• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler,bu işi nasıl başarıyorsunuz??

İşte ben de onu diyorum. Sonu yok. Doyumsuzluğun sonu yok. Bu "insanın isteklerinin" sonu yok mantığına da hastayım zaten, her türlü lüks düşkünlüğünü, israfı, daha çok çalışmayı, daha çok yorulmayı, daha,daha, dahayı meşrulaştırıveriyor bir anda.:37:

Sizin açıklamanıza göre zaten sorun yok o zaman, çocukla anasının işi zaten 4 yaşında bitiyor, 4 senecik de çekiverecekler, napalım lüksün sonu yok, ve sonsuz lükslerin de bir bedeli var :23:Konu sahibi, hepsi 4 sene sonra geçicek, boşver çok takılma.Bak eskiden dedelerimiz 4 yıl askerlik yapıyormuş hiçbi evladını, ülkesini ,evini görmeden.Bu da geçer nasılsa. Ama 4 sene sonra yaşayacağın lüks hayatı getir gözlerinin önüne ve dinsin çocuğunun özlemi :37:

Sizin kendinizle ilgili kompleksleriniz var bence,

'yardımcı bayan' konusunda yapmış olduğunuz yorumla

burdaki birbirini tutmuyor...

Burda ihtıyac sahibi insanların mücadelesini doğru buluyorsunuz hak veriyorsunuz

diğer konuda onları hor görüp aşağılıyorsunuz...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

İnsan hayatı sürdüğü sürece herkesin daha fazla paraya ihtiyacı vardır!

Herkesin yaşam standardı farklıdır!

Herkesin yaşam kalitesi farklıdır!

Siz ayda 2000 bin'le yetinirsiniz

başkasına 5000 bin yetmez!

Yorum yapmış olmak için yapmayın...

Konuları saptırmayın,kimseye saldırmayın!

İnsanlar ister lüksüne çalışır,ister ihtiyacına

ister çocuğunu Kollejlerde okutur,

ister devlette...Bunun fikrini aileleri verir,çocukları uygular.

Masraflarını düşünmek ve gelecek kaygısıda onları ilgilendirir.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım gelelim senin konuna;

Henüz bebeğim yok ama seni anlıyor ve endişelerinide haklı buluyorum.

Etrafımdaki bir çok çalışan anne bu duyguları yaşıyor.

Bebeğin zorlanacak elbette ama bir süre sonra alışacak.

Bir ablası ,bir teyzesi gibi sevecek belkide bakıcısını.

Özlem konusunda da Allah sabrını mutlaka verecektir.

İnşallah karşınıza vicdan sahibi iyi bir bakıcı çıkar karşılıklı memnunıyet içerisinde sürer diyalogunuz.

İş hayatında da hayırlı bol kazançlar diliyorum....

Bir çok lüsk-ee sahip olman bebeğini 20.000 'lik kolejlere yollaman dileğimle:34:

Konu sahibi arkadaşım gelelim senin konuna;

Henüz bebeğim yok ama seni anlıyor ve endişelerinide haklı buluyorum.

Etrafımdaki bir çok çalışan anne bu duyguları yaşıyor.

Bebeğin zorlanacak elbette ama bir süre sonra alışacak.

Bir ablası ,bir teyzesi gibi sevecek belkide bakıcısını.

Özlem konusunda da Allah sabrını mutlaka verecektir.

İnşallah karşınıza vicdan sahibi iyi bir bakıcı çıkar karşılıklı memnunıyet içerisinde sürer diyalogunuz.

İş hayatında da hayırlı bol kazançlar diliyorum....

