hayırlı zamanda olsun inşallah senin de ikinci :)

Bence 35 yaş ideal bi yaş ikinci için.. ayrıcada yaşında ne var yahu yeni evlenen insanlar var senin yaşında.. tuvalet alışkanlığı olmayana kadar düşünme derim.

Bence 35 yaş ideal bi yaş ikinci için.. ayrıcada yaşında ne var yahu yeni evlenen insanlar var senin yaşında.. tuvalet alışkanlığı olmayana kadar düşünme derim.
Doğru söylüyorsunuz artık geç evleniliyor. Ben de zaten atanayım diye uğraşırken geç kaldım evlenmeye. Bilmiyorum belki de geç değil gerçekten? İlki de hemen olmadı benim o yüzden yaş faktöründen korkuyorum birazcık yumurta rezervinin azalması falan filan ... ben çok çabuk enerjisi tükenen biriyim kan değerlerim iyi olmasına rağmen psikolojik olarak mı diyim artık bilmiyorm çocukla çok uğraştığım günler yorgunluktan bitiyorum. Umarım ikincide böyle olmaz

İnşallah olmaz caanm. Bende çok çabuk yorulan biriyim ama oğlum abi oluyor işte 2.5 yaşında şuan.. sanada hayırlı zamanda sağlıkla ikinciyi doğurmayı nasip Etsin Allah.

İnşallah olmaz caanm. Bende çok çabuk yorulan biriyim ama oğlum abi oluyor işte 2.5 yaşında şuan.. sanada hayırlı zamanda sağlıkla ikinciyi doğurmayı nasip Etsin Allah.
Ne güzel ben de tam da sizin gibi olsun istiyorum yaş aralığı 2buçuk 3yaş arası. Teşekkür ederim Allah size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşalah .:)

merhabalar.bazi insanlar hem cok hamarattir hem de psikolojik acidan cok gucludur.o yuzden onlarla kiyaslamayin kendinizi. hem yasinizda da sıkıntı yok.ayrica ilk cocugunuzu guzelce emzirip ilk yillarinda gerekli ilgiyi ozeni gosterip sonra kardesinin olmasi onun icin de iyi olacaktir.hem de siz fiziksel maddi manevi iyice toparlanmis olursunuz.yas araligi cok yakin oldugunda buyuk cocuk hep ihmal ediliyor ve daima abilik/ablalik rolu uzerine yukleniyor ister istemez.halbuki onun da ilgiye sevgiye ozene ihtiyaci var.en dogru karari tabi ki siz verirsiniz ne yasadiginizi biz bilemeyiz ama benim fikrim bu :)

Merhaba aynı duygular içindeyiz... benim oğlumda 1 yaşında bende inşAllah 1 ay sonra 32'me giriyorum bende çok zor geçen bi sezeryan doğum yaptım ve doktordan hiç memnun kalmadım sizinle aynı durumu yaşamışız... şuan tek fark ben çalışmıyorum ama çocuğuma bakacak kimse yok zaten bir yanım istiyor ama diğer yanım cesaret edemiyor. Bide işin şu kısmı var bizim istediğimiz andada bu iş ha deyince olmayabiliyor mesela ilk çocuğu hemen olup 2.için yıllarca bekleyenlerde var veren Allah tabi ...inşAllah kendimiz için en hayırlı zamanda Rabbim hayırlısını versin diyorum kardeşlikde önemli zaten Rabbim hemen verirmi bilemem tabi ama sanırım ben oğlumun 2 yaşına gelmesini bekleyemicem 2.si biraz büyüyene kadar daha zorluk olur biraz büyüyünce birbirleriyle oynarlar zaten yaşımı da düşünmek zorundayım seneye bile hamile kalsan öteki seneye doğuyor yaş 34 oluyor o da Allah hemen verirse tabi... doktorlar artık 35'ten sonra hormonlarında değiştiğini söylüyor bu arada her çocuk her gebelik her doğumda bir olmaz tabi... inşAllah bakarsınız 2.ler daha sakin olurda bizi çok fazla uğraştırmaz :)

