Çalışan Anne

Bebeğimiz için aklımıza en çok takılan sorular;

Doğru bebek bakıcısı nasıl seçilir?

Doğru bebek bakıcısının özellikleri nelerdir?

Güvenilir biri olup olmadığını nasıl anlarız?

Bebeğimiz bakıcısını sevmezse?..

İznimiz bitmek üzere ya da yeniden çalışmaya karar verdik... Peki, çocuğunuzu kime bırakacağız?
Yakın akraba çözümü de bize göre değilse iş başa düşüyor. Bakıcımızı biz bulacağız. Bu mesele bizi endişelendirmemeli.

Ailelerin çoğu bir yabancıya en değerli varlıklarını emanet etmekte doğal olarak zorlanırlar.Ancak akıldan çıkarılmaması gereken önemli bir nokta var: Profesyonel yardım alabileceğimiz çok güvenilir kurumların sayısı gün geçtikçe artıyor ve günümüzde bakıcılık uzmanlık gerektiren bir meslek haline geldi.

Bebeğimizin Bakıcısının Yaşı;

Bebeğimizin hareketliliğine bağlı olarak enerjisi onunla doğru orantılı bir bakıcı seçmemiz daha sağlıklı olabilir. Deneyim kolay kazanılmıyor elbette...

Ancak hareketli bir çocuğu mutlu edecek, gerektiğinde onun oyun arkadaşı olabilecek bir bakıcı da bir o kadar önemlidir. Yeni doğan döneminde yaşlı bir bakıcı da güvenli olabilir.

Fakat unutmayalım ki, seçeceğimiz bakıcıyı değiştirmeyecekmiş gibi düşünmeliyiz. Çocuk fazla bakıcı değişiminden olumsuz etkilenir. 30-45 yaş aralığı bebek bakıcılığı için idealdir.

İyi bir bebek bakıcısının bilmesi gerekenler;

-Bebeğin fiziksel ve psikolojik gelişimini,

-İlk yardım ve acil müdahale,

-Çocuk sağlığı ve hastalıkları,

- Beslenme,

- Araç gereç kullanımı,

- Bebeğin hijyeni ve bakımını bilmelidir.

Bebeğimizin Bakıcısının kişisel özellikleri;

Bir bakıcının bazen ne bildiğinden çok bebeğe nasıl yaklaştığı önemlidir. Sürekli ağlayan, bağırıp çağıran, agresif bir bakıcı ne kadar tecrübeli olursa olsun yavrumuzun güvenliği ve psikolojisi açısından tehlikelidir.

Bebeğimizin bakıcısın da aramamız gereken kişisel özellikler;

- Çocukları sevmeli,

- Hoşgörülü ve sabırlı olmalı,

- Dürüst olmalı,

- Dikkatli ve özenli olmalı,

- Enerjik olmalı,

- İşini sevmeli,

- Sorumluluk sahibi olmalı,

- İletişimi kuvvetli ve ikna kabiliyeti olmalı,

- Karar verme yeteneğine sahip olmalı,

- Öğrenme ve öğretme yeteneği bulunmalı,

- El becerileri ve yaratıcılığı gelişmiş olmalı,

- Planlı ve organize olmalı,

- Güler yüzlü ve insancıl olmalı,

- İş yeri çalışma kurallarına uymalı,

- Zamanı iyi kullanmalı,

- Hijyene önem vermeli.

Bebek Bakıcımızla İlk Görüşme;

İlk görüşmemizde bazı konulara açıklık getirmek, bazı sorularla bakıcı adayımızı daha iyi tanımak elimizde. Yeter ki, ayrıntıları göz ardı etmeyelim.

Çocukları var mı?

Kendi çocukları olup olmadığını sormalıyız. Mümkünse çocuklarını onunla birlikte görebileceğimiz bir ev ziyareti de sağlıklı olacaktır.

Böylece kendi çocuklarına karşı nasıl bir “anne” olduğundan yola çıkarak bizim çocuğumuza nasıl bir “bakıcı” olabileceği konusunda bir fikir sahibi olabiliriz.

Bakıcımızın aynı zamanda bir anne olması elbette deneyim ve şefkat konusunda bize güven verecektir. Ancak unutmayalım ki, her anne çocuklarına karşı beklenen özeni göstermeyebilir!

Ne zamana kadar bizimle çalışmayı düşünüyor?

Bebeğimiz 3 yaşına gelene kadar bizimle çalışıp çalışmayacağını öğrenmeliyiz. Tabii 3 yaşından sonra kreş düşünüyorsak...

Çocukların bağlanma duygusu bu dönemde fazla gelişmiştir. Sık sık bakıcının değişmesi çocukta sevilmediği ya da istenmediği yönünde duygular uyandıracaktır ve bu duygular da onu olumsuz etkileyecektir.

Ayrıca, her defasında yeni birine alışmaya çalışmak çocuk için de, anne-baba için de yorucudur.

Herhangi bir sağlık sorunu var mı?

Bebeğimize bizim kadar yakın olacak bakıcısının sağlık durumu da önemli noktalardan biridir. Sağlık sorunu olup olmadığını, bulaşıcı bir hastalığı olup olmadığını mutlaka gözden geçirmeliyiz.

Hatta doktorumuza danışarak bakıcımızdan bazı testler, örneğin akciğer grafisi vb. isteyebiliriz.

Gerekli belgeleri mutlaka istemeliyiz!

