konuyu açalı 2 ay geçti ancak yazabiliyorum
korkunun ecele faydası yok diyerek Ömer 8.ayını doldurunca işe başladım
şirket geneli bir kapanış sayesinde de 2 hafta çalışıp yarın 10günlük bir izne çıkacağım

işe başlama ve oğlumu bıraktıktan sonraki düzenimizi detaylı olarak yazacağım... önce geçmişe döneyimm
Yazdıkların birebir aynı benimle, tek fark benim oğluşum henüz 2 aylık, ama ben de senin gibi çalışmadan duramayan biriyim...Ben de ücretli iznim biter bitmez ücretsizi almak için konuşacağım, muhtemelen alırım..yani oğlum 8-9 aylık olacak işe başlayana kadar..nasıl ayrılırım bilmem..ben şimdiden bir yardımcı buldum eve, her gün geliyor, bebeğe de gözümün önünde alışıyor. bazen onu bir saatliğine oğlumla bırakıp markete gidiyorum, bazen de annemi çağırıyorum...yani güvenmek zorundayım...akrabalardan birini bulaştırmak istemedim ben, kişisel tercih tabi...işe başlamak nasıl olacak bilemiyorum, hergün aklıma geliyor ama alışmak zorundayım, bu arada emiyor oğlum, şimdiden sağıp buzluğa atıyorum, işe başladığımda da emer umarım, her gün sağarım iş yerinde...durumlar böyle, umutluyum güzel olacak canımız yansada..Ferit Kemal' in annesi
allah yardımcın olsun canım. sen zaten gayet planlı ve düzenli bir şekilde hazırlamaya başlamışsın düzenini ne güzel.
ben stoktaki tüm sütlerimi işe başlayacağım ve görevim değişeceği için alışverişe gidip geldiğim günler harcadım :26:
8.ayda tam bir oyunmatiğe dönüşmüştü öyle zor oldu ki 6.ayda ayrılsam bu kadar zorlanmazdım diye düşünüyorum çünkü birbirimize çok alıştık artık dillenmeye iletişim kurmaya başladı üstüne bir de çok eğlenceli keyifli bir çocuk olunca resmen annemi kıskanıyorum bırakırken... ben işe o Ömerle oyuna!
bir de bebekler 8.ayda annelerine çok bağlanırmış
bu döneme ulaşmadan ya da biraz atlatıp ayrılmak daha uygun olabilir diye okumuştum
Oğlum 3 Aylıkken işe başladım . . Şuan 16 aylık. . . Çok şükür benimde annem kendi evimde bakıyor o yüzden gözüm arkada kalmıyor . Ve hala emziriyorum inşallah 2 yaşına kadarda emziricem. . Özel sektörde çalışıyorum. Sabah 7,30 da evden çıkıp akşam 7,30 evde oluyorum eve gidince azıcık oynayıp uyuyor zaten . .Zor bir süreç . . Herkes için anne anneanne ve bebek için. .
Ev kredimiz olmasaydı kesinlikle çalışmazdım. .
Çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak çok daha zor oluyor 5-6 aylık olana kadar sizi özlese de belli edemiyor çok fazla.Ama biraz daha büyüğünce kapıdan çıkmayla veya hazırlanmayla anlıyor ayrılık çanlarının çaldığını. .
Benim miniğim üzeirmi giyer giymez kapıya koşuyor onuda dışarı çıkarmam için . . Zar zor kaçıyorum evden. .
Allah evlatlarımıza sağlık versin . .İnşallah biraz daha büyüdüklerinde bizi daha iyi anlıcaklar
çalıştığı halde hala emzirebilen annelere bayılıyorum!
bize de nasip olur inşallah! sütünüz bol olsun!
şimdilik sütümde azalma olmadı. ilk birkaç gün doğru zamanlarda sağmayınca azalmıştı ama sonra hemen sıkı bir planlama yaptım ve günde 500cc civarı süt tüketebliyor çok şükür
benim de korkum "anne gitme" diye arkamdan ağlaması
o yüzden şimdiden bıraktığımda el sallıyoruz birbirimize, alışsın istiyorum
fikri bile içimi acıtıyor o gitme derken kapıyı çekip gitmenin...
ben de aynı şekilde, ev almış olmasaydık kesinlikleçalışmazdım
işim ve maaşım çok iyi olmasına rağmen kariyermiş maaşmış hiç gözüm görmüyor Ömerden sonra...
