Çalışan Anne

anneZEYNEP

baştan başa sen!
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
1.182
4
46
Bursa
Ne zormu calisan anne olmak, daha ise baslamadan anladim
Oglum agladiginda 'biraz aglasin hemen gitmeyeyim alismasin' diyememek
Yarin obur gun bu gunleri mumla arayacagini bilip her firsatta onunla olmak
Her emzirme seansinda gozlerim dolarak onun guzel yuzunu sevmek...

Bizi evlatlarimizdan hala sut danasiyken ayiran tum yasa ve zihniyetlere hakkimi helal etmiyorum!

Oglum 6.5aylik oldu
Rapordu yillik izniydi derken ucretsiz izne ayrildim ama en gec yilbasi donmem gerekeck
Belki daha da erken

Ogluma sukur ki annem bakacak ama kafamda bir ton soruisareti var

Sizin cocuklariniza kim bakiyor ve memnun musunuz?
Aileden biriyse kendi evinde mi bakiyor sizin evinizde mi?
Ben ne zaman biraksam surekli arayip kontrol etme ihtiyaci hissediyorum sizde durumlar nasil?
Aileden biri bakiyorsa maddi destek oluyor musunuz?

Hufff vakit daraldikca icim sıkisiyor
Calismaya alisan birinin evde oturmasi da zor bunaliyor insan ama ah evlat ahhh o guzel evlat!!

Rabbim hepimizin yardimcisi olsun...
Omer.in Annesi :43:

ben de 6 aylıktan olunca çalışmaya bAŞladım,annem ve kayınvalidem haftanın 2 şer günü bakıyorlar,1 gün evdeyim haftaiçi,ama zor gerçekten bebeğini evde bırakıp çıkmak,herhangi bir ücret vermiyoruz,almazlar da zaten ,arada küçük hediyeler falan alınabilir teşekkür için,ama bakıcıya şu anda asla emanet edemem,
eğer ailenden biri varsa o baksın,özlüyorum tabi ama en azından içim rtahat,7.5 aylık oldu ğlum,ek gıdaya geçincew daha kolay olutyo tabİ,Emzirip çıkıyorum,ben gelene kadar kahvaltı,ara öğün falan veriyolar,öğretmenim,o nedenle biraz daha şanslıyım,sabah 10 da çıkıp 4 te geliyorunm,gelince de emziriyorum

benimde bebeğim şu an 4. ayını bitirdi ve bir ay sonra işe başlamak zorundayım benide şimdiden stres bastı napıcam ya nasıl bırakıp gidicem bebeğimi
allahtan benmde annem bakıcak ama olmuyor işte annelik böyle bişeymiş demek rabbim yardım etsin inşallah hepimize

bebişim 6 aylık olduktan sonra çalışmaya başladım önceleri annemle idare ettik daha sonra mecburen bakıcı bulmak zorunda kaldım.herşey zamanla yoluna giriyor biz anca düzene soktuk.sabredin arkadaşlar bugunlerde geçecek çok güzel olacak ...

benim bebğim 3 aylık henüz ve 20-25 gün sonra işe başlayacağım sanırım çünkü iznim bitti,ve ilimizde öğretmenlere heyet raporu vermek valinin emriyle yasaklanmış,
anca 20 günlük rapor alabildim,, çok aptalca bir durumla karşı karşıyayım annem var allahtan o bakacak çocuğuma, muhtemelen sütümü sağıp bırakacağım dersim de az olacak koştur koştur git gel olaacak benim durumum.. neyse iyi yönünden bakalım zayıflarım belki :) :P

Yazdıkların birebir aynı benimle, tek fark benim oğluşum henüz 2 aylık, ama ben de senin gibi çalışmadan duramayan biriyim...Ben de ücretli iznim biter bitmez ücretsizi almak için konuşacağım, muhtemelen alırım..yani oğlum 8-9 aylık olacak işe başlayana kadar..nasıl ayrılırım bilmem..ben şimdiden bir yardımcı buldum eve, her gün geliyor, bebeğe de gözümün önünde alışıyor. bazen onu bir saatliğine oğlumla bırakıp markete gidiyorum, bazen de annemi çağırıyorum...yani güvenmek zorundayım...akrabalardan birini bulaştırmak istemedim ben, kişisel tercih tabi...işe başlamak nasıl olacak bilemiyorum, hergün aklıma geliyor ama alışmak zorundayım, bu arada emiyor oğlum, şimdiden sağıp buzluğa atıyorum, işe başladığımda da emer umarım, her gün sağarım iş yerinde...durumlar böyle, umutluyum güzel olacak canımız yansada..Ferit Kemal' in annesi

Oğlum 3 Aylıkken işe başladım . . Şuan 16 aylık. . . Çok şükür benimde annem kendi evimde bakıyor o yüzden gözüm arkada kalmıyor . Ve hala emziriyorum inşallah 2 yaşına kadarda emziricem. . Özel sektörde çalışıyorum. Sabah 7,30 da evden çıkıp akşam 7,30 evde oluyorum eve gidince azıcık oynayıp uyuyor zaten . .Zor bir süreç . . Herkes için anne anneanne ve bebek için. .
Ev kredimiz olmasaydı kesinlikle çalışmazdım. .

Çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak çok daha zor oluyor 5-6 aylık olana kadar sizi özlese de belli edemiyor çok fazla.Ama biraz daha büyüğünce kapıdan çıkmayla veya hazırlanmayla anlıyor ayrılık çanlarının çaldığını. .

Benim miniğim üzeirmi giyer giymez kapıya koşuyor onuda dışarı çıkarmam için . . Zar zor kaçıyorum evden. .