Nüfus cüzdanı örneği, ikâmetgah, varsa eğitimini aldığı kurumun sertifikası, sağlık raporu, temiz kâğıdı ve referansları gibi... Kafamızda hiçbir soru işareti kalmamalı.

Çelişkileri anlayabilmek için...

Aynı soruyu farklı zamanlarda tekrar sorarak herhangi bir çelişkili cevabı olup olmadığını kontrol edebiliriz. Yalan söylediğini düşündüğümüz konularda bu yöntem içimizi rahatlatacaktır.

Kuralları net olarak konuşmalıyız!

Çalışma şartları, özen göstermesini istediğimiz konular ve çocukla ilgili bilmesi gerektiğini düşündüğümüz her şeyi ayrıntıları ile mümkünse eşimizle birlikte konuşmalıyız.

Net sınırlar koyarken fazla kuralcı ve bağlayıcı olmamaya özen göstermeli, karşınızda işini bilen biri olduğunu ve yaptığı işin ne kadar önemli olduğunu aklımızdan çıkarmamalı ve bunu yakın çevremize göstermeliyiz. Bizim bakıcıya göstereceğimiz saygı, bebeğimizle kuracağı ilişki açısından da önemlidir.

Bebeğimiz bakıcısını sevdi mi?

Genellikle çocuk bakıcıyı anneden ayrılma nedeni olarak gördüğü için bakıcısına karşı hırçın ve huzursuz davranabilir. Ancak aklımızda sürekli bakıcısını sevip sevmediği sorusu ile boğuşuyorsak, bu konuda içimizi rahatlatacak cevapların hepsi yavrumuzun vücut dilinde saklıdır.

Bebeğimizi gözlemleyebiliriz! Bakıcısı onunla ilgilenirken gülümsüyor ve mutlu oluyorsa her şey yolunda demektir. Ancak aşırı tepkiler verdiğini ve mutsuz olduğunu düşünüyorsak, yanılmadığımızı da söyleyebiliriz. Çünkü biz “annesiyiz” ve bebeğimizin dilinden en iyi biz anlarız.

İçimiz rahat değilse;

Bebeğimizi emanet ederek işe gidiyoruz ama aklınız hep onda... Arada bir evi telefon ederek kontrol edebilir ya da birkaç gün bir arkadaşımız, tanıdığımız veya komşumuz aracılığı ile işlerin yolunda gidip gitmediğini öğrenebiliriz. Ancak bunu, bakıcımıza “güvensizlik” ifadesi olarak aktarmamaya özen göstermeliyiz.

İçimiz yine de rahat etmiyorsa, bu durumda imdadımıza çağımızın modern teknolojisi yetişebilir. Evde güvenlik sistemleri kuran birçok şirket, bizim özellikle belirlediğiniz bir odayı ya da evin tamamını kamera sistemi ile kontrol altına alıyor ve biz bebeğimizi nerede olursak olalım, cep telefonu ya da bilgisayarımızdan izleyebiliyoruz.

konuyu açalı 2 ay geçti ancak yazabiliyorum
korkunun ecele faydası yok diyerek Ömer 8.ayını doldurunca işe başladım
şirket geneli bir kapanış sayesinde de 2 hafta çalışıp yarın 10günlük bir izne çıkacağım :21:
işe başlama ve oğlumu bıraktıktan sonraki düzenimizi detaylı olarak yazacağım... önce geçmişe döneyimm

allah yardımcın olsun canım. sen zaten gayet planlı ve düzenli bir şekilde hazırlamaya başlamışsın düzenini ne güzel.
ben stoktaki tüm sütlerimi işe başlayacağım ve görevim değişeceği için alışverişe gidip geldiğim günler harcadım :26:

8.ayda tam bir oyunmatiğe dönüşmüştü öyle zor oldu ki 6.ayda ayrılsam bu kadar zorlanmazdım diye düşünüyorum çünkü birbirimize çok alıştık artık dillenmeye iletişim kurmaya başladı üstüne bir de çok eğlenceli keyifli bir çocuk olunca resmen annemi kıskanıyorum bırakırken... ben işe o Ömerle oyuna!
bir de bebekler 8.ayda annelerine çok bağlanırmış
bu döneme ulaşmadan ya da biraz atlatıp ayrılmak daha uygun olabilir diye okumuştum

çalıştığı halde hala emzirebilen annelere bayılıyorum!
bize de nasip olur inşallah! sütünüz bol olsun!
şimdilik sütümde azalma olmadı. ilk birkaç gün doğru zamanlarda sağmayınca azalmıştı ama sonra hemen sıkı bir planlama yaptım ve günde 500cc civarı süt tüketebliyor çok şükür

benim de korkum "anne gitme" diye arkamdan ağlaması
o yüzden şimdiden bıraktığımda el sallıyoruz birbirimize, alışsın istiyorum
fikri bile içimi acıtıyor o gitme derken kapıyı çekip gitmenin...
ben de aynı şekilde, ev almış olmasaydık kesinlikleçalışmazdım
işim ve maaşım çok iyi olmasına rağmen kariyermiş maaşmış hiç gözüm görmüyor Ömerden sonra...

babaneye neden ücret veriyorsun canım? kendisi mi istedi?
çok ilginç, ben anneme teklif ettiğim de çok kızdı
kendi annenden başkası bakacaksa ve kayınvalidenle de aran iyi değilse bakıcı daha iyi olabilir bence
dediğin gibi akraba olunca insan daha zor geirbildirim veriyor
şunu da şöyle yapsan daha iyi olur diyemiyor
ev işiyle alakalı destek istemek de daha zor oluyor
bakıcı olacaksa çok iyi referansları olması lazım tabi
bizim karşı komşumuza bakıcı bakıyormuş, öyle güzel ilgileniyordu ki biz ananesi sandık aylarca...