benim kızımada babannesi bakıyor kendi evimde bakıyor bakıcı ve babanne arasında gidip geliyorum bazen iyi bir bakıcı olursa bebeğe de iyi bakar gözün arkada kalmaz aslında görümcelerimin çocukları bakıcı ile büyüdü gayet memnunlardı en azından bakıcı çocuk uyuyunca ev işi bari yapar temizlik yemek hazır olur babannede çok iyi bakıyor ama kayınvalde olduğu için ev işi gelince bana bakıyor bu sefer ev işini yapmak yerine bebeğinle vakit geçirmek istiyorsun bir sürü sıkıntı yaa hele bide babanneye bakıcı gibi ücretde veriyorsan benim gibi çok saçma bi durum aslında arkadaşlarım enayisin sen diyor ama hem bakıcı ücreti ver hem bütün işi yap bi bakıcı bul en azından ev işi üstünden gider diyorlar o yüzden git geller çok oluyor bende bakıcı mı babaanne mi........
babaneye neden ücret veriyorsun canım? kendisi mi istedi?
çok ilginç, ben anneme teklif ettiğim de çok kızdı
kendi annenden başkası bakacaksa ve kayınvalidenle de aran iyi değilse bakıcı daha iyi olabilir bence
dediğin gibi akraba olunca insan daha zor geirbildirim veriyor
şunu da şöyle yapsan daha iyi olur diyemiyor
ev işiyle alakalı destek istemek de daha zor oluyor
bakıcı olacaksa çok iyi referansları olması lazım tabi
bizim karşı komşumuza bakıcı bakıyormuş, öyle güzel ilgileniyordu ki biz ananesi sandık aylarca...
çok dertliyim bende bu konuda şuan oğlumla her an beraberiz ama iznim bitince bunu yazarken bile gözümden yaşlar süzülüyor annem bakacak Allahtan ama çok zor birde annem diğer yeğenimede bakıyor ikisine birden bakıcak yeterli ilgiyi görecekmi bebeğim birde şu süt olayı kafamı karıştırıyor iş yerinden sürekli gelemem ancak öğle tatilinde gelebilirim birde süt iznimi erken çıkarak kullanmayı düşünüyorum ama ben çok özleyecem oğlumu nasıl olacak yetecekmi sütüm mama vermem gerekecekmi mama verince beni reddederse ne yaparım böyle bir sürü soru var kafamda Allah yardımcımız olsun
fikri bile yıpratıyor insanı gerçekten
ben kendimi profesyonel kariyer sahibi bir iş kadını zannederdim meğer hiç alakam yokmuş
evimde olduğum süre boyunca o kadar mutluydum ki
ben de süt iznimi erken çıkarak kullanıyorum böylece 1 öğün daha göğsümden emiyor
cuma gününü boşaltıp hergün normal saatte de çıkabilirdim ama bebeğin emmesi sütün devamlılığı için çok öenmli ve akşamları koşturmaca içinde geçsin istemedim
canım hangi göğüs pompasını kullanıyorsun?
ben sütü oldukça az iken pompası sayesinde çoğalan bir arkadaşımın tavsiyesiyle Avent'ten SPECTRA 2'YE GEÇTİM
işe başladığım ilk 2-3 gün ciddi anlamda sütüm azaldı. Avent çok zayıf kalıyordu. hemen izin aldım perşembe cuma gitmedim sürekli emzirdim ve anında Spectra 2 siparişi verdim.
forumda da iyi yorumlar var tavsiye ederim
biraz heybetlice ama sütüm gitmesin diye 10kilo olsa taşırım hergün
Merhaba annezeynep.
Çok önemli bir başlık. Konuyu açtığın için teşekkürler.
Ben de 2 hafta sonra işe başlayacağım. Kayınvalidem benim evimde bakacak. Ücret ödemeyeceğiz ama yol parası (taksiye binme ihtimali için) ve ufak tefek hediyeler düşünüyoruz.
İşe başlayacağım tarih yakın zamanda belli olduğundan ben de evde çeşitli düzenlemeler yapıyorum, bundan sonraki hayatı herkes için kolaylaştırmak adına.
Benim de kafamda bir yığın soru var ama şimdilik cevapları yok, yaşandıkça netleşecek şeyler.
Kızım ek gıdayı henüz kabul etmiyor, ama süt de bir süre sonra yetmeyecek.
Bebeklerinizin yiyeceklerini bakıcılar/anneler/kayınvalideler mi hazırlayacak mesela? Benim endişelerimden biri.
Öğlenleri eve geleceğim için öğlen ve akşam yemeklerini benim ayarlamam gerekiyor. Kızım için de ben hazırlamak istiyorum ama nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum.
Umarım deneyimli çalışan annelerin söyleyecekleri bize yol gösterir.