Bir çok lüsk-ee sahip olman bebeğini 20.000 'lik kolejlere yollaman dileğimle:34:

...Allah iyilerle karşılaştırır inşallah...
Sağol güzelim ,çok teşekkür ederim yorumun için...

canım öncelikle çalışan anne olmak çok çok zor
çocuğuna kim bakarsa baksın yüreğin çoğu kez dayanılmaz acılar çekecek
bak ben bu konuda bir topik açmıştım müsait olduğunda okursun

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...n-anneler-yureginizi-nasil-avutuyorsunuz.html

ben 7 aylıkken işe dönmüştüm oğluma ablam bakıyor
annemde kayınvalidemde küçük bir çocuğa bakabilecek yasta değil
ablamın evide bana çok yakın sabah işe giderken bırakıyorum akşam alıyorum
ablamın bakması benim en büyük avantajım benden daha iyi bakıyor diyebilirim
ama yinede zaman zaman insan evladına kıyamıyor kimseye güvenmiyor

benim bakacak kimsem olmasaydı bakıcıya vermeyecektim
yada evin her yerine kamera koyar sürekli takip ederdim
kimse alınmasın ama bazen eşime bile çocuğu bıraktığımda kontrol ediyorum
(kötü bişeyden değilde erkekler pek beceremiyor yediremiyor giydiremiyor diye )

elbette çok iyi bakıcılar vardır eminim

ama şunu bilmeni isterim dediğim gibi çocuğuna kim bakarsa baksın
çok zor olacak ama zamanla alışıyorsun
ben ilk günlerde her 5 dk da arıyordum ablamı ne yedi ne yaptı uyudumu
bunlar zamanla azalıyor bazen gün içerisinde hiç aklına gelmiyor çünkü rahat bakıldığına eminsin

herşeyden önce güvenebileceğin birini bul
kafan rahat eder kamereda koydurabilirsin eve kimsenin gücenmeye hakkı yok
görüyoruz el kadar bebeklere neler yapıyorlar niye güvenelimki

Son düzenleme:
canım ;bende kızımı 3.5 aylıkken çalışmaya başladım. yeni ev aldığımız için kredilerimiz vardı ve ben çalışmak zorundaydım. çok isterdim 1 yıllık ücretsiz izin alıp bebğime bakmayı. ama ekonomik şartlar maalesef el vermiyor. bebğime arasıra kayınvalidem geliyorki. Allah ondan razı olsun başka bir şehirden hiç üşenmeden geliyor. bebeğime çok iyi bakıyor sağolsun. onun olmadığı zamanlardada karşı komşumuz var dul bir bayan 50 yaşlarında. bize geliyor. o da çok iyi bakıyor. öyle kamera falanda koymak aklıma gelmedi. birgün yan komşum dediki. liz senin bakıcının sesi çok geliyor. bende dedim hayrola dövüyormu yoksa (tabi ilk aklıma gelen o oldu) yok yok dedi öyle seviyoki sanki içine alıcakmış gibi dedi. hiç gözün arkada kalmasın. buna çok sevindim. kzım neredeyse 10 aylık oldu..doğan büyüyor..sana tavsiyem annen yada kayınvalidenle aran iyiyse ona baktırman. yada çok güvendiğin bir bakıcı bulman...Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah:49:

canım öncelikle çalışan anne olmak çok çok zor
çocuğuna kim bakarsa baksın yüreğin çoğu kez dayanılmaz acılar çekecek
bak ben bu konuda bir topik açmıştım müsait olduğunda okursun

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...n-anneler-yureginizi-nasil-avutuyorsunuz.html

ben 7 aylıkken işe dönmüştüm oğluma ablam bakıyor
annemde kayınvalidemde küçük bir çocuğa bakabilecek yasta değil
ablamın evide bana çok yakın sabah işe giderken bırakıyorum akşam alıyorum
ablamın bakması benim en büyük avantajım benden daha iyi bakıyor diyebilirim
ama yinede zaman zaman insan evladına kıyamıyor kimseye güvenmiyor

benim bakacak kimsem olmasaydı bakıcıya vermeyecektim
yada evin her yerine kamera koyar sürekli takip ederdim
kimse alınmasın ama bazen eşime bile çocuğu bıraktığımda kontrol ediyorum
(kötü bişeyden değilde erkekler pek beceremiyor yediremiyor giydiremiyor diye )

elbette çok iyi bakıcılar vardır eminim

ama şunu bilmeni isterim dediğim gibi çocuğuna kim bakarsa baksın
çok zor olacak ama zamanla alışıyorsun
ben ilk günlerde her 5 dk da arıyordum ablamı ne yedi ne yaptı uyudumu
bunlar zamanla azalıyor bazen gün içerisinde hiç aklına gelmiyor çünkü rahat bakıldığına eminsin

herşeyden önce güvenebileceğin birini bul
kafan rahat eder kamereda koydurabilirsin eve kimsenin gücenmeye hakkı yok
görüyoruz el kadar bebeklere neler yapıyorlar niye güvenelimki