fikri bile yıpratıyor insanı gerçekten
ben kendimi profesyonel kariyer sahibi bir iş kadını zannederdim meğer hiç alakam yokmuş
evimde olduğum süre boyunca o kadar mutluydum ki

ben de süt iznimi erken çıkarak kullanıyorum böylece 1 öğün daha göğsümden emiyor
cuma gününü boşaltıp hergün normal saatte de çıkabilirdim ama bebeğin emmesi sütün devamlılığı için çok öenmli ve akşamları koşturmaca içinde geçsin istemedim

canım hangi göğüs pompasını kullanıyorsun?
ben sütü oldukça az iken pompası sayesinde çoğalan bir arkadaşımın tavsiyesiyle Avent'ten SPECTRA 2'YE GEÇTİM
işe başladığım ilk 2-3 gün ciddi anlamda sütüm azaldı. Avent çok zayıf kalıyordu. hemen izin aldım perşembe cuma gitmedim sürekli emzirdim ve anında Spectra 2 siparişi verdim.
forumda da iyi yorumlar var tavsiye ederim
biraz heybetlice ama sütüm gitmesin diye 10kilo olsa taşırım hergün

canım 2 hafta oldu ben işe başlayalı. her sabah anneme bırakıp akşam işten erken çıkıp oğlumu alıp eve geçiyorum.

kahvaltısını kendim hazırlıyorum küçük porselen kaplar aldım.
yumurtasını haftalık olarak anneme bırakıyoruz.
her sabah eşyalarını hazırla kahvaltısını hazırla giydir akşamları al eve gelince yerleş vs derken günde 1 saat bu şekilde kaybediyorum.
yani ilk diyeceğim kayınvalidenin evine gelmesi büyük nimet!

ben sütünü 2 öğün şeklinde ayarlayıp 2 biberon olarak hazırlıyorum.
öğlen yiyeceği et/kıyma/tavuk ve sebzeyi buzdolabı poşetine koyuyorum.
öğleden sonra yiyeceği meyveleri yine ayrı bir poşete koyuyorum. annem karıştırmasın diye tahta kaşığını da bu poşete koyuyorum. (vitaminler açısından meyve öğününde metal kullanmıyorum)
yoğurdunu zaten her akşam kendim mayalıyorum. bu aralar 2günlük mayalamaya başladım. onu da çantasına koyuyorum.
özetle anneme sadece etli sebze çorbasını pişirip meyvesini pürelemek kalıyor.

anneme güvenim tam ama insanın yn e de içine sinmiyor ben de en az hataya mahal evrecek şekilde kendim düzenleyip bırakıyorum.
yoruluyor muyum evet deli gibi!!
annem bu kadar hazırlama bana yaz ben evden ayarlarım diyor ama bazen saklama koşulu son tüketim tarihi gibi konularda gevşek davrandığını bildiğimden irmiğini ununu bile günlük olarak yanına koyuyorum.

genelde perş ya da cuma akşamları annemlerde toplanıyoruz. o akşam da herşeyini sterilize ediyorum.
biz yaparız sen bırak deseler de biraz üstünkörü yaptıklarını biliyorum.

şirkette bir arkadaşım var o hiçbirşeye elini sürmüyor mesela
kayınvalidesi o kadar tertipli titiz bir kadın ki hiç gözü arkada kalmıyor
ben de hakkını yemeyeyim annem de çok iyi bakıyor ama beslenme konusunda daha geleneksel düşünüyorlar o yüzden kontrollü ve daha araştırarak planlı ilelemeye çalışıyorum

işimiz zor ama bir gülümsemelerine değiyor di mi :)
allah yardımcın olsun canım

kendisi mi istedi herşeyini götürmenizi? düzenini bozamamasını anlıyorum da suyunu bile istemesi garip geldi :19:
biz de her sabah anneme bırakıyoruz.
oldukça zor oluyor çocuk da sabah sabah daha ayılamadan yollara düşüyor ama anneme ısrarcı olmak istemiyorum sanırım düzeninini bozmak istemiyorsa diye
bizim ev düzenimizi bozmaktan çekiniyor da olabilir çünkü eşim de ben de pimpirikliyiz biraz
birkaç kere sordum siz getirin dedi
çok çok zorlanıyorum ama götürüyoruz işte, yapacak birşey yok

haftasonu konuşayım istiyorum hassas bir konu olduğundan çekiniyorum :S

bu arada ben de birçok şeyini evde hazırlayıp götürüyorum
bana gelen temizlikçi ona da gidiyor
yani her açıdan işini kolaylaştırmaya çalışıyorum yeter ki oğlumla güzel ilgilensinler o bana yeter

ben medela nın pompasını kullanıyorum çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım tatlım peki sen ne kadar sürede sağıyorsun iş yerinde de sağıyorsun dimi sağdıklarını nasıl saklıyorsun merak ettim

Bugün bakıcımızla telefonda konuştuk. Akşam evlerine kahve içmeye gideceğiz. Telefonda iyi bir intiba bıraktı bende. Umarım birbirimizden memnun kalırız ve sorunsuz günler geçiririz. Şimdi sorularımı derlemem lazım.

