çalışan anneler için ikinci çocuk planlama

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
725
1.101
63
oğlum 1 yaşına gelmek üzere. ben evden çalışıyorum bakıcımız var. ikinci çocuğu düşünüyorum ama ne zaman olmalı tecrübeli fikirlere ihtiyacım var. hem kariyerim çok etkilenmesin hem de araları çok açılmasın istiyorum. yaşım da 33. artık ileri yaşlarda da riskli olur.

tecrübeli anneler ne düşünüyorsunuz?

yeterince tecrübeli miyim bilmiyorum ama :D
çalışıyorum, eylül ayında 3 yaşa girecek kızım var, 32 haftalık hamileyim, yaşım 35
kızıma aile tanıdığımız ücreti mukabilinde bakıyor.
şimdiki aklım olsa daha erken 2 yi yapmış olmayı tercih ederdim.
neden ; şuan 2- 3 yaş sendromuna denk geldik. o yüzden kızım biraz zorluyor. geçen sene doğurmuş olsaydım şimdi biri 3 yaş diğeri 1 yaş olacaktı diye düşünüyorum.
evden çalışıyorsanız, bakıcınız varsa ve uzun vadeli devam edebilecekseniz şartlarınız daha kolay aslında. e bide biyolojik yaş var tabi
bunun doğru zamanı yok bence. zor olacaksa aralarında 10 yaş olsada zor olur 1 yaş olsada

Bende burda cevapları bekleyeyim bebeğim 4 aylık bazen diyorum ki zaten iş hayatım bölündü hemen kardeş yapayım sonra kesintisiz devam ederim, bazen de 2. çocuğu hiç yapmayayım diyorum iki seçenek arasında kararsızım 😅

yeterince tecrübeli miyim bilmiyorum ama :D
çalışıyorum, eylül ayında 3 yaşa girecek kızım var, 32 haftalık hamileyim, yaşım 35
kızıma aile tanıdığımız ücreti mukabilinde bakıyor.
şimdiki aklım olsa daha erken 2 yi yapmış olmayı tercih ederdim.
neden ; şuan 2- 3 yaş sendromuna denk geldik. o yüzden kızım biraz zorluyor. geçen sene doğurmuş olsaydım şimdi biri 3 yaş diğeri 1 yaş olacaktı diye düşünüyorum.
evden çalışıyorsanız, bakıcınız varsa ve uzun vadeli devam edebilecekseniz şartlarınız daha kolay aslında. e bide biyolojik yaş var tabi
bunun doğru zamanı yok bence. zor olacaksa aralarında 10 yaş olsada zor olur 1 yaş olsada
yine de yaş farkı azmış. iyi olur bence :)
benim de aklımda sizinki gibi var aslında. aralarında 2-3 yaş olsun istiyorum ama karar veremiyorum.

yine de yaş farkı azmış. iyi olur bence :)
benim de aklımda sizinki gibi var aslında. aralarında 2-3 yaş olsun istiyorum ama karar veremiyorum.
yani umarım iyi olur. çok biraz büyüyünce süreç zorlaşınca insanın gözü korkuyor sanırım. 5 yaşı geçince mesela o rahatlığa alışan arkadaşlarım 2. çocuktan korkmaya başladılar. umarım en hayırlı zamanda yaparsınız :)

Back
X