Meryem bu topic tam benlik:)) boş bir zamanımda tek tek okumak istiyorum teşekkür ederim..

canım ;bende kızımı 3.5 aylıkken çalışmaya başladım. yeni ev aldığımız için kredilerimiz vardı ve ben çalışmak zorundaydım. çok isterdim 1 yıllık ücretsiz izin alıp bebğime bakmayı. ama ekonomik şartlar maalesef el vermiyor. bebğime arasıra kayınvalidem geliyorki. Allah ondan razı olsun başka bir şehirden hiç üşenmeden geliyor. bebeğime çok iyi bakıyor sağolsun. onun olmadığı zamanlardada karşı komşumuz var dul bir bayan 50 yaşlarında. bize geliyor. o da çok iyi bakıyor. öyle kamera falanda koymak aklıma gelmedi. birgün yan komşum dediki. liz senin bakıcının sesi çok geliyor. bende dedim hayrola dövüyormu yoksa (tabi ilk aklıma gelen o oldu) yok yok dedi öyle seviyoki sanki içine alıcakmış gibi dedi. hiç gözün arkada kalmasın. buna çok sevindim. kzım neredeyse 10 aylık oldu..doğan büyüyor..sana tavsiyem annen yada kayınvalidenle aran iyiyse ona baktırman. yada çok güvendiğin bir bakıcı bulman...Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah:49:

Sürekli kayınvalide olamaz başında ama arada yoklayacağına çok eminim..Annemde yazın hep burda oluyor..Bir güvencemde o..
Valla içim rahatladı çok teşekkür ederim kızlar..

tam benlik bir konu :)) bende çalışan bi anneyim kızımı 3 aylıkken bırakmak zorunda kaldım annem bakıyor ilk zamanlar çok zorluk çektim duygusal açıdan kıyamıyordum suçluluk duygusu iyice beni sarmıştı hergün ağlıyordum.ama ben kızımla her zaman konuşan bi anneyim ona herşeyi anlatıyorum ve allah yardımda ediyor bi yandan sabah anneme bırakır akşam da alıyorum kızımı günler böyle geçiyor kızım olmadan 1 gece bile geçirmedim.

merak etmeyin zamanla alışırsınız yakın bi akraban varsa bakabilecek ona bırak derim yoksa bakıcı çok iyi araştır kamerada döşemeni tavsiye ederim...

tam benlik bir konu :)) bende çalışan bi anneyim kızımı 3 aylıkken bırakmak zorunda kaldım annem bakıyor ilk zamanlar çok zorluk çektim duygusal açıdan kıyamıyordum suçluluk duygusu iyice beni sarmıştı hergün ağlıyordum.ama ben kızımla her zaman konuşan bi anneyim ona herşeyi anlatıyorum ve allah yardımda ediyor bi yandan sabah anneme bırakır akşam da alıyorum kızımı günler böyle geçiyor kızım olmadan 1 gece bile geçirmedim.

merak etmeyin zamanla alışırsınız yakın bi akraban varsa bakabilecek ona bırak derim yoksa bakıcı çok iyi araştır kamerada döşemeni tavsiye ederim...

Evet canım kamerayla 3g li telefonuna bağlanıp izleyebiliyorsun..Ablam bu şekilde yapmıştı,evin heryerinden de sesi alabiliyorsun..
Sizde şanslılar arasındasınız desenize...Tanıdık bildik birilerinin bakması elbette çok güzel bişey..

İkinci görüşme için aradılar bu arada pazartesi görüşmeye gitcem tekrar,hayırlısı inşalahh

Back
X