Allah evlatlarımıza sağlık versin . .İnşallah biraz daha büyüdüklerinde bizi daha iyi anlıcaklar

benim kızımada babannesi bakıyor kendi evimde bakıyor bakıcı ve babanne arasında gidip geliyorum bazen iyi bir bakıcı olursa bebeğe de iyi bakar gözün arkada kalmaz aslında görümcelerimin çocukları bakıcı ile büyüdü gayet memnunlardı en azından bakıcı çocuk uyuyunca ev işi bari yapar temizlik yemek hazır olur babannede çok iyi bakıyor ama kayınvalde olduğu için ev işi gelince bana bakıyor bu sefer ev işini yapmak yerine bebeğinle vakit geçirmek istiyorsun bir sürü sıkıntı yaa hele bide babanneye bakıcı gibi ücretde veriyorsan benim gibi çok saçma bi durum aslında arkadaşlarım enayisin sen diyor ama hem bakıcı ücreti ver hem bütün işi yap bi bakıcı bul en azından ev işi üstünden gider diyorlar o yüzden git geller çok oluyor bende bakıcı mı babaanne mi........

çok dertliyim bende bu konuda şuan oğlumla her an beraberiz ama iznim bitince bunu yazarken bile gözümden yaşlar süzülüyor annem bakacak Allahtan ama çok zor birde annem diğer yeğenimede bakıyor ikisine birden bakıcak yeterli ilgiyi görecekmi bebeğim birde şu süt olayı kafamı karıştırıyor iş yerinden sürekli gelemem ancak öğle tatilinde gelebilirim birde süt iznimi erken çıkarak kullanmayı düşünüyorum ama ben çok özleyecem oğlumu nasıl olacak yetecekmi sütüm mama vermem gerekecekmi mama verince beni reddederse ne yaparım böyle bir sürü soru var kafamda Allah yardımcımız olsun

Merhaba annezeynep.

Çok önemli bir başlık. Konuyu açtığın için teşekkürler.

Ben de 2 hafta sonra işe başlayacağım. Kayınvalidem benim evimde bakacak. Ücret ödemeyeceğiz ama yol parası (taksiye binme ihtimali için) ve ufak tefek hediyeler düşünüyoruz.

İşe başlayacağım tarih yakın zamanda belli olduğundan ben de evde çeşitli düzenlemeler yapıyorum, bundan sonraki hayatı herkes için kolaylaştırmak adına.

Benim de kafamda bir yığın soru var ama şimdilik cevapları yok, yaşandıkça netleşecek şeyler.

Kızım ek gıdayı henüz kabul etmiyor, ama süt de bir süre sonra yetmeyecek.

Bebeklerinizin yiyeceklerini bakıcılar/anneler/kayınvalideler mi hazırlayacak mesela? Benim endişelerimden biri.

Öğlenleri eve geleceğim için öğlen ve akşam yemeklerini benim ayarlamam gerekiyor. Kızım için de ben hazırlamak istiyorum ama nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum.

Umarım deneyimli çalışan annelerin söyleyecekleri bize yol gösterir.

Herkese sevgiler.

Bu konu gundeme gelince surekli konuyu degistiriyorum,dusuncesine bile tahammulum yok.3 aydir ucretsiz izindeyim,simdilik nisana kadar da baslamayi dusunmuyorum,o zaman kizim 11 aylik olacak.ben kizimdan ayrilmaya hazir degilimmm.Benim yavrumu da babaannesi bakacak.Guven acisindan gozum arkada kalmayacak ama ben iyi bir bakicinin kv goztiminde bakmasindan yanayim.Kv ile aramiz iyi degil,iliskilerin daha da kopmasindan korkuyorum.bakiciya begenmedim biseyi soyleyebilirim ama kv ye asla.ne kadar kibar bi sekilde de soylesem hemen yanlis anlar ve cok sabit fikirli,istedigini yapar.Icim hic rahat degil o yuzden,dahafazla da ucretsiz izin alamam,2 yil sonra kardes dusunuyoruz kizima o zaman 2 yil ucretsiz izin alacagim cunku.kv evinde bakacak bu arada kizima,bizim evde olsaydi en azindan kizim sicak yatagindan kalkmayacakti ama duzenini bozmak istemiyormus kv.bastan isfemiyordum kizima kendi evinde bakmasini ama iyi yonunden dusunuyorum en azindan evim dagilmayacak.maddi anlamda da direk bisey yapmayacagiz ama bana haftada yarim gun gelen bayan var,ona da yarim gun gidecek biz odeyecegiz parasini.kizimin yemeklerini kaynamis su dahil goturecegiz napalim emir buyuk yerden...

iki buçuk ay oldu başlayalı sabahları sütümü sağıp koyuyordum kızıma uyandığı zaman içiyordu öğlende emzirmeye gidiyorm zaten ama şimdi şimdi yetmez oldu sütüm sabahları emzirip çıkıyorum zaten 5,5 aylık oldu kızımda ev gıda olarak da yogurt meyva püresi ve kaşık maması veriyroz şimdilik düzenimiz iyi benim tek derdim yazın yazın 8lere kadar mesai yapıyoruz şimdi 5 de çıkıyorum bide sadece pazar günü izinliyim nasıl olacak bilmiyorum hep dua ediyorum yaz kış 8 5 olan bir işim olsun maaş önemli değil diye ama inş bir kaç yere baktım ama nasip bakalım