uzun süredir giremiyordum bende bugün fırsatım oldu evet kvde bakıcı ücreti ödüyoruz kızının çocuklarına baktı uzun bir süre kızının durumu iyi 5 6 milyar aylık gelirleri var belkide daha fazla o veriyordu ücret şimdi bize başlayınca ücret verelim mi dedik olur dedi ben bin tl alıyorum eşimde öyle evimiz kira kredi ödüyoruz bende bu yüzden geriliyorum bazen işte haftada 1 gün iznim var ev işleri birikiyor tamam kızıma iyi bakıyor ama o kadar kızım uyurken etrafı bi süpürüp toz alan olsa benim için biraz daha herşey kolay olur herhalde içim daralıyor ya aklıma geldikte arkadaslarım sen enayisin diyorlar hem para veriyon hemde bütün yük senin omuzunda diyorlar bakıcı olsa etrafı toplar temizler sende gelince kızınla ilgilenirsin diyorlar bi tarafdan da haklılar bide şu var yaza yaylaya gidecek 4 ay yok mecbur o zaman bir bakıcı bulmam lazım kızımın düzüni bi daha değişecek bide çok fazla korumacı ben kızım rahat büyüsün istiyorum o fazla abarttıyor bazen biraz sert çıkıyorum ne yapayım laftan anlamıyor günü birlik gezmeye gittik geçen gün 4 tane battaniye koymuş en kalınlarından yuhh dedim kızımı sıkıcı giydirdim bide üstünden kalın polar battaniye ile sarıp öyle gezdirecek mişim ki mersinde yaşıyoruz kışımız ılık geçer yani.

ben medela nın pompasını kullanıyorum çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım tatlım peki sen ne kadar sürede sağıyorsun iş yerinde de sağıyorsun dimi sağdıklarını nasıl saklıyorsun merak ettim
Ben sabah emzirip cikiyorum oglen 12de sagiyorum aksam 5te isten cikip dondugumde yine emziriyorum
Sirkette sut sagma odasi gibi boryer var oradaki buzdolabinda sakliyorum cnm
Haftasonlari sadece aksam gogsumde kalani sagip stokluyorum ama stok dedigime bakma 2 3gunuk ancak
Sen nasil bir yol izliyorsun isteyken?
Bugün bakıcımızla telefonda konuştuk. Akşam evlerine kahve içmeye gideceğiz. Telefonda iyi bir intiba bıraktı bende. Umarım birbirimizden memnun kalırız ve sorunsuz günler geçiririz. Şimdi sorularımı derlemem lazım.
Sekersizyesilcay gorusmeniz nasil gecti? Icin isinmi mi bakiciya?
uzun süredir giremiyordum bende bugün fırsatım oldu evet kvde bakıcı ücreti ödüyoruz kızının çocuklarına baktı uzun bir süre kızının durumu iyi 5 6 milyar aylık gelirleri var belkide daha fazla o veriyordu ücret şimdi bize başlayınca ücret verelim mi dedik olur dedi ben bin tl alıyorum eşimde öyle evimiz kira kredi ödüyoruz bende bu yüzden geriliyorum bazen işte haftada 1 gün iznim var ev işleri birikiyor tamam kızıma iyi bakıyor ama o kadar kızım uyurken etrafı bi süpürüp toz alan olsa benim için biraz daha herşey kolay olur herhalde içim daralıyor ya aklıma geldikte arkadaslarım sen enayisin diyorlar hem para veriyon hemde bütün yük senin omuzunda diyorlar bakıcı olsa etrafı toplar temizler sende gelince kızınla ilgilenirsin diyorlar bi tarafdan da haklılar bide şu var yaza yaylaya gidecek 4 ay yok mecbur o zaman bir bakıcı bulmam lazım kızımın düzüni bi daha değişecek bide çok fazla korumacı ben kızım rahat büyüsün istiyorum o fazla abarttıyor bazen biraz sert çıkıyorum ne yapayım laftan anlamıyor günü birlik gezmeye gittik geçen gün 4 tane battaniye koymuş en kalınlarından yuhh dedim kızımı sıkıcı giydirdim bide üstünden kalın polar battaniye ile sarıp öyle gezdirecek mişim ki mersinde yaşıyoruz kışımız ılık geçer yani.
O yaylaya gittiginde zaten bakici tutacakmissin
Kv.ne bakiciyla devam edecegini onun da arasira ugrayip gozkulak olmasinin iyi olacagini soylesen?
Gercekten cok acayip insan torununa baktigi icin para istememeli evladi zaten borctayken

görüşme olumlu geçti, bi sorun yaşamadık. sadece evimize yakın oturuyorlar ama vasıta sorunu vardı. ve dün aradı. zaman varken başkasına bakmamı rica etti. yol onun için sorun olurmuş. yani olmadı anlayacağın... açıkçası sadece bunu bahane etmesi tuhaf geldi bana. çünkü bir önceki gün başka birinden daha bakıcılık için teklif aldığını söyledi ve benim düşünceme göre muhtemelen onunla anlaştı...
neyse kısmet.. başkalarına bakıcaz...

Ben sabah emzirip cikiyorum oglen 12de sagiyorum aksam 5te isten cikip dondugumde yine emziriyorum
Sirkette sut sagma odasi gibi boryer var oradaki buzdolabinda sakliyorum cnm
Haftasonlari sadece aksam gogsumde kalani sagip stokluyorum ama stok dedigime bakma 2 3gunuk ancak
Sen nasil bir yol izliyorsun isteyken?

