Merhaba,
Ben henüz bebek düşünmüyorum. Yani eğer hastalıklarımla alakalı bir sorun çıkmazsa 6 ay 1 sene sonra çalışmalara başlarız gibi geliyor. Ama bu süreden önce kafama takılan konu Özel Sağlık Sigortası.
Geçtiğimiz aylarda bir kaç Sigorta Firması ile görüştüm. Bu forumdan tavsiye edilen, ödemelerinde sorun olmayan firmalardan teklif aldım. Firmaya göre ve karşıladıkları oranlara göre fiyatlar 2.200 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor. Ama benim düşündüğüm firma ve paket 2.800 TL civarındaydı.
Ama sizinde bildiğiniz gibi sigortayı yaptırdıktan sonra ilk 1 yıl bir çok şirket hamilelik ve doğum masraflarını karşılamıyor. İlla 1 yılı dolduracaksın. Yani buda şu demek oluyor. Ben önce 2.800 TL vericem, sonraki yıl 2.000 TL civarında tekrar bir sigorta ödemesi yapıcam. Toplamda 4-5 bin civarında para cebimden çıkmış olacak. Üstelik hiç bir firma muayene parasını %100 karşılamıyor. Bir kısmı cepten çıkacak. Üstüne birde doğumda çıkabilecek ekstra masraflar olacak.
Ben zaten çalışan SGK lıyım. Özel hastanelerin çoğu artık SGK ile anlaşmalı. Doğumlarda dahil. Bana pek mantıklı gelmedi SGK varken birde özel sağlık sigortası yaptırmak.
Aranızda benim gibi olupta Özel Sağlık Sigortası yaptıran ve SGK dan artılarının ne kadar çok olduğunu ve verdikleri 5.000 TL kadar pirim ödemesinin kat ve kat falasını aldıklarını söyleyecek olan varmı?