Bu pazartesi artık başlayacağım işe ve kafamda binlerce soru işaretleri, korkular....hangi anne bebeğinin bir başkasına emanet edip giderde içi rahat eder..etmez tabii...benim kayınvalidem ve annem ilk çocuğuma dönüşümlü olarak birer hafta aralıklarala baktılar sağolsunlar...bu açıdan güven konusunda hiç aklımda kalmadı ama kültür örf adet gelenek farklılıkları nedeniyle çocuğum 3 ev arasında gitti geldi...çok zor oldu bi şekilde büyüdü artık..şimdi kardeşinde sıra...anannemiz ve babaannemiz artık kendilerini zor çekip çekiştiriyorlar yani onların daha çok yardıma ihtiyaçları var bi bebeğin sorumluluğunu üstlebecek kadar dinç ve diri değiller..bu nedenle bakıcı bulmak zorundaydım..ama nasıl güveneceksin kimim bulacaksın mesele burda başlıyor...bi yengemizi ayarladık daha yeni...kültürlü okumuş biri olmasada merhametli ve bebeğimim sevip en iyi şekilde bakmaya çalışacağına emin olduğum biri yani inş Allahın izniyle öyledir...kayınvaldem de arada bir üst kata benim eve çıkıp göz kulak olacak zaten bu bakıcı kv nin ablasının gelini oluyor...şimdilik bebeğime iyi bakılsın merhamet duyulsun bana yetecek zaten azcık büyüdüğünde de kreşe falan veririm heralde...bugün çağırdım akşama kadar beraber vakit geçirdik neyi nasıl yaptığımı anlattım yaptırdım hatta...çok hevesli bakmak için zaten maddi olarak da ihtiyaçları var ...bilemiyorum ben gidince nasıl olacak..illaki hiç aklımdan çıkmayacak..illaki benim gibi bakılmayacak ama aç da bırakmayacaklardır kesin...bi şekilde artık birilerine güvenmek zorundayım başka çıkış yok...ha bi de sıkı sıkı üstüne basabasa söyledim evi bitişikte diye sık sık çocuğu alıp kendi evine geçmesini önlemek için burda yatağında uyusun her zaman dedim benim evin sıcaklığına alıştı başka yerde rahat etmez falan dedim ...şimdilik böyle bakalım neler olacak ama çççoooooookkkkk zor çok....

konuyu açalı 2 ay geçti ancak yazabiliyorum
korkunun ecele faydası yok diyerek Ömer 8.ayını doldurunca işe başladım
şirket geneli bir kapanış sayesinde de 2 hafta çalışıp yarın 10günlük bir izne çıkacağım :21:
işe başlama ve oğlumu bıraktıktan sonraki düzenimizi detaylı olarak yazacağım... önce geçmişe döneyimm

Yazdıkların birebir aynı benimle, tek fark benim oğluşum henüz 2 aylık, ama ben de senin gibi çalışmadan duramayan biriyim...Ben de ücretli iznim biter bitmez ücretsizi almak için konuşacağım, muhtemelen alırım..yani oğlum 8-9 aylık olacak işe başlayana kadar..nasıl ayrılırım bilmem..ben şimdiden bir yardımcı buldum eve, her gün geliyor, bebeğe de gözümün önünde alışıyor. bazen onu bir saatliğine oğlumla bırakıp markete gidiyorum, bazen de annemi çağırıyorum...yani güvenmek zorundayım...akrabalardan birini bulaştırmak istemedim ben, kişisel tercih tabi...işe başlamak nasıl olacak bilemiyorum, hergün aklıma geliyor ama alışmak zorundayım, bu arada emiyor oğlum, şimdiden sağıp buzluğa atıyorum, işe başladığımda da emer umarım, her gün sağarım iş yerinde...durumlar böyle, umutluyum güzel olacak canımız yansada..Ferit Kemal' in annesi

allah yardımcın olsun canım. sen zaten gayet planlı ve düzenli bir şekilde hazırlamaya başlamışsın düzenini ne güzel.
ben stoktaki tüm sütlerimi işe başlayacağım ve görevim değişeceği için alışverişe gidip geldiğim günler harcadım :26:

8.ayda tam bir oyunmatiğe dönüşmüştü öyle zor oldu ki 6.ayda ayrılsam bu kadar zorlanmazdım diye düşünüyorum çünkü birbirimize çok alıştık artık dillenmeye iletişim kurmaya başladı üstüne bir de çok eğlenceli keyifli bir çocuk olunca resmen annemi kıskanıyorum bırakırken... ben işe o Ömerle oyuna!
bir de bebekler 8.ayda annelerine çok bağlanırmış
bu döneme ulaşmadan ya da biraz atlatıp ayrılmak daha uygun olabilir diye okumuştum

Oğlum 3 Aylıkken işe başladım . . Şuan 16 aylık. . . Çok şükür benimde annem kendi evimde bakıyor o yüzden gözüm arkada kalmıyor . Ve hala emziriyorum inşallah 2 yaşına kadarda emziricem. . Özel sektörde çalışıyorum. Sabah 7,30 da evden çıkıp akşam 7,30 evde oluyorum eve gidince azıcık oynayıp uyuyor zaten . .Zor bir süreç . . Herkes için anne anneanne ve bebek için. .
Ev kredimiz olmasaydı kesinlikle çalışmazdım. .

Çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak çok daha zor oluyor 5-6 aylık olana kadar sizi özlese de belli edemiyor çok fazla.Ama biraz daha büyüğünce kapıdan çıkmayla veya hazırlanmayla anlıyor ayrılık çanlarının çaldığını. .

Benim miniğim üzeirmi giyer giymez kapıya koşuyor onuda dışarı çıkarmam için . . Zar zor kaçıyorum evden. .