O yaylaya gittiginde zaten bakici tutacakmissin
Kv.ne bakiciyla devam edecegini onun da arasira ugrayip gozkulak olmasinin iyi olacagini soylesen?
Gercekten cok acayip insan torununa baktigi icin para istememeli evladi zaten borctayken

benimde ihtiyacım var paraya diyor benim ki ne iş ilişkisi ne babaanne torun ilişkisi karma karışık bir olay bu arada kızının coçuğuna bakarken temizlik ve yemeği dört dörtlük yapardı ama şimdi hastayım diyor bana sürekli haa hastamı bildik agrılar işte yaştan gelen başkada bir sorun yok

ben de aynı hesapları yapıp duruyorum, mayısta doğum yapıcam inşallah,
yaz tatiliyle birlikte eylüle kadar rahatım, sonra da ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama tabi bu maddi durumlardan dolayı kısıtlı
4 ay en fazla alabilicem,o da maddi anlamda çok zorlayacak bizi,
ama eminim ki bebeğimle geçirdiğim her gün herşeyden daha kıymetli
dokuz aylık filan olacak işe başladığımda
annem bakar diye planlıyorum hep ama kaytaracak gibime de geliyor :34:
kendine pek güvenemiyo sanki, ama ben kime güveneyim, yine annem en iyisini yapar
öğretmen olduğum için öğlen dersim biter eve gelebilirm, veya geç giderim, bilemiyorum tabi şu an ,
ama ders programımı ona uygun ayarlayabilirim, okulum da eve çok yakın
yine de ayrılmak çok zor olacak gibi geliyor
allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar
hele geç saatlerde işten dönen arkadaşlar, en çok da size yardımcı olsun :29:
zorlu bir süreç gerçekten
nasıl olacak bakalım

Oğlum 3 Aylıkken işe başladım . . Şuan 16 aylık. . . Çok şükür benimde annem kendi evimde bakıyor o yüzden gözüm arkada kalmıyor . Ve hala emziriyorum inşallah 2 yaşına kadarda emziricem. . Özel sektörde çalışıyorum. Sabah 7,30 da evden çıkıp akşam 7,30 evde oluyorum eve gidince azıcık oynayıp uyuyor zaten . .Zor bir süreç . . Herkes için anne anneanne ve bebek için. .
Ev kredimiz olmasaydı kesinlikle çalışmazdım. .

Çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak çok daha zor oluyor 5-6 aylık olana kadar sizi özlese de belli edemiyor çok fazla.Ama biraz daha büyüğünce kapıdan çıkmayla veya hazırlanmayla anlıyor ayrılık çanlarının çaldığını. .

Benim miniğim üzeirmi giyer giymez kapıya koşuyor onuda dışarı çıkarmam için . . Zar zor kaçıyorum evden. .

Allah evlatlarımıza sağlık versin . .İnşallah biraz daha büyüdüklerinde bizi daha iyi anlıcaklar

Benimde durumum sizinkine benzer olacak maalesef :( daha dogumuma var ama simdiden uzuluyorum :(

Spectra 2 yi ilk defa duydum. Neden daha bilindik olan medela veya ameda yi tercih etmediniz? Bir de spectranin vakum gucunu yazabilir misiniz?

Güçlü olmalıyız icesun. . . Evlatlarımız için psikolojiimizi sağlam tutmalıyız. .

Çalışmamız onların daha iyi şartlarda hayatını devam ettirebilmesi için :44:

benimde ihtiyacım var paraya diyor benim ki ne iş ilişkisi ne babaanne torun ilişkisi karma karışık bir olay bu arada kızının coçuğuna bakarken temizlik ve yemeği dört dörtlük yapardı ama şimdi hastayım diyor bana sürekli haa hastamı bildik agrılar işte yaştan gelen başkada bir sorun yok

angel nasılsın? kayınvaliden hiç insafa gelmedi mi?
insan işten yorgun argın dönünce istiyor ki en azından evle uğraşmasın
ben de ufaklığı anneme bıraktığım için evin tüm işi omuzlarımda
çok zorlandım bu hafta bildiğin bunalımdayım haftasonu dinlenebiliriz umarım

ben de aynı hesapları yapıp duruyorum, mayısta doğum yapıcam inşallah,
yaz tatiliyle birlikte eylüle kadar rahatım, sonra da ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama tabi bu maddi durumlardan dolayı kısıtlı
4 ay en fazla alabilicem,o da maddi anlamda çok zorlayacak bizi,
ama eminim ki bebeğimle geçirdiğim her gün herşeyden daha kıymetli
dokuz aylık filan olacak işe başladığımda
annem bakar diye planlıyorum hep ama kaytaracak gibime de geliyor :34:
kendine pek güvenemiyo sanki, ama ben kime güveneyim, yine annem en iyisini yapar
öğretmen olduğum için öğlen dersim biter eve gelebilirm, veya geç giderim, bilemiyorum tabi şu an ,
ama ders programımı ona uygun ayarlayabilirim, okulum da eve çok yakın
yine de ayrılmak çok zor olacak gibi geliyor
allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar
hele geç saatlerde işten dönen arkadaşlar, en çok da size yardımcı olsun :29:
zorlu bir süreç gerçekten
nasıl olacak bakalım

dediğin gibi ÇOK ZOR
özlemek ayrı
koşturmaca ayrı
ders programını ayarlayabilecek olman büyük şans
benim şefim değişiyor. şu anki çok esnekti umarım yenisi de öyle olur
Spectra 2 yi ilk defa duydum. Neden daha bilindik olan medela veya ameda yi tercih etmediniz? Bir de spectranin vakum gucunu yazabilir misiniz?
spectra 2nin çekiş gücü 440 mm/hg
ameda lactaline 440 mm/hg