Herkese sevgiler.
canım 2 hafta oldu ben işe başlayalı. her sabah anneme bırakıp akşam işten erken çıkıp oğlumu alıp eve geçiyorum.
kahvaltısını kendim hazırlıyorum küçük porselen kaplar aldım.
yumurtasını haftalık olarak anneme bırakıyoruz.
her sabah eşyalarını hazırla kahvaltısını hazırla giydir akşamları al eve gelince yerleş vs derken günde 1 saat bu şekilde kaybediyorum.
yani ilk diyeceğim kayınvalidenin evine gelmesi büyük nimet!
ben sütünü 2 öğün şeklinde ayarlayıp 2 biberon olarak hazırlıyorum.
öğlen yiyeceği et/kıyma/tavuk ve sebzeyi buzdolabı poşetine koyuyorum.
öğleden sonra yiyeceği meyveleri yine ayrı bir poşete koyuyorum. annem karıştırmasın diye tahta kaşığını da bu poşete koyuyorum. (vitaminler açısından meyve öğününde metal kullanmıyorum)
yoğurdunu zaten her akşam kendim mayalıyorum. bu aralar 2günlük mayalamaya başladım. onu da çantasına koyuyorum.
özetle anneme sadece etli sebze çorbasını pişirip meyvesini pürelemek kalıyor.
anneme güvenim tam ama insanın yn e de içine sinmiyor ben de en az hataya mahal evrecek şekilde kendim düzenleyip bırakıyorum.
yoruluyor muyum evet deli gibi!!
annem bu kadar hazırlama bana yaz ben evden ayarlarım diyor ama bazen saklama koşulu son tüketim tarihi gibi konularda gevşek davrandığını bildiğimden irmiğini ununu bile günlük olarak yanına koyuyorum.
genelde perş ya da cuma akşamları annemlerde toplanıyoruz. o akşam da herşeyini sterilize ediyorum.
biz yaparız sen bırak deseler de biraz üstünkörü yaptıklarını biliyorum.
şirkette bir arkadaşım var o hiçbirşeye elini sürmüyor mesela
kayınvalidesi o kadar tertipli titiz bir kadın ki hiç gözü arkada kalmıyor
ben de hakkını yemeyeyim annem de çok iyi bakıyor ama beslenme konusunda daha geleneksel düşünüyorlar o yüzden kontrollü ve daha araştırarak planlı ilelemeye çalışıyorum
işimiz zor ama bir gülümsemelerine değiyor di mi :)
allah yardımcın olsun canım
Bu konu gundeme gelince surekli konuyu degistiriyorum,dusuncesine bile tahammulum yok.3 aydir ucretsiz izindeyim,simdilik nisana kadar da baslamayi dusunmuyorum,o zaman kizim 11 aylik olacak.ben kizimdan ayrilmaya hazir degilimmm.Benim yavrumu da babaannesi bakacak.Guven acisindan gozum arkada kalmayacak ama ben iyi bir bakicinin kv goztiminde bakmasindan yanayim.Kv ile aramiz iyi degil,iliskilerin daha da kopmasindan korkuyorum.bakiciya begenmedim biseyi soyleyebilirim ama kv ye asla.ne kadar kibar bi sekilde de soylesem hemen yanlis anlar ve cok sabit fikirli,istedigini yapar.Icim hic rahat degil o yuzden,dahafazla da ucretsiz izin alamam,2 yil sonra kardes dusunuyoruz kizima o zaman 2 yil ucretsiz izin alacagim cunku.kv evinde bakacak bu arada kizima,bizim evde olsaydi en azindan kizim sicak yatagindan kalkmayacakti ama duzenini bozmak istemiyormus kv.bastan isfemiyordum kizima kendi evinde bakmasini ama iyi yonunden dusunuyorum en azindan evim dagilmayacak.maddi anlamda da direk bisey yapmayacagiz ama bana haftada yarim gun gelen bayan var,ona da yarim gun gidecek biz odeyecegiz parasini.kizimin yemeklerini kaynamis su dahil goturecegiz napalim emir buyuk yerden...
kendisi mi istedi herşeyini götürmenizi? düzenini bozamamasını anlıyorum da suyunu bile istemesi garip geldi

biz de her sabah anneme bırakıyoruz.
oldukça zor oluyor çocuk da sabah sabah daha ayılamadan yollara düşüyor ama anneme ısrarcı olmak istemiyorum sanırım düzeninini bozmak istemiyorsa diye
bizim ev düzenimizi bozmaktan çekiniyor da olabilir çünkü eşim de ben de pimpirikliyiz biraz
birkaç kere sordum siz getirin dedi
çok çok zorlanıyorum ama götürüyoruz işte, yapacak birşey yok
haftasonu konuşayım istiyorum hassas bir konu olduğundan çekiniyorum :S
bu arada ben de birçok şeyini evde hazırlayıp götürüyorum
bana gelen temizlikçi ona da gidiyor
yani her açıdan işini kolaylaştırmaya çalışıyorum yeter ki oğlumla güzel ilgilensinler o bana yeter