Allah evlatlarımıza sağlık versin . .İnşallah biraz daha büyüdüklerinde bizi daha iyi anlıcaklar

çalıştığı halde hala emzirebilen annelere bayılıyorum!
bize de nasip olur inşallah! sütünüz bol olsun!
şimdilik sütümde azalma olmadı. ilk birkaç gün doğru zamanlarda sağmayınca azalmıştı ama sonra hemen sıkı bir planlama yaptım ve günde 500cc civarı süt tüketebliyor çok şükür

benim de korkum "anne gitme" diye arkamdan ağlaması
o yüzden şimdiden bıraktığımda el sallıyoruz birbirimize, alışsın istiyorum
fikri bile içimi acıtıyor o gitme derken kapıyı çekip gitmenin...
ben de aynı şekilde, ev almış olmasaydık kesinlikleçalışmazdım
işim ve maaşım çok iyi olmasına rağmen kariyermiş maaşmış hiç gözüm görmüyor Ömerden sonra...
benim kızımada babannesi bakıyor kendi evimde bakıyor bakıcı ve babanne arasında gidip geliyorum bazen iyi bir bakıcı olursa bebeğe de iyi bakar gözün arkada kalmaz aslında görümcelerimin çocukları bakıcı ile büyüdü gayet memnunlardı en azından bakıcı çocuk uyuyunca ev işi bari yapar temizlik yemek hazır olur babannede çok iyi bakıyor ama kayınvalde olduğu için ev işi gelince bana bakıyor bu sefer ev işini yapmak yerine bebeğinle vakit geçirmek istiyorsun bir sürü sıkıntı yaa hele bide babanneye bakıcı gibi ücretde veriyorsan benim gibi çok saçma bi durum aslında arkadaşlarım enayisin sen diyor ama hem bakıcı ücreti ver hem bütün işi yap bi bakıcı bul en azından ev işi üstünden gider diyorlar o yüzden git geller çok oluyor bende bakıcı mı babaanne mi........
babaneye neden ücret veriyorsun canım? kendisi mi istedi?
çok ilginç, ben anneme teklif ettiğim de çok kızdı
kendi annenden başkası bakacaksa ve kayınvalidenle de aran iyi değilse bakıcı daha iyi olabilir bence
dediğin gibi akraba olunca insan daha zor geirbildirim veriyor
şunu da şöyle yapsan daha iyi olur diyemiyor
ev işiyle alakalı destek istemek de daha zor oluyor
bakıcı olacaksa çok iyi referansları olması lazım tabi
bizim karşı komşumuza bakıcı bakıyormuş, öyle güzel ilgileniyordu ki biz ananesi sandık aylarca...
çok dertliyim bende bu konuda şuan oğlumla her an beraberiz ama iznim bitince bunu yazarken bile gözümden yaşlar süzülüyor annem bakacak Allahtan ama çok zor birde annem diğer yeğenimede bakıyor ikisine birden bakıcak yeterli ilgiyi görecekmi bebeğim birde şu süt olayı kafamı karıştırıyor iş yerinden sürekli gelemem ancak öğle tatilinde gelebilirim birde süt iznimi erken çıkarak kullanmayı düşünüyorum ama ben çok özleyecem oğlumu nasıl olacak yetecekmi sütüm mama vermem gerekecekmi mama verince beni reddederse ne yaparım böyle bir sürü soru var kafamda Allah yardımcımız olsun

fikri bile yıpratıyor insanı gerçekten
ben kendimi profesyonel kariyer sahibi bir iş kadını zannederdim meğer hiç alakam yokmuş
evimde olduğum süre boyunca o kadar mutluydum ki

ben de süt iznimi erken çıkarak kullanıyorum böylece 1 öğün daha göğsümden emiyor
cuma gününü boşaltıp hergün normal saatte de çıkabilirdim ama bebeğin emmesi sütün devamlılığı için çok öenmli ve akşamları koşturmaca içinde geçsin istemedim

canım hangi göğüs pompasını kullanıyorsun?
ben sütü oldukça az iken pompası sayesinde çoğalan bir arkadaşımın tavsiyesiyle Avent'ten SPECTRA 2'YE GEÇTİM
işe başladığım ilk 2-3 gün ciddi anlamda sütüm azaldı. Avent çok zayıf kalıyordu. hemen izin aldım perşembe cuma gitmedim sürekli emzirdim ve anında Spectra 2 siparişi verdim.
forumda da iyi yorumlar var tavsiye ederim
biraz heybetlice ama sütüm gitmesin diye 10kilo olsa taşırım hergün

Merhaba annezeynep.

Çok önemli bir başlık. Konuyu açtığın için teşekkürler.

Ben de 2 hafta sonra işe başlayacağım. Kayınvalidem benim evimde bakacak. Ücret ödemeyeceğiz ama yol parası (taksiye binme ihtimali için) ve ufak tefek hediyeler düşünüyoruz.

İşe başlayacağım tarih yakın zamanda belli olduğundan ben de evde çeşitli düzenlemeler yapıyorum, bundan sonraki hayatı herkes için kolaylaştırmak adına.

Benim de kafamda bir yığın soru var ama şimdilik cevapları yok, yaşandıkça netleşecek şeyler.

Kızım ek gıdayı henüz kabul etmiyor, ama süt de bir süre sonra yetmeyecek.

Bebeklerinizin yiyeceklerini bakıcılar/anneler/kayınvalideler mi hazırlayacak mesela? Benim endişelerimden biri.

Öğlenleri eve geleceğim için öğlen ve akşam yemeklerini benim ayarlamam gerekiyor. Kızım için de ben hazırlamak istiyorum ama nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum.

Umarım deneyimli çalışan annelerin söyleyecekleri bize yol gösterir.