çok araştırdım medikal firmalara sordum ya spectra ya lactaline alın dediler
bir arkadaşım kullanıyor sütünün arttıını söyledi
2.bir kişiden daha arttığını duyunca hemen aldım
ama spectrada çekiş hızı ayarlanmıyor sadece gücü ayarlanıyor
amedada hem hız hem güç ayarlanıyor
ikisi de hastanede de kullanılan güçlü cihazlar tavsiye ederim
çok şükür hala sapğabiliyorum işe başlamama rağmen kesilmedi :nazar:
Güçlü olmalıyız icesun. . . Evlatlarımız için psikolojiimizi sağlam tutmalıyız. .

Çalışmamız onların daha iyi şartlarda hayatını devam ettirebilmesi için :44:

ben de böyle teselli ediyorum kendimi
ama bu hafta çoook özledim!
geçen hafta hastanede yattık hasta bile olsak hep yanyanaydık doğduğu günkü gibi koyun koyuna uyuduk öyle alıştık ki birbirimize
bu hafta her bırakışımda arkamdan ağladı tabi annesi de arabada ağladı :)
Rabbim daha büyük ayrılık vermesin

bebeğine aileden biri bakanlara KIZLAR BİRŞEY SORACAĞIM
benim annem bakıyor ve evleri genelde soğuk olduğu içink ombiyi köklüyorlar
bu ay yüksek bir doğalgaz faturası geldi mesela
ben ödemek istedim kabul etmedi
aylık bir miktar vereyim diyorum kabul etmiyor
geçen şifonyerin üstüne koydum görmüş çok kızmış
ben herşeyi dolu dolu yığıyorum ömerin ordaki odasına ama bezi bitse haber vermeden alıyorlar ya da şurubu bitmiş mesela hiç duyurmadan almışlar
onlar da hala çocuk okutuyor kıyamıyorum ne yapsam bilemiyorum
arada sırada ufak hediyeler alıyorum ama emeğinin karşılığı kesinlikle etmez

yazılanları okuyunca kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi...hepimiz benzer zorluklar yaşamışız ve yaşayacağız... benim oğlum şuan 21 aylık ve bakıcımız var...
kısa bir dönem babaannesiyle anneannesi ortaklaşa bizim evimizde baktılar...sonra bir bakıcı bulduk önceden ev işlerinde yardımcımız olan ama onunla uzun sürmedi... sonra babaannesi ebn size gelemem bana getirin burda bakayım dedi...hiç istemesemde kabul etmek zorunda kaldım kimseyi bulamadığımız ve durumumuz müsait olmadığı için... istemeye istemeye oğlumun her sabah git gel yapmasını izledim... ama kendi kanından kendi canından kişiler bakıyor diye düşündüm...tam bu git gellere alışmıştık ki babaannesi biz-(kaynanam ve oğlumun halası birlikte bakıyorlardı) çok yoruluyoruz 2 gün bakıcı ulun parasını biz veririz dediler yine bir yıkım yaşadım... ama birini bulduk oğluma baksın diye..uzaktan bir tanıdığımız... sonra onunla her gün bakması için anlaştık ve şu anda oğluma evde bakıcı bakıyor...
büyüdükçe bırakıp gitmesi çok zor oluyor..ayrılmak istemiyor... bakıcının geldiğini görünce yapışıyor bize...o gelince bizim gideceğimizi anlıyor çünkü....
hep onlar için çalışıyoruz hep onları düşünüyoruz... bırakıp gitmelerimiz de onlar için...
umarım gelecekte ben seni istedim neden çalıştın demezler :50:

herkese selam..oğlum 3.5 aylık..işe dönmeyecektim tazminatımı verin beni çıkarın diye teklif ettim işyerine düşünelim dediler.büyük ihitmalle olur dediler ümitlendim bütün yaz oğluşumla keyif yapacaktık onu ben büyütecektim 1-1.5 yaşına gelince de iş bakacaktım ama keyfi bakacaktım..haber geldi tazminat veremiyoruz başla diye..hayır dönmem diyemedim tazminatı bırakma gibi bir lüksüm yok..mart ortası gibi başlayacağım 1 ayımız kaldı.sanki sabun gibi eriyor günler geceler hızla geçiyor geçmesin istiyorum nasıl bırakıcam bilemiyorum kokumu ararmı,ben onu nasıl özlerim iş yerinde..bunları düşünmekten sütüm bile azaldı.bakıcı bulduk ayarladık eve kamera koyacağız ama tüm bunlar yavru kuşumdan ayrılacağım gerçeğini değiştirmiyorki..beni unuturmu acaba diyede üzüyorum kendimi çok moralim bozuk çooooookkk