Son düzenleme:
Teşekkürler cevabınız için evet en çok da ihmal etmekten korkuyorum zaten ikinci olursa. Zaten ben çabuk yorulan biriyim bünyem kaldırmıyo sinirlerim çok çabuk yıpranıyo. O yüzden sanırım en az üç yaşına gelince düşünmeliyim diyorum

Evet çok doğru söylemişsiniz ha deyince olmuyo benim ilki de hemen olmadı öyle. Yaş da gidiyor dediğiniz gibi. Ama şimdi çalışan anneler hep bu yaşlarda oluyor arkadaşlarım falan. Annelerimiz gibi olmıycak zaten yeni jenerasyon yaş açısından:) inşalah Allah bekletmez biz ikinci için düşünürken daha hiç çocuğu olmayanlar var Allah inşalah onlara da versin kimsenin kucağı boş kalmasın beklemek çok zor bir şey .... Benim doğumumu bir bilseniz bir anlatsam daha da kimse Doğum yapmak istemez o kadar zor geçti...bakalım inşalah nasip olursa ikinci rahat olsun dua edelim inşalah .....

Amin aynen öyle valla benim doğumumda çok zordu spinal oldum doğum anında karnıma bastırırlarken canım çok yandı bağırdım sanki normal doğum yapıyormuşum gibi hissettim sonra hafif uyuttular üstüne üstlük bana sonda bile takmadılar tuvalete gitmem için sürekli kalkmak zorunda kaldım mahvettiler beni sizinkide çok kötüydü demek inşallah 2.ler böyle geçmez çok korkuyorum Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin

Ben beş senelik evliligimde 33 yasinda ilk çocuğumu yaptim.kalan embriyolar içinde bi 4 sene sonra ararlar sanırım.Allah erkeni geçi değil hayırlısı nı versin diyorum.

O karına bastırma olayı beni mahvetti zaten çok korktum ve ben epidural oldum uyuşmadım tam çocuk çıkınca hemen uyutmuşlar dikişleri yapıştırırlarmış.keşke bilsem baştan uyutun derdim.bazıları uyuşmuyormuş yaa epiduralde. O karına bastırma olayını bence bilgilendirmeleri lazım ya çok kötü bişey o ne biçimdi ölüyom sandım çok korktum.o kadar canım yanıcaksa madem uyulmanın ne anlamı var burda canımız yanmasın diye sezaryen oluyoruz zaten amaaaaan normal Doğum yapmış kadar oldum walla keşke normal yapsaydım ama onunda zor olanı var dikişi mikişi riski hepsi ayrı zor bence.ben Doğumdan sonra uyanınca fenalaştım. Baya bir zor kendime geldim.açlıktan dolayı oldu bende.güzel bir Doğum hikayem olsun isterdim hep ama nasip değilmiş napalım Allahtan gelene razıyız yine de sağlıkla aldım kucağıma çok şükür

benimde sezeryan idi.gerçi ben sancidan kasildigim için spinal olmadım.iyki de olmamışım.tansiyonum düşerdi belki belki sizin sıkıntınızı da yaşayabilirdim.iyki genel olmusum

Bende bağırdım doktora vurdum kollarına napıyosun dediler refleks işte demek ki uyuşmamışım ne manyak bi ekibe denk geldim ya keşke daha da vursaydım o doktora beni ne hale getirdiler uyuşmadıysam ona göre bir şey düşünün madem dünya da para saydık hastaneye

Ay sanada mı aynısı oldu bacım ya arızalar bizi bulmuş: -( haram olsun verdiğimiz paralar ben sezeryan bile istememiştim doktor bana son dakkaya kadar normal doğurursun diyordu sezeryanı düşünmüyodum hiç ama 41.haftada sırf açılmam yok diye bir anda sezeryan dedi suni sancı verin dedim ısrarla vermedi zorla sezeryana aldı hiçbir sıkıntım yokken... Allah sorsun helal etmiyorum alışmışlar tabi kesip biçmeye.. parada tatlı geliyo tabi
Sezeryandan 2 sene sonra normal doğum yapanları duydum ama onu yaptıracak bi doktor burda bulmak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…