Herkese sevgiler.

canım 2 hafta oldu ben işe başlayalı. her sabah anneme bırakıp akşam işten erken çıkıp oğlumu alıp eve geçiyorum.

kahvaltısını kendim hazırlıyorum küçük porselen kaplar aldım.
yumurtasını haftalık olarak anneme bırakıyoruz.
her sabah eşyalarını hazırla kahvaltısını hazırla giydir akşamları al eve gelince yerleş vs derken günde 1 saat bu şekilde kaybediyorum.
yani ilk diyeceğim kayınvalidenin evine gelmesi büyük nimet!

ben sütünü 2 öğün şeklinde ayarlayıp 2 biberon olarak hazırlıyorum.
öğlen yiyeceği et/kıyma/tavuk ve sebzeyi buzdolabı poşetine koyuyorum.
öğleden sonra yiyeceği meyveleri yine ayrı bir poşete koyuyorum. annem karıştırmasın diye tahta kaşığını da bu poşete koyuyorum. (vitaminler açısından meyve öğününde metal kullanmıyorum)
yoğurdunu zaten her akşam kendim mayalıyorum. bu aralar 2günlük mayalamaya başladım. onu da çantasına koyuyorum.
özetle anneme sadece etli sebze çorbasını pişirip meyvesini pürelemek kalıyor.

anneme güvenim tam ama insanın yn e de içine sinmiyor ben de en az hataya mahal evrecek şekilde kendim düzenleyip bırakıyorum.
yoruluyor muyum evet deli gibi!!
annem bu kadar hazırlama bana yaz ben evden ayarlarım diyor ama bazen saklama koşulu son tüketim tarihi gibi konularda gevşek davrandığını bildiğimden irmiğini ununu bile günlük olarak yanına koyuyorum.

genelde perş ya da cuma akşamları annemlerde toplanıyoruz. o akşam da herşeyini sterilize ediyorum.
biz yaparız sen bırak deseler de biraz üstünkörü yaptıklarını biliyorum.

şirkette bir arkadaşım var o hiçbirşeye elini sürmüyor mesela
kayınvalidesi o kadar tertipli titiz bir kadın ki hiç gözü arkada kalmıyor
ben de hakkını yemeyeyim annem de çok iyi bakıyor ama beslenme konusunda daha geleneksel düşünüyorlar o yüzden kontrollü ve daha araştırarak planlı ilelemeye çalışıyorum

işimiz zor ama bir gülümsemelerine değiyor di mi :)
allah yardımcın olsun canım
Bu konu gundeme gelince surekli konuyu degistiriyorum,dusuncesine bile tahammulum yok.3 aydir ucretsiz izindeyim,simdilik nisana kadar da baslamayi dusunmuyorum,o zaman kizim 11 aylik olacak.ben kizimdan ayrilmaya hazir degilimmm.Benim yavrumu da babaannesi bakacak.Guven acisindan gozum arkada kalmayacak ama ben iyi bir bakicinin kv goztiminde bakmasindan yanayim.Kv ile aramiz iyi degil,iliskilerin daha da kopmasindan korkuyorum.bakiciya begenmedim biseyi soyleyebilirim ama kv ye asla.ne kadar kibar bi sekilde de soylesem hemen yanlis anlar ve cok sabit fikirli,istedigini yapar.Icim hic rahat degil o yuzden,dahafazla da ucretsiz izin alamam,2 yil sonra kardes dusunuyoruz kizima o zaman 2 yil ucretsiz izin alacagim cunku.kv evinde bakacak bu arada kizima,bizim evde olsaydi en azindan kizim sicak yatagindan kalkmayacakti ama duzenini bozmak istemiyormus kv.bastan isfemiyordum kizima kendi evinde bakmasini ama iyi yonunden dusunuyorum en azindan evim dagilmayacak.maddi anlamda da direk bisey yapmayacagiz ama bana haftada yarim gun gelen bayan var,ona da yarim gun gidecek biz odeyecegiz parasini.kizimin yemeklerini kaynamis su dahil goturecegiz napalim emir buyuk yerden...

kendisi mi istedi herşeyini götürmenizi? düzenini bozamamasını anlıyorum da suyunu bile istemesi garip geldi :19:
biz de her sabah anneme bırakıyoruz.
oldukça zor oluyor çocuk da sabah sabah daha ayılamadan yollara düşüyor ama anneme ısrarcı olmak istemiyorum sanırım düzeninini bozmak istemiyorsa diye
bizim ev düzenimizi bozmaktan çekiniyor da olabilir çünkü eşim de ben de pimpirikliyiz biraz
birkaç kere sordum siz getirin dedi
çok çok zorlanıyorum ama götürüyoruz işte, yapacak birşey yok

haftasonu konuşayım istiyorum hassas bir konu olduğundan çekiniyorum :S

bu arada ben de birçok şeyini evde hazırlayıp götürüyorum
bana gelen temizlikçi ona da gidiyor
yani her açıdan işini kolaylaştırmaya çalışıyorum yeter ki oğlumla güzel ilgilensinler o bana yeter

benim de kuzumla evde geçireceğim son 2 ayım :( bakıcı ayarlamaya çalışıyorum. umarım istediğim gibi doğru düzgün bir insan bulablirim. son 1 ay beraber olmalıyız ki tavır ve davranışlarını gözlemleyebileyim... bu arada kuzumun benim yokluğuma yavaş yavaş alıştırmayı ve beslenme ve uyku konularını bir düzene oturtabilmeyi planlıyorum. gerçi bu işler öyle planla zartla zurtla olmuyor ama her şeyin en iyisini düşünmek zorundayım. hep birlikte olduğumuz için şu ana kadar biberon vermedim bakalım alışabilecek mi? istediği zaman emzirdim genelde emerek uyur. bakalım uykuları nasıl olacak. emmeden uyuyabilecek mi? şu an hepsi benim için çok büyük problem. şubat ayının ilk haftasını bakıcıyla evde beraber geçiririz sonraki günler ve haftalar yavaş yavaş kısa sürelerden başlayarak ortadan kaybolup yokluğuma alışmasını sağlamalıyım ve tabii bahsettiğim beslenme ve uyku düzenini... martta da işe başlıyorum zaten :( umarım her şey güzel olur...

ayarlamaya çalıştığımız bakıcı kabul etmiş teklifimizi. sevindim. yeni yıldan sonra bi akşam kahve içmeye gidip eşli olarak tanışacağız. bakalım nasıl insanlar, evleri düzenleri nasıl? off şimdiden heyecan bastı. ne zormuş bu işler.. ücret vs hiç bir şey konuşulmadı. hakkımızda hayırlısı olsun. haftada 1-2 gün de yardımcı bulup temizlik işlerini hallettim mi haftasonu da kızımla bana kalır. inşallah onu da ayarlarım bi an önce.

ayarlamaya çalıştığımız bakıcı kabul etmiş teklifimizi. sevindim. yeni yıldan sonra bi akşam kahve içmeye gidip eşli olarak tanışacağız. bakalım nasıl insanlar, evleri düzenleri nasıl? off şimdiden heyecan bastı. ne zormuş bu işler.. ücret vs hiç bir şey konuşulmadı. hakkımızda hayırlısı olsun. haftada 1-2 gün de yardımcı bulup temizlik işlerini hallettim mi haftasonu da kızımla bana kalır. inşallah onu da ayarlarım bi an önce.