Gercekten çok zor bi süreç. Burda yazmıştım, bakıcı aradığımı ancak bi türlü istediğimiz gibi birini bulamadık, bulduklarımız bize uymadı falan derken.... Çok uzak baktığım, olmaz diye düşündüğüm bi işe kalkıştık. Çok güzel bi kreş buldum 0-3 yaş için. Gittik gezdik gördük. Çok beğendik. Sonra çevremizdeki insanların da olumlu yorumlarını duyunca daha bi ısındık. Dün; bu kreşin veliler için düzenlediği bir seminer vardı. Müdür bizi de davet etti ve gittik. İstanbuldan uzman çocuk psikologu geldi. Çok verimli bi seminerdi. Bu arada defne Karen öğretmen ablalarıyla vakit geçirdi. Huysuzluk yaparsa haber veririz dediler. Çok kötü hissettim onu orda başka birinin kucağına bırakınca. Ağlamak geldi içimden. Ama buna mecburum sonuçta onun bana benim ona bağımlı bi şekilde yaşaması imkansız. Ama maaşallah seminer bitmeden 15 dk önce öğretmeninin kucağında uyumuş. Biz çıktık. Kokteyl tarzı bişey vardı. Orda hem ben hem eşim işyerinden tanıdıklarımızla karşılaştık sohbet ettik. Çok memnun kaldıklarını duyunca notumuz daha da yukseldi. 1 hafta sonra beraber gitmeye başlayacağız. 1 martta işe başlıyorum. Yavaş yavaş yanından ayrılma sürelerini uzatıp alıştırmaya çalışacağız. Hele şu tv de çıkan bakıcı haberlerinden sonra bakıcılardan iyice soğudum. Hayırlısı olur inşallah hepimiz için.

herkese selam..oğlum 3.5 aylık..işe dönmeyecektim tazminatımı verin beni çıkarın diye teklif ettim işyerine düşünelim dediler.büyük ihitmalle olur dediler ümitlendim bütün yaz oğluşumla keyif yapacaktık onu ben büyütecektim 1-1.5 yaşına gelince de iş bakacaktım ama keyfi bakacaktım..haber geldi tazminat veremiyoruz başla diye..hayır dönmem diyemedim tazminatı bırakma gibi bir lüksüm yok..mart ortası gibi başlayacağım 1 ayımız kaldı.sanki sabun gibi eriyor günler geceler hızla geçiyor geçmesin istiyorum nasıl bırakıcam bilemiyorum kokumu ararmı,ben onu nasıl özlerim iş yerinde..bunları düşünmekten sütüm bile azaldı.bakıcı bulduk ayarladık eve kamera koyacağız ama tüm bunlar yavru kuşumdan ayrılacağım gerçeğini değiştirmiyorki..beni unuturmu acaba diyede üzüyorum kendimi çok moralim bozuk çooooookkk
Tazminatini verseler ne iyi olurmus
Benim is yerindeki kidemim ve sartlarim gayet iyi olmasina, buraya cok calisarak gelmeme ragmen cikislari actiklari an birakmayi dusunuyorum
Ise baslamama 1ay kala sabun gibi erimisti gunler... Sonra 1ay daha uzatip oglum 8ay 1haftalikken basladim ise.
Kamera iyi fikir. 1300tlye 3odaya taktirdi arkadasim. Bakici da kabul eder umarim

Sutubu etkileyecek kadar uzme kendini
Onun icin calisiyorsun sonucta. Bari rizkindan olmasin kuzum. Kesinlikle unutmaz seni. bastan tepki verebilirdi ama onun icin bile cok kucuk.
yazılanları okuyunca kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi...hepimiz benzer zorluklar yaşamışız ve yaşayacağız... benim oğlum şuan 21 aylık ve bakıcımız var...
kısa bir dönem babaannesiyle anneannesi ortaklaşa bizim evimizde baktılar...sonra bir bakıcı bulduk önceden ev işlerinde yardımcımız olan ama onunla uzun sürmedi... sonra babaannesi ebn size gelemem bana getirin burda bakayım dedi...hiç istemesemde kabul etmek zorunda kaldım kimseyi bulamadığımız ve durumumuz müsait olmadığı için... istemeye istemeye oğlumun her sabah git gel yapmasını izledim... ama kendi kanından kendi canından kişiler bakıyor diye düşündüm...tam bu git gellere alışmıştık ki babaannesi biz-(kaynanam ve oğlumun halası birlikte bakıyorlardı) çok yoruluyoruz 2 gün bakıcı ulun parasını biz veririz dediler yine bir yıkım yaşadım... ama birini bulduk oğluma baksın diye..uzaktan bir tanıdığımız... sonra onunla her gün bakması için anlaştık ve şu anda oğluma evde bakıcı bakıyor...
büyüdükçe bırakıp gitmesi çok zor oluyor..ayrılmak istemiyor... bakıcının geldiğini görünce yapışıyor bize...o gelince bizim gideceğimizi anlıyor çünkü....
hep onlar için çalışıyoruz hep onları düşünüyoruz... bırakıp gitmelerimiz de onlar için...
umarım gelecekte ben seni istedim neden çalıştın demezler :50:
Cok uzuldum ya 2si birden nasil bakamaz ki?
Benim de annem ve kardesim bakiyor. Birinin isi varsa oburu tek basina zorlaniyor ama bir gun gik demediler.
Cidden zor bir donem gecirmissiniz umarim bundan sonrasi gonlunuze gore olur.
Omer de annemi gorunce koala gibi yapisiyor bana :)
Hem guluyorum hem de ise gelene kadar agliyorum :)
ben kariyerime duskun sanirdim kendimi ama oglum dogdugundan beri iste hic gozum yok
Onun icin gidiyorum ama dillenince 'benim icin gitme benim icin kal' derse naparim bilmiyorum
Bana da anlamsiz geliyor aslinda
Onun gelecegi icin diyorum ama onu kendim buyutemiyorum
Sukur ki kanimdan biri bakiyor...
Gercekten çok zor bi süreç. Burda yazmıştım, bakıcı aradığımı ancak bi türlü istediğimiz gibi birini bulamadık, bulduklarımız bize uymadı falan derken.... Çok uzak baktığım, olmaz diye düşündüğüm bi işe kalkıştık. Çok güzel bi kreş buldum 0-3 yaş için. Gittik gezdik gördük. Çok beğendik. Sonra çevremizdeki insanların da olumlu yorumlarını duyunca daha bi ısındık. Dün; bu kreşin veliler için düzenlediği bir seminer vardı. Müdür bizi de davet etti ve gittik. İstanbuldan uzman çocuk psikologu geldi. Çok verimli bi seminerdi. Bu arada defne Karen öğretmen ablalarıyla vakit geçirdi. Huysuzluk yaparsa haber veririz dediler. Çok kötü hissettim onu orda başka birinin kucağına bırakınca. Ağlamak geldi içimden. Ama buna mecburum sonuçta onun bana benim ona bağımlı bi şekilde yaşaması imkansız. Ama maaşallah seminer bitmeden 15 dk önce öğretmeninin kucağında uyumuş. Biz çıktık. Kokteyl tarzı bişey vardı. Orda hem ben hem eşim işyerinden tanıdıklarımızla karşılaştık sohbet ettik. Çok memnun kaldıklarını duyunca notumuz daha da yukseldi. 1 hafta sonra beraber gitmeye başlayacağız. 1 martta işe başlıyorum. Yavaş yavaş yanından ayrılma sürelerini uzatıp alıştırmaya çalışacağız. Hele şu tv de çıkan bakıcı haberlerinden sonra bakıcılardan iyice soğudum. Hayırlısı olur inşallah hepimiz için.

