Çalışan anneler tecrübelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vienna

Ruhum sıfır MAKYAJ..
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
1.055
1.121
333
Merhabalar,

9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )

İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?

Merhabalar,

9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )

İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
İki kızım var. Büyük doğduğundan bu yana taşıyoruz babanneye. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak ben birileriyle birlikte kalmaktansa taşımayı tercih ederdim. Ne kadar mesafe var?

İçiniz hiç de buruk olmasın. Çalışan kadınsınız. Çalışmaya madden ve manen ihtiyacınız var. Kendinize ait bir zaman dilimi bu. Büyük kızım 6 aylıktı işe döndüm. Küçük pandemi sebepli evde büyüdü ancak büyük ile hiçbir sorun da yaşamadık.

İki kızım var. Büyük doğduğundan bu yana taşıyoruz babanneye. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak ben birileriyle birlikte kalmaktansa taşımayı tercih ederdim. Ne kadar mesafe var?

İçiniz hiç de buruk olmasın. Çalışan kadınsınız. Çalışmaya madden ve manen ihtiyacınız var. Kendinize ait bir zaman dilimi bu. Büyük kızım 6 aylıktı işe döndüm. Küçük pandemi sebepli evde büyüdü ancak büyük ile hiçbir sorun da yaşamadık.
Sabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalim

Getir götür çocuk daha çok hastalanıyor.
Ama kaynana size yerlesse bu da sikinti.
Bakıcı olsa size gelse daha iyi bence.

Sabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalim
Peki yarım gün çalışma yada ücretsiz izin alma durumunz yok mu?

6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesef
Keşke 2 yıl yavrularımızı kendimiz bakabilsek. Bebekliklerine doyamadan birine emanet etmek çok zor. Devlette calsyrsnz aslında yarım gün izin için cabalyrblrsnz? Süt izniniz de olur sanırım.
İşyeriniz kime yakınsa o evde kalın yaz gelene kadar. Yabancı biri değil emanet ettgnz yine sevinin bu duruma. Üzülmeyin sonuçta onun için calsyrsnz

Keşke 2 yıl yavrularımızı kendimiz bakabilsek. Bebekliklerine doyamadan birine emanet etmek çok zor. Devlette calsyrsnz aslında yarım gün izin için cabalyrblrsnz? Süt izniniz de olur sanırım.
İşyeriniz kime yakınsa o evde kalın yaz gelene kadar. Yabancı biri değil emanet ettgnz yine sevinin bu duruma. Üzülmeyin sonuçta onun için calsyrsnz
Özel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyor :( kendisini severim asla bir sorunumuz yok ama ev ev üzerinde olmaz biliyorum

Hem cocuğunuza düzgün bakıp hem de evin tüm işini yapmayacaktır. Mutlaka size de iş kalacaktır ki bu durumda kalmalı zaten.

Özel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyor :KK43: kendisini severim asla bir sorunumuz yok ama ev ev üzerinde olmaz biliyorum
Hafta sonları evinze gidin o zaman. Kafanızı rahatltn basta bu şekil dusunursnz olmaz.

kızım 7 aylık, 4 aylıkken işe döndüm.
farklı şehirlerde yaşadığımız için annem mecburen bizde kalarak kızıma bakıyor.
yabancı birine bırakmama müsaade etmediği için anneme ve babama minnettarım. iyi ki varlar.
gözüm asla arkada kalmıyor, benden daha iyi baktığını biliyorum.

sizin yerinizde olsam her sabah 9 aylık bebeği yatağından çıkarıp götüreceğime kayınvalidemi bizim evde kalmaya ikna ederdim, çocuğunuz kendi düzeninde kendi evinde daha rahat eder. sizde en azından kreş yaşına kadar katlanabilirsiniz evde başka biriyle yaşamaya.

Dur büyük konuşayım 😂

Ben kalmazdım kimsede
Çocuğu getirir götürürdüm kesinlikle
Millet çocuğunu karda kışta oynatıyor valla yurtdışında
Araçla götüreceğinizi varsayıyorum

Babam kardeşimi bakıcıya bırakacağı zamanlarda önden inip arabayı ısıtıyordu mesela

Komple kayınvalidede kalmak bana daha zor gelir getir götür yapmaktan

Eksileri olduğu gibi artıları da var demişsiniz ev işi yapmamak gibi 🤔 bu nasıl olacak ? Kadın hem yemek yapacak hem çocuğa bakım hem temizlik mi yapacak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X