Sevindim canim insallah icin isinir ve gozun arkada kalmadan birakabilecegin birisidir

Tavsiye ile mi ulasmistin bu bakiciya?

Bence gitmeden soracaklarini listele insan unutuveriyor

Bizim bir arkadas on onbes soruluk bir listeyle gorusmustu

Birakirken de kendisi icin olmazsa olmaz birkac not yazmisti buzdolabina

Ben haftalik olarak hergun ne yiyecegini icecegini yazip saklama kapkariyla sirali bir sekilde anneme birakiyorum

Karsi tarafa en az hata payi birakmamiz lazim

Bu arada blogunun adi neydi?

Sevindim canim insallah icin isinir ve gozun arkada kalmadan birakabilecegin birisidir

Tavsiye ile mi ulasmistin bu bakiciya?

Bence gitmeden soracaklarini listele insan unutuveriyor

Bizim bir arkadas on onbes soruluk bir listeyle gorusmustu

Birakirken de kendisi icin olmazsa olmaz birkac not yazmisti buzdolabina

Ben haftalik olarak hergun ne yiyecegini icecegini yazip saklama kapkariyla sirali bir sekilde anneme birakiyorum

Karsi tarafa en az hata payi birakmamiz lazim

Bu arada blogunun adi neydi?

Evet tavsiye ile. Cok methettiler bakalım... Kv min çalıştığı dairede biri tavsiye etmiş bir doktor ahbaplarının bebeğine bakmış. Çok merhametli titiz ve duygusal biriymiş. Bebek yemese dert edermiş o derece. Benim duyduklarım böyle tabii. O yuzden son bir ayı beraber gecirmek istiyorum. Malum yeri geliyor biz bile dayanamayıp kızabiliyoruz. Bakalım tahammul sınırları tepkileri ne olacak?

Acıkcası sorulması gereken soruları falan arastırmam lazım. Bi de bahsettiğim gibi saatli bî duzenimiz olmadığı için düzen oturtana kadar bazı seyler de netleşir herhalde.

allaboutaylin.blogspot.com benim blog. Sen de mi yazıyorsun?

Şimdi biraz araştırıyorum da şunları buldum:

Bakıcılarla görüşme esnasında sorulması gerekenler
Bakıcı önerileri arasında sıkışıp kaldınız, onlarca öneri var size en uygun olanı bulmaya çalışıyorsunuz.

Bunun için bakıcı görüşmelerinde sormanız gereken soruları aşağıda; Çoğu ebeveyn için, bakıcı almak için yapılan görüşmeler iki aşamada olur: önce telefonda onlarla bir ön görüşme yapılır daha sonrasında beklentilere en uygun olanlarla buluşulur. Bazı soruları bakıcı adayıyla buluşmadan önce telefonda sormak yüz yüze geldiğinizde konuşacaklarınızı daha kolaylaştıracağından sizin için daha uygun olur.

Buluştuğunuzda ise onun beden dilinden sorduğunuz kritik sorulara cevap verirken nasıl bir karakteri olduğunu aşağı yukarı çıkarırsınız. Unutmayın konu bebek bakımı olduğunda sorulacak o kadar çok soru vardır.

Bakıcı adayının özel hayatı ile ilgili sorulacak sorular!
Bu sorulara verilecek cevaplar adayın sizin programınıza uyum sağlayıp işi halledip halledemeyeceğine dair ipuçları verir.

Nerede yaşıyorsun ve işe her gün nasıl geleceksin? Kötü havalarda durum nasıl olacak?
Uzak mesafeler evinize zamanında gelmesini zorlaştırabilir.

Eğer işte biraz daha uzun kalmam gerekirse, evde biraz bekleyebilir misin?
Eğer işinizde sık sık başınıza böyle bir durum geliyorsa bunu sormanız bakıcı adayının esnek saatleri olup olmadığını anlamak açısından çok önemli. Eğer gece yükümlülükleri varsa sizin için çok iyi bir bakıcı olmayabilir.

Bilmem gereken sağlık problemlerin var mı?
Özel bir soru ama bebeğinize bakan birinin astım atağının, şiddetli migreni veya çocuğunuza bakmayı zorlaştıracak herhangi bir sorunu varsa bunları bilmeye hakkınız var.

Sigara kullanıyor musun?
Eğer sigara içen birini tutmakla ilgili bir sorununuz yoksa bebeğinizin yanında sigara içmeyeceğinden, bebeğinizin etrafında sigara bırakmayacağından emin olun.

Çocuğun var mı? Eğer çocuğun hasta ise işe nasıl geleceksin?
Görünen o ki, çoğu deneyimli bakıcının kendi çocukları var, bu çok iyi ama küçük çocuğu olanlar onlar hastalandıklarında bırakacak yerleri yoksa işe gelemezler. Bunun için böyle durumu olan adaylar hakkında bir daha düşünün.