ev ortaminda olmasina daha iyi gozle bakiyoruz ama ben boyle profesyonel bir yerde olmasini bakiciya tercih ederim
Ne guzel Bursa.da da var midir acaba merak ettim
Su an icin ihtiyacimiz yok ama 2yasindan sonra belki annem biraz dinlensin diye haftada birkac gun birakabilirim
Off su BIRAKMAK kelimesi cok sinir bozucu:26:
Gecen hafta hastaliktandir diyordum ama bu hafta da ayniyim
2gun ablam bakti onun kizlari biraz huysuzcadir hemen huyu degisti Omerin
Sukur ki bu ozlemler memeye duskun olmasina yaradi beni gorur gormez saldiriya geciyor

Bu arada calisip sut sagan annelere not: ben pompayla sagdiktan sonra elimle bir deneyeyim dedim acilan sut kanallarinin sayesinde 30cc kadar sut sagdim
Tersime geldiginden solu sagamiyorum ayni sekilde skamiyorum ama sag gogsumde makinanin cekemedigini elle sagarak 30cc bence iyi performans siz de deneyin derim

Tazminatini verseler ne iyi olurmus
Benim is yerindeki kidemim ve sartlarim gayet iyi olmasina, buraya cok calisarak gelmeme ragmen cikislari actiklari an birakmayi dusunuyorum
Ise baslamama 1ay kala sabun gibi erimisti gunler... Sonra 1ay daha uzatip oglum 8ay 1haftalikken basladim ise.
Kamera iyi fikir. 1300tlye 3odaya taktirdi arkadasim. Bakici da kabul eder umarim

Sutubu etkileyecek kadar uzme kendini
Onun icin calisiyorsun sonucta. Bari rizkindan olmasin kuzum. Kesinlikle unutmaz seni. bastan tepki verebilirdi ama onun icin bile cok kucuk.

Cok uzuldum ya 2si birden nasil bakamaz ki?
Benim de annem ve kardesim bakiyor. Birinin isi varsa oburu tek basina zorlaniyor ama bir gun gik demediler.
Cidden zor bir donem gecirmissiniz umarim bundan sonrasi gonlunuze gore olur.
Omer de annemi gorunce koala gibi yapisiyor bana :)
Hem guluyorum hem de ise gelene kadar agliyorum :)
ben kariyerime duskun sanirdim kendimi ama oglum dogdugundan beri iste hic gozum yok
Onun icin gidiyorum ama dillenince 'benim icin gitme benim icin kal' derse naparim bilmiyorum
Bana da anlamsiz geliyor aslinda
Onun gelecegi icin diyorum ama onu kendim buyutemiyorum
Sukur ki kanimdan biri bakiyor...

ev ortaminda olmasina daha iyi gozle bakiyoruz ama ben boyle profesyonel bir yerde olmasini bakiciya tercih ederim
Ne guzel Bursa.da da var midir acaba merak ettim
Su an icin ihtiyacimiz yok ama 2yasindan sonra belki annem biraz dinlensin diye haftada birkac gun birakabilirim
Off su BIRAKMAK kelimesi cok sinir bozucu:26:
Gecen hafta hastaliktandir diyordum ama bu hafta da ayniyim
2gun ablam bakti onun kizlari biraz huysuzcadir hemen huyu degisti Omerin
Sukur ki bu ozlemler memeye duskun olmasina yaradi beni gorur gormez saldiriya geciyor

Bu arada calisip sut sagan annelere not: ben pompayla sagdiktan sonra elimle bir deneyeyim dedim acilan sut kanallarinin sayesinde 30cc kadar sut sagdim
Tersime geldiginden solu sagamiyorum ayni sekilde skamiyorum ama sag gogsumde makinanin cekemedigini elle sagarak 30cc bence iyi performans siz de deneyin derim

canım desteğin için çok sağol........

Back
X