Gelecek planların arasında bu işini etkileyecek, taşınmak, başka çocuk yapmak gibi planların var mı?
Bakıcı seçimi yapmak yeterince zor ve siz bunun birkaç ayda bir rutin bakıcı değiştirme vakasına dönmesini istemiyorsunuz. Tabiî ki kimse kendi inisiyatifi dışında gelecekte olacak olayları şimdiden kestiremez ama bir sene içinde en azından bazı şeyleri kestirebilir.

Bakıcıya geçmiş deneyimleri hakkında sorular sormak!
Eski işin neydi ve neden bıraktın?
Eğer eski patronunu kötülüyor ve sorunun etrafında dönüp dolaşıyorsa kovulmuş olma ihtimali çok yüksek. Eğer yeterince şüphelendiyseniz, önceki patronunu arayıp referans alabilirsiniz. Gerçi bunu herhangi bir şüphe olmasa bile yapmalısınız.

Daha önce ilgilendiğiniz çocukların yaşları nelerdir?
Okul çağı çocuklarla ilgilenmek bir bebeğe bakmaktan farklıdır. Bu yüzden sizin bebeğiniz yaşlarında biriyle ilgilenmiş olması her zaman daha iyi bir seçenektir.

Suni teneffüs veya ilk yardım dersleri almayı düşünüyor musunuz?
Herhangi bir acil durumda ne yapması gerektiğini bilebilir.

Bebeğinizin alışkanlıkları hakkında sorular sormak!
Sağılan sütün şişelenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Eğer bebeğinize bakmış şimdide işe dönmeyi planlıyorsanız bu önemli. Siz işe gittiğinizde sağdığınız sütleri şişelediğinden ve programınıza uyduğundan emin olabilirsiniz.

Bebeğimle TV izlememek hakkında ne düşünüyorsun?
Bebeğinizle yapmasını istemediğiniz herhangi Bir şey hakkında sorular sorun. Eve akrabasını çağırması vb. gibi…

Açık uçlu sorular sorun!
Bu sorular adayın bebek bakımına nasıl yaklaştığı konusunda daha yakın fikirler verir ve size uyan yaklaşımı bulmakta zorluk çekmezsiniz.
Bakıcı olmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bebeğim yaşındaki biri neye en çok ihtiyaç duyar?
Bebeğimle birlikteyken yapabileceğin şeyleri söyler misin? Daha aktif ve daha büyüdüğü zaman ne olur?
Bebeğimin yaşını nasıl tanımlarsın? Bebeğim sürekli saçını hayır demene rağmen çekse ne dersin?
Bebeğimin ateşi çıksa ne yaparsın? Eğer düşer ve bilincini kaybetse ne yaparsın?

Listenizde hazırladığınız sorular bittikten sonra, ona da herhangi bir sorusu olup olmadığını, merak ettiklerini sorun.

Bakıcılara sormanız gereken 9 kritik soru
ESRA TÜZÜN 22.06.2010
Bakıcı ararken gerekirse aksi olun! Her işe burnunu sokan, her soruyu soran, meraklı, paranoyak belki biraz huysuz olabilirsiniz

Yazarımız Şenay Yılmaz, Hacettepe Çocuk Gelişim Uzmanlığı bölümünü bitirdi. Arka sıradaki çocukların başarısını artırmak için geliştirdiği projesi; pek çok okulda uygulanmaya başladı. Hayata eksilerle başlayan pek çok çocuğun becerilerini geliştirmelerine yardım ettikten sonra; o da 40 gün anne oldu! Bakıcı bulma süreçlerinden kendisi de geçti... Ve hem akademik tecrübesi hem de pratik bilgisiyle şimdi çalışan anneler için bakıcı seçme tüyoları hazırladı... İşte, minik bebeklerinize bakıcısını seçmeden önce kağıdı kalemi elinize alın... Çocuk Gelişim Uzmanı Şenay Yılmaz'ın "Olmazsa olmaz" dediği, dokuz kritik soruyu mutlaka karşınızdaki kişiye sorun:

1-Daha önce bakıcılık yaptınız mı?
"Eğer yaptıysanız kaç çocuğa baktınız? Eğer mümkünse bu kişilerin telefonlarını alabilir miyim?" Bu soruyla kişinin tecrübesi, referansları ve çocukları ne kadar tanıdığı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Hatta size verdiği telefonları arayarak çocuklara karşı tutumu hakkında da bilgi almış olursunuz.

2- Beslenmesinde nelere dikkat edersiniz?
Sağlıklı beslenme konusundaki yeterliliği ve çocuklara da bunu kazandırabilme yetisi hakkında sizi yönlendirecektir.

3-Çocuğum düştü ve yaralandı, ne yaparsınız?
"İlk yardım bilginiz ne kadar?" Bu sorunun yanıtıyla; çocuğunuzun merdivenden düşmesi, açıkta duran ilacı içmesi ya da yerdeki boncuğu ağzına atması gibi tehlikeli durumlardaki mesleki yeterliliğini görebilirsiniz.

4- Acil bir durumda ne yaparsınız? Acil durumlarınız nelerdir?
Çocuk için acil durumları belirlemesi, kişinin öncelikleri ve acil kelimesinin onda yarattığı imajı görebilirsiniz.

5-Çocuk için kurallarınız nelerdir? Kuralları nasıl uygularsınız?
Disiplinli mi, esnek mi yoksa tutarlı mı? Bu soru bakıcının hangi eğitim yöntemine yakın olduğu hakkında fikir verir.

6-Baktığınız çocukla geçirdiğiniz bir günü anlatır mısınız?
Planlı ve düzenli olup olmadığı, günlük yaşamında nelere dikkat ettiği ve öncelikleri hakkında fikir verir. Çocukla yakınlığına ayna tutar...

7- Bir çocuğa tuvalet eğitimi verdiniz mi? Tuvalet eğitimi ile ilgili sorunlar sizi ne kadar etkiler?
Bakıcı adayının bu soruya vereceği yanıt; bez değiştirme, çocuğun tuvalet ihtiyacını karşılama gibi konulara hakimiyeti hakkında size fikir verir.

8-Çocukhastalıklarını bilir misiniz?
"Çocuk hastalandığında nelere dikkat edersiniz?" Bu soru size; dadı adayının çocukların rutin geçirdiği kızamık, çiçek ya da bulaşıcı hastalıklara karşı nasıl davranması gerektiğini bilip bilmediği hakkında fikir verir.

9-Çocuk bakımına ilişkin yeterlilik belgeniz, sertifikanız ya da diplomanız var mı?
Bu soru; bakıcının çocuk bakma konusundaki yeterliliği hakkında resmi bilgi verir.

İLK 3 AY ANNE SEVGİSİ GEREK
Çalışan anneler; en azından ilk 3- 6 bebeğinin bakımını üstlenmelidirler. 'Güven-güvensizlik dönemi' dediğimiz bu zaman diliminde; anne çocuk ilişkisinin temelleri atılmaktadır.

İÇİNİZDEKİ SESİ DİNLEYİN
Doğru bakıcı bulma konusunda yaptığım öneriler size fikir verse de; önemli olan içinizdeki sesi dinlemektir. Yukarıdaki soruların hepsine olumlu cevap alsanız bile bakıcı adayı içinize sinmeyebilir. Çünkü bir anne gözünün görebileceği şeyleri tarif edecek cümleleri bulmak imkansızdır
Başka iş yapmasın sadece çocuk baksın

Yandaki sorular, sizin için doğru bakıcı adayı hakkında bir fikir verecektir. Ayrıca verebileceğimiz diğer önerileri şöyle sıralayabilirim:

VÜCUT DİLİ ÖNEMLİ
Mülakat esnasında vücut diline dikkat edin. Çok gergin mi yoksa fazla mı rahat? Sizinle konuşmaları esnasında size gerçeği yansıtmadığına dair bir his veriyor mu? Giyim tarzı nasıl? Bu gibi detaylarda çok büyük ipuçları yatmaktadır.

RESMİ EVRAK İSTEYİN
Sabıka kaydı, nüfus cüzdanı örneği, ikametgah... Bu evraklar, hem kişiye güveninizi sağlar; hem de ilerde istenmeyen durumlara karşı önlem almanızı kolaylaştırır.

GÖREVİNİ ABARTMAYIN
Hem ev temizliği, yemek, ütü hem de çocuğa bakım zor olabilir. Ve ilerde bakıcı ile aranızda sorunlara neden olabilir. Bu nedenle bakıcının görev listesi net ve kesin çizgilerle belirlenmiş olmalı. Abartılı olmayan, beklentisi yüksek, aşırı tavizkar olmayan bir liste hazırlanmalı ve paylaşılmalıdır.

DENEME SÜRESİ ÖNEMLİ
Bir hafta ya da 15 gün! Bakıcının deneme sürecinde; yanında aileden biri olmalı ve bakıcı çocuk etkileşimini dikkatle izlemelidir. Çocuk hemen tek başına bakıcıya bırakılmamalıdır. Eğer kişi hakkındaki kanaat olumlu ise aşamalı olarak bakıcıya devredilmelidir.

SIK SIK DEĞİŞTİRMEYİN
Sık değişim; hem çocuğu hem de ebeveynleri olumsuz etkileyecektir. Bakıcıyla aranızdaki olası sorunları önce konuşarak ve uzlaşmacı tutum ile çözmeye çalışın. Fevri kararlar almaktan kaçının.

ÇOCUĞUNUZU DİNLEYİN
Eğer çocuğunuzun bakıcısıyla ilgili tutumunda ve konuşmalarında şikayet veya reddetme tutumu varsa; neden böyle davrandığını araştırın. Çocuğun dadıyla etkileşiminde sorun olmamasını sağlayın.

ONU KISKANMAYIN
Çocuğunun dadıyla daha fazla vakit geçirmesi ve anneyle az görüşmesinin; aradaki sevgiyi azaltacağı düşünülür. Aslında yapılan araştırmalar da göstermektedir ki; çocuk anne ve bakıcı arasındaki farkı algılamakta, anneye duyduğu sevgiyi bakıcıda hissetmemektedir. Ancak burada önemli olan çalışan annenin günün en az 1-2 saatini tamamen çocuğuyla kaliteli ve baş başa geçirmesi... Tamamen duygusal etkileşime dayalı olan bu uygulama, çocukla annesi arasındaki sevginin de sağlıklı gelişmesini sağlayacaktır.

GENÇ Mİ, YAŞLI Mİ?
Dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çok genç yaştaki kişilerin yeterince tecrübesi olmaması, çok yaşlı bir kişinin de gerekli fiziksel aktiviteye sahip olmaması sizin ileride bakıcı değiştirmenize neden olabilir.

AİLEDEN BİRİ OLABİLİR
Bakıcı olacak kişinin aileden birinin olmasını ben daha sağlıklı buluyorum. Bu babaanne, anneanne ya da diğer yakınlar olabilir... Nihayetinde aileden biri, her ne kadar anne kadar olmasa bile anneye yakın kalitede çocukla iletişim kurar ve bakar. Elbette bu kişinin karakteri, anneyle olan iletişimi, çocuk bakımına karşı bakışı da önemlidir. İstekli olan aile yakınlarının çocuğa bakımı kabul etmesi dışarıdan bulacağınız bakıcıdan daha etkili olacaktır. Yakın çevrenizi araştırın...

YAŞADIĞI YERİ ÖĞRENİN
Bakıcı adayının yaşadığı ortamı, semti ya da koşullarını da etüt etmenizde fayda var. Sizin evinize uzaklığı ya da yakınlığı da dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Back
X